Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  92 członków

Klub Hyuna Kim
IGNORED

Hyuna Kim artystka wszech czasów. - KLUB MIŁOŚNIKÓW

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

944301_484051801667855_401595189_n.jpg

Tajemnica.

W tym momencie, badam zjawiska układania się pojemności, mam włączony internet, forum koreańskie i przeklejam zdjęcia w chwilach wolnych, ponieważ odczytałem taką potrzebę sformułowaną prze jednego z Kolegów.

Proszę wezwać na pomoc kogo się tylko da, patologa zachowań najlepiej, wspólnie uradzimy jaką tym razem przypadłość dostrzeżono w moim zachowaniu.

Kolega już obejrzał Gadowskiego, którego wkleiłem w "polityce" kilka godzin temu?

Polecam, proszę wyciągnąć wnioski, jeśli Kolega zdoła ogarnąć ich aspekty, wiele zrozumie, a Kolegę oceniam bardzo wysoko na forum z punktu widzenia intelektu.

Dziekuje za komplement .

Moje pytanie nie mialo zadnego podwojnego dna.

Tak tylko z ciekawosci pytalem bo jakos nie pasuje mi kolegi "infantylna" fascynacja pewna blizej nie znana mi osoba oraz popisy oratorskie na forum jednoczesnie.

Stad moja ciekowosc.

Poza tym ja jestem natury osoba tolerancyjna pod wieloma wzgledami rowniez o podlozu seksualnym.

O fascynacje tworczoscia "intelektualna" tej panienki kolege nie posadzam.

PS II

Przykro mi ale ja w istnienie Boga nie wierze.

Ale to juz zupelnie inna historia.

pozdrawiam

Edytowane przez jarek&ania

może to nie korea, ale...

Brzeżany[1][2] (ukr. Бережани) – miasto na Ukrainie, w obwodzie tarnopolskim, siedziba rejonu brzeżańskiego, do 1945[3] w Polsce, w województwie tarnopolskim, siedziba powiatu brzeżańskiego.

Spis treści [ukryj]

1 Historia

2 Zabytki

3 Związani z Brzeżanami

4 Książki

5 Pobliskie miejscowości

6 Miasta partnerskie

7 Przypisy

8 Linki zewnętrzne

Historia[edytuj]

pierwsza pisemna wzmianka o osadzie pochodzi z 1375 roku

województwo ruskie w Rzeczypospolitej do roku 1772

1508 - Anna Cebrowska żona Rafała Sieniawskiego (zm. 1518) chorążego halickiego, w drodze spadku po Piotrze Cebrowskim, Żabokruckim i po Hunowskich, otrzymuje Brzeżany

w 1530 Brzeżany uzyskały prawa miejskie staraniem hetmana Mikołaja Sieniawskiego. Przez niemal 200 lat należały do jego spadkobierców, zawdzięczając im swój rozwój i rozgłos

W XVII wieku zamek w Brzeżanach wielokrotnie oparł się wojskom kozackim, tatarskim i osmańskim

Od XVIII wieku były własnością Czartoryskich, Lubomirskich i Potockich

W latach 1772-1918 – miasto powiatowe w Królestwie Galicji i Lodomerii. Ok. 1900 mieszkało tutaj 4600 Polaków, 3100 Rusinów i 5300 Żydów

W latach 1916-1917, podczas I wojny światowej, w rejonie Brzeżan toczyły się walki pomiędzy wojskami rosyjskimi i austriackimi

W latach 1920-1939 Brzeżany ponownie należały do Polski, były miastem powiatowym w województwie tarnopolskim

Od września 1939 do 1941 roku pod okupacją sowiecką; miały wtedy miejsce deportacje ludności (głównie Polaków) w głąb ZSRR.

W czerwcu 1941, przed wycofaniem, kilkuset więźniów zamordowało NKWD w Brzeżanach. Od 26 czerwca odgłosy dokonywanej zbrodni głuszono warkotem pracującego silnika. W nocy 29 czerwca, zwłoki rozstrzelanych wrzucono do rzeki Złota Lipa. Informacje te potwierdzają niemieckie meldunki wojskowe. Ponadto w więzieniu znaleziono zwłoki dalszych stu pięćdziesięciu ofiar, a około siedemdziesiąt w zamaskowanych wykopach w okolicy brzeżańskiego zamku. Uratowało się osiemdziesięciu więźniów, którzy ocalenie zawdzięczają ucieczce enkawudzistów[4].

6 lipca 1941 r. odkrycie ciał ofiar NKWD wywołało pogrom Żydów (zob. pogrom w Brzeżanach), których oskarżono o sympatyzowanie z bolszewizmem. Ukraińscy nacjonaliści zabili podczas pogromu 250-300 osób[5].

