Skocz do zawartości
IGNORED

Klub ateistów Audio-Voodoo

Gość StaryM

Rekomendowane odpowiedzi

Myślisz, że to może być to?

Nie ma takiej opcji nawet. Już wolę całkiem ogłuchnąć :)

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
Gość

(Konto usunięte)

Myślisz, że to może być to?

Nie ma takiej opcji nawet. Już wolę całkiem ogłuchnąć :)

Mało, że tak myślę - znam to z autopsji! ;)

Jest jeszcze inne wyjście: zmienić rodzaj trunku na taki, po którym się ślepnie, a nie głuchnie - problem "drażniących" wskazań wyświetlacza zostanie poniekąd rozwiązany... ;)

PS Właśnie wstąpiłeś do Panteonu - zaczęli Cię cytować! ;) :)

<br />Czyli wychodzi na to, że wszystko jest jak być powinno, tylko muszę wrócić do podstawówki na matematykę. <br />

Możesz spróbować innej metody tej z sąsiedniego wątku. To "nauczyciele" się mylą a "uczniowie" mają rację ;-). Tylko twoją rację musisz powtarzać systematycznie przez wiele lat. To taka znana i "opatentowana" metoda.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Dzięki temu nie zaglądają tutaj.

Nie tylko. Muszę się przyznać, że tych najbardziej chamowatych pobanowałem.

Bez szkody dla dyskusji. Dyskusja z nimi jest mało urozmaicona. Wciąż mają skojarzenia związane z seksem albo z defekowaniem.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Chodzi po prostu o "kupę"? ;)

Bo właśnie o niej tam wspomniano... ;)

A to dziś, ja po prostu przypomniałem sobie wcześniejsze dokonanie złotouchych. Szczegóły nie są istotne, faktem jest, że dupa, kupa to coś na czym się znają chyba. ;)

witam,

pewnie zaraz dostanę zjebkę, że to już było, że gdzie indziej znajdę etc., ale zapewniam, że długo szukałem i ni hu hu.. Bardzo będę zobowiązany za radę dotyczącą doboru kolumn do segmentów loewe sx: 6290, 6390 (przedwzmacniacz i wzmacniacz). + radio, kaseciak i zbiorczy segment do podłączenia wszystkich wtyczek reszty segmentów. Jestem zielony w temacie elektroniki, ale słuch mam dość wymagający. Co to znaczy jeżeli przedwzmacniacz ma 20 W, a wzmacniacz 450 W? (jak w tym przypadku). czy ALTUSy 300 zgrają się z tym sprzętem? jakie kolumny byłyby najlepsze? nic nie wiem o impedancji tego sprzętu- nie jest podana na obudowach. I co z wydajnością? 90/92 dB to podobno ok, a na schematach jest coś na minusie i to w dodatku pojedyncze cyfry są. jak to rozumieć? bardzo proszę o pomoc. mam nadzieję, że nie naruszę praw autorskich dodając linki:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

oraz

Ukryta Zawartość

naprawdę ciężko coś o tym znaleźć. to rzeczywiście jest hi-end? Duża, zmrożona na olej flacha Absoluta za pomoc;]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość StaryM

(Konto usunięte)

pewnie zaraz dostanę zjebkę

Nie, ale jestem w szoku, że nie napisałeś w wątku na Stereo, tylko tutaj.

Jedna tylko uwaga, altusy to nie są zbyt dobre kolumny do czegokolwiek. Ale wybór kolumn zależy głównie od pieniędzy. Ile chcesz na to przeznaczyć?

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Ale było w Stereo, w temacie do 1000zł, żeby nie było:)

Faktycznie. A mi się wydawało bardzo dziwne, że gość dziś się rejestruje i trafia do naszego egzotycznego wątku zamiast do kablowych guru. ;)

Prawdziwa perełka:

Napisano dziś, 18:59

Przepływ prądu nie może odbyć się bez zaistnienia pola elektromagnetycznego, a wszędzie tam gdzie ono się pojawi, pojawią się zjawiska związane z nim nierozłącznie, m in prądy wirowe, indukujące się w środowisku przepływu.

Można je za pomocą różnych działań redukować, zmniejszać, ale zjawiska ich powstania wyeliminować nie sposób.

Proszę nie mieszać zjawisk i oddziaływań świata makro i świata micro, są tu pewne różnice, dla świadomości wpływu ich na zjawiska występujące w hi end audio, absolutnie podstawowe.

nie mogłem się powstrzymac od komentarza.

Długo nie powisi, tak jak i mój oraz moja konwersacja z jednym panem co to prąd podaje w jakichś nowych jednostkach KW (konio-waty)?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

To raz...

a dwa:

Prawdopodobnie cząsteczki mogą poruszać się szybciej niż prędkość światła.

Niedawny eksperyment w CERN byłby to potwierdził... gdyby nie wadliwe kable (właściwie gniazda)...

Jak tylko naukowcy zastosują kable klasy hi-end, być może wówczas potwierdzą odkrycie.

Fizyka i świat audio stanie na głowie...

Prawda może wyglądać inaczej niż wydaje się Wam w tym wątku...

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Niedawny eksperyment w CERN byłby to potwierdził... gdyby nie wadliwe kable (właściwie gniazda)...

A to drogi kolego, jest bardziej skomplikowane. Wcześniejsza awaria w tym zderzaczu czegoś tam była spowodowana eksperymentem, który zostanie tam wykonany za trzy lata.

W związku z tym fizyka i świat nie tylko audio już stanął na głowie, tyle że stało się to za trzy lata. Mam nadzieję, ze wyraziłem to w dość prosty sposób? ;)

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Jakbym SzuBa słyszał...za trzy lata.

Wiesz... jak byłem mały, to bylem dość nieźle rozwinięty intelektualnie, ale manualnie nie nadążałem za szarymi komórkami.

W związku z tym buty zawiązywała mi koleżanka. Lepiej jej to wychodziło, choć była blondynką. Ale trochę się guzdrała, więc zniecierpliwiony zapytałem:

- No kiedy wreszcie skończysz?

- Wczoraj - odpowiedziała niespeszona.

PS. Dziś już umiem zawiązywać buty. ;)

Nie byłbym taki tego pewien. Bo:

Ja nie powołuję na "naukowość", "metody naukowe" czy samą "naukę" tak jak twoi pobratymcy.

Nie muszę zatem wykazywać się moim wykształceniem i dorobkiem naukowym.

Dla ciebie mogę być więc nawet hyclem albo kanalarzem i nadal nic ci do tego.

Cytat miesiąca:

Piękno to piękno, technika, nauka nie mają nic do rzeczy; to protezy dla ludzi, którzy piją porto z musztardówki, bo smakuje im tak samo, jak Chablis w kieliszku. Oni mierzą: w musztardówce mieści sie tyle samo porto, ile wina, jedno i drugie to płyny - a więc to jest to samo. I tak żyją, nie słuchając Monka.

nadsłyszący słyszą nawet słowo pisane!!!!

Jak możesz pisać o matematyce, skoro nawet nie umiesz poprawnie wymówić tego słowa, z odpowiednim akcentem?

to z dyskusji mojego ulubionego ostatnio wątku - chyba, że się mylę i panowie SzuB i bum 1234 spotkali się w realu i dyskutowali o mateMAtyce.

Gość

(Konto usunięte)

Ilekroć nie mam humoru, wystarczy tylko, że przeczytam jakąkolwiek recenzję Fr@ntza, a konkretnie koniec każdej recenzji... ;)

"System wykorzystany w teście:

CD/DAC: Ayon 1sc

DAC: Eximus DP1

Selektor źródeł cyfrowych: Audio Authority 1177

Odtwarzacz plików: Olive O2M; laptop Dell Inspiron 1764 + JRiver Media Center; Ayon NWT

