Skocz do zawartości
IGNORED

AUDIODRIVERS EU Kupował ktos u nich?

NickSon

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli firma jest zarejestrowania jako VAT-owiec gdziekolwiek w strefie VAT to powinna podac numer VATID do spradzenia w systemie VIES . W innym wypadku , jesli nie poda , a przypadkiem tak się złoży że sprzedaje po cenie netto i jest nie do namierzenia a dane o odbiorcy przesyłki wyciekną do urzędu skarbowego to tenże raczy zapukac DO WAS po należny VAT (ja nie ustalałem tych idiotycznych zasad , spotkałe się tylko z przypadkami ich użycia ..... ) . Takie numery były np. z samochodami z EU .

Jako przedsiębiorca przyjmując fakturę z EU jestem zobowiazany do złozenia stosownej deklaracji w US i rozliczenia VAT-u , także bez mozliwosci sprawdzenia vatid nawet nie wącham towaru bo nie chce miec kuku później.

Teraz spojrzałem na wysyłki - paczkomaty dają idealne rozwiązanie na tę sytuację wystarczy trochę pomyslec i juz nas Us nie znajdzie. Ale cudów cenowych nie ma , goście na bank sprzedają netto.

Zmuszony jestem przyznać, że myślę dokładnie tak samo. Żadnych sensownych danych, co jakiś czas sklep podobnie jak audiodrivers.eu będzie zmieniał swoją nazwę, aby zatrzeć ślady.

Ceny w Polink.com.pl lub poweraudio.pl dla głośników SEAS niewiele większe, a pewność gwarancji i braku problemów z US warta dodatkowej dopłaty.

ca22rny - chciałem przyśpieszyć wygrzewanie, włączyłem generator i zapuściłem 50hz, zauważyłem, że przy większej głośności jeden gra nieczysto, jakby podbarwiony dźwiękiem brzęczącego trafo. Dzieje się to w przedziale ok 46-120hz. Zmieniałem kanały, wyciągnąłem go z obudowy, ale dalej to samo.

Witam. Odnośnie zakupu w sklepie. Nie ma żadnych problemów. Również ze zmianą zamówienia - inne głośniki niż się wybrało. Bardzo dobry kontakt z klientem. Do tego niskie, zachęcające ceny. Jeśli sklep ma głośniki na stanie to można śmiało brać, niczym się nie przejmować ;) Za brakami należy niestety czekać, jak w większości sklepów. Na początku zamówienia brałem seas L22, FW146,HDS, ale po kilku dniach wyszło na to, że ostatecznie wybrałem wavecor TW030 + ss revelator. Głośniki przyszły całe i zdrowe ;)

Pozdrawiam

www.gavron04.diyaudio.pl układy audio 

A ja teraz całkiem ostatnio puściłem zamówienie do firmy o nazwie: www.transducers.eu na komplet Revelator'ów .... zobaczymy jak to zadziała.

Głośniki dotarły całe i zdrowe.. Zresztą zapakowane tak, że nawet jakby celowo je chciał uszkodzić, to trudno by było.

Wstępnie sprawdzone i wydaje się, że wszystko jak najbardziej w porządku. Oczywiście dopóki tego nie zmontuję jako cały grający zestaw i poważniejszych odsłuchów nie zrobię, to trudno jeszcze mieć pewność na tym etapie. Ale z tego co widzę jak są wykonane i jak chodzą, więc raczej wszystko powinno być OK.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jeśli pytanie do mnie o teg SS, to moje kolumny nawiązują do projektu Troels Gravesen'a "Jensen 1071", czyli przetworniki następujące: ScanSpeak 26W/8861T00 + 18W/8531G00 + D2905/9900

Nawiązują, bo minimalnie zmienione rozmiary pudeł są, z racji na potrójną grubość niektórych ścian trzeba było przeliczyć rozmiary nieco, dla zachowania niezmienionych objętości.

• 3 tygodnie później...

Wiesz, jeśli akurat nie mieli takiego typu na stanie, to zapewne ściągać musieli. Jak ja kupowałem mój komplet, to pierwotna prognoza dostawy wszystkich elementów zamówienia też była z nieco odległym terminem, z racji na to, że jednej mniej chodliwej pozycji nie było na stanie. Natomiast potem się okazało, że dało radę jakieś przesunięcie magazynowe zrobić, czy coś, no i jednak szybko dostawa dooszła. Dobre jest w tym wszystkim to, że już na etapie zamawiania podzespołów podają "prognozę", kiedy dojdzie do realizacji / kompletacji zamówienia, w świetle grafiku dostaw towaru.

