Skocz do zawartości
IGNORED

Klub użytkowników sprzętu ZAGRA-Darek Kulesza.

Gość Gość

Rekomendowane odpowiedzi

mczaj

prosta sprawa załóz drugi watek w ktorym beda pisac niezadowoleni klienci

ciekawe ilu jeszcze osobom po prawie 10 latach bedzie sie jeszcze chciało pisac wkółko to samo :)

Cir,..ma rację, załóżcie wątek o nie zadowoleniu, produktów Zagry,... nie to że jestem zwolennikiem,.... ja gustuje w czym innym.

Gość Gość

(Konto usunięte)

mczaj

prosta sprawa załóz drugi watek w ktorym beda pisac niezadowoleni klienci

Ale i tutaj mogą spokojnie niezadowoleni klienci pisać. Po to m.in. założyłem ten klub. I nikomu nie będę ust zamykał. Ani zadowolonym ani tym mniej. Swoje niezadowolenie można też i w kultularny sposób wyrazić. Jak na razie wpisy wybitnie krytyczne i chamskie zamieszczają osoby które nigdy nic u Pana Darka nie kupowały ani też nie słyszały jego wyrobów. A to już jest kuriozum.

Tylko, że mczaj pozwalał sobie na zbyt wiele a wcale niezadowolonym klientem nie był. Ja wogóle jakoś wpisów wybitnie niezadowolonych klientów nie widzę.

Ale i tutaj mogą spokojnie niezadowoleni klienci pisać. Po to m.in. założyłem ten klub. I nikomu nie będę ust zamykał. Ani zadowolonym ani tym mniej. Swoje niezadowolenie można też i w kultularny sposób wyrazić. Jak na razie wpisy wybitnie krytyczne i chamskie zamieszczają osoby które nigdy nic u Pana Darka nie kupowały ani też nie słyszały jego wyrobów. A to już jest kuriozum.

Tylko, że mczaj pozwalał sobie na zbyt wiele a wcale niezadowolonym klientem nie był. Ja wogóle jakoś wpisów wybitnie niezadowolonych klientów nie widzę.

Też racja.

Gość Gość

(Konto usunięte)

Dosc chamskie wpisy zapodawal darkul. Czyzby nie sluchal swoich sprzetow?

No i też był za to upominany a jego wpisy usuwane.

Ale raczej nie atakował pierwszy. Wydaje mi się że jego reakcja była zawsze sprowokowana.

Awracając do tematu to dostałem zdjęcia z postępu prac na pre. Fajnie, że teraz robota się posuwa do przodu.

Po to m.in. założyłem ten klub. I nikomu nie będę ust zamykał. Ani zadowolonym ani tym mniej

HQ, nie zamykaj ust , tylko zacytuj tych gryniów, co o dźwięku piszą... dziesiątki nieprzychylnych - recenzji.

Jak na razie wpisy wybitnie krytyczne i chamskie zamieszczają osoby które nigdy nic u Pana Darka nie kupowały ani też nie słyszały jego wyrobów. A to już jest kuriozum.

Kuriozum to jest pianie z zachwytu nad przypadkowymi budami z upchniętymi na sztukę najtańszymi przypadkowymi głośnikami,

które to rzekomo biją na łeb wszystko do 10.000zł, zwłaszcza w takim ustawieniu jak na fotografiach, że aż żal na to patrzeć.

Co się dziwisz, że ludzie reagują gromkim śmiechem (nie mylić z chamstwem) na takie rewelacje? Sam już mam zajady :)

Po to jest forum, żeby sobie pogadać, a trochę humoru jeszcze nikomu nie zaszkodziło, więc nie wiem po co tak się spinać.

Więcej luzu Panowie, a dobry dźwięk sam się obroni :D

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
Gość Gość

(Konto usunięte)

HQ kiedy będziesz miał obudowy, budowa już ruszyła ?

Drewno w suszarni.

Kuriozum to jest pianie z zachwytu nad przypadkowymi budami z upchniętymi na sztukę najtańszymi przypadkowymi głośnikami,

które to rzekomo biją na łeb wszystko do 10.000zł, zwłaszcza w takim ustawieniu jak na fotografiach, że aż żal na to patrzeć.

Co się dziwisz, że ludzie reagują gromkim śmiechem (nie mylić z chamstwem) na takie rewelacje? Sam już mam zajady :)

Po to jest forum, żeby sobie pogadać, a trochę humoru jeszcze nikomu nie zaszkodziło, więc nie wiem po co tak się spinać.

Więcej luzu Panowie, a dobry dźwięk sam się obroni :D

Ale ja jestem tego samego zdania. więcej luzu.

