Skocz do zawartości
IGNORED

DAC+AMP do shure srh840

RealPimpek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam was moi drodzy,

Udało mi się zebrać 1400zł i w końcu chce zamówić sprzęt do słuchawek. Z muzyki słucham wszystkiego(odtwarzane z flaców). Chciałbym przestrzeni,funu(ciepłego, miłego brzmienia) dobrej separacji, dźwięk ma wręcz latać :). Patrzyłem, cztałem i od ogromu możliwości zgłupiałem.

Póki co zastanawiam się nad:

oDAC z O2 - Jeszcze nie słuchałem, ale producent zapewnia.

Icon HDP - Niedawno bawiałem się z tym DAC'iem 1,5h brzmi bardzo fajnie, ale nie jestem pewien czy jest to warte 1500zł, odczucie mam takie ,że wszystko jest bardzo dobre ale jednak mogłoby być nieco cieplej i większa scena.

Little dot DAC II - Jeszcze nie słuchałem

Audiotrak DR.DR2 DX - Jeszcze nie słuchałem podobno gorszy od Asus Essence One a ten z kolei jest mniej opłacalny od HDP.

V-DAC+Lovely Cube - Co wy na to ? Może lepiej oddzielne DAC i AMP,

Matrix Mini-i - Ale ten z kolei gra niemalże identycznie jak HDP a z kolei nie będę miał gwarancji.

Co wy byście polecili ?

https://www.audiostereo.pl/topic/99065-dacamp-do-shure-srh840/

Moja propozycja, jednak niestety wyższy budżet (może warto doskładać) - najnowszy NuForceUDH-100. Świetny wzmacniacz słuchawkowy i USB DAC. Zapraszam na odsłuch.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

A Ja polecę Ci z mojej "stajni" :)) NFB-5.32 - DAC z preampem i wzmacniaczem słuchawkowym (tranzystorowym) z pasywną regulacją wzmocnienia.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

No i mamy promocje, akurat zmieścisz się w budżecie :)

Parametry dla wyjścia słuchawkowego :

3500mW/25 ohm

1800mW/50 ohm

900mW/100 ohm

300mW/300 ohm

150mW/600 ohm

Przy twoich słuchawkach maksymalna moc wejściowa to 1000mW,

post-45171-0-70359800-1354568883_thumb.jpg

post-45171-0-26293400-1354568888_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bardzo Ciekawe. Czy jest jakaś możliwość odsłuchu jak to gra przed zakupem ?

Myślałem ,że może pójść jakoś w wzmacniacz lampowy(np. Soha II) - one podobno mają ciepłe brzmienie, wie ktoś może gdzie w Warszawie dałoby radę przesłuchać sobie taki wzmacniacz ?

Bardzo Ciekawe. Czy jest jakaś możliwość odsłuchu jak to gra przed zakupem ?

Myślałem ,że może pójść jakoś w wzmacniacz lampowy(np. Soha II) - one podobno mają ciepłe brzmienie, wie ktoś może gdzie w Warszawie dałoby radę przesłuchać sobie taki wzmacniacz ?

Możesz pożyczyć. Na stronie jest kontakt. Zadzwoń, napisz wszystkiego sie dowiesz o procedurze. :)

Co do lampówek to mam nikłe doświadczenie, ale z tego co czytałem to dobrze się sprawują z e słuchawkami wysoko-omowymi, twoje nalezą do nisko-omowych. Może ktoś ma doświadczenie ze słuchawkami nisko-omowymi i wzmacniaczami lampowymi? Też chętnie by się coś dowiedział? :)

Ukryta Zawartość

jako użytkownik zgadzam sie z recenzjami i polecam.

Audioquest_Dragonfly-USB_DAC.jpg

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...

Dobra,

Jestem po odsłuchu NFB 5.23. Powiem tak albo to urządzenie jest po prostu słabe albo kompletnie nie zgrało się z moimi słuchawkami, dźwięk porównując do konkurencji był na poziome uDAC + grosza speracja. Dzwięk można było przyrównać do porozrzucanych kredek niby widać gdzie każda leży ale jednak leżą na sobie. Niezwykle brakowało mi w muzyce powietrza tej jakby to rozdzielczości(tak dobrze skonfigurowałem urządzenie :) ). Podsumowując, NFB 5.23 jest niezły ale w moim przypadku nie dałbym więcej niż 400zł za to urządzenie (btw. Sprzęt wygląda super, w tej kwesti 5/5). Myślę ,że zdecyduje się na NuForce Icon HDP o ile dostanę jakiś fajny rabat :).

A może jakieś inne propozycje czego można by "z łatwością" odsłuchać ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.