• 2 miesiące później...

Może to was zainteresuje. Ceny w kraju są inne niż ceny za granicą. Wyszukałem głośniki w Niemczech i chciałem żeby mi je szwagier kupił w Polsce. Puściłem linka z głośnikiem i okazało się że szwagier widzi inną cenę. W Polsce jest o wiele wyższa. Za dwa głośniki w Polsce musiałbym zapłacić ponad 300 złotych więcej. Zadzwoniłem do gościa a ten wytłumaczył mi że w Polsce przesyłka jest za damo i dlatego są inne ceny. To ja podziękowałem za takie darmo.

Chciałem przesyłkę za zaliczeniem pocztowym bo nie mam tyle zaufania żeby ponad dwa tysiące złotych przelać w ciemno ale to jest możliwe tylko na terenie Polski.

No to myślę że to na tyle z zakupami w tym sklepie.

Może to was zainteresuje. Ceny w kraju są inne niż ceny za granicą. Wyszukałem głośniki w Niemczech i chciałem żeby mi je szwagier kupił w Polsce. Puściłem linka z głośnikiem i okazało się że szwagier widzi inną cenę. W Polsce jest o wiele wyższa. Za dwa głośniki w Polsce musiałbym zapłacić ponad 300 złotych więcej. Zadzwoniłem do gościa a ten wytłumaczył mi że w Polsce przesyłka jest za damo i dlatego są inne ceny. To ja podziękowałem za takie darmo.

Chciałem przesyłkę za zaliczeniem pocztowym bo nie mam tyle zaufania żeby ponad dwa tysiące złotych przelać w ciemno ale to jest możliwe tylko na terenie Polski.

No to myślę że to na tyle z zakupami w tym sklepie.

No, niesamowita historia...

Jak ci nie pasuje to nie kupuj, proste. Masz ceny dużo niższe od innych dystrybutorów w Polsce, ale kiedy tylko zwęszyłeś, że za granicą ten sam sklep sprzedaje taniej (co nie jest żadnym odkryciem w takich biznesach), to już ci się nie podoba? W dupce się poprzewracało?

Chyba zacznę dzwonić po salonach Forda i pytać, dlaczego ich samochody można kupić praktycznie dwa razy taniej w USA.

Litości, ludzie.

No nie pasuje mi i nie kupuję. Ale niech mi pierdół nie opowiadają że Polska cena jest droższa bo wysyłka jest darmowa bo ja k**wa za prawie czterysta złotych to wyślę te głośniki dziesięć razy tam i z powrotem. Nie lubię gdy klientów traktuje się jak debili.

Tu nie chodzi o to że sklep ma dwie różne strony dla klientów zagranicznych i polskich ale o to że na tej samej stronie w zależności od tego z jakiego IP tą stronę wywołasz pokazuje się inna cena. I to nie w Euro ale w złotówkach. Nie mam zaufania do tego sklepu i nie przeleje mi ponad dwa tysiące złotych żeby kupić głośniki chce kupić za zaliczeniem pocztowym bo tak jest dla mnie bezpieczniej. Jeżeli koś mi mówi że z tego powodu muszę zapłacić prawie czterysta złotych więcej to niech sobie te głośniki w dupę wsadzi. Polacy jeszcze długo muszą się uczyć sztuki handlowania.

To jest dosyć częsta praktyka w takich biznesach, fakt, może tłumaczenie tego gościa i darmowej wysyłki jest śmieszne, ale powodów może być wiele. Może klienci z Niemiec więcej płacą i im się bardziej opłaca niższe ceny dawać.

Osobiście nie mam wyboru i nie narzekam. Przy jednym zamówieniu oscylującym na poziomie 6000 PLN zaoszczędziłem prawie 2000 PLN (w porównaniu do loudspeakershop), a innego dystrybutora w Polsce nie znalazłem. I to właśnie ten sklep pozwolił na obniżenie cen na rynku Polskim (nawet w loudspeakershop).

