Skocz do zawartości
IGNORED

Co wybrać jako źródło dźwięku

dziobek1166

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Co w dzisiejszych czasach najlepiej wybrać jako źródło dźwięku... odtwarzacz CD? odtwarzacz strumieniowy? Kartę dźwiękową? DAC? zainteresował mnie ten produkt..

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Czy warto dopłacić do droższego modelu i czy w ogóle warto się czymś takim interesować... Pytanie kolejne czy Primare i21 po wystawowy jest wart 3500zł?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

i21 na wtornym rynku warte sa ok 2300-2500zl. Jezeli oferuja w cenie kilkuletnia gwarancje to warto sie zastanowic... Ale z drugiej strony za 3500zl moglbys miec i31 (jak dobrze poszukasz)... Co do zrodel to sam jestem w kropce wiec nie pomooge.

No właśnie. Nie chce mi się bawić w płyty CD. Muzyki słucham z kompa na razie na karcie zintegrowanej. Nie chcę kupować karty dźwiękowej na PCI. Więc zostaje DAC na USB lub odtwarzacz strumieniowy tylko co wybrać i jaki? Wzmacniacz na razie będzie grał z monitor audio br2, lecz potem zastąpią je rx2 lub 6.

No właśnie. Nie chce mi się bawić w płyty CD. Muzyki słucham z kompa na razie na karcie zintegrowanej. Nie chcę kupować karty dźwiękowej na PCI. Więc zostaje DAC na USB lub odtwarzacz strumieniowy tylko co wybrać i jaki? Wzmacniacz na razie będzie grał z monitor audio br2, lecz potem zastąpią je rx2 lub 6.

Jesli juz sie nie chcesz bawic w cd to nie kupuj odtwarzacza cd najlepiej kupic kompletny odtwarzacz strumieniowy bo najmniej problemow a jaki to juz skomplikowana sprawa zalezy od preferencji dzwiekowych i ceny jaka mozna wydac, gdyby bylo ciezko dopasowac mozna pojsc w daca i tanszego strumieniowca

chwilowy brak działalności w audio.

Czegoś tu nie rozumiem. Po co DAC skoro miałbym odtwarzacz strumieniowy? Przecież on już zawiera DAC? Ten odtwarzacz co dałem na początku w linku można podłączyć pod PC przez USB i wykorzystać go jako zewnętrzną kartę dźwiękową lub dokupić dysk sieciowy lub po prostu podłączyć pendriva z muzyka...

Wydaje się że CD w Twojej sytuacji to faktycznie najgorsze rozwiązanie, skoro i tak muzę masz w kompie.

Jako jedno z rozwiązań przerabiałem kartę muzyczną Xonara Asusa, zgodnie z poradami kolegów z forum wymieniłem opampy i chodzi to wysmienicie. Zresztą myślę że takie rozwiązanie idealnie pasuje do twojego "poziomu" budżetowego - kolumny itd. plusem będzie doskonała uniwersalność, odtworzysz praktycznie wszystko, nie będziesz miał przerw w koncertach (wiesz pewnie o co chodzi), do tego dostępny każdy format plików. Tylko oczywiście komputer musi byc cichy, ale to juz znajdziesz w dziale PC.

Pozdrawiam

Czegoś tu nie rozumiem. Po co DAC skoro miałbym odtwarzacz strumieniowy? Przecież on już zawiera DAC? Ten odtwarzacz co dałem na początku w linku można podłączyć pod PC przez USB i wykorzystać go jako zewnętrzną kartę dźwiękową lub dokupić dysk sieciowy lub po prostu podłączyć pendriva z muzyka...

po co? ano po to zeby zapewnic lepsza jakosc dzwieku po to sie je produkuje, odtwarzaczy strumieniowych jest dosc malo i nie kazdy zagra tak jak sie tego oczekuje czasami trzeba sobie wspomoc, ale dla przecietnego uzytkownika wystarczy oczywiscie odtwarzacz strumieniowy z wbudowanym dacem

chwilowy brak działalności w audio.

Karty dźwiękowe na PCI nie mają przyszłości od przyszłego roku chipsety intela nie będą obsługiwać już złącz PCI... Te odtwarzacze strumieniowe pionnera są warte uwagi?

Jak zapewne wiecie posiadam interconect Audiomic transparent, którego raczej nikt ode mnie nie odkupi, więc postanowiłem sprzedać wzmacniacz CD oraz głośniki, kupić lepszy sprzęt i po prostu wykorzystać te kable, bo leżą bezużyteczne w pudełku..

Chyba najrozsądniej będzie zacząć od źródła dźwięku prawda? Mój sprzęt jak na razie wygląda tak:

Ukryta Zawartość

Co byście w nim zmienili? Na pewno źródło...

Może najrozsądniej będzie sprzedać CD i kupić V-DAC? Czy kabel USB ma wpływ na dźwięk? będzie jakoś różnica pomiędzy takim za 10zł a za 200zł?

To teraz pytanie za 100pkt. Ile wart jest mój CD HD 980 w stanie idealnym, mało grany i na gwarancji? 600-700zł czy bardziej 400- 500?

Ukryta Zawartość

Chyba najrozsądniej będzie zacząć od źródła dźwięku prawda? Mój sprzęt jak na razie wygląda tak: klik

Co byście w nim zmienili? Na pewno źródło...

Pytales o Primare I21 mysle ze do tych MA raczej ten wzmacniacz bedzie za jasny co do ceny to ja sprzedalem taki w idealnym stanie w tym tytanowym kolorku caly komplet karton papierki za 2400pln . Ze zrodlem nie pomoge bo sam szukam CD .

Sory ale karta dźwiękowa którą zaproponowałem ma niewiele wspólnego ze złączem PCI.

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Dokładnie, od samego początku asus oferuje karty w wersjach PCI i PCI-E 1.0, więc w czym problem?

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.