W latach 1941-1944 pod okupacją niemiecką (Dystrykt Galicja)

1941-1943 – Holocaust w Brzeżanach. Ocenia się, że zginęło 5,5-6,5 tys. Żydów[6] (zob. getto w Brzeżanach).

W latach 1942–1944 był to rejon działalności AK

W latach 1943-1945 był to teren działalności UPA

W latach 1945-1991 w granicach Ukraińskiej SRR

1946 przymusowe wysiedlenie Polaków

1946-1947 w rejon Brzeżan i samego miasta została przesiedlona część ludności rusińskiej z pow. sanockiego

Od 1991 na obszarze Ukrainy.

położenie na mapie województwa tarnopolskiego w roku 1939

Zabytki[edytuj]

Kościół pw. św. Trójcy

Zabudowa miasta

Ruiny zamku w Brzeżanach

Ratusz miejski

Zamek Sieniawskich (w ruinach) – zbudował go Mikołaj Sieniawski w 1554 roku, rozbudowany został w XVII i XVIII wieku. Urządzony był z wielkim przepychem, należał do największych rezydencji magnackich Rzeczypospolitej, nazywany był Podolskim Wawelem. Na zamku przebywali m.in.: król August II Mocny (1648), książę Franciszek Rakoczy (1702) i car Piotr I Wielki (1707). Zdewastowany w XIX i XX wieku, za czasów gdy dziedzicem był Aleksander Potocki (1798-1868) – wojskowy, powstaniec 1830, emigrant, filantrop

Information icon.svg Osobny artykuł: zamek w Brzeżanach.

Kościół Zamkowy z XVII wieku – zdewastowany z kaplicą grobową Sieniawskich

kaplica grobowa Sieniawskich – jedno z dawniejszych najwspanialszych polskich mauzoleów rodowych. Obecnie w całkowitej ruinie. Początek dewastacji zaczął się jeszcze w XIX wieku, kolejne zniszczenia przyniosła wojna krymska. Jej konserwacji w latach 70. XIX wieku podjął się Stanisław Potocki. W czasie I wojny światowej kaplica kolejny raz uległa zniszczeniom, a dzieło całkowitej dewastacji dokonane zostało po 1945 roku, kiedy zabrakło polskich opiekunów tego miejsca.

Kaplica mieściła zespół nagrobków Sieniawskich: Anny Sieniawskiej (z 1574 roku), Jana Sieniawskiego (z 1583 roku), Mikołaja Sieniawskiego (z 1569 roku), Hieronimem Sieniawskim (z 1583 roku), Adamem Hieronimem Sieniawskim (1619), Mikołajem Sieniawskim (1636), Aleksandrem Sieniawskim (1621) i Prokopem Sieniawskim (1626). Nagrobki obecnie są całkowicie zdewastowane. Zdaniem Mieczysława Orłowicza nagrobki w kaplicy w czasie swojej świetności były "godne wawelskich".

W kaplicy znajdowały się m.in cynowe XVII wieczne sarkofagi z postaciami zmarłych na wiekach niemające odpowiednika w sztuce polskiej, które były dziełem wrocławskiego rzeźbiarza Jana Pfistera. Sarkofagi te (4 sztuki) szczęśliwie ocalały, dzięki ich wywiezieniu podczas wojny polsko-rosyjskiej w 1920 r. do Krakowa. Dziś znajdują się w kryptach na zamku w Pieskowej Skale

kościół i klasztor Bernardynów z 1630-1638

kościółek ormiański z XVIII wieku, na którego fasadzie znajdują się resztki fresku przedstawiającego Matkę Boską, autorstwa Edwarda Rydza-Śmigłego, siedziba jednej z 8 parafii ormiańsko-katolickich w międzywojennej Polsce

cerkiew Nikołajewska z XVII wieku

cerkiew Troicka z XVII-XIX wieku

dworki szlacheckie

Związani z Brzeżanami[edytuj]

Aleksander Brückner - polski profesor, filolog i slawista, historyk literatury i kultury polskiej, urodzony 29 stycznia 1856 w Brzeżanach,

Antoni Brzeżańczyk - polski piłkarz i trener, urodzony 19 stycznia 1919 w Brzeżanach,

Antoni Cwojdziński - polski komediopisarz, aktor teatralny, reżyser teatralny i scenarzysta filmowy, urodzony 9 października 1896 w Brzeżanach,

Emil Dunikowski - polski geolog, podróżnik, profesor Uniwersytetu Jana Kazimierza we Lwowie, urodzony w 1855 w Brzeżanach,

Bolesław Dunin-Wąsowicz - polski dowódca wojskowy, podporucznik kawalerii Legionów Polskich i porucznik piechoty Wojska Polskiego, urodzony 1 stycznia 1894 w Brzeżanach,

