Skocz do zawartości
IGNORED

Klub ateistów Audio-Voodoo

Gość StaryM

Rekomendowane odpowiedzi

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Swoją drogą to jest ciekawe. Załóżmy, że kupię drogi audiofilski CD i będę po jakimś czasie go reklamował w ten sposób jak w dowcipie. Że scena jakaś taka nijaka, że brak rozdzielczości, że instrumenty się zlewają...

Gość

(Konto usunięte)

Swoją drogą to jest ciekawe. Załóżmy, że kupię drogi audiofilski CD i będę po jakimś czasie go reklamował w ten sposób jak w dowcipie. Że scena jakaś taka nijaka, że brak rozdzielczości, że instrumenty się zlewają...

Niestety, "Niezgodność towaru z umową" odpada, bo zauważ, że sami producenci okablowania raczej unikają takich patetycznych opisów swoich produktów.

Pozostawili to poletko, by uprawiali je wyznawcy audio-voodoo oraz "obiektywni" testujący w "obiektywnej" branżowej prasie...

;)

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Pisałem już, że "na nowo" odkryłem starą płytę? Koncertowy analog "Live and More" Donny Summer.

Ech, gdzie ta moja młodość... ;)

Aha, a moim typem na wątek lutego jest:

http://www.audiostereo.pl/z-koncowki-mocy-gra-radio-co-to-moze-byc_101059.html#entry2733157

Gość

(Konto usunięte)

Pisałem już, że "na nowo" odkryłem starą płytę? Koncertowy analog "Live and More" Donny Summer.

Ech, gdzie ta moja młodość... ;)

A nie "Ech, gdzie ta moja pamieć..."? ;)

W ramach popierania rasizmu słucham albumu Live and More Donny Summer. Kochani, jaki ta kobieta ma głos! Dziś juz nie ma takich artystek, kudy tam do niej takim dodom blacharom, różdżkom puszczkom reklamiarom i innym babsztylom.

PS. Pisownia celowa. ;)

No, no! Też tam zabrałem głos... :)

Gość StaryM

(Konto usunięte)

A nie "Ech, gdzie ta moja pamieć..."? ;)

To kurde przez tego Niemca na A.. jak mu tam było... ;)

A wątek jest cudowny, popłakałem się ze śmiechu. Pierwszy dowód realny na grające kable. :D

Gość StaryM

(Konto usunięte)

A co?

Kolejny, co to ma problemy z pamięcią? ;)

No to dowcip. Lepiej mieć Alzheimera, czy Parkinsona? Zapomnieć wypić, czy wylać połowę z kieliszka przed doniesieniem do ust?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

Poezja :-)

Ukryta Zawartość

Droga ta poezja. Takich cen nawet nobliści nie mają !!!

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

Kluczowe w tym tekście jest:

Wierzymy, że /../

Nasi niektórzy koledzy też chyba uwierzyli dziś, że można dyskutować ze "słyszącymi" i męczyli się cały dzień. ;)

Przepraszam, to było tylko chwilowe twist in my sobriety... ;)

Purist Audio Design przeprowadza obszerne badania i testy, które docierają do serca i duszy każdego produktu...

... poprzez kieszeń nabywcy.

Ale, ale, gdzie są wyniki tych obszernych testów, badań? Wyniki są ściśle tajne czy metodologia? Zapraszają SzuB`a albo tego xxx30 od testów dac`ów (co to najlepszy jest 25 % lepszy od tego gorszego) albo pana P. i proszą o opinię? Dlaczego nie moją żonę? Ona z kuchni krzyczała dziś, że Moussolou jest niezłym kawałkiem tylko ma za mało 22Hz a za dużo buczenia z okolic 40Hz i słabą lokalizację źródeł pozornych, bo nie widać jej ukochanej Afryki.

Tyle sarkazmu.

W kwestii mojego słuchu i z wrodzoną skromnością powiem Wam, że prowadzę niewielką działalność od niemal 30 lat. Od początku działalności sam odbieram telefony. Kiedy dzwoni klient, którego już raz słyszałem, najczęściej wiem kto to po słowach "dzień dobry" a przed "nazywam się". Nie ma znaczenia czas rozłąki :) czyli 10 czy 20 lat niesłyszenia kogoś, nie wykasowuje jego głosu z mojej głowy. Potrafię z dużą dozą prawdopodobieństwa powiedzieć czy jest chory, albo jak bardzo się postarzał. Myślę, że tak ma sporo osób. Czy w związku z tym, godzien jestem aby test ABX traktować wyłącznie jako możliwość obiektywnej oceny ewentualnych różnic w brzmieniu a nie jako test własnej pamięci?

I jeszcze jedno: na próbę zamieniłem jeden z kabli głośnikowych na przewód od odkurzacza. Taki lekko zużyty. Zabrzmiał na początku źle, szorstko, z dużą ilością mało audiofilskiego kurzu a z małą ilością przestrzeni, ale się wygrzał! Po tygodniu pokazał na co go stać! Wygrzał swoje miejsce na podłodze, wpasował się idealnie w system, przestał się gryźć ze Scanami, czasami tylko mnie ku...a bierze jak na niego spojrzę, ale ratuje skórę pełnią dźwięku, bogactwem barw i niespotykanym gdzie indziej basem.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Jeden z nich, z bardziej otwartą głową - jak się zdaje, jedynie przyznaje się do bycia meteorologiem a reszta to nie wiem czy w ogóle ma jakieś studia wyższe za sobą, nie mówiąc już o karierze naukowej.

