Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz PM KI Pearl Lite + SA KI Pearl Lite + Vienna Acoustics Bach Grand

conannn

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pewien dylemat nad wyborem zestawu Marantz SA 7003 + Marantz PM 7004 albo Marantz PM KI Pearl Lite + SA KI Pearl Lite. Czy jest spora różnica i czy warto dopłacać? Do tego chciałem wybrać kolumny Vienna Acoustics Bach Grand, które są w promocji za 4500zł. Czy Marantz PM 7004 albo Marantz PM KI Pearl Lite jest w stanie napędzić w/w kolumny?

Różnica między wspomnianymi przez Ciebie modelami Marantza jest moim zdaniem spora. Tyle tylko, że nic nie zastąpi indywidualnych odsłuchów i porównań. Sam posiadam zestaw Ki Pearl Lite i jestem z niego bardzo zadowolony. U mnie bez problemu wysterowuje on kolumny Xavian XN 250 o nienajwyższej przecież skuteczności (86 db). Nie wiem jak jest z kolumnami Vienny, ale z tego co widzę ich skuteczność to 90 db, więc raczej nie powinno być problemów. Niech się jednak wypowiedzą osoby znające te kolumny. Pozdrawiam.

Witaj,

różnica pomiędzy serią 7003 a Ki Pearl Lite jest bardzo wyraźna, jeśli myślisz o kolumnach Vienna Acoustics, zdecydowanie bierz pod uwagę opcję lepszą.

Przed zakupem jednak zdecydowanie sugeruję odsłuch wybranej przez Ciebie konfiguracji - nie jest to uniwersalny system.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Po co pytać 2 razy o to samo, aby dostać tę samą odpowiedź?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość

(Konto usunięte)

Witam

Miałem podobny dylemat około 4 tygodni temu. Wybór pomiędzy PM KI PEARL LITE+SA KI PEARL LITE+NA7004 a PM7004+SA7003+NA7004 nie był taki prosty. Oprócz tego, że około 3 mięsięcy prowadziłem odsłuchy wielu wzmacniaczy i wydałem na to około 1000zł, to jak już zdecydowałem się na markę pojawił się dylemat co do wyboru serii. Zastanawiałem się czy wydać w zasadzie dwa razy tyle pieniędzy na droższego KI PEARL'a czy też nie. I tu pomogły odsłuchy. PM7004 grał w sposób mnie satysfakcjonujący (gdybym nie dysponował większą ilością gotówki pewnie był go kupił), ale po odsłuchaniu KI PEARL LITE czar PM7004 prysnął. Nie wiem czy ta różnica w dźwięku jest warta różnicy w gotówce, ale jest ona duża. PM KI PEARL LITE gra dużo lepiej. Jednak jeśli ktoś lubi więcej dołu, musi dobrać głośniki które tym dołem dobrze "rypnął". Góra (oczywiście jak dla mnie) jest przepiękna, delikatna i subtelna, taka jak lubię dlatego między innymi wybór padł na Marantza. Także jeśli dysponujesz wolną gotówką to szczerze polecam KI PEARL LITE, ja wybrałem właśnie tę serię, choć mocno zastanawiałem się nad PM7004.

A teraz żeby nie było tak słodko na temat KI PEARL LITE, smutniejsza część moich zakupów, na które wydałem jednorazowo prawie 20000zł. Po podłączeniu PM okazało się, że ma wadę. W prawym kanale pojawiało się słyszalne zakłócenie przy użyciu pilota, a co śmiejsze obojetnie jakiego pilota, w tym także od PM. Urządzenie zareklamowałem i po dwóch tygodniach otrzymałem nową sztukę. I tu uwaga!. Po kilku dniach stwierdziłem inną smutną sprawę nierówny balans przy cichym odsłuchu. Wieczorową porą słucham "stereo" w jednym kanale. Są głosy, że to normalne przy tego typu potencjometrach siły głosu, ale przecierz ma być to seria z "wyselekcjonowanych kompomentów". Sprawę zgłaszam do serwisu i poczekam na rozwój sytuacji. Nie bardzo uśmiecha mi się kilkunastodniowy sprzęt pchać do serwisu.

Mimo wszystko polecam ten wzmacniacz, tylko proponuję go dobrze sprawdzić. Byłem przekonany, że za ponad 5 klocków sprzęt jest lepiej wykonany.

Co do wymienonych głośników nie pomogę. Ja słuchałem PM z Chorusami 836V Focal'a (choć nie wiem czy nie za duże do tego piecyka) oraz z Cabase MC40. W obydwu przypadkach wg moich gustów (bo tak należy podchodzić to tych tematów) strzał w dychę. Jeśli był teraz miał kupować głośniki miałbym dylemat. Na szczęście na razie mi to nie grozi i póki co słucham sobie na swoich "pierdziawkach" Magnat Quantum 507.

Jeśli mogę Cię zepchnąć na inny tor to proponuję Ci posłuchaj Nad'a C375BEE+C565BEE. Piekielne maszyny i gdyby nie fakt, że nie może on pracować bądź jako integra bądź jako końcówka mocy to stałby on u mnie.

Jedna najważniejsza rzecz, nie odpuść sobie odsłuchów, bo po zakupie możesz się rozczarować. Mnieszja jeśli kupisz tani wzmacniacz, ale jeśli wydasz więcej kasy to może być Ci "smutno". Ja powiem szczerze, że w ciemno mialem kupić YAMAHĘ serię A-S2000. Jak ją jednak przytargałem do domu (a jest co targać) na odsłuchy temat zniknął w niecałe 5 min. Totalnie nie trafiła w moje gusta.

TAKŻE POWODZENIA PRZY WYBORZE.

Andrzej, to ciekawe co piszesz o PM Ki Pearl Lite. Ja w swoim nie zauważyłem żadnej ze wspomnianych przez Ciebie wad.. Potwierdzam natomiast, że ten tuningowany przez Ishiwatę sprzęt jak najbardziej trafł w moje gusta muzyczne, a również porównywałem z Yamahą 2000 oraz Denonem 1510.

Posłucham jednak bardzo uważnie przy niskim poziomie głośności.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.