Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz słuchawkowy HA-2013. Poskładaj razem z nami.

Rekomendowane odpowiedzi

No to skoro sie chwalimy....

U mnie zasilacze Spencera od trzech tygodni na nowych PCB - w czerwieni i zdecydowanie zgrabniejszych niz mialem poczatkowo. Wyglada to teraz jak na zdjeciu. Ma nawet calkiem spore szanse na doczekanie sie obudowy.

Prosze nie czepiac sie jakosci zdjecia - zrobilem telefonem i przy koszmarnym oswietleniu.

Fajny słuchawkowiec... ;)

Zaluje ze przy okazji pcb do zasilacza nie zrobilismy dodatkowych mikro-pcb dla ledów ... co sie odwlecze to sie ...

Zaluje ze przy okazji pcb do zasilacza nie zrobilismy dodatkowych mikro-pcb dla ledów ... co sie odwlecze to sie ...

Akurat na tej PCB LEDy można zamiennie stosować z LM336-5 lub inne w TO-92 bez dodatkowych mikro-pcb.

No to skoro sie chwalimy....

U mnie zasilacze Spencera od trzech tygodni na nowych PCB - w czerwieni i zdecydowanie zgrabniejszych niz mialem poczatkowo. Wyglada to teraz jak na zdjeciu. Ma nawet calkiem spore szanse na doczekanie sie obudowy.

Prosze nie czepiac sie jakosci zdjecia - zrobilem telefonem i przy koszmarnym oswietleniu.

> jeremy

Czy to są pcb zasilacza Spencer-a z grupowego zamówienia ?

tak, oczywiscie

A przepraszam ale to pytanie chyba do frd, a jego plytki to nie sa te z zamówienia grupowego.

Edytowane przez jeremy

tak, oczywiscie

A przepraszam ale to pytanie chyba do frd, a jego plytki to nie sa te z zamówienia grupowego.

To pewno nie ma znaczenia ale do mnie dotarły takie pcb z zamówienia organizowanego przez Robertinus-a . Na zdjęciu twojego wzmaka chyba są inne pcb zasilacza - inny kolor soldermaski i inne ułożenie radiatorów pod trany.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jakieś dobre źródło żeby zakupić trafa?

Chciałem zamówić w Toroidach , niestety tam trzeba czekać 30 dni !!

Pytanie -18 v ale jakie 20va lub 40va? a może 60va ??!

Chciałem zamówić w Toroidach , niestety tam trzeba czekać 30 dni !!

Pytanie -18 v ale jakie 20va lub 40va? a może 60va ??!

W Elfie są dobre trafa ale drogawe...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) Miałem dzwonic do Toroidy.pl ale miesiąc... Chociaż nie zbawi mnie chyba a jak ceny?

Ukryta Zawartość

STACJONARNY: PC->NFB 1.32->HA2013 MOBILNY: HTC 10->CCA C16/FiiO FH5

W Elfie są dobre trafa ale drogawe...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) Miałem dzwonic do Toroidy.pl ale miesiąc... Chociaż nie zbawi mnie chyba a jak ceny?

Ja kupiłem tutaj: elstyk.eu, toroid TS 80VA 230/4x17V, cena netto 54,25 zł/szt (+23%VAT) plus koszty wysyłki 16 zł netto (+23%VAT) - przedpłata, 25 zł netto (+23%) - pobranie

czekałem chyba z 5 dni.

Ukryta Zawartość

AMB

@Kajo

Juz wyjasniam: moje zasilacze nie pochodza z zamowienia zorganizowanego przez Robertinus'a i Jeremy'ego. PCB zostaly wykonane zupelnie niezaleznie.

Wciąż kilka osób nie potwierdziło mi odebrania płytek - proszę o informację na e-mail.

Trwa pakowanie paczek z pakietami.