Zbigniew Dunin-Wąsowicz - polski dowódca wojskowy, rotmistrz Legionów Polskich, urodzony 14 października 1882 w Brzeżanach,

Roman Florer - polski dowódca wojskowy, pułkownik pilot Wojska Polskiego, urodzony 14 marca 1888 w Brzeżanach,

Marian Golias - polski filolog klasyczny, doktor nauk humanistycznych, urodzony 14 sierpnia 1887 w Brzeżanach,

Jan Edward Hofmokl - polski chirurg, ordynator, urodzony w 1840 w Brzeżanach,

Zdzisław Hordyński-Juchnowicz - polski lekarz, tytularny generał dywizji WP, urodzony 31 lipca 1857 w Brzeżanach,

Wasyl Iwanczuk - ukraiński szachista, czołowy zawodnik świata od lat dziewięćdziesiątych do chwili obecnej, urodzony 18 marca 1969 w Brzeżanach,

Józef Kamiński - polski dowódca wojskowy, generał broni Wojska Polskiego, urodzony 3 marca 1919 w Brzeżanach,

Edward Kofler - polski matematyk, profesor, urodzony 16 listopada 1911 w Brzeżanach,

Władysław Kohman-Floriański - polski inżynier budowy maszyn, wykładowca Politechniki Lwowskiej i - po 1945 wykładowca i profesor nadzwyczajny Politechniki Gdańskiej, urodzony 8 września 1880 w Brzeżanach,

Tadeusz Franciszek Kulikowski - polski żołnierz armii generała Andersa, urodzony 3 maja 1924 w Brzeżanach,

Rafał Lemkin - polski prawnik i karnista, twórca pojęcia ludobójstwo i projektu Konwencji w sprawie Zapobiegania i Karania Zbrodni Ludobójstwa, w latach 30-tych XX wieku podprokurator Sądu Okręgowego w Brzeżanach,

Teofil Maresch - polski wojskowy, generał brygady Wojska Polskiego, sędzia Najwyższego Sądu Wojskowego, urodzony w 1 sierpnia 1888 w Brzeżanach,

Szymon Mayblum - polski dowódca wojskowy, major żandarmerii Wojska Polskiego II RP, urodzony 28 czerwca 1895 w Brzeżanach,

Stanisław Narajewski - polski prezbiter katolicki, etyk, profesor i rektor Uniwersytetu Lwowskiego, uczęszczał do gimnazjum w Brzeżanach,

Alfred Obaliński - polski profesor, lekarz chirurg, urodzony 15 listopada 1843 w Brzeżanach,

Wiktor Past - polski dowódca wojskowy, tytularny generał dywizji Wojska Polskiego II RP, urodzony 7 grudnia 1858 w Brzeżanach,

Milica Semków - polska slawistka, prof. dr hab. nauk filologicznych, urodzona w 1942 w Brzeżanach,

Łukasz Solecki - polski duchowny katolicki, biskup przemyski, profesor i rektor Uniwersytetu Lwowskiego, ukończył gimnazjum w Brzeżanach,

Edward Sucharda - polski chemik, profesor Politechniki Lwowskiej, jej prorektor 1933-1935 i rektor 1938-1939, urodzony 18 czerwca 1891 w Brzeżanach,

Edward Śmigły-Rydz - polski wojskowy i polityk, Marszałek Polski, Generalny Inspektor Sił Zbrojnych, Naczelny Wódz w wojnie obronnej 1939 roku, urodzony 11 marca 1886 w Brzeżanach,

Ernest Till - polski prawnik, profesor Uniwersytetu Lwowskiego, członek Polskiej Akademii Umiejętności, urodzony 4 stycznia 1846 w Brzeżanach,

Franciszek Tokarz - polski duchowny katolicki, filozof, profesor KUL, administrator parafii ormiańskiej w Brzeżanach (1934-1938),

Teresa Tubek - polska lekkoatletka, oszczepniczka, urodzona 15 października 1938 w Brzeżanach,

Wacław Wolski - polski inżynier, wynalazca, przedsiębiorca naftowy i działacz społeczny, obrońca Lwowa, odznaczony Krzyżem Walecznych, urodzony 28 września 1865 w Brzeżanach.

a Kolegę oceniam bardzo wysoko na forum z punktu widzenia intelektu.

WOW!:)

Jarek, Podbudowuje mnie Twoje siąsiedztwo, nawet jeśli jest nie dosłowne:))

Bardzo proszę

Proszę kontynuować istnienie przesłanek, pozwalające mi Kolegę traktować z należnym szacunkiem, nawet jednostronnie, aby taka sytuacja mogla mieć miejsce Kolega raczyłby podłoże moich zachowań, jakie wskazał, uznać za nie istniejące na żadnym planie, oczywiście jego domniemanie ze strony Kolegi nie uważam za nadużycie.

