Skocz do zawartości
IGNORED

Przyczyny emigracji (wyjazdów za granicę)

Gość partick

Rekomendowane odpowiedzi

W 2005 roku były rządy PiS. To tak dla sprostowania. Masz zatem na myśli potraktowanie kamieniami premiera Kaczyńskiego? Lubię precyzyjne opinie, a nie takie ogólnikowe narzekania.

To wg ciebie obecnie za sytuacje w kraju odpowiada Premier Kaczyński??? Premier Kaczyński obecnie urzęduje w Urzędzie Rady Ministrów???

Coś nie halo u Ciebie z tą "precyzją".

Gość StaryM

(Konto usunięte)

o wg ciebie obecnie za sytuacje w kraju odpowiada Premier Kaczyński??? Premier Kaczyński obecnie urzęduje w Urzędzie Rady Ministrów???

Coś nie halo u Ciebie z tą "precyzją".

Napisałeś że w 2005 roku wyjechały 3 miliony ludzi, a wcześniej, że szkoda, bo powinni pod "urząd ministrów" pójść z kamieniami.

To raczej u ciebie coś nie tak z precyzją, skoro chciałbyś żeby oni dzisiaj szli z kamieniami. Skoro przyczyna wyjazdu tkwiła w 2005 roku, to wtredy powinni z tymi kamieniami iść, zamiast wyjeżdżać.

od 2005,

a nie "w"

Oni w ogóle powinni chodzić z kamieniami pod URM już od dawna i cyklicznie. Tak byłoby dla wszystkich lepiej.

Władza pozbawiona nacisków społecznych i groźby rewolucji deprawuje znacznie szybciej niż najgorsza dyktatura.

Edytowane przez Arku

Polacy genetyczni zostana w liczbie 15-17 mln docelowo, do realizacji funkcji komunalnych.

''Polacy genetyczni'' He he, a ja powiem tutaj coś zaskakującego, zaskakujący problem z malejącą liczbą Polaków genetycznych wcale nie jest w żydach itp jak się powszechnie uważa, sugeruje, otóż czytałem kilka lat temu w gazecie ''dziennik krakowski'' że wykonano badania genetyczne studentów na prestiżowych kierunkach i co się z tych badań okazało ? ano to że większość (zdaje się że to było ponad 80 %) stundentów należy do tzw rasy nordyckiej (czyli jak napisano nie Polskiej i nie słowiańskiej) południowej oraz innych grup a mniejszość to są studenci typowo Polscy i słowiańscy. I pisało tam też że ponoć typowi Polscy słowianie w Polsce to już tylko bardzo niewielki procent. No i co z tego wynika (jeżeli opierać się na tych badaniach), ano to że to wyparcie prawdziwych Polaków już dawno nastąpiło tylko nie zdajemy sobie z tego sprawy. No ale jeżeli chodzi o nordyków przeważających na kierowniczych stanowiskach itp to nie jest przecież żaden problem ?, ciekawe nie ?.

Edytowane przez Krak_oN
Gość StaryM

(Konto usunięte)

Człowiek to człowiek!

Mylisz się. Dbałość o czystość rasy i krwi jest bardzo istotna. Doskonale to widać na przykładzie wielu rodów królewskich, cesarskich lub choćby arystokratycznych. Ciągłe mariaże wewnątrz rodziny i dbałość o zachowanie rodowej puli genów dawały doskonałe rezultaty. Wystarczy spojrzeć na tych rozmaitych rachitycznych i wykoślawionych arystokratów, książąt i następców tronu. Trudno objąć umysłem ogromny zakres dewiacji, zboczeń oraz chorób genetycznych, które wraz z kolejnymi pokoleniami się rozwijały.

Są tacy specjaliści od czystości rasy, że podobny los by chętnie Polakom zafundowali.

Są tacy specjaliści od czystości rasy, że podobny los by chętnie Polakom zafundowali.

Wiadomo że nie ma co z tym przesadzać bo skrajności są zawsze niezdrowe, poza tym tutaj akurat nie jest o tym rozmowa (no chyba że jest ?), a ja tylko odniosłem się do terminu ''Polacy genetyczni'' a to jest dosyć obszerny i zawiły temat ;) .

Gość partick

(Konto usunięte)

Ja jako pierwszy poprawny wśród młodzieży Stanu przed Wojennego, zawsze byłem skory do niezgadzania się z rówieśnikami, którzy poprzez wówczas tzw obozy przejściowe spieprzyli z Polski.

W znoju budowałem lepszą Polskę. Po grzbiecie też dostawałem Zomowską pałą. SBcja próbowała zastraszyć...

Trwałem!

Budowałem...