Ja jeszcze pak Pana Darka nie słyszałem. Czytałem tylko relacje osób, które już je słyszały.

Nie mam powodów zeby bez własnego odsłuchu im nie wierzyć. Ty widzę inaczej do tego podchodzisz,

Jak wyjąłem z pudełka pierwszą Integrę od Pana Darka, to też zastanawiałem się czy to żart. Czy jest wogóle sens ją podpinać do moich Kapp.

Ale jak podpiąłem, to na drugi dzień wyprosiłem ze stereo ASR Emittera 1.

Czasami warto spróbować.

Jesli do tego dojdzie i beda dostepne w sklepie w przyzwoitei obudowie , a dzwiek jak piszesz Ty i Twoi klakierzy taki, ze.. jestem w stanie zakupic i potwierdzic.

Dlaczego non stop obrażasz osoby które kupiły wyroby Pana Darka, są z nich zadowolone i o tym piszą?

Dlaczego nie reagowales kiedy pan darek uzywal inwektyw wobec oponentow?

Czy klakier to takie obrazilwe?

Guru rzucal tu debilami, palantami etc. i najwyrazniej Ci to nie przeszkadzalo. Zreszta juz o to pytalem ale zamilkles.

Wnosze z tego, ze nie jestes obiektywny.

Tak wiec rozluznij posladki.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

"Tak wiec rozluznij posladki"

Postawiłem kolejkę za te mądre i światłe słowa, na zdrowie!

To szklaneczka najczystszej parafiny na rozluźnienie napiętej atmosfery.

Uczucie spięcia, zaparcia oraz wzdęcia odejdą jak ręką odjął, nastąpi błogi luz....

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Wiecie co jest pozytywne? Konstruktor się nie odzywa, może się wziął do pracy zamiast brylować intelektem po forach :)

No chyba, że wyjechał za którąś zaliczkę w ładne miejsce gdzie internet jest zbyt drogi by prowadzić konwersacje z plebsem.

W kwestii słuchania- nie słuchania, to jak mi się zdaję, znam konstruktora z czasów pierwszych Sound Projectów. To był jakoś 1998 rok. Już wtedy coś knuł z kolegami w kwestii kolumn.

Dziwne, że dziś nadal w sumie raczkuje w tym temacie.

Jak ty komuś kopa dajesz to jest cacy ? A jak ktoś tobie to już beee ?

Tak wiec rozluznij posladki.

To jest poziom kichanadeta a oczekuje że będzie traktowany kwiatami.

Dramat.

Kto sieje wiatr ten zbiera burzę.

Byłem bardzo delikatny , bo niektórych z adwersarzy ( o ile tak można ich nazwać ) bardzo byli chamscy.

No widzisz tak bywa jak się na ścianę trafi.

Przeczytaj tytuł wątku i sobie odpowiedz o czym i do kogo piszesz. Nie słuchałeś ale jest to badziew.

--------------------------------------------------

Raz , nieprzypadkowy dobór.

Dwa , posłuchaj wtedy mędrkuj.

Trzy , należy odróżnić złośliwość od chamstwa jak i od ignorowania wszystkiego co obce albo tanie.

-----------

Dobry dźwięk sam się obroni to prawda.

Nigdy , nigdzie nie pisałem że to co spod mojej ręki jest the best.

Ale jeżeli ma ktoś radość bo jemu gra to w czym rzecz ?

Niestety w naszym kraju już tak jest że jak umiesz i się cenisz to jesteś wrogiem.

Tu nikt nikogo nigdy do niczego nie zmusza , zmuszał.

Śmieszne są reakcje co poniektórych , a dramatem jest to że nic nie słuchał albo coś tam gdzieś i się wypowiada w skali absolutnej.

Dla tych którzy nie raz dziamali że za drogi że wali po rogach itp napiszę jeszcze raz.

----------

Zróbmy "ustawkę " ustalcie koszt wykonania danego klocka , bez obudowy aby nie kombinować.

Każdy uczestnik niech krzyknie swój price i dajmy to do ludzi na odsłuchy , neutralnych.

Bez cudów nie widów.

------------

Niestety ani razu żaden malkontent nie podjął rękawicy

---------------

Tu na forum jest silne lobby geszefciarzy jak i dłubaczy. Schowanych za nickami.

Im więcej draki tym więcej zainteresowanych odsłuchem moich urządzeń.

---------------

Tu gdyby pokazać obudowy w złotej sztabie zawsze znajdzie się malkontent i napisze że za dużo złota , a poza tym platynowe ma lepszy bas.

-----------

Malkontentom chętnie wypożyczę na odsłuch jedno czy drugie urządzenie niech posłucha.