Grzesiu! Zostałeś właśnie facetem od przepowiadania pogody. Może zastąpisz Omenę Mensah w tefauenie? :D

A reszta nieuków z tego klubu won na studia. Roch wam to mówi...

PS. Czy to czasem nie ten Roch Kowalski z "Potopu" Sienkiewicza, albo: jakiś jego krewny? Wykwit inteligencji na to, by wskazywał: albo jeszcze gorzej.

Uwaga! Podkreślenia zaznaczają fragmenty pisane zgodnie z kreatywną interpunkcją słyszących kable.

Produkty, jak te Purist muszą kosztować.

Są uczciwie skalkulowane:

- wybudowanie tajnego labo i zatrudnienie fizyków, chemików, inżynierów kosztuje

- wybudowanie nietajnej siedziby też kosztuje - a tam trzeba posadzić sztab marketingowców, którzy ubiorą owe produkty w słowa i tak odziane zostaną w błysku fleszy pokazane światu ...

;-)

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Grzesiu, tu nie chodziło o to czym się interesujesz, ale kim jesteś. ;)

Dla rocha jesteś meteorologiem, gościem od przepowiadania pogody, a on jest specjalistą od grających kabli. O!

Ahaja, co tam kable... dziękuję ci za zdjęcia, które mogłem obejrzeć. Masz na Picasie sporo fajnych fotek gramofonów. ;)

Produkty, jak te Purist muszą kosztować.

Są uczciwie skalkulowane:

- wybudowanie tajnego labo i zatrudnienie fizyków, chemików, inżynierów kosztuje

- wybudowanie nietajnej siedziby też kosztuje - a tam trzeba posadzić sztab marketingowców, którzy ubiorą owe produkty w słowa i tak odziane zostaną w błysku fleszy pokazane światu ...

;-)

voodoo.jpg

Grzesiu, tu nie chodziło o to czym się interesujesz, ale kim jesteś. ;)

Dla rocha jesteś meteorologiem, gościem od przepowiadania pogody, a on jest specjalistą od grających kabli. O!

Moja Żona zwykła powiadać: "wstyd to kraść".

Moją wspólnotę mieszkaniową sprząta pewna para (chyba mąż i żona, ale nie jestem pewien).

Zawsze z Panem sprzątającym mówimy sobie "dzień dobry", jak wychodzę do pracy.

Roznoszą również jakieś informacje zarządcy.

I tak kiedyś przyszedł coś przynosząc, zainteresowała go muzyka, z przedpokoju (nie z kuchni... ;).

Zaprosiłem do środka.

Pogadaliśmy...

Pan sprzątający przyznał się do jakichś tam wysokich modeli Denona. Nie byłem u niego więc nie wiem, ale mówił z dużym znawstwem o audio!

O samej muzyce mówił w sposób rozwiewający wszelkie podejrzenia. Jego zainteresowania to jazz...

Trochę posłuchaliśmy i poszedł roznosić dalej...

Ahaja, co tam kable... dziękuję ci za zdjęcia, które mogłem obejrzeć. Masz na Picasie sporo fajnych fotek gramofonów. ;)

Sama obecność tu Ahaji świadczy, że jest takim samym głucholem jak my.

Sądzę, że Ahaja mógłby coś powiedzieć o kablach. O kablach w najbardziej newralgicznym miejscu; od wkładki, poprzez gniazda do pre.

Ciekawie byłoby poddać analizie to miejsce w systemie ;)

Ciekawie byłoby poddać analizie to miejsce w systemie ;)

Oj ciekawe jeszcze byś się nauczył jaki to trudny temat!

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Jest/było takie miasteczko Kłomino/Gródek, ode mnie lekko na północ.

Pozostały zabudowania, można je całe zakupić - pewnie wyszło by taniej niż budowanie pod ziemią.

Można wtedy bez problemu zagrodzić cały teren i mieć w Polsce takie zagłębie ... Infrastruktura jest. W lasach okolicznych znajdują się też ciekawe schrony - można z powodzeniem rozdzielić badaczy interkonektów, głośnikowców, kabli zasilających czy też usb żeby sobie nie przeszkadzali ...

A, byłbym zapomniał - jadąc ode mnie w tym kierunku jest miejsce - i to info gdzie to jest sprzedam takiej firmie za grube miliony - gdzie np woda płynie pod góre ... Nawet sobie nie próbuję wyobrazić jak mogły by zagrać druty tam wytwarzane ...

;-)

Grzegorz7

Zapewne tak. Starałem się mocno, podchodziłem kilka razy. Żeby nie było że to jakieś tam DIY to 'słuchałem' wytworów uznanego twórcy światowego ... ;-) ale nie dałem rady zrozumieć fenomenu.

Fascynuje mnie ten analog. Stąd też testowałem różne konfiguracje okablowania - w szczególności wewnętrzne w ramieniu. Tutaj z racji małych sygnałów słychać różnicę. Trudne to i upierdliwe: mieć dwa takie same napędy, ramiona, wkładki i różne okablowanie, ale inaczej tego nie widzę.

Najlepsze tego typu kable robi VdH. Jeśli kogoś stać to może kupić. Jak nie stać ... to może zrobić sam z drutu nawojowego ;-) . Efekt ten sam, jeno trzeba samemu ...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.