I wiecie co?

I k**wa nie dziwie się młodym i średnim wiekiem, że sp***dalają z tego syfu!

ale warto było wyzwolić cały sowiecki blok :)

Pamiętam jak pani od rosyjskiego powiedziałem, że wcale od zawsze rosjanie nie byli naszymi przyjaciółmi i toczylyśmy wojnę w latach dwudziestych. Wysłała mnie do dyrektora, ale dyrektor był swój:)

Za słowo "sowieci" wtedy był ban:))

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Za Katyń w szkole średniej mało z niej nie wyleciałem...

Wstawiło się za mną kilku nauczycieli, w tym jeden tzw. czerwony...

Dacie wiarę?

A w podstawówce za nie stawiennictwo w pochodzie 1 majowym następnego dnia dostałem dwie lufy z matematyki... ;)

''Polacy genetyczni'' a to jest dosyć obszerny i zawiły temat ;) .

Problemem jest że mamy bardzo duży "spadek" po semickich przodkach.To z czasów gdy Polin był rownie goscinny i tolerancyjny jak dziś.

.A głównie "po czynach"można poznać tych co robią

"krecią robotę " lub (i) są elementem agenturalnej siatki. Stąd tak dobrze są umocowani spolecznie ,W masie giną , a swoją robotę robią.

Problemem jest że mamy bardzo duży "spadek" po semickich przodkach.To z czasów gdy Polin był rownie goscinny i tolerancyjny jak dziś.

"krecią robotę " lub (i) są elementem agenturalnej siatki. Stąd tak dobrze są umocowani spolecznie ,W masie giną , a swoją robotę robią.

Problem w tym, że ten tak zwany, Rdzenny Polak" zawsze i wszędzie znajdzie Żyda, by mógł usprawiedliwiać swoje lenistwo i brak ochoty do zrobienia czegokolwiek. Nic dziwnego, że tych "rdzennych " jest coraz mniej...

• Redaktorzy

Sam jesteś spadkiem po semickich przodkach. Przez 500 lat koegzystencji wszyscy poza magnaterią i częścia pańszczyźnianego chłopstwa są skrzyżowani z rasą, która cię tak martwi. Kolega nazywa się może Potocki lub Radziwiłł?

To ja powiem na swoim przykładzie :) Po ukończeniu studiów razem z żoną wyjechaliśmy do UK z założeniem pobytu rok , dwa zarobieniu na mieszkanie i powrocie do Polski. Wyszło jednak jakoś inaczej urodził nam się syn i już mieszkamy tu ponad 6lat. Syn już uczęszcza do reception ( polski odpowiednik to zerówka ) za rok idzie do 1 klasy. Drugi synek w drodze i już chyba tu zostaniemy... Choć nadal myślę o kraju lecz gdy widzę co się dzieję i jak ojciec mówi mi jak się co raz ciężej w Polsce żyje to się człowiek zniechęca do powrotu.

Edytowane przez bartek_bart

Sam jesteś spadkiem po semickich przodkach.

Aj waj.Rebe wie, rabi zna, skubidubidyja!

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Pewnie, że warto.

Chyba tylko po to żebyś już nie musiał się dziwić młodym, że sp***dalają z tego syfu.

Za słowo "sowieci" wtedy był ban:))

Z języka polskiego.

Za Katyń w szkole średniej mało z niej nie wyleciałem...

A mnie o tym uczyli w podstawówce, a nauczyciel ostrzegął żeby na niego nie donosić bo to jest w podręczniku. Ale to było już "po wojnie".

A w podstawówce za nie stawiennictwo w pochodzie 1 majowym następnego dnia dostałem dwie lufy z matematyki... ;)

O cholera! jakbym wiedział wtedy że tak szkalują to bym na pochody biegał jak kazali. A tak to nie wiedziałem, że to wszystko przez taką formę represji...

Zgłoszę do IPNu o uznanie za dręczonego przez komunę na podstawie świadectwa z podstawówki!

A mnie o tym uczyli w podstawówce, a nauczyciel ostrzegął żeby na niego nie donosić bo to jest w podręczniku. Ale to było już "po wojnie".

To co Ty, k.... wiesz o komunie.

ej no na temat, moze sie ktos wypowie jak kolega bartek_bart w temacie?

ja mialem banalny powod. po pierwsze zona a po drugie nie mialem nic lepszego do roboty. jek tak na to patrze z perpektywy czasu to dobrze zrobilem.

