Skocz do zawartości
IGNORED

Excel's Audio Nirvana - tylko winyl !

excel

Rekomendowane odpowiedzi

Pokombinuj bo myślę, że skoro ma tu być również prezentacja wizualna to warto się postarać.

POZA TYM TEMAT POZYTYWNIE ZAKRĘCONY I JAK DLA MNIE JEST OK ;)

Akurat dałeś na początek Brubeck'a... Jakoś tak chyba bez echa odszedł 5 grudnia, czyli dwa dni temu...

- trochę trzeszczy, ale idzie wytrzymać...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zawsze sądziłem, że to jest dobrze zrealizowana płyta.

Dopóki jej nie usłyszałem na naprawdę dobrym sprzęcie :)

To samo Brothers in Arms-fatalnie nagrana płyta.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Przede wszystkim bardzo nieprzyjemny dźwięk gitar. Brzęczący, syczaćy, natrętny. Główny zarzut-nieprzyjemny dźwięk.

Wszystko zbite na kupę.

Pisałem już gdzieś, że słuchałem tego w specjalnym pomieszczeniu, na sprzęcie za klkaset tysięcy.A może i dużą bańkę.

Całkiem inny odsłuch niż na moim sprzęcie. Słychać wszystko, każdy błąd realizatora.

Np. werbel grający na większej wysokości niż talerz.

akoś tak chyba bez echa odszedł 5 grudnia, czyli dwa dni temu...

Przecież jest nawet wątek temu poswięcony w zakładce muzyka, ech Panowie.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Przecież jest nawet wątek temu poswięcony w zakładce muzyka, ech Panowie.

Gdybyś zacytował cały mój krótki wpis, byłoby jasne, że powstał w związku z zamieszczonym przez Ciebie fragmentem Jego muzyki. I tyle. A jeśli chodzi o "echo" miałem na myśli dosyć oszczędne media. Jeśli jednak wspomnienie o TAKIM MUZYKU, akurat tutaj jest powodem twojej dezaprobaty - trudno.

Jeśli jednak wspomnienie o TAKIM MUZYKU, akurat tutaj jest powodem twojej dezaprobaty - trudno.

W żadnym wypadku dezaprobaty, absolutnie i wręcz przeciwnie.

Dlatego też zdecydowałem się na wklejenie akurat Brubeck`a.

Myślałem, ze masz na myśli też i forum.

Co do mediów "opiniotwórczych" - masz rację.

W żadnym wypadku dezaprobaty, absolutnie i wręcz przeciwnie.

W takim razie ok. Przepraszam za nieporozumienie (zmyliło mnie to "ech Panowie"). Przypuszczam, że dzięki temu parę osób dowiedziało się o Jego odejściu. Dajmy już spokój i wspomnijmy go od czasu do czasu, posłuchajmy. Miłej niedzieli. Pozdrawiam.

PS. Co do naszego Forum, to raczej zawsze pamięta o takich wydarzeniach na szczęście!

A największym paradoksem jest to, że jego największy przebój skomponował kto inny.

Masz pewno na myśli cudny "Take five" Desmonda? Z tym to tak jak z Cocker'em i "With a little help..." Beatles'ów:) i paroma innymi. Teraz wpadło mi do głowy, że wiele wczesnych hitów Led Zeppelin, to w zasadzie covery twórczości klasyki ludowej! I tak dalej, i tak dalej... Miłego dnia!

Miłej niedzieli. Pozdrawiam.

Również pozdrawiam i przepraszam za zamieszanie ;)

- szkoda Brubecka - faktycznie o tym smutnym, ale waznym fakcie dowiedziałem się dopiero z naszego zacnego forum, mimo, że oglądam telewizję, czytam prasę i jestem raczej na bieżąco - widocznie dla mediów to temat mało ważny - za to jakiś czas temu byłem szeroko informowany o uśmierceniu kogoś tam z jakiegoś tam serialu ! - naprawdę koniec świata już blisko...

- jeszcze raz Brubeck z trochę innego ujęcia kamery...

i brawurowy Oscar Peterson z płyty " Action " BMPS 19-20668 - jedna z lepiej nagranych płyt - 1971 r., cyfry jeszcze nie było...

excelvinyl winylmania blog szukaj

trochę wczesnych nagrań Cliffa Richarda,, brzmią w miarę, mimo umieszczenia 9 utworów na stronie...

i trzy kawałki z Rewolvera - wydanie amerykańskie, ale szału nie ma - moim zdaniem najlepiej nagrane są tłoczenia europejskie z jabłuszkiem na labelu, a szczególnie Abbey Road...

eeee tam z jęzorem to z daleka od płyt :-)

- dlaczego ? - jakby zwilżyć język izopropanolem z kroplą fotonalu + trochę wody destylowanej, to moim zdaniem po porządnym odessaniu efekt byłby pozytywny...

U mnie jest zasada wara od płyt z każdą częścią ciała :-) tylko Pan może je dotykać :-))))

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Aż się pies wk***ił,słyszycie? :)))

- to kundel, bardzo lubi muzykę z winyla i szczeka tylko na cd - musiało mu się coś popie...... ;) - przedstawiam fortepian Claydermana, którego bardzo lubię...

Gość rydz

(Konto usunięte)

Użytkownik rydz dnia 21.12.2012 - 11:28 napisał

Aż się pies wk***ił,słyszycie? :)))

- to kundel, bardzo lubi muzykę z winyla i szczeka tylko na cd - musiało mu się coś popie...... ;) - przedstawiam fortepian Claydermana, którego bardzo lubię...

:)))) u mnie trzy sztuki Claydermana też są,też lubię,też odsłuchuję.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.