Skocz do zawartości
IGNORED

Klub użytkowników sprzętu ZAGRA-Darek Kulesza.

Gość Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Fajny ten klub :), szkoda, ze tak późno go zobaczyłem. To lepsze niż klub voodoo frustratów.

HQ150 - jak będziesz chciał coś jeszcze zbudować, to zadzwoń pls. Nie potrafię nic samemu zrobić, ale znam ludzi, którzy mówią, że potrafią... przy twojej cierpliwości, z nieplanowaną i pewnie niewielką dopłatą, do 2015 złożymy system marzeń. Może i będzie różnił się od zamawianego, ale co tam... najwyżej dopłacisz za popełnione błędy, nie?

O wyglądzie nie dyskutuje, ale obudowa z litego drewna to już szczyt absurdu. Mam nadzieję, że przynajmniej nie płacisz za to ekstra? Nie dało się znaleźć tańszego stolarza, mdf podrożał, czy jakieś tajemne względy akustyczne za tym stoją? Dla mnie to jakiś kosmos, a twoje reakcje od poczatku tej historii są przynajmniej niezrozumiałe.

Nie dziw się tym, którzy mają Cię za klona Darkula. Bezkrytyczna akceptacja dla każdej obsuwy, a tym bardziej aplauz dla tak idiotycznych pomysłów, z pewnością daje do myślenia.

Darkul: nie wierz, że nie ważne co mówią, ważne żeby mówili... to nie działa na tak małym rynku. Strzelasz sobie w kolano tym klubem bardziej niż niesłownością.

Gość Gość

(Konto usunięte)

O wyglądzie nie dyskutuje, ale obudowa z litego drewna to już szczyt absurdu. Mam nadzieję, że przynajmniej nie płacisz za to ekstra? Nie dało się znaleźć tańszego stolarza, mdf podrożał, czy jakieś tajemne względy akustyczne za tym stoją? Dla mnie to jakiś kosmos, a twoje reakcje od poczatku tej historii są przynajmniej niezrozumiałe.

Dlaczego absurdu? Pytam poważnie bo ja się nie znam.

Przemawaiały wzgledy przede wszystkim estetyczne. Nic za to ekstra oczywiście nie płacę.

Nie dziw się tym, którzy mają Cię za klona Darkula. Bezkrytyczna akceptacja dla każdej obsuwy, a tym bardziej aplauz dla tak idiotycznych pomysłów, z pewnością daje do myślenia.

Jak bezkrytyczna? Przeczytaj co pisałem. Na to nigdy mojej akcepatacji nie było. Ja sam jestem raczej osobą słowną i takie traktowanie mnie niesamowicie wk....a i stąd moje na ten temat wpisy.

Darkul: nie wierz, że nie ważne co mówią, ważne żeby mówili... to nie działa na tak małym rynku. Strzelasz sobie w kolano tym klubem bardziej niż niesłownością.

+

1

Klub założyłem ja, żeby właśnie szczerze o produktach Pana Darka mogli jego klienci porozmawiać.

Nie patrząc na to czy jest to, czy nie, strzał w czyjeś kolano.

HQ150 - jak będziesz chciał coś jeszcze zbudować, to zadzwoń pls. Nie potrafię nic samemu zrobić, ale znam ludzi, którzy mówią, że potrafią... przy twojej cierpliwości, z nieplanowaną i pewnie niewielką dopłatą, do 2015 złożymy system marzeń. Może i będzie różnił się od zamawianego, ale co tam... najwyżej dopłacisz za popełnione błędy, nie?

A czemu nie?

W niedalekich planach mam zakup siedmiokanałowej końcówki mocy do kina domowego i solidnej kolumny centralnej.

Jakbyś miał dobrą propozycję to z chęcią się z nią zapoznam.

Czekam na propozycje.

Dlaczego absurdu? Pytam poważnie bo ja się nie znam.

Przemawaiały wzgledy przede wszystkim estetyczne. Nic za to ekstra oczywiście nie płacę.

Lite drewno nie ma żadnej cechy (poza wyglądem), która kwalifikowałaby je jako materiał do budowy kolumn: jest niejednorodne strukturalnie, nawet sezonowane nieprzewidywalnie oddziałowuje na zmiany otoczenia (rozszerza się, kurczy, pęka, itd), wymaga regularnej konserwacji, ma mniejszą gęstość, itd.... Argumentów padało wiele, nawet na tym forum: po szczegóły odsyłam do działu DIY, jesli juz nie chcesz korzystać z doświadczeń setek producentów uznanych rynkowo konstrukcji.

Jak bezkrytyczna? Przeczytaj co pisałem. Na to nigdy mojej akcepatacji nie było. Ja sam jestem raczej osobą słowną i takie traktowanie mnie niesamowicie wk....a i stąd moje na ten temat wpisy.