Dopowiem Koledze, że jestem nieco młodszy od Kolegi, który jest bezlitosny wobec mnie, czym ja jemu się nie odwdzięczę z szacunku dla wieku.

Bezlitosny oczywiście w nazwie nicku.

Jaka miła atmosfera, jak forum potrafi łączyć osoby o podobnych zainteresowaniach, a oddalonych fizycznie o znaczne nawet odległości.

Przeciwnie, całkiem możliwe i realne, jej wizerunek nie zawiera nawet śladu oskarżenia innych o rodzaj swojego losu, który w jej przypadku okazał się okrutny, gdyż jej rodzice nie są z sobą od jakiegoś czasu, widać to w jej mowie ciała bardzo wyraźnie, kłopoty z koncentracją uwagi, tendencje w zachowaniach innego typu również są konsekwencją tej sytuacji.

Hyuna potrzebuje pewnego oparcia w mężczyźnie, będzie miała poważne kłopoty na niwie związków partnerskich w życiu, już z resztą jest po przejściach mimo młodego wieku.

Prawda ?:) Jednak ja sobie czmychnę z tego wątku. Tu się gada o niczym. Z nikim.

Edytowane przez Bezlitosna Niusia

Proszę się nie zrażać, nikt nie ma na celu traktowania nikogo z lekceważeniem, czasami zdarzają się błędy w ocenie, lecz są możliwe do skorygowania.

Proszę o kolejne diagnozy sytuacji, czy mojej osoby, czy dowolnego aspektu z każdego zakresu tematycznego jaki Kolega zechce poruszyć.

równie cenne

Pirokseny – grupa bardzo rozpowszechnionych minerałów skałotwórczych o strukturze wewnętrznej odpowiadającej krzemianom łańcuchowym i ogólnym wzorze:

AB[si2O6] – gdzie:

A – to najczęściej; wapń, sód, lit;

B – to najczęściej; magnez, żelazo, glin.

Pirokseny stanowią częsty składnik skał magmowych i metamorficznych, a największą rolę skałotwórczą odgrywa augit. Spotykane są w skałach na całym świecie.

Nazwę wprowadził R.J.Hauy od słów greckich pyr = ogień i xenos = obcy. Uważał bowiem, że pirokseny nie tworzą się w chwili erupcji, lecz później.

Cechy piroksenów[edytuj]

Cechą wspólną dla tej grupy są dwa systemy łupliwości, krzyżujące się pod kątem prawie prostym. Układ łupliwości odróżnia pirokseny od amfiboli.

Krystalizują w układzie jednoskośnym lub rombowym.

Mają znaczenie naukowe i kolekcjonerskie.

Bywają stosowane do wyrobu ozdób i artystycznej biżuterii.

Najczęściej mają barwę żółtawą, zielonawą, białoszarą, brunatną lub czarną, w zależności od zawartości żelaza i tytanu oraz domieszek.

Obejmują wiele izomorficznych szeregów kryształów mieszanych, należących do układu jednoskośnego, z wyjątkiem szeregu, którego członkami skrajnymi są enstatyt i hipersten – układ rombowy (jego jednoskośnym odpowiednikiem jest szereg klinoenstatyt – klinohipersten).

Do piroksenów należą także szeregi:

diopsyd – hedenbergit

kosmochlor – jadeit – egiryn

diallag – augit – fassait

Obszary między nimi wypełniają kryształy mieszane. Minerały będące członami skrajnymi są dość rzadkie, w związku z czym ich wzory chemiczne mają znaczenie głównie teoretyczne.

Do najbardziej rozpowszechnionych piroksenów należą:

augit, diallag, enstatyt, hedenbergit, diopsyd, bronzyt.

Z rzadziej występujących wymienić warto:

egiryn, jadeit, kunzyt, omfacyt, spodumen, hipersten, diallag.

W Polsce występują m.in. na Dolnym Śląsku (diopsyd, spodumen, jadeit) i w Pieninach (augit).

747 - dogłębnie przeanalizowałem wszystkie twoje wpisy dotyczące tego żenującego tematu i muszę jednoznacznie stwierdzić, że lubujesz się w tandecie, otaczasz się tandetą, jesteś klasycznym tandeciarzem i poza tandetą nie masz kompletnie wyrobionego gustu. Ponadto masz braki w wykształceniu.

Dlatego z nieukrywanym smutkiem doszedłem do wniosku że jesteś zwykłym popierdolonym gościem żerującym na forach internetowych.

--------------------------------------------------------

teraz z niecierpliwością czekam na twój ruch.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Nie mogłem doczekać się Sly30, niezbędnego do zepsucia sielanki zaistniałej po kilku poprzednich wpisach, zastąpiłeś go, lecz tylko częściowo, on do zestawu cech jakie dostrzegłeś autorsko, posiada w zwyczaju dokładanie ich z przestrzeni merytorycznej forum.

