Skocz do zawartości
IGNORED

Klub ateistów Audio-Voodoo

Gość StaryM

Rekomendowane odpowiedzi

I po cóż te hajendy, jak wszyscy słuchają zYoutuba.;)

Dobranocka

Powiedział StaryM i zasnął... Niech Ci się przyśni Quad i piękna trzydziesto-dwu letnia kobieta...

Parker's Mood

Boski dzwiek za 255 zl. Interkonekt Laboga :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

namaszczony w Watykanie, koncowki pokropione woda swiecona.

Dzwiek byl w gorze pasma niejako eteryczny, anielskie chory dobiegaly z samej gory, z tym ze jeden z Aniolow mial lekka chrype. Przestrzen rozciaga sie az po samo niebo, krawedzie ataku uderzaja niczym piorun wyzwolony gniewem bozym! Jak nie lupnie, jak nie gruchnie wnet kolumna ci wybuchnie. Bas, ta czesc pasma jest rowniez wybitna. Nie za miekki, nie za twardy, wybitna kontrola, stopa perkusji o malo nie wybila mi zebow, a perkusista skakal w swej radosci jak 3 miesieczny Golden Retriver na widok kosci. Niesamowita radosc i energia, wybitnie wybrzmiewajace talerze. Bicie w werbel daje wrazenie takiego realizmu, ze natychmiast stanalem na bacznosc, slyszac powracajace z wojny legiony. Struny gitary, nie uwierzycie, ale od razu wiadomo, czy sa nylonowe, czy metalowe, mozna rozpoznac nawet, z ktorej manufaktury pochodza. Tna powietrze jak F16, w powietrzu widac charakterysteryczne smugi jak po silnikach odrzutowca. Srednica to osobny referat, niestety nie mamy tyle miejsca w gazecie, wiec napomkne tylko, ze wokalista wyszedl z glosnika i poszedl do kuchni. Tam jak zwykle stala zona, ktora nie tylko uslyszala, ale materialnie poczula obcy byt. Z niesmakiem dodam, ze wyjadl nam cala pomidorowke, ale pozostawil cudowne wspomnienia. W koncu za bilet na koncercie tez musialbym zaplacic. Niesmialo dodam, ze interkonet byl niewygrzany. Producent zwraca na to uwage, jak i na kierunkowosc. W przygotowaniu tansi bracia, Lamaria i Lajozef (dzozef)

Nie bylo recenzji, wiec pozwolilem sobie napisac pare slow kierowany inspiracja wielu wybitnych recenzentow. Stad tez nawiazanie na psow i rozne dziwne analogie.

Milego dnia

Ukryta Zawartość

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Boski dzwiek za 255 zl. Interkonekt Laboga :)

Akurat kopiesz nie tego, który najbardziej na to zasługuje.

Gość zajmuje się dostarczaniem kabli muzykom, nie czytałem, by pisał o wpływie kabli na dźwięk innym jak szumy i przydźwięki.

Montuje te kable porządnie i fachowo. Same kable to zwykle te same, co w profesjonalnych zastosowaniach.

Sprzedawał na Allegro, zwykle taniej niż inne. Sam kupowałem od niego. Bardzo przyzwoite interkonekty z dobrymi wtyczkami i porządnie zmontowane. Tyle że nie płaciłem 255. Ale skoro jest popyt, to jest i podaż.

Akurat kopiesz nie tego, który najbardziej na to zasługuje

Tak z rozpedu, sila inercji. Nie mam nic do goscia, jakos zagrala mi harmonia nazwiska i branzy, ktora tak w nas siedzi. A, ze o kablach pisze sie w kontekscie nirwany, a facet nazywa sie Laboga, to wyszedl mi audiofilski paszkwil. Oczami wyobrazni zobaczylem reklame owego produktu, sfazowanego audiofila, ktory po podlaczeniu doznaje szoku, chwyta sie za glowe i krzyczy o laboga... 2 stowy to cena akceptowalna przeciez, a skoro piszesz ze jakos dobra. to zwracam honor.

Nowości z techniki moderacyjnej:

dostałem bana w wątku "Fizyka Standów" w wiadomej zakładce - zapytałem się niejakiego Miroslava czy porządnie wygrzał podstawki, bo miał jakieś wątpliwości co do ich brzmienia ;-))

Swoją drogą, czy w tytule wątku nie można było napisać fizyka podstawek zamiast "standów"?

Gość StaryM

(Konto usunięte)

zapytałem się niejakiego Miroslava czy porządnie wygrzał podstawki, bo miał jakieś wątpliwości co do ich brzmienia ;-))

Znaczy nie wygrzał. ;)

Baj de łej, zauważyłem ostatnio, że mam bana w wielu wątkach, w których odzywałem się raz i to parę miesięcy temu. ;)

Nie szkodzi.

Ja natomiast zostałem zbanowany za jeden żartobliwy wpis w humorystycznym wątku - sprzedam, kupię, zamienię. Akcja dramatu dzieje się w miejscowości Zbocznicowo...'-)

Parker's Mood

Jakiś czas temu miałem słuchawki Grado SR 60i i pomyślałem sobie, że warto by dokupić sobie jakiś wzmacniacz słuchawkowy, przypadkiem trafiłem na dedykowany wzmacniacz tej firmy RA1 (1850 zł) no i jak to w takich przypadkach bywa poczytałem sobie trochę o tej konstrukcji w necie, kupić i tak bym go nie kupił, na konkurencyjnej stronie, bodajże elektroda.pl znalazłem takie oto zdjęcie tego wzmacniacza, hmm ... :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja też mam blondynkę, dlatego sprzedaję, a czarną zamieniam na rudą... Nie mam takich problemów jak Stary bej i nawet się cieszę z tego bana; przynajmniej coś się dzieje!