Od momentu kiedy zacząłem czytać o twoich przygodach termin realizacji zmienił się trzykrotnie, a zaraz skończysz z tym, że sam zamówisz sobie obudowy. Dla mnie to absurdalna pobłażliwość.

Też Ci zrobię takie kolumny i to za jedyne 5tyś. Musisz tylko po drodze do mnie znaleźć stolarza za 500PLN, kupić głosniki (najlepiej najtańsze, bo cena przecież nie gra) i znaleźć kogoś, kto zrobi zwrotnice. Poniesione przez Ciebie koszty odejmiemy od ceny, a ja w ramach bonusu zapłacę komuś żeby to poskładał. Jeśli coś się rozpadnie to nie musisz nawet do mnie jeździć, stolarza przecież już znasz, a na głosniki będziesz miał gwarancję. A co najważniejsze: termin realizacji zależy tylko od Ciebie i Twojej efektywności, więc satysfakcję masz gwarantowaną.

Fajny model biznesowy :)

Białemu pytonowi Vet potrzebny : ))))

Świt yntelektu : ))))

Zero umiejętności czytania postów i chęci zrozumienia danego zagadnienia.

Załamka.

Gość Gość

(Konto usunięte)

Od momentu kiedy zacząłem czytać o twoich przygodach termin realizacji zmienił się trzykrotnie, a zaraz skończysz z tym, że sam zamówisz sobie obudowy. Dla mnie to absurdalna pobłażliwość.

Masz trochę racji niewątpliwie. Ale też za tą obsuwę dostanę system aktywny. Jest to jakiś plus który mnie skusił.

HQ ja też lubię drewno z wyraźnym rysunkiem, natomiast co do jasnych kolorów to musisz jednak pamiętać, że one często żółkną po czasie, niekiedy nawet mocno. Kiedyś oglądałem deski na podłogę, takie jasne, chyba klon i gość pokazał mi taką kilku letnią deskę, całkiem inny kolor był.

Też mam pytanie co do litego drewna, czy ono ma dobre właściwości na obudowę kolumny ? Kiedyś czytałem, że produkcja kolumn z MDFu to nie tylko niższe koszty, ale MDF jest lepszy do tego celu, było kilka argumentów przytoczonych.

Gość Gość

(Konto usunięte)

Też Ci zrobię takie kolumny i to za jedyne 5tyś. Musisz tylko po drodze do mnie znaleźć stolarza za 500PLN, kupić głosniki (najlepiej najtańsze, bo cena przecież nie gra) i znaleźć kogoś, kto zrobi zwrotnice. Poniesione przez Ciebie koszty odejmiemy od ceny, a ja w ramach bonusu zapłacę komuś żeby to poskładał. Jeśli coś się rozpadnie to nie musisz nawet do mnie jeździć, stolarza przecież już znasz, a na głosniki będziesz miał gwarancję. A co najważniejsze: termin realizacji zależy tylko od Ciebie i Twojej efektywności, więc satysfakcję masz gwarantowaną.

Cena niewiele odbiega od taj Darkulowej a warunki jednak gorsze.

1Stolarzowi płacę tyle ile zażąda a nie 500zł jakbyś Ty chciał.

2. Głośników nie kupuję, robi to Darkul jak również całą późniejszą zabawę.

3. Zwrotnic nie potrzebuję. Piszę o tym po raz kolejny. System będzie w pełni aktywny.

4.Co do jakości stolarza to bez obaw. U mnie w domu już sobie robiono zdjęcia z jego produktami.

5. Jakbyś jednak miał taką samą jak Darkul lub lepszą propozycję to z chęcią bym Twoich wyrobów posłuchał, bo z Darkulem jestem dogadany że bez tłumaczenia mogę jego system oddać jak mi nie będzie odpowiadał.

HQ ja też lubię drewno z wyraźnym rysunkiem, natomiast co do jasnych kolorów to musisz jednak pamiętać, że one często żółkną po czasie, niekiedy nawet mocno. Kiedyś oglądałem deski na podłogę, takie jasne, chyba klon i gość pokazał mi taką kilku letnią deskę, całkiem inny kolor był.

Też mam pytanie co do litego drewna, czy ono ma dobre właściwości na obudowę kolumny ? Kiedyś czytałem, że produkcja kolumn z MDFu to nie tylko niższe koszty, ale MDF jest lepszy do tego celu, było kilka argumentów przytoczonych.

Dlatego wybór jesionu. Mam sporo wyrobów z tego drewna i kolor sie raczej nie zmienia. jak już to minimalnie.

Drewnem bardzo zmieniajacym kolor jest świerk.

No i własnie te aspekty akustyczne mnie interesują. Ale tu i tak chyba sprawę w głownej mierze załatwia wytłumienie.