Sprawia to wrażenie większe pełni, zyskuje na wiarygodności, Twoje odniesienia uboższe, niby pozornie dla mnie mniej niekorzystne, przyjmuję jednak wraz z wrażeniem niedosytu, co stanowi dyskomfort.

Sittek, jako że nie masz nic do powiedzenia z tematu o jaki Ciebie prosiłem o zrealizowanie, to pozwól że odpoczniemy od siebie na jakiś czas, chyba że z skutkiem natychmiastowym zechcesz poinformować mnie że jesteś już po głosowaniu na Hyunę w konkursie plebiscytowym World Music Awards.

Ty naprawdę uważasz mnie za idiotę, zapewne jak resztę forumowiczów?

Jeżeli nie zrozumiałeś mogę jeszcze raz powtórzyć, ale jak widzę w twoim przypadku to i nawet to nie poskutkuje. Żegnając się chciałbym pozdrowić resztę chłopaków z tego tematu, pogratulować im cierpliwości i pocieszyć, że ta tandetna muzyczka w wykonaniu tej dziewczynki kompletnie nie jest znana w prawdziwym świecie muzyki; oczywiście poza urojonym światem w jakim przebywasz.

kolejna porcja cennej wiedzy

Muchówki, dwuskrzydłe (Diptera) – rząd owadów. Charakteryzuje się jedną parą skrzydeł. Druga para skrzydeł uległa uwstecznieniu i występuje w postaci przezmianek (halteres). Skrzydła są cienkie, błoniaste oraz przezroczyste.

Spis treści [ukryj]

1 Opis

2 Rozwój

3 Systematyka

4 Zobacz też

5 Przypisy

Opis[edytuj]

Niektóre gatunki muchówek są zupełnie pozbawione skrzydeł. Duża, ruchomo osadzona na tułowiu głowa zaopatrzona jest w parę dużych oczu złożonych. Oprócz tego występują zwykle na głowie trzy przyoczka. Czułki albo krótkie dwuczłonowe, kończące się szczecinką, albo znacznej długości i składające się z większej liczby członów. Narządy gębowe w zależności od pobieranego pokarmu: kłujące, liżące, gryzące lub ssące. Warga dolna zmieniona w ssawkę o kształcie rynienki, w której mieszczą się szczeciniaste żuwaczki (mandibula). Do ssawki otwierają się przewody gruczołów ślinowych; może się ona też kończyć poduszeczkowatym rozszerzeniem, tzw. labellą. U samców muchówek żuwaczki zupełnie się nie rozwijają. Segmenty tułowia są silnie ze sobą pozrastane. Odwłok składa się z 9 lub 10 segmentów. Nogi muchówek kończą się pięcioczłonowymi stopami zaopatrzonymi w pazurki lub przyssawki.

Rozwój[edytuj]

Wszystkie owady dwuskrzydłe przechodzą przeobrażenie zupełne. Samice składają jaja lub rodzą larwy. Larwy są dwu rodzajów, jedne mają dobrze wykształcona głowę, zaopatrzoną w czułki i narządy gębowe służące do gryzienia. Larwy mogą być albo mięsożerne albo roślinożerne. Inny rodzaj larw ma głowę uwstecznioną, bez narządów gryzących i czułków. Te larwy odżywiają się wyłącznie pokarmem płynnym. Larwy niektórych gatunków są pasożytami.

Systematyka[edytuj]

Wyróżnia się 2 podrzędy muchówek:

długorogie (Nematocera) - obejmuje ponad 70 rodzin - w tym 35 wymarłych - m.in.:

ćmiankowate (Psychodidae)

Dixidae

grzybiarkowate (Mycetophilidae)

komarowate (Culicidae)

koziułkowate (Tipulidae)

leniowate (Bibionidae)

mikozkowate (Blephariceridae)

mokrzecowate, kuczmany (Heleidae, Ceratopogonidae)[1]

meszkowate (Simuliidae)

ochotkowate (Chironomidae)

pryszczarkowate (Cecidomyiidae)

wodzieniowate (Chaoboridae)

ziemiórkowate (Sciaridae)

krótkorogie (Brachycera) - obejmuje ponad 140 rodzin - w tym 8 wymarłych - m.in.:

bąkowate (Tabanidae)

błotniszkowate (Heleomyzidae)

błyskleniowate (Dolichopodidae)

bujankowate (Bombyliidae)

bzygowate (Syrphidae)

dziewierkowate (Therevidae)

gzowate (Oestridae)

kłośnicowate (Scathophagidae)

kobyliczkowate (Rhagionidae)

