Skocz do zawartości
IGNORED

jesli nie dynaudio focus 160 to co?

mopan

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. A wiec byly Dm 2.6, x16. Odsluchiwalem focusy 140 i graly fajnie ale mam 15m. kw. 160 graja ponoc jeszcze lepiej ale bez podbicia w dolnym pasmie wiec sie pewno wcisna do tego metrazu. Bardzo lubie dzwiek Dynaudio za to ze podaje myzyke taka jak jest. Zastanawiam sie tylko czy za cene focusów 160 (ok. 7000zl) mozna lepiej, a musi byc naturalnie, muzykalnie, cieplo i energicznie. Własnie co do energicznosci mam wątpliwosci w 160.

A wiec czekam na sugestie i sprawdzone propozycje?

pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/98949-jesli-nie-dynaudio-focus-160-to-co/

Witaj,

podaj proszę z jakim wzmacniaczem będą współpracowały nowe kolumny, w jaki dużym pomieszczeniu odsłuchowym oraz jakie gatunki muzyczne zazwyczaj słuchasz. Od tego zależy także wybór ewentualnych nowych kolumn.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

musi byc naturalnie, muzykalnie, cieplo i energicznie

No jak w m...de strzelil wychodzi mi ProAc D2, aczkolwiek przekracza to Twoj budzet nieco. Ostatnio w koncu mialem okazje ich posluchac - do 10k PLN nie znalazlem lepszych podstawkowcow, jak dotychczas.

Witam. A wiec byly Dm 2.6, x16. Odsluchiwalem focusy 140 i graly fajnie ale mam 15m. kw. 160 graja ponoc jeszcze lepiej ale bez podbicia w dolnym pasmie wiec sie pewno wcisna do tego metrazu. Bardzo lubie dzwiek Dynaudio za to ze podaje myzyke taka jak jest. Zastanawiam sie tylko czy za cene focusów 160 (ok. 7000zl) mozna lepiej, a musi byc naturalnie, muzykalnie, cieplo i energicznie. Własnie co do energicznosci mam wątpliwosci w 160.

A wiec czekam na sugestie i sprawdzone propozycje?

pozdrawiam

Posłuchaj rls callisto III

Focal + Naim

Słucham wszystkiego poza klasyczna i hiphopem, rapem. MA to grac z music hallem 35, docelowo z heglem 100 lub roksanem caspianem, moze jakis naim jeszcze. Oczywiscie najchetniej kupilbym uzywki, niestety dynki bardzo zadko piojawiaja sie na rynku wtornym.

Proac troche za drogo ale callisto calkiem kuszace tylko czy beda mialy takie super wysokie jak w 160??

Dodam jeszcze ze lubie sluchac muzyki glosno. Czy taki mały wysokotonowiec w callisto juz przy niskich poziomach głośności nie osiagnie maksymalnego wychylenia??

Do 15 m kw. w sam raz:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.