Wzmacniacz: Electrocompaniet ECI 5; Synthesis A 40 Virtus

Kolumny: Gauder Akustik Arcona 80

IC RCA: Antipodes Audio Katipo; Acoustic Revive IC RCA-1.0PA

IC XLR: LessLoss Anchorwave; Acoustic Revive XLR-1.0PA II

IC cyfrowe: Fadel art DigiLitz; Harmonic Technology Cyberlink Copper; Apogee Wyde Eye; Monster Cable Interlink LightSpeed 200; Acoustic Revive DSIX-1 OPA

Kable USB: Wireworld Starlight; Goldenote Firenze Silver

Kable głośnikowe: Harmonix CS-120; Acoustic Revive SPC-Reference

Kable zasilające: Furutech FP-3TS762 / FI-28R / FI-E38R; Organic Audio Power; Acoustic Revive Power Max; Acoustic Revive Power Reference

Listwa: GigaWatt PF-2 + kabel LC-2mk2

Stolik: Missoni Audio Carpet Stradivari; Rogoz Audio 4SM3

Przewody ethernet: Neyton CAT7+

Akcesoria: Sevenrods Dust-caps; Furutech CF-080 Damping Ring; Highend Novum PMR Premium"

I już mi od razu lepiej! ;) :)))

Gość StaryM

(Konto usunięte)

I już mi od razu lepiej! ;) :)))

A mi dziś nie jest lepiej. Mam kilka powodów frustracji i w ramach grupowej terapii o nich napiszę. ;)

Po pierwsze, postanowiłem sobie wkładkę do gramofonu kupić. W zasadzie mogłem poprosić kumpla z Londynu, dostałby ją po sensownej cenie, tylko musiałbym czekać koło miesiąca, zanim on wpadnie do kraju. Dokładanie do kosztów wkładki kosztów przesyłki miałoby kiepski ekonomiczny sens. Zatem za radą jednego z kolegów zwróciłem się do rozmaitych sklepów z pytaniem za ile by mi tę wkładkę sprzedali (czytaj: z jakim rabatem). Ależ oczywiście, wszystkie sklepy z chęcią udzieliły mi przynajmniej 10% rabatu i zaoferowały bezpłatną przesyłkę. Niech żyje polski biznes. Jest tylko jeden mały szkopuł. Żaden sklep nie ma tej wkładki. Zamówią ją u polskiego dystrybutora, więc trzeba trochę poczekać i się odezwą. Jeden tylko sklep podczas rozmowy telefonicznej dał do zrozumienia, że "poczekać" będzie raczej dłużej niż krócej, bo dystrybutor się nie odzywa.

Napisałem i do dystrybutora, który odezwał się po tygodniu tłumacząc się urlopem i barkiem dostępu do komputera, ale jedyne co go zainteresowało, to jakie sklepy i ile mi zaoferowały rabatu. Gdy stwierdziłem, że to bez znaczenia, bo i tak nie mają wkładki, a ja jestem ciekaw, kiedy te wkładki będą, to dystrybutor na urlopie nabrał wody w usta i się więcej nie odezwał. Jak się okazało dystrybutor to jednoosobowa DG z jakiejś wsi pod Koszalinem. I właśnie wróćił do działalności gospodarczej sprzedając swoje używane produkty na Allegro. Wkładek nadal niet. Miesiąc minął. Kumpel z Londynu parę dni temu odwiedził Polskę, a ja wkładki oczywiście nie mam, bo jak idiota postanowiłem się zadawać z polskimi firmami.

Jak mi ktoś jeszcze raz na forum będzie bredził, że powinniśmy popierać nasze polskie firmy, to mnie chyba jasny szlag trafi.

Ostatnio kupowałem trochę drobiazgów na Ebay. Przesyłki z Niemiec i UK dochodzą równo po tygodniu, a naszym super sprzedawcom z Allegro często to zajmuje przynajmniej 10 dni. I to wcale nie z winy poczty. Oni po prostu fizycznie czekają, aż kasa znajdzie się na ich koncie, a tych którzy zachęceni Ebayem płacą im przez PayU chcą ukarać specjalnie długą wysyłką. W dupie z polskim biznesem, jeżeli się nie potrafi dostosować do zasad cywilizowanego świata, to niech zdycha.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.