Skocz do zawartości
IGNORED

Xindak A06/C06 + Koda 5500T... Czy to zagra?

arenia

Rekomendowane odpowiedzi

Ja tam nie widze porównań z pianocraft.Tylko opinie,ze mial malo lepsze brzmienie od tego PC na drozszych.Co przy kiepskiej akustyce ma znaczenie bo pieniadze prawie nie wydane(uzywany PC to grosze) a za kilka tysiakow mało lepszy dzwiek.Bo pomieszczenie nie pozwala zagrać

Miałem zestaw Koda K-5500T + wzmacniacz Yamaha AX-500. W związku z kiepskim problemami lokalowymi, przerzuciłem się na słuchawki (Hifiman HE-400), wzmacniacz sprzedałem, a kolumny jeszcze mam. Moim zdaniem w cenie tego modelu nie znajdziesz nic lepszego. Świetny dźwięk za niewielkie pieniądze. Nie warto kupować nowego sprzętu, bo wychodząc z salonu audio traci 40% wartości. Nawet gdyby okazało się, że oczekujesz innego dźwięku, używany sprzęt możesz odsprzedać nic nie tracąc.

Gdybyś mimo wszystko zdecydował się na kolumny, odezwij się na PW. Są na gwarancji, chcę za nie 650zł (nowe min. 900zł).

Link do aukcji, są zdjęcia:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 4 lata później...

Nie każdy jest skłonny wydać 16 tysiaków dla namacalnej sugestii iluzji.

Można też przeznaczyć małą kasę a to też daje dużo radości.

Aha- soprany NAIM oddaje dość oszczędnie -mało wciągające to jest.

Porównywanie klocków o 10-krotnej różnicy cenowej mija się z celem.

Jeszcze jedno- używanych w Polsce bym nie kupował - znam rodaków.

Szczególnie aukcja przedmiotu, którego w ogóle się nie słuchało, czy jest sprawny mija się całkowicie z celem.

Jak można przewidzieć czy zmieniany element zgra się z resztą zestawu- do tej pory nie wiem.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

• 4 tygodnie później...

Słuchałem z Usherami BE 718 Xindaka A06/C06 oraz C06 z 6200 - szkoda było czasu na odsłuchy.

Byłem z kumplem prawie cały dzień w salonie.

Miał 12 000zł na kolumny , wzmacniacz i CD i takie Xindaki też słuchaliśmy.

Zarówno A06 jak i 6200 są mocno przereklamowane . W cenie 6200 można mieć Yaqina MC-100B którego dzieli przepaść z tym 6200.

A w cenie A06 można kupić prawie nowego też Yaqina MC-10 który też jest znacznie lepszy od Xindaka.

Xindak jest przyzwoity ale dopiero od modeli 6950 ( 9 ) i C08 .

Ale od nich i tak jest lepszy i dużo tańszy używany NAIM czy przerobiony NAD wspomniany wyżej :)

Aha !

Kumpel słuchał jeszcze NAIMa CDX a tego 6950 miał w domu przez tydzień.

W efekcie końcowym wydębił mojego przerobionego NADa C320BEE za 1200zł .

A tak tylko z ciekawości gdzie Pan słyszał tego Xindak, bo czytam strasznie jednoznaczne te oceny chyba nieadekwatene i w stosunku do tego co uważają ludzie na świecie ;), Sam posiadam XA-6900 v1 i jakoś na razie nikt kto słuchał nie podważył jakości.Jakies takie hejtowanie na zapas? Niech zainteresowany człowiek posłucha i sam porówna. Może się okazać że ma inne spostrzeżenia.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.