Ale nie posłucha bo już wie że to beeeee.

-----------

Najlepiej jakby zrobić za darmo i jeszcze z bonusem później poleżeć krzyżem przed łaskawym nabywcą.

---------------

Co do PRLu .... Altusy były na swój sposób piękne , do dziś w ślepym teście rozbiłyby niejedne wydumki.

Ale jak widać takzwana audiofilia nerwoza to tylko drobna grupa , reszta to tylko ceny , marki bo jest to najprostszy sposób podciągnięcia swojego ego wobec sąsiada.

------------

Poza tym nie sztuka gadać , sztuka zrobić.

Jak gra to samo zejdzie.

====================================

Ale szydzenie z użytkowników to już jest totalny dramat forum.

TYLE ODEMUA.

P.S.

Ciekawy byłby odsłuch u Elberota vs tzw. ambitne klocki.

Nie słuchałeś ale jest to badziew.

Prosze o zacytowanie moich slow, gdzie pisze, ze to badziew. Owszem pisalem, ze uklad przetwornikow przypadkowy, ze car audio, ze estetyka pozostawia wiele do zyczenie,

Krytyka natomiast odnosi sie do slownosci osoby,niedotrzymywania terminow i wkladania czy tez przekladania do wlasnej konstrukcji puszek gotowych modulow.

Ot i tyle - wiec nich osoba z laski swojej raczy ze zrozumieniem czytac.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Gość Gość

(Konto usunięte)

Dlaczego nie reagowales kiedy pan darek uzywal inwektyw wobec oponentow?

Czy klakier to takie obrazilwe?

Bo w tym przypadku obrażasz mnie nazywając mnie klakierem. I tak mnie wychowano, że jest to braźliwe. Podobnie jak określenia rozliźnij pośladki.

Nie mój poziom po prostu i proszę na przyszłosć używać w rozmowie ze mną innych sformuowań.

"Co do PRLu .... Altusy były na swój sposób piękne , do dziś w ślepym teście rozbiłyby niejedne wydumki."

Hej ,Darku ,teraz to troszkę pojechałeś po bandzie.

Altusy wymagały dość dużej ingerencji,by doprowadzić je do porządku.

Na plus Altusów był fakt posiadania własnego ,niepowtarzalnego charakteru brzmienia,nawet głuchy w tzw.ślepym teście rozpoznałby je na pewno.

To prawdziwa legenda!

Niestety,o fatalnych walorach brzmieniowych.

:-))

uklad przetworników przypadkowy, ze car audio, ze estetyka pozostawia wiele do życzenie,

Kwestia gustów , dobór głośników nie jest przypadkowy .... jestem bardzo zadowolony z tych głośników. To jest coś co daje radość ze słuchania muzyki.

Trzeba tylko spuścić powietrze ze swojego ego.

uklad przetwornikow przypadkowy, ze car audio, ze estetyka pozostawia wiele do życzenie,

Właśnie już wiemy z kilkoma posiadaczami że to nie są speakery do car audio.

To jedynie dystrybutor tak sobie wymyślił.

Maćku ( Frank na kibelku zawsze mnie rozbawia ....mocny był )

Nawet bez przeróbek z ta cholerną tubą mają jedną cechę która jest dziś rzadko spotykana , swobodne dupnięcie.

Dobry amp i tez grają.... podtrzymuję temat ślepych testów.

Właśnie już wiemy z kilkoma posiadaczami że to nie są speakery do car audio.

To jedynie dystrybutor tak sobie wymyślił.

Mówisz o tym peiyngu? Możliwe, że to jekiś oem sprzedawany w zależności od potrzeb dystrybutora. Do auta ludzie nawet go chwalili, jak za te pieniądze.

Osobiście nie nazwałbym basu z altusów "swobodnym dupnięciem", nie powiem jakbym to nazwał, bo nie lubie subiektywnych audioepitetów.

A co do twoich zestawów głóśnikowych, to można gdzieś w opolskim ich posłuchać?

>Bobonerek podał do siebie namiary z pewnością da posłuchać.

--------------------------

Z Altusami przerysowałem sprawę , ale w realu w ślepym teście ciekawie by było.

Wierz mi , ale redaktorzy inaczej opisują to co słyszą gdy nie widzą z czego to gra :) serio.

Ciudo napisy i obudowy robią swoje.

Nie raz widziałem jak opisujący molestowali kolumny aby łaskawie zagrały jakimkolwiek pozytywnym dźwiękiem :))))))

Do Bobonerka mam 150kilo, ciut za daleko, chyba ze bym akurat był w okolicy.

