Skocz do zawartości
IGNORED

sklepy płytowe w warszawie

lian

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli na Tamka to też polecam zajrzeć do antykwariatu - Tamka 45b (przy muzeum Chopina).

Średnio raz w miesiącu jestem w tych 2 sklepach i wyrwałem tam wiele ciekawych pozycji a nawet kilka odsprzedałem w antykwariacie.

Niedawno kupiłem 3 płyty na Alle, stan jakoby idealny, odbiór właśnie Tamka 45 B. Odbierał syn. Jak się okazało, dwie z trzech były w stanie obrzydliwym, brudne, usmoluchane paluchami, trzeszczące. Kontakt mailowy po zakupie okazał się zerowy, w końcu postraszyłem negatywem i i dostałem maila, żeby przynieść, to łaskawie obejrzą.

Nie wiem jak przy osobistej wizycie, ale z ich aukcji na Alle widać, że stan płyt zawyżany. Poza tym jak można dać klientowi tak zakurzone płyty? Myjki nie mają?

FDWG

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ten gosc pojawia sie tez na gieldzie w Hybrydach, ale szalu w plytach to u niego nie ma

Ukryta Zawartość

Ciekawie temat się rozwija.

Otóż ja też ostatnio kupiłem na alegro kilka płyt i powiem, że jak rzadko, sporo płyt wypadło słabiutko. Nawet singiel za 35zł air tonight phila collinsa nie okazał się MINT, a płyta dodatkowo fabrycznie zwichrowana. To jakieś żarty. Niektóre płyty odsyłam do kupującego.

Swoją drogą: air tonight - petarda, wersja remix z 88. rewelacja

Niedawno kupiłem 3 płyty na Alle, stan jakoby idealny, odbiór właśnie Tamka 45 B. Odbierał syn. Jak się okazało, dwie z trzech były w stanie obrzydliwym, brudne, usmoluchane paluchami, trzeszczące. Kontakt mailowy po zakupie okazał się zerowy, w końcu postraszyłem negatywem i i dostałem maila, żeby przynieść, to łaskawie obejrzą.

Nie wiem jak przy osobistej wizycie, ale z ich aukcji na Alle widać, że stan płyt zawyżany. Poza tym jak można dać klientowi tak zakurzone płyty? Myjki nie mają?

Niestety , też zwróciłem uwagę ze wiele płyt jest strasznie brudnych że aż ciężko rysy dostrzec ;)

Oczywiście zdarzają się i czyste pozycje ;) Ja posiadam myjkę i myję płyty po zakupie w warszawskich sklepach.

Znajomy czasami mi z Holandii przysyła uzywane płyty które są tam na miejscu w sklepie myte.

Zamówiłem również kiedyś od japońskiego handlarza troche pozycji , tych nie trzeba było w ogóle myć bo aż lśniły a ich stan praktycznie nietknięty :)

Inna kultura (wyższa) widać tam jest.

Na ostatnim AS w Sobieskim pewien Pan wystawił sie winylami na parterze.

Zajrzałem do kilku płyt i z obrzydzeniem odłożyłem z powrotem.

Jak mozna z czymś takim pokazać się na bądź co bądź wystawie.

Poziom naszego dzisiejszego Wolumenu.

ŻENADA

Inna kultura (wyższa) widać tam jest.

Na ostatnim AS w Sobieskim pewien Pan wystawił sie winylami na parterze.

Zajrzałem do kilku płyt i z obrzydzeniem odłożyłem z powrotem.

Jak mozna z czymś takim pokazać się na bądź co bądź wystawie.

Poziom naszego dzisiejszego Wolumenu.

ŻENADA

Hahaha a ja dla tego człowieka m.in specjalnie rano byłem na AS w sobotę :-) Wyszedłem z 7 płytami tylko dlatego, ze skończyła mi się gotówka. Ma masę świetnych tytułów niektóre w lepszym inne w gorszym stanie. Kupiłem w tamtym roku sporo ECM za 20-30 pln (Jarrett, Rypdal, Weber) :-) w tym roku Jean Luc Ponty, Queen i inne w stanie jak nowe, cena promocyjna jeśli się weźmie 3 sztuki to 50 pln za taki zestawik. Następne AS już w niedzielę, bo pan otworzył sklepik w Warszawie i świeżutkie dostawy z US będę przeglądał pewnie raz w miesiącu :-D

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Witam szanownych forumowiczów,

jeśli wolno mi się wtrącić do rozmowy, może trochę offtopic, ale ja z Olsztyna zaopatruję się na Allegro u

Ukryta Zawartość

z odbiorem osobistym,

nie zawiodłem się ani razu.

z pozdrowieniem

Ukryta Zawartość

też u tego Pana kupiłem kilka płyt :)

właśnie słucham :)

thrak, daj mi namiary na PW na ten sklep, nie wziąłęm wizytówki od sprzedawcy

O ja tez bym chciał namiar. Może być na forum albo na PW.

też u tego Pana kupiłem kilka płyt :)

właśnie słucham :)

thrak, daj mi namiary na PW na ten sklep, nie wziąłęm wizytówki od sprzedawcy

Grzybiarze zdradzają swoje miejscówki tylko tym grzybiarzom, którzy kiedyś im zdradzili swoje miejscówki :-) To samo pewnie dot. wędkarzy ;-) Poszło na priv.

Przede mną był jakiś kolega pana sprzedawcy i przeczesał płyty z The Wall itp. w cenie 30-50 pln. W razie czego można reklamować i odnieść do sklepu jak coś jest nie tak z płytą (pan zapraszał kolegę żeby odniósł jakaś pykającą płytkę z ryską). Dla mnie bomba.

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Grzybiarze zdradzają swoje miejscówki tylko tym grzybiarzom, którzy kiedyś im zdradzili swoje miejscówki :-) To samo pewnie dot. wędkarzy ;-)

http://www.ebay.co.uk/

Teraz Twoja kolej :)

Gość absolute magnitude

(Konto usunięte)

http://www.ebay.co.uk/

Ebay to niezastąpione źródło, płyty stamtąd płyną wartkim strumieniem.

Przy czym tam, przeszukiwanie regionalnych i wszelkich egzotycznych stron Ebay jest niezastąpione.

To duży las i grzybiarzy wielu.

Ukryta Zawartość

www.amazon.de taniej niż na stronach co.uk :-)

Ukryta Zawartość

Grzybiarze zdradzają swoje miejscówki tylko tym grzybiarzom, którzy kiedyś im zdradzili swoje miejscówki :-) To samo pewnie dot. wędkarzy ;-) Poszło na priv.

dam dwa;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ;)

Moon

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Z tym może być problem.

Są salony gdzie mają dwa lub trzy gramofony na "chodzie" z założonymi wkładkami.

Pewnie podłączą je jak będziesz chciał posłuchać ale czy przy okazji nie zedrą z Ciebie kilku złotych tego nie wiem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.