Skocz do zawartości
IGNORED

Głód muzyki - metal i okolice

Frycu

Rekomendowane odpowiedzi

wracając do Theriona to dla mnie skończył się po Beyond Sanctorum, to była rewelacyjna płyta, jak na tamte czasy wręcz rewelacyjna, a co do Darkthrone to rzeczywiście najlepszy jest debiut- wtedy panowie mieli jeszcze imiona i naziska jesli dobrze pamietam:)), ale A Blaze In The Northen Sky też jest super płytą, tylko ta realizacja. Dziupla fajny sklep byłem raz wieki temi i kupiłem sobie koszulkę Entombed- Cladestine i chyba cos tam Christ Agony, 11 czy też 12 lat temu.

No cóż. Kupiłem dwa remastery Trouble ( 1 i 2 ). Niesamowite bonusy. Fajna muzyka. Tylko słuchać jej nie będę - jeden utwór wystarczył żeby się przekonać, że wyrosłem z takiego grania. Z jednej strony szkoda.

Jak ktoś chce to oddam w super cenie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-4439-100008181 1171557523_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

pamiętacie grupę RAZOR ? :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...
  • Redaktorzy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) :)

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

wczoraj słuchałem dead again type negative. W stylu poprzedniej płyty, raczej bez klawiszowych i innych ozdobników. Numery całkiem rozbudowane, zmiany tempa etc.

Niestety - płyta jest bardzo wtórna, rozumiem że spotkało się black sabbath z beatlesami ale....... W utworze nr 6 słychac hey jude (solówka). Materiał jest ogólnie bardzo nieświeży i moge tej płycie wystawić ocenę najwyzej dostateczną. Posłuchałem jej kilka razy i wystarczy. Jestem rozczarowany.

Z trzech zespołów i ich najnowszych dzieł - Slayer, Voivod, Type - jako jedyne broni się christ illusion. Zdrowy, kopiący thrash.

The odd get even.

Theli28, mam podobne zdanie, z tym, ze daje im jeszcze szanse. Troche sie napalilem po wpisie kalimorfy z innego watku i tym wieksze bylo moje rozczarowanie. Prawde mowiac nie mialem tez dobrych warunkow do wysluchania plyty w spokoju, dlatego jeszcze nie skreslilem Typow.

Pozdrawiam.

A ja po raz pierwszy słucham Theli Theriona.

Przykro mi, ale to wyjatkowo żałosna muzyka. Kicz dla nastolatków, kompletnie niepoważna sprawa.

Inne rozczarowania - Immolation ( rzeź nie do słuchania ) i odkupiony po latach Killers Iron Maiden. Ironi są na tej płycie jeszcze bardzo nieporadni - kiedyś kochałem ten album, dziś wędruje do śmieci.

Ps. Ostatnio nie mogę wprost oderwać uszu od ...For Victory Bolt Throwera. To mój ideał metalowego brzmienia ( brzmienie sekcji, klimat ).

kicz mówisz? imo tylko w pierwszym numerze, potem jest OK. Daj im szansę, mi ta muza też od razu nie wpadła w ucho.

Co do Typów - byłem wczoraj w trasie samochodem 10 godzin, wymęczyłem ich i chyba zdania nie zmienię. Ewentualnie wrzucę jeszcze raz w domu....

The odd get even.

Z serii zespołów które mi umknęły, proszę o propozycję najlepszej Waszej zdaniem płyty dla każdego z poniższych:

- Candlemass;

- Metal Church;

- Overkill;

- Celtic Frost

Dzięki i pozdrawiam.

The odd get even.

Candlemass - "Nightfall", bo tylko ta znam, przelotnie sluchajac pierwsza plyte. Celtic Frost to oczywiscie 3-cia plyta, Into The Pandemonium. Reszta zespolow to przecietniaki, ktore jakos nigdy nie zagoscily na dluzej w kaseciaku.

Dobrze, ze mialo sie tylu kumpli w tamtych czasach co posiadali niezle zbiory kaset, bo zeby to wszystko poznac trzeba by bylo wydac na to niezla fortune. Mam na mysli oczywiscie piraty. ;)

Co do Bolt Throwera to znam tylko 2-jke. O ile roznia sie wymienione wyzej tytuly od Realm of Chaos? Pytam, poniewaz po zapoznaniu sie z ta plyta, nic nie wskazywalo, ze moze cos ciekawszego wyjsc spod rak brytoli.

Pozdrawiam.

Brzmienie jest bardziej klarowne - to chyba wszystko. Warto posłuchać jednak tylko ...FVictory żeby sie o tym przekonać - inne ich płyty są IMO już dużo słabsze.

Candlemass i Overkill - na pewno znam po kilka ich albumów. Jednak nie chce mi sie nawet szperać w starych kasetach ( może już rozmagnesowanych ) co słuchałem. Nic nie polecam. Metal Church - pierwszy najlepszy - ale czy warto ? Celtic Frost - tylko ten ostatni koniecznie!, pozostałe zestarzały się niemiłosiernie - ostatnio sprawdzałem.

"Dobrze, ze mialo sie tylu kumpli w tamtych czasach co posiadali niezle zbiory kaset" - to sie wszystko zgadza, kasety krążyły aż miło, łatwo je sie przegrywało - zwłaszcza w czasach świetności dwukasetowych jamników :))

Dzięki chłopaki - zapodam sobie płytki które polecacie. Pamiętam że np Candlemass w naszej paczce się nie słuchało, ponieważ na zdjęciach wyglądali niezbyt przekonujaco :)

The odd get even.

mc iek - tez masz stare kasety w domu? ja mam ich pełną szufladę i nie wiem co z tym zrobić. Żona chce wywalić ale na razie jeszcze się jakoś od niej opędzam.....

The odd get even.

• 2 tygodnie później...

Od jakiegoś czasu kupuję CD ze starym metalem. Ileż to jest więcej muzyki niż na kasecie:)

Metal Church - na pewno jedynka i dwójka

Overkill - bardzo niedoceniany, "soczysta" muzyka, warto Years of Decay, Horoscope i Killing Kind. CD po 30 pln.

pamietacie taki zespol illusion?

szkoda ze juz chlopaki ze soba nie graja.

lipa ma swoj projekt pt. lipali.

ale to juz nie to.

chociaz z plyty na plyte zbliza sie do idealu...

na koncert tsa chyba sie wybiore(jak mnie zona pusci)

dziupla

pamietam ten sklep.darze go wielkim sentymentem do dzis.

te kasety przegrywane z plyt analogowych i te piekne okladki!!

to byl czad...pamietam ten sklep chyba od jego poczatkow tzn 80 lata.

kupowanie naszywek znaczkow i wszystkich tych ,,pier**l,,

to byly czasy. kto nie wie- mial swoj specyficzny klimat poniewaz znajdowal sie i znajduje w zasadzie w centrum starej pragi ze wszystkimi dobrodziejstwami tej okolicy. teraz sie wiele zmienilo ale 20 lat temu...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.