Skocz do zawartości
IGNORED

Klub ateistów Audio-Voodoo

Gość StaryM

Rekomendowane odpowiedzi

I znowu muszę się napić, bo moja psychika wymięka...

Niedługo zamiast do AS, będę musiał zaglądać do AA! I to przez kogo?... ;)

Ja piję już od kilku godzin :-).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

A co do nazewnictwa takich atrakcji, to mamy 3 wymiary: wysokość, długość i głębokość, 4ty wymiar - pryskanie wodą, 5ty - zapach, 6ty - bujanie i 7my - wiaterek. Jest jeszcze chyba 8my - błyski światła.

To rzeczywiście trochę jak z kablami, normalny kabel przewodzi tylko prąd, a audiofilski dodatkowo bas, soprany, scenę, mikro i makro szczegóły, plankton, kontrolę, wypełnienie i różne inne rzeczy.

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

No i jak w tym kraju ma być dobrze, jak wszyscy albo piją, albo piszą na forum. ;)

Też się nad tym zastanawiam co jakiś czas.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Gość StaryM

(Konto usunięte)

A co do nazewnictwa takich atrakcji, to mamy 3 wymiary: wysokość, długość i głębokość, 4ty wymiar - pryskanie wodą, 5ty - zapach, 6ty - bujanie i 7my - wiaterek. Jest jeszcze chyba 8my - błyski światła.

Dobrze to ująłeś. A ja się bałem, ze to 7D to juz będzie lanie klienta w mordę i opróżnianie mu portfela. :)

Gość

(Konto usunięte)

Przy 17D Bond, James Bond, po prostu Cię odstrzeli...

Nie kupuj biletu powrotnego na metro... ;)

Szanowni Koledzy

Sygnał w audio to seria impulsów, o ogromnie stromych zboczach narastania i raczej łagodnym wygaszaniu.

Przewodnik więc stoi przed wielkim wyzwaniem, aby odpowiedzieć na tak sprecyzowane potrzeby.

Ma do pokonania dynamiczny opór, następnie w fazie wygaszania musi wykazać się drożnością dla ultra małych prądów, których poziom zmierza do zera.

Konstruktorzy przewodów sobie nie radzą z zadanymi warunkami przepływu, widać to dobrze w obszarze rynku, a symptomem który taką sytuację uwyraźnia są zeznania użytkowników, dobitnie jest przedstawiane to w temacie równoległym w stosunku do rzeczywistości, u Kolegów obok.

Widać z treści, że zaglądają tu, po posiłek z wiedzy.

Jeśli będą czynili to dostatecznie często, ich temat straci rację bytu.

Nazwa tematu z radości audiofila powinna zostać przemianowana na audiofilską zmorę - kable.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Ja pracuję za Was wszystkich :P

Tak przypuszczałem, że jednak ktoś pracuje. W końcu to PKB powolutku, ale trochę rośnie. ;)

PS. Jak byś pracował trochę więcej, to może by mi podwyższyli emeryturę? ;)

Nie ma obawy. Terapia u Audio Academy cię nauczy słyszeć. ;)

Wbrew pozorom, to bardzo logiczne zdanie, bo słyszeć trzeba się nauczyć. Zatem zapraszam kolejną osobę.

Ty nie wwklejaj tylko odpowiadaj na pytania.

Black Sabbath wydał nową płytę po 35 latach w 3/4 starego składu, poza perkusją.

Polecam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość StaryM

(Konto usunięte)

Jakoś po latach już nie bardzo lubię hard rock. Mam kilka ulubionych utworów z tamtych lat - Led Zeppelin "Schody do nieba", Deep Purple "Child in time" i jeszcze trochę innych, ale całościowo to już nie na moje uszy.

Cóż, hard rock to jedyna sensowna muzyka.

To że nie ma nic wspólnego z wiekiem pokazują muzycy BS.

Nie wiem czy nowa ich płyta nie jest zagrożeniem dla dzieł w których występuje moja ulubiona wykonawczyni.

P.S.

Wrogowie z sąsiedniego tematu wyraźnie zareagowali na mój protest do moderacji i odpuścili sobie dalsze manipulacje wobec czytelników.

Szub

Nie zaczepiaj mnie w ten sposób, narażasz się na zarzut, że możesz być personalnie sfilmowany na przedstawionym video, jako jedna z osób tam występujących.

Ty SzuB lepiej zacznij słuchać hard rocka. Zacznij od King Crimson. Właśnie słucham. Rzecz jasna z winylowej płyty.

Mój drogi, między słuchaniem tej zacnej muzyki a stwierdzeniem, że to jedyna sensowna muzyka jest pusty śmiech.

Szub jest wyraźnie zaniepokojony sytuacją stagnacji w swoim temacie, oraz sprzecznymi instrukcjami co do technik porównań przewodów, dokonuje nawet rozpaczliwie osobistej ingerencji w treść podając własne metody.

To obraz bezradności.

Mój drogi, między słuchaniem tej zacnej muzyki a stwierdzeniem, że to jedyna sensowna muzyka jest pusty śmiech.

To jedyna muzyka, którą można traktować jako poważny przekaz wartości, wyrosła z buntu pokoleniowego o skali nigdy przedtem nie spotykanej.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Pomiędzy słuchaniem muzyki w ogóle a słuchaniem kabli jest w ogóle pustka, próżnia, jak w przestrzeni kosmicznej. ;)

To jedyna muzyka, którą można traktować jako poważny przekaz wartości, wyrosła z buntu pokoleniowego o skali nigdy przedtem nie spotykanej.

A to prawda.

Guru kablarski sly30 rzekł przed chwilą:

"Owszem zdarzyło się ale po setkach prób jakie robiłem na różnych systemach wiem, że wiele kabli przy szybkich przepinaniach nie pokazuje różnic i tylko przewodzą sygnały ale jak się je zostawi w spokoju i pograją trochę to potem pokazują też swoje dodatkowe cechy…".

A wystarczy Tarota postawić i byłoby wszystko jasne.

No cóź, na wydziałach elektrycznych wyższych uczelni jeszcze do tego nie doszli i ciagle karmią studentów starą wiedzą.

Postępu nie da się zatrzymać.

Do jakich Ty uczelni chodził, Jacek?

Teraz kształci się tylko humanistów, dlatego kable zagrały…

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Teraz kształci się tylko humanistów, dlatego kable zagrały…

Ja jestem humanistą! I proszę mi tu nie obrażać humanistów, bo oni chociaż logikę na studiach mieli. ;)

Ty nie mówisz o humanistach tylko o studentach teologii kablowej. ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.