Skocz do zawartości
IGNORED

Klub ateistów Audio-Voodoo

Gość StaryM

Rekomendowane odpowiedzi

Z tym się muszę zgodzić. Ale druga strona też wyraźnie prowokuje pisząc poematy pochwalne o np. KABLU. Gdyby napisał taki poemat na temat kobiety w której się zakochał to jeszcze bym zrozumiał, ale o kablu... nie.

Czy jest problemem znalezienie sobie forum lub blogów na których faceci piszą poematy na temat kobiet?

Jak nie potrafisz, to tu na forum jest wątek, gdzie facet się nieprzytomnie zakochał. Poczytaj, popatrz, może Ci ulży.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Pasuje do tematyki:

Ukryta Zawartość

Zajebiste :-)

Czy jest problemem znalezienie sobie forum lub blogów na których faceci piszą poematy na temat kobiet?

Jak nie potrafisz, to tu na forum jest wątek, gdzie facet się nieprzytomnie zakochał. Poczytaj, popatrz, może Ci ulży.

Ukryta Zawartość

No dobra zwracam "honor" piszcie dalej o KABLACH. O kobietach nie warto.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

O kobietach zawsze warto, ale czy akurat tu?!

O kablach nie warto ani tu ani gdzie indziej. Oczywiście chodzi o pisanie POEMATÓW. To moje prywatne zdanie. Możesz mieć inne. Nie przeszkadza mi to. Lepiej posłuchać muzyki. Pozdrawiam

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Napisano 04.11.2012 - 14:08

Sprzedam 4 tuleje antyrezonansowe na wtyki sieciowe oklejone plecionką teflonowo kewlarową z aluminium lotniczego ,średnica wewnętrzna 40mm pasujące idealnie na wtyki sieciowe FURUTECHA więcej na temat tulei w temacie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) cena 35 zł za 1 szt + 8 zł przesyłka mam jeszcze na zbyciu tuleje stalowe 3 sztuki 30 zł szt+ pzesyłka 8 zł

Czego to ludzie nie wymyślą, to zaraz chcą komuś wcisnąć

Ukryta Zawartość

stanu kąt tu piszących ? :-)

Przepraszam za te "kąta" - oczywiscie miało być kont.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Dziwisz się takie działanie nie jest zgodne z prawem. Chodzi o to ze pomawiałeś osobę z nazwiska.

Po pierwsze to niby masz rację. Ale...

Są osoby publiczne, które nie mogą liczyć na taką samą ochronę, jak osoby prywatne. Gdy napiszę, że pan X z miasta Y, mieszkający na ulicy Z jest [wpisz dowolną inwektywę] - to zapewne czekają mnie kłopoty. Ale jeśli sprawa dotyczy osób publicznych to mamy ramy dozwolonej krytyki i trzeba się bardzo namęczyć, by w sądzie udowodnić winę.

Po drugie to moderacja tego forum ma bardzo wyraźne poglądy ideologiczne, gdy spojrzymy na to, co jest usuwane, a co nie. Spokojnie można pisać, że Tusk jest winien śmierci Kaczyńskiego, można nazywać go pachołkiem Rosji i inne takie... niespecjalnie też kwapi się do usuwania tekstów jawnie antysemickich lub rasistowskich, za to robi dokładny porządek ze wszelkim naśmiewaniem się z kabli. Oczywiście wolno też "słyszącym" obrażać tych "głuchych", ale w odwrotną stronę już nie wolno. Wolno pisać o wspaniałych właściwościach czerwonych podstawek z drewna i zachwycać się płytkami Holfi lub jakimiś podstawkami na kulkach z łożysk, ale za pisanie o ayranie dostaje się bana.

Nie wiem kto i komu tutaj za co płaci, ale moderacja dba o branżę, która u nas - niestety - skupia się na kablach.

O kobietach zawsze warto, ale czy akurat tu?!

