Skocz do zawartości
IGNORED

Baza rzemieślnikow

ricon

Rekomendowane odpowiedzi

A może by utworzyć bazę "złotych rąk" którym chce się robić drobne detale dla indywidualnych klientów.Podobne zestawienie pewnie byi się w sieci znalazlo ale niezweryfikowane, Odległość dzisiaj nie ma znaczenia,kontakt też - via net ,lub tel.Problemem jest dzisiaj w naszej RP znaleźć rzemieślnika , któremu sie chce pracować .

https://www.audiostereo.pl/topic/96744-baza-rzemie%C5%9Blnikow/

Poczekajmy jest weekend, a post nawet nie ma doby. Może się stopniowo rozkręci.

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

Taki temat był już poruszany jakiś czas temu i nie ma sensu bytu (poprzednie wątki ginęły śmiercią naturalną), z przyczyn jasnych dla wszystkich osoby zajmujące się pewnymi usługami, raczej nie będą się publicznie reklamować.

Raczej myślałem o fachowcach w zawodzie: tokarz, frezer, lakiernik , stolarz, choć "lutmena" nie dyskwalifikujemy,

W DIY zwykle problemy są z obróbką mechaniczną.

Z obróbką też nie mam problemu, tylko sprzętu do obróbki brak :)

Taki temat był już poruszany jakiś czas temu i nie ma sensu bytu (poprzednie wątki ginęły śmiercią naturalną), z przyczyn jasnych dla wszystkich osoby zajmujące się pewnymi usługami, raczej nie będą się publicznie reklamować.

Na początku zawsze potrzebna reklama :)

A to chyba do mnie:

Witam! To dlatego niech kolega trochę ochłonie bo widzę, że w każdym wątku się udziela.

Pozdrawiam adam2948.

Cóż, mam za duuużo wolnego czasu więc szukam każdego możliwego zajęcia...

Niema problemów z obróbką ale chce sie Hi endu to trzeba zapłacić . Podejscie typu zrobie cudzymi rekoma za pół darmo nie funkcjonuje dobrze .większość oczekuje jakości wyższej niż przy produkcji seryjnej za niższą kwote :)

PS nawet nie próbujcie robić bazy ludzi którzy dadzą sie naciągać !!!! Oni mają w biznesie większe doświadczenie !

Ale mimo wszystko przydałoby się zrobić takie "centrum pomocy technicznej", dla osób mających dobry sprzęt ale nie mających pojęcia co się z nim stało za symboliczne sumy :)

Mogę się podjąć wszystkiego, co wymaga użycia lutownicy czy skopiowania projektu.

No mocne słowa !

Ja pomimo 25 lat doświadczeń z elektroniką , zbudowaniu wiele urządzeń od podstaw , masy naprawionej elektroniki ( głównie właśnie AUDIO ) i jeszcze większej ilości ( kilkadziesiąt odtwarzaczy CD i wzmacniaczy oraz trochę kolumn ) przerobionych klocków czy kolumn nie odważył bym się na taką propozycję.

Ze swojej strony mogę zaoferować :

- zasilacze do Arcam rDAC na oryginalnym regulatorze Teddy Pardo . Samego rDACa też zrobiłem dwie sztuki ale temat jest dość ryzykowny ze względu na zastosowane PCB

- modyfikacje wzmacniacza Yaqin MC-100B

- modyfikacje wzmacniaczy NAD z serii 320 340 350 i podobne

- modyfikacje odtwarzaczy CD NAD z podobnych serii

- modyfikacje odtwarzaczy Marantz - zwłaszcza CD 40 , 50 , 60 , 32 , 42 , 52 i 72 oraz ich wersji MKII czy SE

- modyfikacje kolumn w zakresie zmian wygłuszenia , kable , elementy zwrotnicy (mam do tego mierniki )

Zakres modyfikacji do uzgodnienia.

Gwarancja na modyfikację .

W trakcie modyfikacji ( w miarę możliwości ) standardowo jest robiony przegląd , czyszczenie , smarowanie itd.

Zwłaszcza odtwarzacze CD - napędy , transport , wyświetlacze.

W ramach modyfikacji służę wsparciem w celu dobrania / dopasowania reszty systemu pod gust , warunki lokalowe itd słuchacza.

No mocne słowa !

Ja pomimo 25 lat doświadczeń z elektroniką , zbudowaniu wiele urządzeń od podstaw , masy naprawionej elektroniki ( głównie właśnie AUDIO ) i jeszcze większej ilości ( kilkadziesiąt odtwarzaczy CD i wzmacniaczy oraz trochę kolumn ) przerobionych klocków czy kolumn nie odważył bym się na taką propozycję.

Uczyłem się stawiać BGA na chińskiej stacji za 100zł, niektórzy serwisanci żartują, że po takim "szkoleniu" można lutować suszarką do włosów :P Ostatnio na EXPO (automaticon) bawiłem się stacją na podczerwień, to jest dopiero sprzęt!