A waga i stabilnośc takich pak bedzie raczej przemawiała na plus. Nie wiem zresztą czy jakieś bardzo drogie paki nie sa robione z litego drewna?

1Stolarzowi płacę tyle ile zażąda a nie 500zł jakbyś Ty chciał.

2. Głośników nie kupuję, robi to Darkul jak również całą późniejszą zabawę.

3. Zwrotnic nie potrzebuję.

A zastanawiałeś się w takim razie, za co płacisz Darkulowi?

Przepraszam, ale gdyby wszyscy klienci podchodzili z podobną twojej bezmyślnością, to GDP mielibyśmy większe od Chin.

nie wiem czy osoby które kupiły wzmak DK nie chcą się ich pozbywać, ja się pozbywałem i pozbywam, sprzedaję swój po b. atrakcyjnej cenie. Zaznaczam, to nowa konstrukcja DK, przynajmniej tak mnie zapewniano :) ktoś chętny?

nie wiem czy osoby które kupiły wzmak DK nie chcą się ich pozbywać, ja się pozbywałem i pozbywam, sprzedaję swój po b. atrakcyjnej cenie. Zaznaczam, to nowa konstrukcja DK, przynajmniej tak mnie zapewniano :) ktoś chętny?

:D :D :D :D

Gość Gość

(Konto usunięte)

A zastanawiałeś się w takim razie, za co płacisz Darkulowi?

Z chęcia Tobie za podobną usługę zapłacę. Skoro potrafisz lepiej i taniej to byłbym głupi gdybym nie skorzystał.

Ja po prostu się na tym kompletnie nie znam a innych produktów z ta jakością i w tej cenie nie znalazłem, co wcale nie znaczy że takich nie ma.

Jak masz takie propozycje, to nie bądź gołosłowny, tylko je tu dawaj.

Z chęcia Tobie za podobną usługę zapłacę. Skoro potrafisz lepiej i taniej to byłbym głupi gdybym nie skorzystał.

Ja po prostu się na tym kompletnie nie znam a innych produktów z ta jakością i w tej cenie nie znalazłem, co wcale nie znaczy że takich nie ma.

Ale jaką usługę?

Przykręcenie głośników do obudowy? Magic touch?

Czy masz na myśli jedynie obietnice zrealizowania w bliżej nieokreślonej przyszłości czegoś, czego wcale pierwotnie nie zamawiałeś?

Na prawdę nie widzisz absurdu tej sytuacji?

Whitesneak ty naprawdę nic nie rozumiesz a mądrzysz się okrutnie. To jest niestety norma na tym forum.

Im mniej wie tym bardziej krzyczy.

Ale miło będzie zobaczyć minę jak zobaczysz system i niestety tylko opis jak brzmi.

Dobru dźwięk sam się obroni : ))))))

Gość rochu

(Konto usunięte)

Nie miałbyś ochoty wpaść ze wzmakiem na któreś ze spotkań w ramach Odsłuchów w Krakowie?

Przeżyliśmy już Markowa, Mistrza Waldemara i Absolutora to DK damy rady ; )

Gość Gość

(Konto usunięte)

Ale jaką usługę?

Przykręcenie głośników do obudowy? Magic touch?

Czy masz na myśli jedynie obietnice zrealizowania w bliżej nieokreślonej przyszłości czegoś, czego wcale pierwotnie nie zamawiałeś?

Na prawdę nie widzisz absurdu tej sytuacji?

To już się wycofujesz?

Nie chesz pieniędzy za nic?

Rozmawiajmy konkretnie! Jak masz lepszą propozycję niż Darkul to ją dawaj a nie bij tylko piany. ja jeszcze mogę się wycofać i kupić coś innego.

To już się wycofujesz?

Nie chesz pieniędzy za nic?

Rozmawiajmy konkretnie! Jak masz lepszą propozycję niż Darkul to ją dawaj a nie bij tylko piany. ja jeszcze mogę się wycofać i kupić coś innego.

Nie konkuruje z Darkulem, to nie moja branża.

Zamówiłeś gotowe kolumny, a dostaniesz usługę przykręcenia głośników do obudowy, której wykonanie sam zlecisz, z obietnicą zmiany w końcówce i złożenia systemu aktywnego. Dałeś się przestawić o 180 stopni, wierząc jedynie w obietnicę nie popartą żadnym pozytywnym doświadczeniem w dotychczasowej współpracy.

Na twoim miejscu wycofałbym się gdzieś w okolicy 15 grudnia. Jeśli jednak, nawet to co przeżyłeś nie zabiło w tobie nadziei, to z chęcią pośledzę rozwój sytuacji.

Ale miło będzie zobaczyć minę jak zobaczysz system i niestety tylko opis jak brzmi.

Dobru dźwięk sam się obroni : ))))))

Co do słuchania, to miałem okazję i dziękuję. To nie moja bajka,... ale przecież nie o dźwięku tu rozmawiamy.

