Skocz do zawartości
IGNORED

Excel's Audio Nirvana - tylko winyl !

excel

Rekomendowane odpowiedzi

Skoro koledzy chwalą się muzyką, a Excel nie ma nic przeciwko,że to się odbywa w Jego wątku. To i ja pozwolę się pochwalić, może kogoś zainteresuje.

Gojira z albumu The Way of All Flesh, całość brzmi kapitalnie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

(film nie jest mój)

Ukryta Zawartość

audiokarma.org

(film nie jest mój)

- a szkoda - może film byłby lepszy techniczne :) - Waluch - i ty też jesteś w metalowej mafii ? - ale rydz chyba nie, bo by wypłoszył zwierzynę z puszczy białowieskiej :) - myślę też, ze kolega Yul tęż nie ma nic wspólnego z metalem, prędzej z akrylem ... :) pzdr.

excelvinyl winylmania blog szukaj

Waluch - i ty też jesteś w metalowej mafii ?

nie, ja tylko troszeczkę :]

ale rydz chyba nie, bo by wypłoszył zwierzynę z puszczy białowieskiej :

czyżby moje okolice ?

zwierzyna już dawno wypłoszona, jedynie bimbrownicy zostali ;)

I pomyśleć, że to Żabojady:)

no, właśnie ,człowiek nigdy by się po nich takiego grania nie spodziewał , a tu proszę

audiokarma.org

myślę też, ze kolega Yul tęż nie ma nic wspólnego z metalem

Dobrze myślisz, bo kolega Yul nie ma już piętnastu lat, ale znów nie ma ich tyle co ty, hehe. Czyżbyś excelu uważał, że akryl jest zbyt...burżuazyjny :)

Gość rydz

(Konto usunięte)

Waluch - i ty też jesteś w metalowej mafii ? - ale rydz chyba nie, bo by wypłoszył zwierzynę z puszczy białowieskiej :) -

Excelu,metal jest dobry na mojej siekierce.

Waluch wypłoszył zwierzynę z puszczy białowieskiej bo pędzi,ale żeby w takie zimno? :)

U mnie zaś zwierzyna w puszczy kampinoskiej i okolicach ma się dobrze,dokarmiam!

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

myślę, że ten filmik od biedy pokazuje różnicę między dźwiękiem z winylu a cd - nagrałem to spontanicznie nie dobierając płyt - faktycznie nie przyłożyłem się i wyszło jak wyszło - ograniczyłem się tylko do przełączania przycisków na wzmacniaczu - myślę, że nie będziecie mieli wątpliwości kiedy gra winyl - na końcu przeskakuje bo jak się okazało igła pobrała spory paproch, który usunąłem gąbka....pzdr.

<br /><br />I pomyśleć, że to Żabojady:)<br /><br /><br />no, właśnie ,człowiek nigdy by się po nich takiego grania nie spodziewał , a tu proszę <br />
Zaprawdę powiadam Wam : jeszcze byście się nieźle zdziwili , jak Żaby potrafią zagrać... Ja też się czasami zdumiewam.

- nie wszyscy, łączne ze mną, dobrze znamy angielski - dlatego nie mogłem sobie odmówic wklejenia tłumaczenia komputerowego tego ciekawego tekstu - dosyć pouczające i można sie pośmiać :) - oczywiście podaje też źródło :

Ukryta Zawartość

Todd Maisel

Sprzedaż płyt winylowych wzrosła z roku na rok coraz więcej ludzi odkryć piękno płyt analogowych.

Related Stories

inform.jpg

sundaycritic3f-1-web.jpg

Jeanne Noonan

Josh Madell, tutaj z płyt winylowych, to jeden z współwłaścicieli sklepu Muzyka Inne przy 15 E. Fourth St

Są nieporęczne do przechowywania, podatne na uszkodzenia i suka do transportu.

Więc dlaczego tak jest wadliwa i antyczne płyta winylowa tylko format muzyczny rośnie - o marże dwucyfrowe, nie mniej? W ubiegłym roku, winyl sprzedawane na jeszcze brisker klipu niż system dostawy reklamowany jako przyszłość: MP3 cyfrowych. Ten stary, podatne na zarysowania Format pokonał wzrostu Cyfrowej pełne 10%. Więcej, jego numery nadal nabrać w czasie, gdy przemysł ogólnie traci więcej mięśni i wagi z każdym rokiem.

