Skocz do zawartości
IGNORED

Klub ateistów Audio-Voodoo

Gość StaryM

Rekomendowane odpowiedzi

Ale to już chyba było jakieś 124 strony temu, o ile mnie pamięć nie myli...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Cudownie, wprost cudownie ignorujecie ten tekst. To wspaniały sympom waszej kondycji.

Może ktoś jednak się wysili i odniesie do tego artykułu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ale to już chyba było jakieś 124 strony temu, o ile mnie pamięć nie myli...

Wiem, ale trzeba to powtarzać bo inaczej się nie utrwali. Tak w zasadzie to wszystko już tu było a dyskusja trwa i będzie trwała mimo, że jest już od dawna jałowa :-).

Cudownie, wprost cudownie ignorujecie ten tekst. To wspaniały sympom waszej kondycji.

Ukryta Zawartość

Najpierw audiogram (Twój) potem dyskusja. Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Ukryta Zawartość

No to może przetłumacz aby większe grono miałe szansę. Chyba, że osoby nie posługujące się biegle angielskim uważasz za zbyt mało, hm...wiarygodne?

Ukryta Zawartość

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Lechu? No właśnie. Nie umiesz się odnieść do tej naukowej pracy? Masz mnie za idiotę? Myślisz, że możesz sobie tak pogrywać? Możesz. Dlatego zapraszam starszych do rozmowy. StaryM, ty jesteś miłośnikiem nauki, tak jak bum. Co myślisz o tej pracy?

Ukryta Zawartość

No to może przetłumacz aby większe grono miałe szansę. Chyba, że osoby nie posługujące się biegle angielskim uważasz za zbyt mało, hm...wiarygodne?

Mam nadzieję, że to nie kpiny, tylko zwykłe wykręty.

Ukryta Zawartość

to może zmieńmy temat co please bo się ciężko robi jakieś może nowe odkrycia naszych rodzimych audiofilii tzn np jakieś czarodziejskie przedmioty wpływające na dźwięk SzuB dalej niech pisze swoje ODNIEŚCIE SIĘ DO TEJ PRACY wszyscy się odnieśli a ten dalej ODNIEŚCIE SIĘ DO TEJ PRACY zaraz będzie NIKT SIĘ NIE ODNIÓSŁ DO TEJ PRACY potem NIE POTRAFICIE albo co gorsze NIE JESTEŚCIE W STANIE NIC POWIEDZIEC i tłumacz że fajnie jak sam by się ODNIÓSŁ to można by coś odpisac a tu praca naukowa i WY NIE POTRAFICIE SIĘ ODNIEŚC

Poważnie piszę, artykuł jest długi a słabo znam angielsk, zwłaszcza

Mam nadzieję, że to nie kpiny, tylko zwykłe wykręty.

w piśmie.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Most of the conventional audio systems that have been used to present sound for determining sound quality were found to be unsuitable for this particular study. In the conventional systems, sounds containing HFCs are presented as unfiltered source signals through an all-pass circuit and sounds without HFCs are produced

BO NP CO TO ZNACZY?

Masz mnie za idiotę?

Jezeli z moich wypowiedzi tak wywnioskowałeś to najmocniej przepraszam. Jesteś w dużym a nawet bardzo dużym błędzie. Nigdy w życiu nikogo nie uznałem za idiotę, ale mam wrażenie, że to Ty za takich nas uznajesz powtarzając w kółko jedną i tylko jedną "swoją prawdę" .

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

I tak ogólnie to chyba SzuB nie czyta ze zrozumieniem i nie odnosi tego do audio tylko do laryngologii może i tak może widzę bez końca

wyjaśnijcie mu to proszę bo ja jaśniej nie potrafiłem

Lechu, jaką prawdę? Zaproponowałem do przedyskutowania artykuł naukowy, który pokazuje, jak dalece mylą się ci, którym wydaje się, że wszystko o audio i słyszeniu oraz odczuwaniu i oddziaływaniu dźwięków wiedzą. Okazuje się, że jedni schowali głowę w piasek, a inni idą szlakiem kpiny lub pohukiwania. Czyli co? Nikt nie skomentuje? Kreujecie się na poważnych ludzi, a reakcja jest jak u bezradnych dzieci

Most of the conventional audio systems that have been used to present sound for determining sound quality were found to be unsuitable for this particular study. In the conventional systems, sounds containing HFCs are presented as unfiltered source signals through an all-pass circuit and sounds without HFCs are produced

przetłumacz to proszę bo ja sobie naprawdę nie radzę

Szub przesadzasz, to jest polskojęzyczne forum.

Nie można głownej tezy opierać na obcojęzycznym tekście.

Cimoon, mam taką zasadę życiową: nie tłumaczę fragmentów wyrwanych z kontekstu. Poducz się języka, przeczytaj tekst jeszcze raz, ewentualnie zapisz się na konsultacje językowe, gdybyś czegoś nie rozumiał, a potem wróć do rozmowy. A ponieważ szybko się języka nie nauczysz, to jak wrócisz będziesz już dojrzały i wówczas pogadamy sobie.

Szub przesadzasz, to jest polskojęzyczne forum.

Nie można głownej tezy opierać na obcojęzycznym tekście.

Pyszny dowcip, doprawdy. :) Czyli cytujemy tylko polskich naukowców? Tu jest Polska! Tu jest Polska! Tu jest Polska!

można- tylko o co ta walka?

A ktoś walczy?

Cimoon, ok, zrobię to dla ciebie, ale pod jednym warunkiem; zrobię to wtedy, gdy każdy twój wpis będzie poprawny gramatycznie, ortograficznie i interpunkcyjnie. Bo nie umiem tłumaczyć na twój język. Mogę na język polski, ale nie na twój.

Pyszny dowcip, doprawdy. :) Czyli cytujemy tylko polskich naukowców? Tu jest Polska! Tu jest Polska! Tu jest Polska!

Nie rób se jaj:) miałem na myśli brak tłumaczenia!

nie rozumiem tego np

powinno byc Dlaczego

przetłumacz proszę

Powinno być "po co". No bo po co nikt się nie odnosi? Dlaczego - to akurat wiadomo. Pomyśl, jeśli masz czym.

hihihi a ja czekam na tłumaczenie mędrku mój

zirytowany?

Most of the conventional audio systems that have been used to present sound for determining sound quality were found to be unsuitable for this particular study. In the conventional systems, sounds containing HFCs are presented as unfiltered source signals through an all-pass circuit and sounds without HFCs are produced by passing the source signals through a low-pass filter

proszę

Mi kiedyś z tyłu zespołu głośnikowego promieniował w tył pomieszczenia zastosowany tam głośnik wysokotonowy.

Obecnie przejściowe zespoły promieniują do jakichś 60kHz (-15dB)

Na stanie mam kilka par monitorów z różnorodnymi gwizdkami, na których eksperymentowałem.

I kabli nie słyszę.

A jako 50-latek słyszę wyraźnie 16kHz. Fox Bracie; to już nie żarty.

A byłem w wojsku i strzelałem z kałacha...

Nawet pomyłka z określeniem prędkości neutrina, niby większej od prędkości światła, nie zmieniło mojego niesłyszenia kabli, tak jak niektórym "filozofom" na Forum...

Rozumiem, że za trudny?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.