Skocz do zawartości
IGNORED

Co jeszcze zmodyfikować?

brenzo500

Rekomendowane odpowiedzi

Hej. Myślę nad nowym zegarem do Marantza CD 63 SE i zastanawiam się jaki do 300 złotych da najlepszy rezultat. Mam juz zrobiona modyfikacje w pewnym stopniu i co jeszcze poza zegarem ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/98727-co-jeszcze-zmodyfikowa%C4%87/

ja w marantzu cd42 pozbyłem się stabilizatora 5V na rzecz zasilacza dyskretnego. Używam Super Teddy Reg..

Na twoim miejscy zainwestowałbym w 2 zasilacze dyskretne typu salas na 5V oraz do zasilania opampów (nie wiem ile tam jest, pewnie koło 15V).

"Wolę błędy entuzjazty od obojętności mędrca" - Anatol France

Hej. Myślę nad nowym zegarem do Marantza CD 63 SE i zastanawiam się jaki do 300 złotych da najlepszy rezultat. Mam juz zrobiona modyfikacje w pewnym stopniu i co jeszcze poza zegarem ?

Wrzuciłem ostatnio do galerii zdjęcie zegara który mam aktualnie w odtwarzaczu DVD-Audio/SACD i polecam go bo jest bardzo dobry, ma dodatkowy niskoszumny zasilacz, generator TCXO i miedziany ekran. To chińczyk co z tego jak jest moim zdaniem lepszy od innych. Mozna wsadzić atomowy ale podobno nie słychać już poprawy i to głównie dla swojego samopoczucia że ma się the best. Ten Audio-gd kosztuje koło 232zł z przesyłką. Ja do swojego dołożyłem dodatkowy transformator i zasilacz z podwójna stabilizacją, moze troche przesadziłem można troche gorzej ;)

Na twoim miejscy zainwestowałbym w 2 zasilacze dyskretne typu salas na 5V oraz do zasilania opampów (nie wiem ile tam jest, pewnie koło 15V)

Jest +- 12V , może do częsci analogowej dorobić prosty zasilacz na tranzystorach jaki jest w Marantzu SA7 jest super. W torze sygnałowym są 2 operacyjne i HDAM może by skrócić tor i filtr dolnoprzepustowy zrobić na istniejącym HDAM a ten w środku odpiąć. Są 2 kondensatory na wyjściu i klucze można cos z tym zrobić.

Przepraszam, ale wydaje mi się że gra jest nie warta świeczki. Lepiej sprzedać tego marantz'a i dołożyć te 300zł na coś z wyższej półki. Modyfikowany odtwarzacz później ciężej sprzedać. Pozdrawiam

Przepraszam, ale wydaje mi się że gra jest nie warta świeczki. Lepiej sprzedać tego marantz'a i dołożyć te 300zł na coś z wyższej półki. Modyfikowany odtwarzacz później ciężej sprzedać. Pozdrawiam

Na co proponujesz wymienić tego Marantza?

Każdy ma oczywiście swój gust, ja jestem zwolennikiem klocków typu Denon DCD-1420 i wyższych, Arcam Alpha od 7, Cambirdge Audio AZUR 640 C. Wszystkie te modele możesz nabyć do 500zł.

przed zakupem warto sprawdzić najpierw co siedzi w takim cedeku (przetwornik, napęd itd). inaczej można zamienić coś na to samo.

"Wolę błędy entuzjazty od obojętności mędrca" - Anatol France

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

Każdy ma oczywiście swój gust, ja jestem zwolennikiem klocków typu Denon DCD-1420 i wyższych, Arcam Alpha od 7, Cambirdge Audio AZUR 640 C. Wszystkie te modele możesz nabyć do 500zł.

..i tak graja za ...500 zl .....szkoda czasu....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.