Według danych Nielsen SoundScan podliczone przez sprzedaż tych magnesów pyłu wzrosła aż o 19% w stosunku do roku poprzedniego. To piąty z rzędu cykl, w którym zakupy w formacie wzrosły, za każdym razem na poziomie wyższym niż wszelkich poprzednich lat w historii dokładnego rozliczania sprzedaży, która rozpoczęła się SoundScan ponad dwie dekady temu.

Podobnie sprzedaż gramofonów wzrosną o 40% - z 7 milionów dolarów w sprzedaży 10 milionów dolarów - w przyszłym roku, zgodnie z Consumer Electronics Association.

W tym samym czasie, w połączeniu sprzedaż wszystkich albumów i utworów poszczególnych świateł trochę - o 1,8% w porównaniu z 2011.

Kolejne badanie zapewnia jeszcze większą obietnicę tych płyt 12-calowych. Według danych zebranych przez organizatorów Dnia Record Store - które świętuje indie zbytu, która przesuwa wszystkie fizyczne formy muzyki - 39% swoich nabywców w ubiegłym roku była w wieku poniżej 25 lat. Aż 81% spadła poniżej 35 roku życia. Co oznacza, że ​​nie jest to stare pryki, mistily ślinienie się swoimi wspomnieniami z lat 60. i 70., którzy już jazdy, i utrzymanie, to odrodzenie. Ludzie w przyszłości tego nie uczyniły, formowanie nawyków oni mogą trwać przez dziesięciolecia.

Więcej dowodów zawieszone winylu w sprawie młodzieży można znaleźć na liście 10 największych zakupów albumów winylowych w ostatnim roku. Pod nr 1 jest

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - no stary piernik, on. Inne nazwy to Mumford & Sons, Beach House, Bon Iver i Alabama Shakes - wszystkich aktów, które zostały uszkodzone w tylko duży ostatniego roku lub dwóch.

Zanim dostać, należy zauważyć, że w sprzedaży niekontrolowane winylowych wzrasta jeszcze dane obejmują stosunkowo małe. Zaledwie 4,6 milionów sztuk udało się z sklepach w ubiegłym roku, co stanowi tylko 2,3% całkowitej sprzedaży. Ale z pół dekady dynamicznego wzrostu, jest znacząca rozmach formacie, nie wspominając o pasji, z których oba prawdopodobnie wzrośnie.

Podobnie jak wielu doświadczeń życiowych najbardziej ekscytujących, winyl może uzależnić. Po pierwsze, jest kwestia wierności. Każdy, kto słyszał o magii rysikiem wending drogę przez doliny winylu wie, jak dużo ciepła i wymiarowości przynosi.

Cyfrowe systemy kompresji dźwięku, zwijanie przestronne warstwy audio do monotoned trutnie. Okazałe mury dźwiękiem spłaszczyć do naleśników ołowianych. Podczas winylu do MP3 porównanie nie jest dokładnie analogiczna do oglądania "Lawrence z Arabii" na iPhone, jest jakiś poziom równoważności tam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) idzie na wielką długość o tym w swojej nowej autobiografii "Waging ciężkie Peace" - zbyt wielki, jak się wydaje. Ale jego rant ma prawdziwej zasługi.

To nie tylko czysty dźwięk z winylu, który pozostaje z tobą. To jest sposób, w jaki zmusza do słuchania muzyki. Z płyt CD, fani mogą dart okolice między utworami. Pojemność odtwarzaczy MP3 - który pozwala przemykać przez całej kolekcji z pstryknięciem palca - zachęca jeszcze bardziej płochliwe słuchania.

Natomiast kiedy grasz album na winylu trzeba słuchać przez całą drogę - chyba, że ​​chcesz zachować skacząc na nogi, by odwieść igłę. Która tworzy bardziej wciągające doświadczenie, narażając się na torach można inaczej odpuściliśmy, szkoła cię w wolniejszych wdzięki. Słyszałem ten sposób stał się nie tylko albumy losowe zbiory piosenek, ale spójne dzieła sztuki.

Nawet najgorszy Vinyl wada - jego psucie się - dodaje jej uroku, nadając jej rodzaj ludzkości. W nacięcia i zadrapania niego posiadane oznacza wiek winylowych z tobą, jak tatuaż. Przeskakuje pops i siniaki zmierzyć emocjonalne blizny swoim własnym życiu.

Oczywiście sztuka okładek ma znaczącą władzę, jak również. Posiadać jeden blisko, a jej 12-calowy obszar obejmie całe pole widzenia, uszczelniania cię w świat fantazji i aspiracji. Z winylu, znajdziesz się śni poprzez dźwięk, a nie tylko konsumowania go. Oczywiście, że jest coś więcej i więcej młodych słuchaczy odkrywa. Oni używają remis z muzyki przeszłości utorować jej przyszłości.

Read more:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) [/background]

[/color]

- nie wiem gdzie to jest, ale życzę Wam abyście tam trafili...

post-25310-0-68854200-1365192025_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sprzedaż płyt winylowych wzrosła z roku na rok coraz więcej ludzi odkryć piękno płyt analogowych.

Excel nie zrozum mnie źle, to nie jest złośliwość, jestem po Twojej stronie vinyl vs cd ale patrz to

"Płyty CD stają się niepotrzebne

Szacuje się jednak, że nawet przy obecnym tempie spadku, ich sprzedaż w roku 2023 przyniesie w samych tylko Stanach Zjednoczonych 217 mln dolarów. To mało, jednak aż o 54 mln więcej niż dochód z płyt winylowych."

Ukryta Zawartość

i nie ma problemu z tłumaczeniem.

Pzdr. Miłego weekendu.

Dominik

Yyyy przepraszam, czy tylko mnie przy czytaniu tej wiadomości wzrok uciekł na pośladki Alby, i szybko przerzuciłem się na inny wątek ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

no, właśnie ,człowiek nigdy by się po nich takiego grania nie spodziewał , a tu proszę

Dawno już pokazali,że w metalu sobie radzą dobrze,ot chociażby Aggressor,Loudblast, Massacra.

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

- byłem wczoraj po warzywa, a przy okazji nabyłem za 3 dychy winyla - umówiłem się z panem sprzedawcą, że jak mi się nie będzie podobałe, to wymienię - ale nie oddam :) - świetna płyta ! wczesny Fleetwood Mac ! - przedstawiam znany ich przebój Oh well:

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Fleetwood Mac to moje największe zaskoczenie. Jako młodziak pamiętałem tylko ich schyłek działalności. Taka lekkotandetna mieszanka popu z country.

Podłoga ci trzeszczy :)

- byłem wczoraj po warzywa, a przy okazji nabyłem za 3 dychy winyla

To w warzywniaku też płyty mają ?

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

- witam maniaków :) - dziś kupiłem 2 izopropanole - starczy mi to na umycie - 2x4x5x7 = czyli 280 płyt, zatem na jakiś czas mam spokój - zagadka - co znaczy czda ? pzdr.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Proponuję 1/3 izopropanolu, 2/3 coli, plasterek cytryny i można usiąść do słuchania analoga;-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Wtedy trzeszczy dopiero następnego ranka - we łbie :) Na marginesie - co robicie z płytami kupionymi na przykład na "jarmarku" , którym nawet "Nasza Mieszanina Forumowa" - nie daje rady ? Kupiłem przedwczoraj kilkadziesiąt ; umyłem kilka z nich cieczą NMF i grają , powiedzmy - VG+ . Lepiej grać nie będą , ale na czyszczącym ramieniu (AT - taki z czerwoną aksamitką) - wciąż tumany kurzu... Jak myślicie - może najpierw kranówa , Ludwik i delikatny "myjok" ? PS - nigdy jeszcze tak uj.. ch płyt nie miałem. Niby ładne z wyglądu , grają nienajgorzej a zakurzone , jak jasny pieron. Aha - wyłącznie kurz. Żadne kocie siki.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.