O kobietach kompletnie nie warto pisać. Ich to nie interesuje, a faceci... cóż. Każdy facet ma swoją własną prawdę na ten temat.

Napisano 04.11.2012 - 14:08

Czego to ludzie nie wymyślą, to zaraz chcą komuś wcisnąć

Kolego, wierz mi na słowo, nie chcemy rozmawiać tu o kablach. Dla nas ten temat jest mało ważny.

StaryM chyba mnie źle zrozumiałeś. Ja kabli nie słucham. Mają łączyć klocki i tyle.

To co wkleiłem, dotyczy sprzedaży pierścieni aluminiowych, które założone na wtyk sieciowy mają tłumić drgania :)

Gość StaryM

(Konto usunięte)

StaryM chyba mnie źle zrozumiałeś. Ja kabli nie słucham. Mają łączyć klocki i tyle.

To co wkleiłem dotyczy sprzedaży pierścieni aluminiowych które założone na wtyk sieciowy, mają tłumić drgania :)

Sorry, nie wyraziłem się precyzyjnie. Chodziło mi ogólnie o audio-voodoo. Po prostu już te brednie przekraczają masę krytyczną i się już nawet nie chce z tego śmiać.

Do sądu!

Sąd powoła biegłych.

Wydaje się, że "głuchy" nie będzie musiał niczego dowodzić. Natomiast "złotouchy" jak najbardziej tak.

Wydaje się, że linia obrony "głuchego" o obrażanie czytelników prasy audiofilskiej oraz publiczne negowanie zasad logiki i praw fizyki jest jak najbardziej na miejscu...

;)

Można dodać do tego kilku, nabitych w butelkę, którym kabel miał zdecydowanie wzmocnić podstawę basową... a nie wzmocnił...

Tylko kto by się przyznał... ;)

Choć mój sąsiad zza ściany wszedłby w to... po przeczytaniu jednego z tutejszych wątków...

Pójdzie na świadka. Zbadają jego słuch, obejrzą system,...

Następnie zbadają to u piewców niemożliwego...

I wszystko będzie jasne.

Po co się kłócić na Forum?

Spokojnie Grzegorzu bo komornik będzie Cie odwiedzał do końca życia...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Nie wiem kto i komu tutaj za co płaci, ale moderacja dba o branżę, która u nas - niestety - skupia się na kablach.

Bo to jest najprostszy technologicznie wyrób możliwy do montowania w każdych warunkach (bardzo popularna "produkcja" w Polsce). Żeby wykonać taki np wzmacniacz trzeba się już nielicho natrudzić. Polacy nie lubią wysiłku (wiem to z autopsji :-) ). Najlepsze są piramidy finansowe, łańcuszki szczęścia, amber goldy itd. byle tylko wydymać drugiego. Też bym chciał żeby wszyscy Polacy zrzucili się na mnie po 1zł. Trzeba tylko wymyślić sposób. Ale mi na to moja filozofia życiowa nie pozwala. Nawet nie gram w totolotka bo to jest całkowicie bez sensu.

Dziwisz się takie działanie nie jest zgodne z prawem. Chodzi o to ze pomawiałeś osobę z nazwiska.

Art. 212. § 1. Kto pomawia inną osobę, o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności,

podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku.

§ 3. W razie skazania za przestępstwo określone w § 1 lub 2 sąd może orzec nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża albo na inny cel społeczny wskazany przez pokrzywdzonego.

§ 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 1 lub 2 odbywa się z oskarżenia prywatnego.

Pls nie żartujmy sobie. Nikt nikogo nie pomówił, kompletne pomieszanie pojęć.Czym innym jest satyryczny komiks, od których roi się w drukowanych tygodnikach (czy satyryczno-szydercze okładki tychże tygodników) a czym innym pomówienie kogoś o coś.O złamaniu prawa można by mówić, gdyby ktoś napisał np. "Wojciech Krasula uzależnia poziom entuzjazmu swoich recenzji od tego, ile dostanie pieniędzy od dystrybutora" alba dajmy na to "Wojciech Krasula jest oszustem".Nic takiego nie miało miejsca.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Czym innym jest satyryczny komiks, od których roi się w drukowanych tygodnikach (czy satyryczno-szydercze okładki tychże tygodników) a czym innym pomówienie kogoś o coś.