Panowie, może trochę konkretów bo taka dyskusja niczego nie wnosi. Każdy w czymś coś dłubie. Zacznijmy może od osób mających sprzęt do obróbki metalu ( aluminium ) - frezowanie, wycinanie, toczenie, może nawet laserowe wycinanie napisów. Ktoś ma jakieś namiary. Chodzi mi raczej o osoby ( małe firmy ) bawiące się drobnicą niż duże firmy bo te są bardzo drogie i zwykle nie chcą rozmawiać w przypadku drobniejszych zleceń.

Ale mimo wszystko przydałoby się zrobić takie "centrum pomocy technicznej", dla osób mających dobry sprzęt ale nie mających pojęcia co się z nim stało za symboliczne sumy :)

Ja miałem na myśli osoby dysponujące np. obrabiarkami do metali czy też innymi użytecznymi technologiami . Chodzby dobra gilotyna,prasa krawędziowa + malowanie proszkowe.

PS można zlależć miejsce gdzie np. zrobią 10 szt. obudów z kwasówki na wykrawarce CNC nie zdzierając ale też niebędzie to jakaś taniocha . Wyjdzie taniej niż kupując coś takiego pomijając fakt iż będzie dopasowane wymiarami do wymogów .

Pierwszy adres .w zakresie ślusarki czarnej cięcie, zaginanie , malowanie proszkowe

Podskarbinska 34 Warszawa. MAROMA Dogadać się idzie przez ob.Kierownika

obok jest też anodowanie alu i eloksacja na kolory,Ale powierzchnię trzeba samemu przygotować ,(Szczotkowanie , polerowanie,)

Sam material nie jest zbytnio drogi.Najdrozsza jest sama usluga, cena roboczogodziny miazdzy zwyklego zjadacza chleba , ktory chce sobie zbudowac cos sensownego. Najlepiej byloby przygotowac sobie odpowiednie elementy do zlozenia samemu. Samo pisanie programu na np wiertarke cnc, prase krawiedziowa, czy frezarke to kilka minut a i obrobka tez nie trwa dlugo.

W godzine to po uprzednim przygotowaniu mozna trzasnac kilka sztuk obudowy bez problemu.

Pozdrawiam.

• 2 tygodnie później...
Gość StaryM

(Konto usunięte)

Podnoszę temat.

Chcę dać zrobić obudowy do Sab Greencone. Proste i niedrogie. Z fachowców na Allegro jeden nie odpowiedział wcale, a drugi zamilkł, jak napisałem że potrzebuję tylko dwie sztuki i na dodatek nie chcę kółek, nóżek, uchwytów do przenoszenia, ani nic więcej prócz zwykłej sklejki.

Czy ktoś zna jakichś stolarzy, którzy potrafią coś takiego zrobić i chce im się brać jednostkowe zlecenie?

Chcącym zlecić chassis i inne metalowe elementy konstrukcji lampowych polecam triodowicza o nicku Dezerter -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dysponuje ładnym parkiem maszynowym z laserem i CNC włączanie, zlecałem u niego wykonanie rok temu kilku elementów chassis do audio i muszę przyznać że wykonanie jest świetne.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - Tu druga oferta z tego gatunku, sam nie sprawdzałem ale jest sporo pozytywnych opinii.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...

Ze swojej strony mogę zaoferować :

- zasilacze do Arcam rDAC na oryginalnym regulatorze Teddy Pardo . Samego rDACa też zrobiłem dwie sztuki ale temat jest dość ryzykowny ze względu na zastosowane PCB

- modyfikacje wzmacniacza Yaqin MC-100B

- modyfikacje wzmacniaczy NAD z serii 320 340 350 i podobne

- modyfikacje odtwarzaczy CD NAD z podobnych serii

- modyfikacje odtwarzaczy Marantz - zwłaszcza CD 40 , 50 , 60 , 32 , 42 , 52 i 72 oraz ich wersji MKII czy SE

- modyfikacje kolumn w zakresie zmian wygłuszenia , kable , elementy zwrotnicy (mam do tego mierniki )

Zakres modyfikacji do uzgodnienia.

Gwarancja na modyfikację .

W trakcie modyfikacji ( w miarę możliwości ) standardowo jest robiony przegląd , czyszczenie , smarowanie itd.

Zwłaszcza odtwarzacze CD - napędy , transport , wyświetlacze.

W ramach modyfikacji służę wsparciem w celu dobrania / dopasowania reszty systemu pod gust , warunki lokalowe itd słuchacza.

Do listy dokładam kolumny .

Obudowy , fornir lub kolor do wyboru .

jak widze albo nie ma fachowców albo nikt ich nie zna, albo ma złe doswiadczenie ...

ja znam jednego co tnie laserem blachy nierdzewke

robi to dosc dobrze nie najatniej ale ...

robi to dosc dobrze

jak co to pyt na priva

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.