łowikowate (Asilidae)

miniarkowate (Agromyzidae)

mrokawkowate (Nycteribiidae)

muchowate (Muscidae)

narzępikowate (Hippoboscidae)

nasionnicowate (Tephritidae)

niezmiarkowate (Chloropidae)

opękowate (Acroceridae)

plujkowate (Calliphoridae)

połyśnicowate (Psilidae)

rączycowate (Tachinidae)

sernicowate (Piophilidae)

ścierwicowate (Sarcophagidae)

śmietkowate (Anthomyiidae)

wodarkowate (Ephydridae)

wszolinkowate (Braulidae)

wujkowate (Empididae)

wyślepkowate (Conopidae)

wywilżankowate (Drosophilidae)

zadrowate (Phoridae)

Ty naprawdę uważasz mnie za idiotę, zapewne jak resztę forumowiczów?

Jeżeli nie zrozumiałeś mogę jeszcze raz powtórzyć, ale jak widzę w twoim przypadku to i nawet to nie poskutkuje. Żegnając się chciałbym pozdrowić resztę chłopaków z tego tematu, pogratulować im cierpliwości i pocieszyć, że ta tandetna muzyczka w wykonaniu tej dziewczynki kompletnie nie jest znana w prawdziwym świecie muzyki; oczywiście poza urojonym światem w jakim przebywasz.

Duch święty nominował ją w dwóch kategoriach, do najwyższego światowego wyróżnienia.

Sittek, nie zasługujesz nawet na litość z swoim podejściem.

Nie dalej jak dziś kilka godzi temu pokazałem na przykładzie, fantastyczny poziom merytoryczny i zawodowy Kolegi Lacrimosa, jako wzór, gdzie tu widzisz miejsce dla mnie jako osoby stawiającej innych na pozycjach mniej eksponowanych..

Kilka postów wstecz napisałem do Kolegi Jarek$Ania że wysoko sobie cenie jego cechy intelektualne, znowu pudło Sittek.

Pisałem wczoraj, że nie mogę odpowiadać za oceny innych osób, jakie są formułowane tyczące się mojej osoby.

Te oceny odzwierciedlą stan świadomości oraz wolę tych osób wobec mnie, nie mam narzędzi do zapanowania nad taką sytuacją.

Sittek

Nie uważam Cię za idiotę ponieważ wczoraj czytałem treści Twoich wpisów w zakładce STEREO dotyczące sytuacji zakupu za kwotę 700pln kompletu sprzętu audio, w domniemaniu kompletu dobrej klasy.

Dokonałeś tam wiarygodnej analizy stanu rzeczy i przekazałeś wytyczne, zgodne z logiką.

Duch święty nominował ją w dwóch kategoriach, do najwyższego światowego wyróżnienia.

jakże śmiałe stwierdzenie

aż się prosi o rozwinięcie

Dokonałeś tam wiarygodnej analizy stanu rzeczy i przekazałeś wytyczne, zgodne z logiką.

Widzisz, sztuka polega na tym aby nie rozwodzić się nad debilnym tematem. Zapewne wierzysz w to , że Jezus na ciebie zerka i nie doświadczasz jeszcze myśli, że i Duch Święty cię opuścił.

Tak więc zamknij ten żenujący temat a zobaczysz że i inni spojrzą na ciebie nie jak na debila, z wiadomych tylko sobie powodów, zachwycającego się tandetą.

Kostropaty

Kolega nie przekazuje czasem zbyt cennych informacji?

Kolega nie posiada świadomości dotyczącej faktów infiltrowania forów społecznościowych i innych przez specjalne oddziały służb?

Gość StaryM

(Konto usunięte)

czy duch święty macza w tym palce?

Duch święty macza w hajendzie, a dokładniej w wątku o sieciowych kremówkach, czy tam o kremowych sieciówkach.

Więc odczep się od 747 i idź do nich błyskać poczuciem humoru. ;P

Widzisz, sztuka polega na tym aby nie rozwodzić się nad debilnym tematem. Zapewne wierzysz w to , że Jezus na ciebie zerka i nie doświadczasz jeszcze myśli, że i Duch Święty cię opuścił.

Tak więc zamknij ten żenujący temat a zobaczysz że i inni spojrzą na ciebie nie jak na debila, z wiadomych tylko sobie powodów, zachwycającego się tandetą.

Dopuściłbym każdą krytykę mojej osoby, sam się wystawiłem na nią świadomie podejmując ryzyko i licząc się nawet z ewentualnością pożegnania z forum, lecz wybór był oczywisty, czyli w gruncie rzecz go nie było, nie miałbym odwagi spojrzeć do lustra KOLEGO SITTEK, gdybym po zapoznaniu się z FAKTAMI dotyczącymi Hyuny, nie otworzył JEDYNEGO MOJEGO tematu na forum, bez względu na konsekwencje, Kolega i inni Koledzy mają okazję zaobserwować jak owe wyglądają czego dotyczą jak bardzo uderzają w moją osobę.