Gość Gość

(Konto usunięte)

Nie konkuruje z Darkulem, to nie moja branża.

Rozumiem. Jasna sprawa.

Tylko po co w takim razie wcześniej składasz propozycje że zrobisz mi lepiej?

Nie lubię bicia piany. Wolę konkrety. ja naprawdę chcę kupić sobie jeszcze lepsze stereo niż mam. Po prostu.

Wolę konkrety. ja naprawdę chcę kupić sobie jeszcze lepsze stereo niż mam

Chcesz kupić, a musisz zrobić - to już jest jakiś konkret.

Co do słuchania, to miałem okazję i dziękuję. To nie moja bajka,... ale przecież nie o dźwięku tu rozmawiamy.

A co słuchałeś ???? Raczej nic :))))))

Typowe XXXX, typowe.

Gość Gość

(Konto usunięte)

Zamówiłeś gotowe kolumny, a dostaniesz usługę przykręcenia głośników do obudowy, której wykonanie sam zlecisz, z obietnicą zmiany w końcówce i złożenia systemu aktywnego. Dałeś się przestawić o 180 stopni, wierząc jedynie w obietnicę nie popartą żadnym pozytywnym doświadczeniem w dotychczasowej współpracy.

Też nie do końca. Darkul robi projekt z dokładnymi wymiarami, dobiera przetworniki, przyjedzie do mnie zmontować, zestroić i wytłumić paki. No i najważniejsza sprawa wykonuje całą elektronikę. Pre ze zwrotnicą aktywną, z wysterowaniem każdego kanału, z regulacją fazy i pochylenia chyba. z ośmioma wyjściami zbalansowanymi, na osiem końcówek mocy. No ani nic takiego nie znalazłem w ofercie a jak już to z astronomicznymi cenami.

A własnie nasza dotychczasowa współpraca jest poparta już dwukrotnym zakupem. I to jak najbardziej pozytywnym.

I to własnie najbardziej przemówiło do mnie przy składania następnego zamówienia.

Chcesz kupić, a musisz zrobić - to już jest jakiś konkret.

Tak jest. To prawda. Ale też nie ja robię tylko zlecę stolarzowi i w cenie skrzynek z płyty będę miał lite drewno.

Coś za coś.

A co słuchałeś ???? Raczej nic :))))))

Typowe XXXXX, typowe.

(?) Miałem kilkukrotnie możliwość słuchać twoich urządzeń, a także poznać cię osobiście i spotykać później przy różnych okazjach. Nie powiedziałem ani słowa na temat konstrukcji. Od strony technicznej nie jestem w stanie ich ocenić, bo nie mam o tym pojęcia, a to jak grają po prostu mi się nie podoba - czego nigdy nie ukrywałem. Więc ich nie oceniam. Nie moja bajka.

To o czym rozmawiamy, to jedynie osobliwy model biznesowy i specyficzny PR :).

Jeśli jesteś tak dobry jak sądzisz, to zastanów się jakie mogłoby przynieść to efekty gdybyś notorycznie nie psuł sobie opinii historiami podobnymi do tej.

Gość Gość

(Konto usunięte)

Jeśli jesteś tak dobry jak sądzisz, to zastanów się jakie mogłoby przynieść to efekty gdybyś notorycznie nie psuł sobie opinii historiami podobnymi do tej.

To fakt niezaprzeczalny. Ale wtedy chyba by mnie na wyroby Pana Darka stać nie było.

Whitesnek

Nie masz pojęcia o tym co piszesz.

Na brak chętnych nie narzekam, choćby na bazie dzisiejszych jazd :))

Mnie to bawi jedynie czasem drażni , drażni wtedy gdy ktoś pisze o czymś z czym nie miał do czynienia ..albo raz i to w chwilowej sytuacji.

Po prostu jak ktoś w tym kraju umie więcej to jest wrogiem : ))))

Ja się nie przejmuję idę dalej.

Tak się składa że robię całkiem udane ampy , phono , preampy itp.

Nie każdemu musi się to podobać fonicznie , stylistycznie.

Już jest czymś normalnym że najwięcej ryczy ta krowa co mało mleka daje.

Tak że płaczta ile chceta : )))))))

Phono preampy zakupione jako gotowy kit i wlozony we wlasnej konstrukcji(?) wykonaną skrzyneczke :)

Kolumny wykonane na bazie car audio przykrecone do wykonanej przez osobe trzecia obudowy.

Arcymegakonstruktor, a wszystko za czapke sliwek ROTFL

Nie pij wiecej guru.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 18 Stycznia 2013 - niepotrzebne pyskówki
Ukryte przez Fr@ntz, 18 Stycznia 2013 - niepotrzebne pyskówki

Ja tez ciebie lubie darsrulu!

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.