Pozdr, M

Parker's Mood

Gość StaryM

(Konto usunięte)

znalazłem takie oto zdjęcie tego wzmacniacza, hmm ...

Też już kiedyś to zdjęcie widziałem. Wzmacniacz słuchawkowy w ładnej drewnianej obudowie? Czemu nie.

Tylko w tym wypadku przegięcie z ceną jest oczywiste.

Marku, blondynkę bym ewentualnie odkupił, jeśli nie ma zbyt dużego przebiegu i funkcja zmywanie naczyń działa bez usterek, no i gabaryty nie mogą być za duże, bo nie będę miał odpowiednio dużej stacji dokującej na okres "off". No i żeby była energooszczędna.

Sorry za ten seksistowski tekst, ale NMSP. :)

A tu juz ktos to wklejal ?

Ukryta Zawartość

Lepiej, zeby nietoperze tego nie czytali, bo co poniektory sie powiesi lub popelni jakie sepuku... A tak im fajnie graja te siecioweczki, wtyczeczki, listeweczli i inne gniazdeczka nabyte za takie pieniadze, a teraz..., to juz pewnie przestana :-)))

Ukryta Zawartość

Swoją drogą to ciekawe kto wpadł na pomysł aby te wielgachne wtyki przeznaczone od przedłużaczy warsztatowych i budowlanych aplikować do kabli zasilających akurat sprzęt audio.

-883838143_20110112031525_800x800_Fit_0_0.png

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Swoją drogą to ciekawe kto wpadł na pomysł aby te wielgachne wtyki przeznaczone od przedłużaczy warsztatowych i budowlanych aplikować do kabli zasilających akurat sprzęt audio.

-883838143_20110112031525_800x800_Fit_0_0.png

Wtyczka jak najbardziej solidna

Denon PMA 925R, Sony TA F690ES, ST-S590ES, NuBERT NuBox 360, AKG K550, Graham Slee Solo klon, BCL.

"Doświadczenie jest ostatecznym kryterium prawdy".

Kopiuję mój wpis z wątku Stereo. Może też usuną i zbanują? A tak ślad jakiś zostanie:

Wyświetl postUżytkownik Elektropunkt dnia 31.01.2013 - 21:13 napisał

Szkoda że nie ma linka do tych wtyczek po 3 USD, zamówił bym z 1000 szt.

Szkoda że nie zostały tam też opisane inne „oszustwa” np.: Sweter 99 zł a kłębek wełny 2 zł albo Mercedes klasy S 300 tyś zł, tona stali 5 tyś zł. Zawsze byśmy byli mądrzejsi i sami wydziergali sobie jakiś ciuch albo wyklepali auto.

To dziwne ...

Zawsze jak pojawia się ten link, prawie natychmiast pada odpowiedź od tzw. branży: a to, że ile pracy trzeba włożyć, a jakaż to technolologia kosmiczna w takim kabelku, a to podaj linka gdzie mogę kupić 1000 sztuk. Czyżby to aż tak psuło biznesik?

Ale co tam. Zajęło mi to 2 minuty:

Ukryta Zawartość

Cena: 2USD za 2000 sztuk. Brrrrrać, bo zabraknie!!!

Coś bardziej wyrafinowanego:

Ukryta Zawartość

Cena: od 5 USD

A tu słynne Oyaide:

Ukryta Zawartość

Cena: trochę ponad 7 USD przy zakupie 20 kompletów. Jakbyś chłopie ponegocjował to Ci zejdą na 3 USD przy zamówieniu 1000 sztuk.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

... i biznes się kręci ...

Denon PMA 925R, Sony TA F690ES, ST-S590ES, NuBERT NuBox 360, AKG K550, Graham Slee Solo klon, BCL.

"Doświadczenie jest ostatecznym kryterium prawdy".

To jakaś ściema.

Alibaba?

Nie. To taka chińska platforma zakupowa. Bezpieczna i pewna. Sam sprowadziłem sobie stamtąd parę rzeczy. Jedyny problem - to taki, że nie ma przelewów. Płatność tylko z góry, co przy dużych zamówieniach trochę boli kieszeń.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Jedyny problem - to taki, że nie ma przelewów. Płatność tylko z góry, co przy dużych zamówieniach trochę boli kieszeń.

To jak? Musisz wysłać gołębia pocztowego z dolarami w dziobie, skoro nie ma przelewów?

To jak? Musisz wysłać gołębia pocztowego z dolarami w dziobie, skoro nie ma przelewów?

Karta kredytowa, PayPal, escrow. Tu jest wszystko opisane:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Od 0:53 zbieraczy płyt winylowych musi szlag trafiać jak kobieta się wścieknie :)

Także panowie.. robić zrzutki płyt na HDD :)

Z drugiej strony... relacje damsko-męskie bardzo realistyczne...

Od 0:53 zbieraczy płyt winylowych musi szlag trafiać jak kobieta się wścieknie :)

Za to mnie trafia szlag jak komuś się wydaje, że po piętnastu latach nikt nie pozna ordynarnego zrzynania...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.