Nie na tym forum.

A może jakiś link do tego bajkopisarstwa? Z wiadomych względów może być na PW :))

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

O kobietach kompletnie nie warto pisać. Ich to nie interesuje, a faceci... cóż. Każdy facet ma swoją własną prawdę na ten temat.

Ależ to członek tego klubu zatęsknił za poematem o kobietach. Czujnie nie zauważyłeś?

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Ostatni,ale juz słynny:

http://www.klub.audiostereo.pl/artykuly/gregitek-aerius-aerius-graf-art332.html

I trochę starsze:

http://www.klub.audiostereo.pl/artykuly/kable-sieciowe-acrolink-7n-p40-art278.html

A tu słynny tekst:Z tzw. „nienacka” okazało się, że można z tego nagrania wykrzesać trójwymiarową scenę i usłyszeć niezauważalną na tej klasie sprzętu aurę otaczającą wokalistkę, z aptekarską dokładnością określić miejsce w którym siedzi i perfumy, których użyła przed nagraniem.

http://www.klub.audiostereo.pl/artykuly/przewod-goldenote-firenze-sil-art253.html

To się nazywa styl. Za styl należy się uznanie. ;)

Ależ to członek tego klubu zatęsknił za poematem o kobietach. Czujnie nie zauważyłeś?

A ty nie zauważyłeś tego: Każdy facet ma swoją własną prawdę na ten temat.

Prymitywizmem zaczepek zaczynasz dorównywać SzuBowi.

Zobacz StaryM, ja sobie z Lech36 wymieniłem po dwa posty i problemu nie było.

Ale Ty musiałeś się wciąć jak koszula w dupę i popisać chamówą dorównującą... Twoim innym wpisom.

polazilem sobie po gumnie i przychodze i patrze a tu nadal milo i sielankowo.....

ja chce nalezec do tego wspanialego klubu Gumisiow antykablarzy i ateistow , po stokroc wyrzekam sie swojej wiedzy

przyjmijcie mnie pod skrzydla , tutaj jest zycie , takie ciekawe rzeczy mozna sie dowiedziec i poglebic wiedze , jestem zadny wiedzy i przyjazych kontaktow !!!

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Zobacz StaryM, ja sobie z Lech36 wymieniłem po dwa posty i problemu nie było.

Ale Ty musiałeś się wciąć jak koszula w dupę i popisać chamówą dorównującą... Twoim innym wpisom.

Uczę się od mistrzów w te klocki. Moje uszanowanie panu. Też już potrafię się czepiać byle czego i przysrywać bez okazji. Gdy przyszedłem na to forum, to nie potrafiłem. Na szczęście jest tu Yul, frywolny trucht, SzuB i Filut. Dobrzy nauczyciele.

ja chce nalezec do tego wspanialego klubu Gumisiow antykablarzy i ateistow , po stokroc wyrzekam sie swojej wiedzy

Jakiej wiedzy? My lubimy wiedzę. Podziel się.

Najciekawsze zjawisko to obserwacja samego poruszenia, jakie wywołują szyderstwa o podłożu satyrycznym.

Jednak niech co niektórzy sami spojrzą na siebie, jak wyglądała ich polemika, gdy wielu pisało na temat, powołując się na różne źródła, linki do badań, testów, osób wykwalifikowanych pracujących w swoim fachu, oczywiście z wyjątkiem doświadczonych złotouchych, którzy istnieją Tylko jako mit w internecie. Podczas tych owocnych rozkminek sami z braku argumentów (co jest rzeczą powszechną) zaczynają wyśmiewać osoby o odmiennej opinii, najłagodniejsza forma powracająca co chwile to segregacja na głuchych i słyszących, jak pisze wyżej branżowiec Audio Academy (z obrazą dla samego słowa akademia imho). Niema czegoś takiego jak "słyszący" poprawiacze kabelkowo-gadzetowe, kończąc na powszechnych drutach głośnikowych, jest metoda weryfikująca takie przypadki stosowana u jajogłowych, która od razu budzi niezadowolenie i niepoprawność osób z omamami słuchowymi. Takie samo poruszenie jest w sferze religijnej - taka mała ciekawostka na odstresowanie podczas czytania moich wypocin :)

Dzięki obrazkami na chwilkę zamieniliśmy się rolami (inna forma rozmowy niestety nie wchodzi w grę - sprawdzone), a reakcja - groźby banami, sądami, a czepiają się mniejszości na tym forum, a tym samym większości (obstawiam 95%) wybiegając poza tą oazę, którzy to mówią "nie" zabobonom.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

corner, nie zapominaj o tym, że my byliśmy tutaj pierwsi, ty jesteś tutaj tylko gościem.

Pierwsi w znaczeniu terminu rejestracji? To niekoniecznie. Ty jesteś z roku 2003, ale Szub z 2011, a niesłyszący corner z 2010, bum1234 z 2009, Grzegorz7 z 2008.

Pierwsi w znaczeniu "słyszący" coś jak Adami i Ewa i grzech pierworodny? To by nawet pasowało.

Żeby być ścisłym, to od czasu jak właścicielem forum jest firma i ma komercyjne nastawienie to drogi rochu, ty też jesteś tylko gościem. :P

corner, nie zapominaj o tym, że my byliśmy tutaj pierwsi, ty jesteś tutaj tylko gościem.

A goście przychodzą i odchodzą...

Czasami trzeba tylko sprzątnąć po nich.

Z jednej stromy masz racje: przekazałem to co miałem do powiedzenie i tyle, drążenie w kółko tego samego raczej nie lezy w mojej naturze, tak więc nadchodzi czas, aby powiedzieć "dosyć bezproduktywnego marnowania czasu". Mam inne pojęcie na temat muzyki, nie muszę chełpić się na łamach tego czy innego forum, jak zmienia się dźwięk po setnej zmianie czegoś tam, jest to dla mnie i nie nie mam zamiaru tłumaczyć, a już tym bardziej chwalić co widzimy z zakładce hi-end, stereo. Słuchając odpływam, a audiofile wsłuchują się w oddech podczas pauzy wokalisty, szukają w którym punkcie jest usytuowany kontrabas itd + 101 innych kombinacji dźwiękiem ulepszaczami wszelkiej maści.

Z drugiej strony nie zgodzę się z twierdzeniem "pierwszy", to ile masz postów, od kiedy uczęszczasz na forum nie świadczy zupełnie (powtórzę aby dodać powagi w zdaniu) Zupełnie o niczym. Jeśli dziś zarejestruje się mgr. inż. dr to będzie według Ciebie postrzegany/na jak Szymborska podczas anonimowej interpretacji swojego dzieła?, ale gdzie leży prawda - ja tam wieże w naukę, a nie własne widzimisie. Nie chodzi o to, że moja prawda jest prawdziwsza, ale po prostu o prawdę. Na razie jest 1:0 dla głuchych, do puki coś w planetę nie walnie i nie zmieni fizyki/naszego organizmu, to nic się tutaj nie zmieni.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Widzę, że cie jednak ubodło to co napisałem.

Tak, ludzie określający siebie jako audiofile byli tutaj pierwsi.

Potem przyszła pewien padalec, któremu z dobroci serca albo i dla żartu, zafundowano pokój na Audio Show.

I się posypało.

Owocem tego jesteś ty, trójwymiarowy i reszta przypadkowych uczestników tego forum.

Prawda jest niestety brutalna - zaśmiecacie to forum.

Nie wnosicie tutaj nic istotnego.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.