Zasilacz w tandemie z trafami 2 x 0-18V sprawuje się rewelacyjnie, regulacja i wszystkie napięcia jak najbardziej w porządku,

Napięcie na wyjściu zasilacza ustawiłem na 18,5 V, radiatory w zasilaczu dość cieple, ale dożo poniżej poziomu wzbudzającego jakiekolwiek obawy,

Pozdrawiam

Zasilacz w tandemie z trafami 2 x 0-18V sprawuje się rewelacyjnie, regulacja i wszystkie napięcia jak najbardziej w porządku,

czyli mamy sprawdzone trafa

o jakiej mocy zastosowałeś ??

Napięcie na wyjściu zasilacza ustawiłem na 18,5 V, radiatory w zasilaczu dość cieple, ale dożo poniżej poziomu wzbudzającego jakiekolwiek obawy,

Pozdrawiam

No, pochwal się jakąś fotką, daj jakiś link gdzie kupiłeś trafa ;) Jak już każdy parę złotych w projekt zainwestował to szkoda kupować byle jakie trafa...

STACJONARNY: PC->NFB 1.32->HA2013 MOBILNY: HTC 10->CCA C16/FiiO FH5

Trafa kupilem w UK, fotek niet, bo pozyczylem puszke i chwilowo nie ma czym ...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jeremy

a takie ktoś kiedyś próbował - bo ja właśnie spróbuje :) - zalewane - wyglądają solidnie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam

Koledzy potrzebuję pomocy a właściwie informacji odnośnie montażu Q7, Q8, Q9.

A mianowicie w którą stronę mają być zwrócone napisy bo z tego co się orientuję to Q8, Q9 - napisy w kierunku przekaźnika natomiast Q7 w kierunku płytki (zapis w uruchomieniu jest niejasny bo wydaje się że w kierunku radiatora)

Proszę o podpowiedź

Edytowane przez Mufcore

Q7 - napisami na zewnątrz, czyli w stronę Ra (w wersji 2012 było inaczej tutaj jest już po bożemu)

Q8 - napisami w stronę r15

Q9 - napisami w stronę r25

Witam

Mufcore jest taka stronka: www.alldatasheet.pl wpisujesz nazwę elementu i masz dane katalogowe, później okiem na schemat i po sprawie::))

Pozdrawiam

Mój w wersji pierwszej zakończony.

teraz pozostało troszkę posłuchać :) bo gra naprawdę zacnie.

W wersji drugiej dostanie zasilacz (własnie się powoli składa) na bajeranckich białych PCB - zobaczymy czy coś się zmieni :)

Ukryta Zawartość

post-30447-0-29382700-1367085442_thumb.jpg

post-30447-0-15950100-1367085452_thumb.jpg

post-30447-0-75705500-1367085510_thumb.jpg

post-30447-0-55800600-1367085727_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez r1212

Wygląda super. Nie sądziłem, że z prostej obudowy modushop można wyczarować coś tak klimatycznego! Przywodzi trochę na myśl produkcje Nagra… ale nie wygląda jak CB radio. :)

Fajne wykonanie. Mógłbyś podać jakie wymiary ma twoja obudowa ?? No i do czego służy ten pstryk z tyłu. Wygaszanie podświetlania jak sądzę.

Obudowa to Galaxy Maggiorato GX388 -

Ukryta Zawartość

330x280x80, ale bez problemu zmieścił by się w mniejszej

Ukryta Zawartość

Pstryk z tyłu służy do zmiany czułości wskaźników, żeby wskazówki "wachlowały" również przy mniejszych poziomach głośności jak słucham cicho muzyki, zwiększa czułość układu wskaźników o 20dB.

Podświetlenia nie wygaszam, bo nie ustawiałem go na max. moc świecenia. Za to zrobiłem inny eksperyment - wg. mnie udany - wykorzystałem wyjście na diodę LED z układu opóźnionego załączania słuchawek do podświetlania skali. Po włączeniu zapala się tylko przycisk power, po chwili zapalają się wskaźniki i pojawia się muzyka w słuchawkach. Jeśli zgaśnie któryś wskaźnik oznacza to, że układ zabezpieczenia zadziałał.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi