Skocz do zawartości
IGNORED

Kto wie cos na temat brzmienia DENON PRA-S10 i 2x POA-S10...

Gość marcin (wroclaw)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość marcin (wroclaw)

(Konto usunięte)

Czy ktos z Was mial doczynienia z takim zestawem?

Cena sklepowa ok 15.000zl ale DENON z tego co wiem,z cenami zawsze

ostro przesadza.

Czy taki zestaw za 5000zl jest wg Was wart uwagi ?

Niestety nie mialem mozliwosci zapoznania sie osobiscie z jego walorami

brzmieniowymi.

Jesli wiesz cos na ten temat prosze o pomoc.

Z góry dziekuje.

• 33 lat później...

Mam taki sprzęt od kilku lat ale tak naprawdę zaczął grać jak wymieniłem kable pomiędzy pre a monoblokami na vdh gold/nie hybrid/. Gra jak lampa bo tak są strojone tranzystory mocy na wzór lamp tak wyczytałem w Stereophilu. Za tą cenę to bingo chociaż pewnie szprzęt przeszedł swoje. Kapitalne brzmienie z gramofonu analogowego. Kropkę nad i postawiłem zakupem Heliona.

Gość hienka

(Konto usunięte)

witamy Marcinie:)

Uwaznie forumowicze wiedza kim jestes i czy juz kiedys pisales...

Dziwi mnie brak pewnosci siebie. Kiedys byles pewniejszy, a teraz pytasz jak poczatkujacy czy dobrze robisz kupujac to czy tamto...

chłopie 15 000 za cos takiego?? Bóg cie chyba opuscił!!max 10 000 i tyle nie wiecej a kto ci to chce upchac ci złodzieje z Zubera albo horna?? max dych kilozłotych a gra to dobrze ma tylko lekkie problemy w cichszych podzakresach słuchania ale jak dasz po garach to gra rewelka..

• 2 tygodnie później...

Witajcie.Wlasnie cos takiego zastapilo u mnie YBA Integre. Oczywiscie cene zaplacilem nieporownanie mniejsza, nawet od tej jaka max wg was oplaca sie za to dac :)

Zalety naprawde duzy dzwiek, wypelniajacy caly pokoj. YBA grala tylem, tutaj dzwiek jest wszedzie, scena jest za zestawami, przed nimi a takze wykracza poza zestawy wszerz. Duuza poprawa.

Srodek rzeczywiscie lekko podcieplony, wokale sa bardziej sugestywne niz w YBA, nie jest taki lodowaty jak Integre.

Ladny niski, dobrze kontrolowany bas, lekko zbyt niesmialy w zakresie sredniego basu, brak mu lekko wykopa, lekko uspokaja rocka, co akurat mi sie srednio podoba. W porownaniu z Integre jest i tak znacznie lepiej, gdyz tam niskiego dolu bylo jak na lekarstwo, po prostu brakowalo masy. Wydaje sie ze Integre byla odrobine szybsza, ale moglo to wynikac z braku niskiego basu po prostu.

Gorsza od YBA Integre jest gora, troche za jasna, lekko przypiaszczona.

Ale uwaga!!! Denony graja chwilowo na beznadziejnych kablach laczacych pre z koncowkami, po prostu zwykly kabelek mikrofonowy. Wlasnie w tej chwili zaczynam szukac porzadnego interkonektu do spiecia ich.

Wady techniczne : gowniana jakosc gniazd RCA w pre, po kilkukrotnym wlozeniu bardzo ciasnego interkonektu zaczyna juz sie lekko bujac.

I najwiekszy dowcip:koncowki maja kabelek do zasilania jak w tanim DVD wpakowany dodatkowo na stale. Z tym to juz przegieli. po skonczeniu sie gwarancji idzie do wymiany na cos budzacego uznanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.