Skocz do zawartości
IGNORED

Teściowe, tak niesłusznie "nielubiane"?

sterreydon

Rekomendowane odpowiedzi

Ot znalazłem takie cytata:

Moja ex-teściowa była święcie przekonana, że gdyby nie władza ludowa i "komunizm", to pasłaby krowy. Była emerytowaną nauczycielką bez studiów, wiejskiego pochodzenia, z głodową emeryturą za całe życie przepracowane za psi grosz. Informacja, że w krajach europejskich, w których po wojnie nie zainstalowano komunizmu, również są nauczycielki i to zarabiające nieco więcej niż ona, i niewiele osób spędza tam całe dnie nad rowem z witką do poganiania bydła, zupełnie nie robiła na niej wrażenia. Zdaje się że uważała to za wrogą propagandę.

A dlaczego "ex"? Czy to nie jest dożywotnie?, jak wyrok- geny przecież idą w żony więc i w wasze dzieci.

I nie chcę słuchać pier..d...ó..ł że wy jesteście silni zdolni i teściówy was zawsze kochały, podziwiały jako tzw. nadludzi.

Pocieszcie się, że podobno najgorszy problemem to są teściowe swoich synowych.

dieu est tres fin

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Myślę, że przesadzasz. Ja to zrozumiałem, że eks-teściowa dla podkreślenia raczej eks-żony. Przecież może być żonaty drugi raz i mieć drugą teściową.

Sam bardzo lubiłem swą teściową. Była w porządku. Sama radziła mi rozwieść się z żoną zołzą. :)

Posłuchałem, choć dopiero po jej śmierci.

Jeśli dzieje się źle w związku to jest to PODOBNO zawsze wina dwóch stron- żony i teściowej. Ja nie wiem tego, nie byłem żonaty, tylko zgłaszam to co wielu podnosi....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

W sumie wychodzi na to, że lepiej w ogóle się nie żenić (chyba, że żona też audiofilka)

- nie trzeba się tłumaczyć z wysokich kosztów naszych pasji

- więcej czasu można poświęcić na grzanie sprzetu

- nie trzeba słuchać teściowych :)

Same plusy bycia kawalerem :)

Mówicie o świekrach.

Teściowa to matka męża dla jego żony.

W drugą stronę to świekra.

Ot, zapomniane słowo.

Mówimy o teściowych.

Teściowa – matka żony, matka męża - świekra. Dziś raczej mało używane słowo na korzyść teściowej.

Ja nie narzekam na swoją teściową, no może jedynie lekko przygłucha ale się do tego nie przyznaje.

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

Optymalna temperatura dla tesciowej to -3.......kelwiny

Mówicie o świekrach.

Teściowa to matka męża dla jego żony.

W drugą stronę to świekra.

Ot, zapomniane słowo.

Swiekra to skrot od swie ta kro wa

Moja pierwsza tesciowa nie była najgorsza. Drugą przemilczę a obecną na rekach mozna nosic.

Szukajac obecnej zony patrzyłem z uwaga na tesciowa .

Nie załuje.

Sama mnie namawia na jakies klocki audio jak mi sie oczy swieca i czesto za mnie klika „kup teraz” jak sie na cos napale a szkoda mi kasy.

Jedyny efekt uboczny to rosnacy brzuchol bo obydwie tak gotuja ze nie idzie odejsc od stołu.

Czego i Wam zycze :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.