Nie wątpię ,że wyjechałeś z przyczyn poznawczo- turystycznych,

Przecież świat internacjonalistyczno- liberalny jest taki piękny,

A i wracać tu ,,do tych co zostali nie ma sensu.,Nieprawdaż . Polska z punktu geopolitycznego zawsze bedzie tyglem, z którego co bardziej zaradni wytapiają pieniądz. A ci którzy tego tu nie potrafili robić -wyjechali,

takie durnowate pieprzenie naprawde ubliza ludziom z chocby odrobina rozumu.

ricon - nie wiesz, nie przezyles nie gadaj bzdur.

ci ktorzy wyemigrowali z kraju bo "nie umieli wytopic pieniadza" za granica nie poradzili sobie lepiej wiec wrocili do macierzy i rzucaja kostka brukowa w ministerstwa.

a Ci ktorzy wyjechali, "wytopili" uwierz mi, na pewno wiekszy pienieadz oraz lepszy swiat sobie i swojej rodzinie.

Edytowane przez teegebaeck

Ut conclave sine libris, ita corpus sine anima. Cicero

no co ja napisalem?

zona ktora wtedy jeszcze zona ne byla ale miloscia moja nadal jest, i nie mialem nic lepszego do roboty wiec sprobowalem przygody za granica szukac :D

A takie przyziemne te powody podajecie.

Ja myślałem, że poczytam jak ktoś w poszukiwaniu przygody czy za wielką miłością np. pojechał.

powody moze i przyziemne chociaz znam przypadki ze jedna osoba pojechala za druga z milosci. Jednak wiekszosc ludzi emigruje bo nie radza sobie w kraju a chca w miare godnie zyc albo jak mysle wiekszosc mlodych aby w miare szybko zarobic na konkretny cel. Ja z takiego powodu pojechalem lecz zmiania sytuacji zyciowej doprowadzila do zmiany planow... Czy na stale tego jeszcze nie wiem...

A jak ktos chce przezyc przygode to proponuje kupic sobie jakas ciekawa wycieczke... Moze do Afryki na safarii :)

Jednak wiekszosc ludzi emigruje bo nie radza sobie w kraju a chca w miare godnie zyc albo jak mysle wiekszosc mlodych aby w miare szybko zarobic na konkretny cel.

i tu sie z toba nie zgodze, bo ja nie znam/znam bardzo malo osob ktore za granica w zawodzie pracuja, a ci ktorych znam lapia sie roboty byle jakiej byle sie utrzymac.

nie chce ty ublizac niekomu ze wzgledu na wykonywana prace, ale przepraszam, czlowieka z wyksztalceniem przynajmniej srednim stac jest na cos wiecej niz praca fizyczna. nawet na zachodzie (nie mowie o okresie przejsciowym, poczatkach itp. gdzie sie jeszcze szuka).

i tu sie z toba nie zgodze, bo ja nie znam/znam bardzo malo osob ktore za granica w zawodzie pracuja, a ci ktorych znam lapia sie roboty byle jakiej byle sie utrzymac.

nie chce ty ublizac niekomu ze wzgledu na wykonywana prace, ale przepraszam, czlowieka z wyksztalceniem przynajmniej srednim stac jest na cos wiecej niz praca fizyczna. nawet na zachodzie (nie mowie o okresie przejsciowym, poczatkach itp. gdzie sie jeszcze szuka).

piszac nie radza sobie mialem na mysli ludzi ktorzy nie moga znalezc pracy lub maja nisko platne prace i ledwo starcza im od miesiaca do miesiaca, jak rowniez ludzi w wieku 40-50+ ktorych to malo kto chce zatrudnic w kraju bo sa "starzy".

Nie ma powodu tłumaczyć się z powodów emigracji.

Dla każdego jest to niezmiernie ważny krok w życiu; wyemigrować.

Ja nawet do stolicy za wielokrotność obecnej pensji nie byłem w stanie się przenieść, co dopiero do innego kraju…

No ale ja mam już lata i jakąś stabilizację. Ale mam przyjaciół.

Jak widzę młodszych z nich borykających się z wielkimi kredytami tylko dlatego, że zapragnęli mieć rodzinę i własny (skromny) kąt. Z tego powodu państwo rzuca im kłody pod nogi, poprzez rozpuszczenie systemu bankowego, pozwolenie im na przyjęcie pozycji dominującej w dwustronnej umowie. Widzę, że państwo robi wszystko aby nastąpiło wyludnienie. W zakresie młodych skutecznie zabierając argumenty prorodzinne…

Nie ma powodu tłumaczyć się z emigracji. Porzucić państwo, czemu nie. Jak państwo jest do dupy?

Ale wyprzeć się narodowości to już poważna sprawa. Tu jestem ortodoksem. Hej Wy, Emigranci, bądźcie godnymi waszej Matki Polski reprezentantami…

;)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.