Skocz do zawartości
IGNORED

audio recenzje na dopingu

teskoł

Rekomendowane odpowiedzi

Poruszony kwestią dopingu w sporcie (L. Armstrong, wiadomo ...) chciałbym zapytać o delikatną kwestię dopingu w audio. Sama audiofilia jest esencją rzeczy subiektywnych. Skupiamy się na niuansach na granicy percepcji. Ba, istnieje pokusa przekraczania granic tejże. Lub poszerzania spektrum tego, czym (nierówno) obdarzyła nas Matka Natura. Taki Witkacy mimo wszystko był w miarę uczciwy pisząc co wziął, gdy coś tworzył.

Recenzenci na ogół - nie. A jest to chyba kolejny ważny element toru. Substancje polepszające percepcję. I nie mam tu na myśli preparatów zabronionych. Poczciwy etanol zapodany w odpowiedniej dawce potrafi uczynić cuda. Przekonałem się wczoraj wieczorkiem. No fakt, zadbałem o korzystną atmosferę, napaliłem w kominku, polałem winko sobie i Połowicy, włączyłem moje grajki i usłyszałem milutkie przestrzenne granie z dość podle skompresowanych mp3.

Czytając opinie, testy i recenzje dochodzę do wniosku, że "dźwięk 3d", "holograficzna przestrzeń", "znalezienie się w środku muzyki" i takie tam, to wisienka na torcie, nagroda po zainwestowaniu w sprzęt kilkudziesięciu tysiaków i to po przewaleniu sumy kilkakrotnie większej na poszukiwania mitycznej synergii klocków.

A tu proszę - cholerka - kiepska mp3, trochę wspomagacza i bęc. Jest dobrze.

Więc panowie recenzenci - przyznacie się, czy się boicie? Może przeznaczenie 3% wartości sprzętu na produkty akcyzowe da lepszy efekt niż przeznaczenie 33% na okablowanie?

"Stereofonia – elektroakustyczna metoda odbierania, zapisywania, transmitowania i odtwarzania dźwięku, tak aby u słuchającego wywołać wrażenie przestrzennego rozmieszczenia jego źródeł."

https://www.audiostereo.pl/topic/98160-audio-recenzje-na-dopingu/

A jakby ta połowica zatańczyła niczym Shakira to zapewniam i Mandaryna w tle byłaby dla Ciebie odkryciem wokalnym.

Nawet na modnym ostatnio tu Radmorze z Altusami.

Palton panowie zajmujący się zawodowo recenzowaniem tego i owego etanol zastępują biletami narodowego banku polskiego.

Efekt lepszy niż przy skąpo ubranej pani ;P

ak widzę Radio Erewań nie odpuszcza. Rozgłośnia nadaje nieustająco, prowadząc zajadłą wojnę propagandową. Drogi sprzęt audio stał się jej wrogiem ideologicznym numer jeden, a jego posiadacze i recenzenci imperialistycznymi wyzyskiwaczami. Wiadomo zaś, że imperialiści to krwiopijcy, oszuści i banda alkoholików. Droga redakcjo Radia Erewań, informuję cię, że spożywanie alkoholu we wszelkich jego dostępnych na rynku bądź pozyskanych domowymi sposobami formach, powoduje natychmiastową degradację zmysłu słuchu, uniemożliwiając na przeciąg wielu godzin rzetelne ocenianie brzmienia czegokolwiek. A dźwięk, wbrew temu co sugerujesz, nie staje się wtedy milszy, tylko bardziej jadowity.

ak widzę Radio Erewań nie odpuszcza. Rozgłośnia nadaje nieustająco, prowadząc zajadłą wojnę propagandową. Drogi sprzęt audio stał się jej wrogiem ideologicznym numer jeden, a jego posiadacze i recenzenci imperialistycznymi wyzyskiwaczami. Wiadomo zaś, że imperialiści to krwiopijcy, oszuści i banda alkoholików. Droga redakcjo Radia Erewań, informuję cię, że spożywanie alkoholu we wszelkich jego dostępnych na rynku bądź pozyskanych domowymi sposobami formach, powoduje natychmiastową degradację zmysłu słuchu, uniemożliwiając na przeciąg wielu godzin rzetelne ocenianie brzmienia czegokolwiek. A dźwięk, wbrew temu co sugerujesz, nie staje się wtedy milszy, tylko bardziej jadowity.

co widać, słychać i czuć.

Palton, a co to jest "krytyczny test sprzętu" ? są też bezkrytyczne?

Ut conclave sine libris, ita corpus sine anima. Cicero

Już widzę audiofilskie eliksiry na etanolu w luksusowych opakowaniach po 1000 zł, za 200ml. Założę się, że mielibyśmy kolejny wątek i kolejnych słyszących. Hmmm, może sam się tym zajmę, kupię cysternę od Palikota i porozlewam w małe flaszeczki. Im drożej, tym lepiej i lepiej słychać!!! 800% marży, będzie plankton, lampowa i słodka góra i holografia jak Droga Mleczna. Są chętni?

Już widzę audiofilskie eliksiry na etanolu w luksusowych opakowaniach po 1000 zł, za 200ml. Założę się, że mielibyśmy kolejny wątek i kolejnych słyszących. Hmmm, może sam się tym zajmę, kupię cysternę od Palikota i porozlewam w małe flaszeczki. Im drożej, tym lepiej i lepiej słychać!!! 800% marży, będzie plankton, lampowa i słodka góra i holografia jak Droga Mleczna. Są chętni?

Ciut się koleżko spóźniłeś. Francuskie winnice i szkockie destylarnie robią to od bardzo dawna, a w cysternie od Palikota bez odpowiedniego wizerunku rynkowego, to możesz się najwyżej utopić.

Ciut się koleżko spóźniłeś. Francuskie winnice i szkockie destylarnie robią to od bardzo dawna, a w cysternie od Palikota bez odpowiedniego wizerunku rynkowego, to możesz się najwyżej utopić.

kolega tu o eliksirach audiofilskich a ty wszystko do wódy redukujesz.

Ut conclave sine libris, ita corpus sine anima. Cicero

To ma być oficjalne przyznanie się do uzależnienia?

W takim razie czy 99% dorosłej populacji narodu polskiego jest uzależniona? Pisujesz może dla SE ?

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.