Skocz do zawartości
IGNORED

Mission M71 - jakie macie doświadczenia?

makks

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Nie mam ich możliwości posłuchania (jak na razie), ale słyszałem o nich wiele dobrego, zwłaszcza o basie. Mam Marantza PM 4000, czy sądzicie, że nadałby się dla tych kolumn? Słucham przede wszystkim rocka w pokoju średniej wielkośći.

Wielkie dzięki za wszelkie uwagi.

Pozdr.

Kupiłem je synowi do pokoju ok. 12 m2, może ciut mniej. Są to zajefajne kolumienki, bas powala, ponieważ mam je blisko ściany, musiałem przytkać bas refleksy. Jeśli masz większy pokój np. 18 m2 to m71 będą za małe. Porównywałem z tannoyami, wharfedale, quadralami czymś tam jeszcze i w końcu wybrałem mission.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Kolumny te nie są neutralne (od razu zaznaczam, że słucham zupełnie innej muzy niż Ty - raczej spokojneijszej, głownie klasyka, chóry, jazz). Miałem je (jako eksperyment) przez kilka tygodni i wymieniłem na coś bardziej stonowanego. Dźwięk tych kolumn jest metaliczny. Dłuższe słuchanie tych kolumn było dla mnie męczące. Mission plus Marantz to dopiero będzie mieszanka szklistości! Przyznam jednak, że Stan Getz lub muzyka Jobim'a brzmiała dość sympatycznie (swoisty klimat małej sali koncertowej, kawiarni ...). W muzie rockowej nieźle sprawdzają się produkty JBL. Na Allegro są też wystawione UHER'y DPS 1400.

Całkiem niezłe choc juz nie produkawane i z Twoim wzmakiem może być za jasno . Do Marantza proponawałbym Tannoy z nowej serii Fusion . Całkiem ciekawe głosniki łączą zalety legendarnej serii Mercury z serią MX-m

Dzieki za wszelkie info.

Tez myślałem o nowych Fusion, a zwłaszcza o Fusion 1. Nie bez znaczenia jest fakt, że mają bass-refleks z przodu (Missiony m71 z tyłu) a moje kolumienki bedą stały (niestety) na półce.

Pozdr.

Maciej

Mission M71 grają u mojej mamy wraz z Rotelem 920 AX i jakość dźwięku jest dla mnie zadziwiająca przy tej cenie (Rotel kupiony na bazarze). Mama słucha przede wszystkim radia ( Denon też za dwie stówy) i w pokoju 16 m dźwięk jest znakomity. Kolumny stoją na półkach regałowych ok. 10 cm od ich ścianek, ale bas jest w porządku. Może to akustyka pokoju, ale ilekroć ich słucham, zastanawiam się, jak przy tej cenie było to możliwe.

na tej stronie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jest bardzo szczegółowy test Mission m71. Zdecydowanie na korzyść tych maleństw!

Pozdr!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.