Skocz do zawartości
IGNORED

Telewizory LED o najlepszej jakosci obrazu w niskim budzecie.

antymalkontent

Rekomendowane odpowiedzi

Samsung na pewno jest 50Hz chociaż pisze że 100Hz, widziałem go w akcji juz bym chyba wolał plazmę która tak pulsuje czy miga chociaz nie każdy to widzi a ten LED 50hz to nawet płynnosci nie miał

W trakcie usuwania konta.

Nie wiem skąd ta statystyka

Na koniec czerwca 2012 roku z usług UPC Polska korzystało łącznie 1,478 mln abonentów..........W drugim kwartale 2012 roku UPC Polska obsługiwała 688,9 tys. abonentów telewizji cyfrowej, co oznacza kwartalny wzrost o 26,2 tys. abonentów. Już mniejszą część stanowią klienci abonenci telewizji analogowej, z której korzysta 638,7 tys. abonentów

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Co do reszty modeli się nie wypowiem, ale tego SONY zdecydowanie odradzam - 50 Hz matryca/oznaczenie Motionflow XR100. Sensowne modele zaczynają się od 100Hz/Motionflow XR200. Minimum z dobrych to EX720

... a jednak się wypowiem ... ten LG też odpada (motion clarity index 200 ... czyli matryca 50 Hz). Sensowne zaczynają się od motion clarity index 400 (matryca 100 Hz). Dobry jest LW4500 (index 400)

... obstawiam że to też są modele 50 Hz. Na stronie Panasonic jest info o skanowaniu tylnym 150 Hz tego modelu, a wyższe modele mają niby 1600Hz, 800Hz. ... pewnie więc przy oznaczeniu 150 Hz = matryca 50 Hz + przygaszanie.

no to co warto wziasc z 42 calowych TV jesli te sa nie warte zakupu?

chwilowy brak działalności w audio.

no to co warto wziasc z 42 calowych TV jesli te sa nie warte zakupu?

SONY EX720, LG LW4500 (LG kosztuje ~2350 zł jakoś ... SONY już jest droższy kilka stówek i ma 40"). W Philips,Panasonic,Samsung jestem mniej zorientowany, które teraz mają matryce minimum 100 Hz, więc trzeba by poszperać.

Mogę jedynie zasugerować lekturę:

Ukryta Zawartość

Oraz dalsze poszukiwania w internecie.

Model wyżej, PFL5007 kosztuje obecnie jakieś 2200 zł.

Ukryta Zawartość

Wygląda na to że PFL5007 ma już 100 Hz matrycę (oznaczenie prędkości index 400) ... modelu 4007 bym nie brał (prawdopodobnie to 50 Hz + przygaszanie, index 200).

Przegladalem testy philipsa ale nie moglem sie polapac jak z obsluga DVB-T, T2, S bo pisza ze mimo obecnego standardu w polsce DVB-T w przyszlosci moga sie pojawic inne..

chwilowy brak działalności w audio.

Przegladalem testy philipsa ale nie moglem sie polapac jak z obsluga DVB-T, T2, S bo pisza ze mimo obecnego standardu w polsce DVB-T w przyszlosci moga sie pojawic inne..

... za 10 lat pewnie będzie przejście na DVB-T3 (nad którym już pracują) i MPEG6 (nad którym chyba już prace są zakończone). Tak więc jeśli mieszkasz w Polsce to nie musisz zwracać uwagi na obsługę DVB-T2 ... no chyba że chcesz odbierać wszystkie kanały z Czech (podobno część nadajników mają w DVB-T2).

SONY EX720, LG LW4500 (LG kosztuje ~2350 zł jakoś ... SONY już jest droższy kilka stówek i ma 40"). W Philips,Panasonic,Samsung jestem mniej zorientowany, które teraz mają matryce minimum 100 Hz, więc trzeba by poszperać.

Według mnie ważne jest też odtwarzanie HD z youtube z ładną jakością, a np ten LG ponoć odtwarza klipy tylko z najniższą rozdzielczością i ponoć bardzo nieładnie to odtwarzanie na nim wygląda (tak czytałem na jakimś forum). Czy możesz coś więcej powiedzieć o tym odtwarzaniu z tego LG z youtube ?.

Według mnie ważne jest też odtwarzanie HD z youtube z ładną jakością, a np ten LG ponoć odtwarza klipy tylko z najniższą rozdzielczością i ponoć bardzo nieładnie to odtwarzanie na nim wygląda (tak czytałem na jakimś forum). Czy możesz coś więcej powiedzieć o tym odtwarzaniu z tego LG z youtube ?.

... nawet nie wiedziałem że ma taką możliwość :) Nie, nic na ten temat nie mogę powiedzieć (nie mam przystawki wi-fi).

ps. robiłem na nim update firmware - może teraz byłoby już dobrze.

Już znalazłem gdzie o tym czytałem, tj w komentarzu do drugiej opinii o tym TV :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Panowie, polecam każdemu sprawdzić czy 100Hz to jest taki obraz jaki lubimy. Osobiście nie jestem wstanie oglądać filmów na czymś takim. Filmy wyglądają jak program tvn

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.