Jest taka wartość jak HONOR drogi Kolego, Kolega wymachując elementami uzbrojenia przed moim nosem, sobie tą wartość trwale odebrał, na resztę życia.

Ja do Kolegi nie pisałem o swoich wyczynach, a podaje Koledze do posiadania wiedzę, że moja obecność na forum jest pokłosiem tylko i wyłącznie ciężkiej kontuzji sportowej, która przebudowała całe moje życie, zajmowałem się hi end od zawsze, forum istniało już od wielu lat, jednak mojej obecności nie było.

Uraz zmienił wszystko i owocem jednym z wielu jest nasze tu spotkanie i spotkania.

o, Kolega ze służb?

Chyba raczej na tymczasowej przepustce; czasami nawet od wariatów trzeba odpocząć. Stąd i jego okresowa tu obecność. Oczywiście w imię Boga Wszechmogącego, i Maryi Dziewicy zapewne też

o, Kolega ze służb?

jak idzie infiltracja tego forum?

czy duch święty macza w tym palce?

Proszę poczytać 6000 moich wpisów w polityce i samemu sobie udzielić odpowiedzi.

Chyba raczej na tymczasowej przepustce; czasami nawet od wariatów trzeba odpocząć. Stąd i jego okresowa tu obecność. Oczywiście w imię Boga Wszechmogącego, i Maryi Dziewicy zapewne też

W służbach pracują również i bardzo mili ludzie, skromni, świetnie wyszkoleni o wysokiej samoocenie.

Duch święty macza w hajendzie, a dokładniej w wątku o sieciowych kremówkach, czy tam o kremowych sieciówkach.

Więc odczep się od 747 i idź do nich błyskać poczuciem humoru. ;P

a hujnia kim wielką artystką wszechczasów jest

no tak, ja nie słyszę kabli ale wycie hujni już tak

Proszę poczytać 6000 moich wpisów w polityce i samemu sobie udzielić odpowiedzi.

W służbach pracują również i bardzo mili ludzie, skromni, świetnie wyszkoleni o wysokiej samoocenie.

dawno już sugerowałem, że Koledze płacą koreańczycy

Czy Kolegę Kostropatego nigdy nie zdziwił fakt, że można tak sobie z marszu otrzymać wyróżnienie jakiego nawet Beatlesi nie otrzymali, występu podczas Świątecznego Koncertu Charytatywnego w Białym Domu w USA?

Czy Kolega ma pojęcie jak skomplikowaną procedurę weryfikującą musi przejść "mucha" która akurat tamtędy przeleci, a co dopiero wykonawca muzyczny z odległego państwa na innym kontynencie, młoda dziewczyna 20 letnia, drobnej budowy ciała?

Czy Kolega posiada świadomość ilu chętnych znalazłoby się na to miejsce aby tam wystąpić, a występ jest raz w roku, niektórym nigdy nie będzie dana taka możliwość.

Gdyby artysta z Polski był doceniony takim wyróżnieniem, spałby do końca życia w TVN, opuszczanie studia okazałoby się nieekonomiczne.

Prezydent i Premier, mieliby ustalony grafik śniadań i kolacji z takim artystą na czas swych kadencji.

Kto tylko wykazywałby oznaki życia, grzałby się w cieple takiej gwiazdy, a jej koniec drogi życiowej byłby odebrany jako koniec pewnej ery.

Nie byłoby tego tematu, gdyby Hyuna posiadała normalną drogę artystyczną, czyli kolekcję płyt, nagrania, przeboje, etc.

Lecz ona nawet nie jest piosenkarką ani tancerką w rozumieniu zachodnim drogi kariery.

To jest Korea Płd, tam nie ma indywidualnych gwiazd, są agencje muzyczno-reklamowe prowadzące nabór chętnych posiadających predyspozycje.

Z tego naboru kreowana zewnętrznie przy pomocy specjalistów jest cała "kariera" zespołowa czy indywidualna danego wykonawcy.

Hyuna w Korei jest najlepsza, bez dorobku na tyle dobra, aby uczestniczyć obecnie w wyborze World Musik Awards, na najlepszą artystkę roku na świecie, obok Madonny, Beyonce Rihanny etc.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Jak juz wczesniej napisalem jestem osoba tolerancyjna.

Nie chce wnikac dlaczego kolega taki watek zalozyl bo to nie moja sprawa.

Koreanczycy to mili ludzie (ogolnie rzecz ujmujac) a na pewno milsi niz Polacy .