Jeśli ktoś mi zaoferuje tańszą alternatywę wraz z dobrym kontaktem + gwarancją na głośniki z adresem w Polsce, to przerzucam się na nowy ten sklep :)

na scan speakach są o 3% tańsi bo płacą w Bułgarii 20% vatu a nie 23.

w wielu wypadkach wieksza roznica na korzysc

Ukryta Zawartość

podniesli troche ceny w stosunku do tych z poczatku ich dzialalnosci ..ALE dzieki nim nasi dotychczasowi jedyni importerzy sporo obniżyli swoje niebotyczne, absurdalne marże... co do VAT-u

kupujac jako osoba fizyczna.. co komu grozi ? po prostu na tutjeszym forum wielu handlarzom to bardzo nie na ręke i tyle... na sasiednim forum napisalem cos takiego: bo tak wlasnie o tym mysle:

"prawda jest taka że co niektórym naszym lokalnym handlowcom obroty mocno spadły i monopol się skończył na znane marki głośników po pojawieniu się AT

jest masa firm, które zarejestrowane są na Słowacji, czy w Czechach ...i usługi świadczą na terenie naszego kraju.... a czy jest to oszustwo ? ilu głównych wykonawców autosrad jest z PL ? ile firm budowlanych jest zarejestrowanych w innych krajach i u nas świadczą usługi ? Idąc dalej tym tropem .... należy wszystkie firmy które robią u nas interesy a są zarejestrowane poza granicami PL wyciąć w pień ... bo działają na nie korzyść naszych !

nie czarujmy się marże nasi dotychczasowi dystrybutorzy mieli i mają kosmiczne, zresztą po jakimś czasie widać było te spadki cen u wszystkich i co ktoś mi wmówi że zaczeli sprzedawac ponizej cen zakupu i juz nic z tego nie mają tak ? ...

pieprzenie i tyle, ta branża audio, jest bardzo specyficzna wystarczy popatrzec na audiostereo jak się naciągacze/handlowcy błotem obrzucają, dorabianie ideoologi i wartosci niestworzonych.

Na zachodzie koszty produkcji, marketingu, dzialalnosci sa wieksze... a ceny produktów audio niższe ciekaw jestem co to za cuda każdy rozsadny to wywnioskuje sam ot i wszystko w temacie"

i czy sie komus podoba czy nie.... tak po prostu jest :)

Ukryta Zawartość

W tej chwili ceny są wyrównane. Czasem głośniki mają drożej, czasem taniej niż w Akustyku czy LS. Tym bardziej że jak napiszesz do akustyka czy innego sklepu dostaniesz rabat. Tylko raz robiłem zakupy w audiodrivers i już wiecej tego błędu nie popełnię. Straciłem dużo czasu i nerwów.

kupowałem głośniki SS u Akustyka,na początku marca.dostałem rabat i wyszło taniej niż z wiadomej strony.Faktem natomiast jest,że pojawienie się innych dystrybutorów tych głośników spowodowało obniżkę cen.Jak długo takie ceny będą obowiązywać-trudno zgadywać.Firma SS porządkuje sieć dystrybucji-przynajmniej takie są sygnały.

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

A ja postanowiłem kupić w audiotransducers na działalność gospodarczą i chciałem dostać fakturę. I wiem już na 100%, ze są to oszuści i nie chcę mieć z nimi nic wspólnego.

Kilka faktów.

1. Nie odmówili mi FV, bo natychmiast bym wiedział na 100%, że są oszustami.

2. Ceny dla firmy są wyższe niż dla osoby fizycznej. Jaki z tego wniosek? Audiotransducers w ogóle nie płacą VATu, po prostu oszukują na podatku, a to, że podnieśli mi cenę, to ich jedyny zysk, jaki będą mieć.

3. Żeby coś kupić u nich na firmę, trzeba podpisać 3-kartkowy regulamin, w którym jest między innymi napisane, że trzeba zapłacić z góry, nie ważne jaka to kwota, do tygodnia od złożenia zamówienia (każda normalna firma wystawi FV płatną na termin), po czym kasa jest u nich zamrożona, bo... czas realizacji każdego zamówienia wynosi półtora miesiąca, nie jest negocjowalny, a jakiekolwiek przekroczenia tego terminu (nawet i dwuletnie!) nie mogą być podstawą do jakichkolwiek roszczeń, zerwania umowy, zwrotu kasy, itp., a choćby nie wiadomo co się stało, choćby i archaniołowie z nieba zstąpili - kasa nigdy i w żadnych warunkach nie podlega zwrotowi, co najwyżej w innym typie towaru. Co im wpłacisz, to już nigdy tego nie ujrzysz.

4. Firma nie może kupić głośników, które są dostępne w sklepie internetowym. Czemu? BO NIE. Bo są tylko dla zwykłych klientów (czytaj: bo musieliby je sprzedać po odjęciu VATu, czyli ze stratą).

5. Na deser stwierdzenie, że wszystkie ewentualne problemy są rozstrzygane w Bułgarii, przez sąd bułgarski, według prawa bułgarskiego. Mówiąc prosto: "jeśli postanowimy cię wyruchać, to możesz nas szukać po Bułgarii, powodzenia, frajerze".

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.