Co do altusów jedno jest pewne. Z zamkniętymi oczami byłyby rozpoznawalne i przez złoto i gumowouchych :)

Co do redaktorów to nie wiem, nie czytuje. No może czasem dla rozrywki.

Ale coś ci powiem. Gdybym sprzedawał głośniki własnej produkcji za chyba jednak większe pieniądze jak chińszczyzna nie wepchałbym do nich chińskiego caraudio, bez względu na dźwięk.

Ale tu nie ma co udawać , ja do car audio nic nie mam.

Chodzi o efekt foniczny.

Z tym penktynkiem jest tak że stawiasz go na glebę , sterujesz z dobrego ampa i się cieszysz tym co słyszysz.

Poco przemalowywać membrany i bawić się w Voodoo ?

Bardzo często bardzo wysokie modele kolumn są robione na tanich głośnikach.

Tu nikt nie wymyślił nowych zasad działania głośników.

Jedynie materiały bywają lepsze i to też nie zawsze.

Frywolny .... nie wiem co ty bierzesz ale za duża dawka.

Dramat.

-----------------------

Najfajniejsze w tym wszystkim jest to że jest frajda jak się zobaczy minę takiego zgryzliwca jak słyszy :)

O ile słyszy.

Co do budowy głosnika , to jest to solidnie wykonane.

W tym samym wykonaniu speaker innego producenta to będzie min. kilka stówek.

Przecież czołówka producentów też robi w Chinach.

W stanach chinole nie wykupią tylko kilku firm, bo już są ich.

>Bobonerek podał do siebie namiary z pewnością da posłuchać.

--------------------------

Z Altusami przerysowałem sprawę , ale w realu w ślepym teście ciekawie by było.

Wierz mi , ale redaktorzy inaczej opisują to co słyszą gdy nie widzą z czego to gra :) serio.

Ciudo napisy i obudowy robią swoje.

Nie raz widziałem jak opisujący molestowali kolumny aby łaskawie zagrały jakimkolwiek pozytywnym dźwiękiem :))))))

darkul zawsze podrzucał swój sprzęt Redaktorom wiec zna sie na rzeczy

tylko ten Elberoth sie ciagle miga i nie testuje prawdziwego dark-hiendu

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

nie wiem - ale widze ze od lat cie pociaga a dobrze wiesz ze sam konstruktor nawet najlepszy wszystkiego nie ogarnie :)

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Z tym penktynkiem jest tak że stawiasz go na glebę , sterujesz z dobrego ampa i się cieszysz tym co słyszysz.

W tym wypadku nie penktynkiem, ale raczej sampanpchaj :)

Prawdziwe głośniki do caraudio muszą spełnić poważne wymagania. Muszą wytrzymać ukrop, mróz, wilgoć co na producenta nakłada pwne ograniczenia co do choćby materiału na membranę. Ten pleiyng, jak mniemam 12", ma spore Qts i wymaga sporej objętości, o ile to BR. Wierze, że z czegoś takiego może być sporo basu, ale każdy wie czym okupionego. Podobnie z resztą było w altusach.

Akurat nie duży VAS i raczej OZ albo OB.

Bas jest krótki , tłusty i kolorowy.Słuchanie M.Millera jest czymś przyjemnym.

Zero zmulenia czy buły.

Po co pisać o dźwięku jak i tak nikt nie wierzy.Po co wymiana opinii użytkowników sprzętu Zagra,jak ktoś komentuje to jako kuriozum.Może kolega Parantulla powie jak ma to być ustawione co ?może był u mnie i przestawiał kolumny słyszał ich w róznym ustawieniu,bo ja nie pamiętam.Jak posłuchasz to możesz coś powiedzieć,a na razie nie pisz bzdur.

Temat obserwuję, bo szczere jestem ciekaw konfrontacji kolumn Zagra z posiadanymi przez HQ150 Infinity Kappa 8.2. Mam nadzieję, że HQ bedzie w stanie racjonalnie i krytycznie porównać obie kolumny i podzieli się wnioskami. Ot tyle.

Powrót po dłuższej przerwie...

Gość Gość

(Konto usunięte)

Oczywiście to zrobię. Tylko niestety nie bedę mógł jednocześnie obu zestawów posłuchać, bo Kappy wcześniej pojada do szczęśliwego nabywcy. Ale mam je już dosyć długo, więc raczej będę w stanie jeszcze te konstrukcje porównać.

U mnie też zmieni się system. Bo będzie i nowe pre ze zwrotnicą i nowa końcówka. I jeszcze na dodatek będzie to system aktywny, więc różnice będą spore. Ciekawe tylko czy na plus?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.