Poza tym uwazam , ze na bocznicy sa inne watki np. o tymatyce powiedzmy erotycznej gdzie kilku milych chlopcow wkleja sobie fotki golych lasek .

Nikomu to nie przeszkadza ,mnie rowniez . W koncu kazdy ma swoje zainteresowania i poziom intelektu , ktory nietety ma sie wrodzony bo nabyty z reguly jest krotkotrwaly.

Dlatego moze nie bede plynal z pradem i nie mam zamiaru krytykowac ani tym bardziej oceniac przeslanek , ktore popchnely kolege 747 do zalozenia i "pielegnacji" tego watku.

Mam natomiast prosbe aby kolega 747 skupil sie moze bardziej na tym watku , co jak widac nie dosc , ze przynosi koledze satysfakcje to jeszcze w pewien sposob rozwija duchowo.

Watki w zakladce high end sa jak powszechnie wiadomo pisane przez "snobow" probujacych blyszczecna forum a nie jak by moglo sie wydawac w celach wymiany pogladow i informacji na temat "przewartosciowanej" branzy audio.

Kazdy ma swoj swiat , w ktorym stara czuc sie dobrze i nie nalezy nikogo nawracac ani pouczac jezeli nie jest o to proszony.

Tak bedzie zdrowiej dla. wszystkich .

pozdrawiam

Nie byłoby tego tematu, gdyby Hyuna posiadała normalną drogę artystyczną, czyli kolekcję płyt, nagrania, przeboje, etc.

Lecz ona nawet nie jest piosenkarką ani tancerką w rozumieniu zachodnim drogi kariery.

Zaczynam rozumieć istnienie tego tematu. Skoro mogą funkcjonować nudne, tandetne i nikomu niepotrzebne blogi przynoszące ich właścicielom spore zyski ( niejaka nikomu bliżej nie znana K.Tusk), gdzie pod płaszczykiem jakiś debilnych wpisików o pierdołach o niczym działa potęzny świat marketingu i ukrytej reklamy- to dlaczego nie może istnieć tutaj?

747- chyba cię mam.

Hyuna w Korei jest najlepsza, bez dorobku na tyle dobra, aby uczestniczyć obecnie w wyborze World Musik Awards, na najlepszą artystkę roku na świecie, obok Madonny, Beyonce Rihanny etc.

Wystarczy, że na świecie znajdzie się kilkadziesiąt tysięcy takich oszołomów jak ty klepiących w necie pierdoły o tej artystce, którzy profesjonalizm i wartości artystyczne opierają przede wszystkim na ilości odsłon na YT, dorabiając do tego własne teorie na które pozwoli zasobność pod sufitem, i już będziemy mieli "artystkę" nominowaną do WMA.

Obecny świat jest bardzo prosty, dla prostych i nieskomplikowanych ludzi.

Jarek$ania

Kolega jest bezpośredni i rzeczowy, będę i ja.

Jeśli Kolega będzie chciał posiadać, absolutnie najwyższą jakość dźwięku w danym miejscu, będzie już zaopatrzony w wszystkie wyselekcjonowane i dobrane, najlepsze urządzenia z wszystkich pożądanych typów, jeśli po podłączeniu tego systemu najlepszymi dostępnymi kablami, Kolega wciąż będzie niezadowolony, to poradzę teraz, aby zwrócił się osobiście do konstruktorów i producentów o wykonanie zestawu marzeń na indywidualne zamówienie.

Jeśli po roku pracy, bo tyle miej więcej zajęłoby to czasu, w tak przygotowanym systemie, Kolega NADAL BĘDZIE ODCZUWAŁ NIEDOSYT, dyskomfort, potrzebę kolejnego postępu, to proszę sobie wtedy przypomnieć o autorze tematu - HYUNA KIM ARTYSTKA WSZECHCZASÓW, szczególnie o treści wpisu w "o mnie", lakoniczna informacja tam umieszczona, nagle okaże się najbardziej pożądaną treścią, jaką Kolega będzie mógł przeczytać, okaże się zbawienna i w dziwnie trafna co do potrzeb, jest tak ponieważ na taką lub podobną okoliczność została zredagowana.

Jej treść, dziś prosta, w swej głębi, okaże się niezwykle skomplikowaną, zaawansowaną techniką.

Po włączeniu jej do działania, znalezione zostaną odpowiedzi na wszystkie dziś nurtujące pytania.

Pozdrawiam.

proszę Zawsze pamiętać o tym, że mózg ludzki nigdy nie wytworzy innej wartości jak tylko takiej na jaką pozwala mu stan świadomości.

Możemy różnić się w ocenie wartości dokonań koreańskiej artystki, jednakże dla takich perełek, jak zacytowane powyżej zdanie, warto czytać ten wątek.

Edytowane przez Morven
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.