Skocz do zawartości
IGNORED

Excel's Audio Nirvana - tylko winyl !

excel

Rekomendowane odpowiedzi

- dzisiaj gramy tango...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

excelvinyl winylmania blog szukaj

ale tak szczerze, to słuchasz tego dla przyjemności, czy 4 fun dla nas ?

- oczywiście, że fun dla Was ! - dla przyjemności, to mam Tercet Egzotyczny...:)..

Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

- oczywiście, że fun dla Was ! - dla przyjemności, to mam Tercet Egzotyczny...:)..

No to ufff.... to przepraszam, to juz się nie poce, to ręce wytrę i kapucynke zarzucę :)

- przyjemnie jest zanurzyć się w winylowym dźwięku :) - na przystawkę Urbaniek - fragmenty - w pewnych aspektach dźwięku płyta ta bije wiele zagranicznych produkcji - jakie to aspekty ? - otóż są to uderzenia szczotek w talerze perkusji ! niesamowite ! - danie główne to Abba - kiedyś posłuchałem kawałek i odłożyłem na półkę - w pamięci miałem, że nagrana przeciętnie - ale dziś, po wysłuchaniu całości zmieniłem zdanie - płyta nagrana bardzo dobrze - są smaczki, niuanse i jest fun! - słucha się tego tym przyjemniej, że jest tam prę kawałków z filmu "Mamma Mia", który bardzo lubię - generalnie bingo ! - na deser też w całości The Shadows - dźwiękowo rewelacja ! wkładka gra bardzo dobrze, aż się dziwię - chyba przypadkowo ustawił się dobry azymut...:)..

Ukryta Zawartość

post-25310-0-35055300-1390257061_thumb.jpg

post-25310-0-58957000-1390257085_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

- jak wiecie - winyle mam na półkach , które są oznaczone kolejnymi literami alfabetu od a do r - liczyłem na palcach - będzie tego chyba 17 - dzisiaj wrzuciłem na chomika półki N i O - jak macie ochotę, możecie sobie pooglądać pod tym adresem:

Ukryta Zawartość

folder Galeria

tym bardziej, że nic ciekawego na forum się nie dzieje...pzdr...

Ukryta Zawartość

Jak ty to robisz, że po dwóch minutach GEMA już Cię blokuje?

- nie bardzo wiem , co to jest GEMA, ale domyślam się, że coś w rodzaju ZAIKsu w Niemczech - bo tam są blokowane w większości moje filmy z muzyką zachodnią - ja myślę, że robi to automatycznie komputer w YT - próbowałem z tym walczyć , składajac protesty zgodnie z procedurą, ale dałem spokój po tym jak komputer wykasował ścieżkę dźwiękową z mojego prywatnego filmu - jak jadę samochodem a w tle słychać muzykę z radia...:)..pzdr..

Excel, a nie mijałeś ostatnio na ulicy Yul-a? Wziął i znikł tutaj.

- nie nie widziałem Go, myślę, że bym Go poznał, ponieważ na podstawie Jego wpisów wyrobiłem sobie z grubsza obraz Jego wizerunku - ale gdy będę w niedzielę na giełdzie to rozejrzę się w okolicach handlarzy o świnskich oczkach, nasłuchując jednocześnie charakterystycznego...he..he..he..he...:)

- dziś przedstawiam fragment płyty o którą warto się postarać - co za niesamowity personel ! - sama śmietanka polskiego jazzu z lat 70-tych...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

- dziś przedstawiam fragment płyty o którą warto się postarać - co za niesamowity personel ! - sama śmietanka polskiego jazzu z lat 70-tych...

Eeeee tammmm ja też tak potrafię grać ;)

Chyba będę musiał do Twojego klubu wstąpić. Trafił mi się kosz ze 130 winylami w większości melodii, muzy i pronitu. Jedyny plus tego kosza że większość tych płyt wygląda jakby nigdy nie były grane, babka je swego czasu kupowała nie mając jeszcze gramofonu, którego w ostateczności nigdy nie kupiła. 70% to muzyka klasyczna a reszta różnorodne, trochę jazzu, blusa. ;)

Chyba będę musiał do Twojego klubu wstąpić. Trafił mi się kosz ze 130 winylami w większości melodii, muzy i pronitu. Jedyny plus tego kosza że większość tych płyt wygląda jakby nigdy nie były grane, babka je swego czasu kupowała nie mając jeszcze gramofonu, którego w ostateczności nigdy nie kupiła. 70% to muzyka klasyczna a reszta różnorodne, trochę jazzu, blusa. ;) - no fajnie, gratulejszyn ! - czyli masz stare ale nowe płyty :), trzeba je jednak chyba umyć - zarówno płyty polskie jak i melodii potrafią naprawdę zagrać bardzo dobrze....pzdr...

- napisałem i znikło ? - dlatego jeszcze raz -

no fajnie, gratulejszyn ! - czyli masz stare ale nowe płyty :) - chyba tzeba je jednak umyć - melodia jak i polskie potrafią naprawdę bardzo ładnie zagrać...pzdr...

Akai - reaktywacja

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

- wszedłem przypadkowo na tę stronę i zdegustowany stwierdziłem, że mój mikołaj miał chyba węża w kieszeni.....

Ukryta Zawartość

- dopiero po chwili zorientowałem się w pomyłce:

Ukryta Zawartość

- jednak to co dobre, musi trochę kosztować - jak mawia kolega sly30...:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czyli jak?

Dostałeś na pazłotku, czy na winylu?

- oczywiście LP - mikołaj nie odważyłby się dać mi cedeka - staję się wtedy bardzo nerwowy....:)

- przy okazji trafiłem na ciekawy film o piosenkarce Norah Jones, której winyle pewnie każdy ma - tam w 3 minucie jest fragment z jej mieszkania, gdzie wyraźnie widać, że preferuje ona dźwięk z płyty winylowej - Norah jest osobą młodą i ma prawo nie wiedzieć co to jest vinyl record i do czego służy - jest jednak niewątpliwie osobą bardzo muzykalną i w jakiś sposób trafiła na to żródło dobrego dźwięku - przypuszczam, że musiała czytać mój wątek :) - tylko skąd ona zna polski ?....

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.