Skocz do zawartości
IGNORED

Wyroby Pana Kuleszy

Gość Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Ja na swoje wzmaki dostałem mailową informację, że mam na nie dwa lata gwarancji. I dane mi było już raz z niej skorzystać. Gładko poszło. Więc raczej nie rozkręcał bym jego sprzętów na gwarancji bo i po co? Tak samo jak nowego TV i każdego innego sprzętu. Natomiast zamieszczenia wnętrza obojętnie jakiego sprzetu który kupiliśmy się nie boję. na pewno producent nic nam nie może zarzucić w takim przypadku. Nie na darmo producenci którzy chcą zachować w tajemnicy swoje tajniki produktu zamazują lub zamawiają nieoznaczone elementy elektroniczne np. Czym innym jest wrzucić w sieć wykradzione projekty, dane techniczne od producenta, z jego deski kreślarskiej, z jego kompa a czym innym zdjęcia tego co kupiliśmy. Tu żadnego szpiegostwa przemysłowego nie ma.

Miałem miec przedwczoraj zdjęcia z zakończenia prac ale nic nie dostałem. Prace maja się zakończyć dzisiaj i dzisiaj podobno mam miec fotki. Znowu czekam.

Edytowane przez HQ150

Ja na swoje wzmaki dostałem mailową informację, że mam na nie dwa lata gwarancji. I dane mi było już raz z niej skorzystać. Gładko poszło. Więc raczej nie rozkręcał bym jego sprzętów na gwarancji bo i po co? Tak samo jak nowego TV i każdego innego sprzętu. Natomiast zamieszczenia wnętrza obojętnie jakiego sprzetu który kupiliśmy się nie boję. na pewno producent nic nam nie może zarzucić w takim przypadku. Nie na darmo producenci którzy chcą zachować w tajemnicy swoje tajniki produktu zamazują lub zamawiają nieoznaczone elementy elektroniczne np. Czym innym jest wrzucić w sieć wykradzione projekty, dane techniczne od producenta, z jego deski kreślarskiej, z jego kompa a czym innym zdjęcia tego co kupiliśmy. Tu żadnego szpiegostwa przemysłowego nie ma.

Miałem miec przedwczoraj zdjęcia z zakończenia prac ale nic nie dostałem. Prace maja się zakończyć dzisiaj i dzisiaj podobno mam miec fotki. Znowu czekam.

HQ150, mam nadzieję, że nie wierzysz tak do końca tym pisemnym informacjom? pisać można wszystko, a w praktyce, to jak widać:) - nie chodzi tylko o te ściemniania z wysyłkami, ale też o inne punkty - gwarancja, serwis itd. Mi kiedyś Pan Darek napisał, że w razie nie dotrzymania terminu wysyłki kolumn, zwraca pieniądze, oczywiście nie wierzyłem w to, zresztą nie chodzi o to, po prostu facet pisze/mówi takie pierdoły, że szok.

sprzętu nie masz,...a przecież Pan Darek napisał czarno na białym, że będzie w środę:)

Edytowane przez damjan
Gość Gosc

(Konto usunięte)

HQ150, mam nadzieję, że nie wierzysz tak do końca tym pisemnym informacjom? pisać można wszystko, a w praktyce, to jak widać:)

Mogę pisać tylko to co wiem na pewno. Więc napisałem że dostałem mailowe zapewnienie o gwarancji dwu letniej i dane mi już było z niej skorzystać. Bez problemu w tym wypadku. Nawet Darkul pokrył koszty przesyłki. To nie kwestia wiary tylko tego jak było.

...a przecież Pan Darek napisał czarno na białym, że będzie w środę:)

Tu masz całowitą rację. Też o tym napisałem.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Omen.

Musze Ci powiedzieć że niestety zaczynasz pisać bzdury. Pokaż mi wypowiedź kogoś z klientów Darkula który wysłał mu sprzęt do naprawy i nie otrzymał go z powrotem.

Czekam.

Mamy czwartek rano a ja od paru dni czekam na zdjęcia z postępu prac. Cały czas słyszę za godzinkę. Dostałem raz zdjęcie z wewnętrzego użebrowania pod tranformatory w końcówce, bo jednak będzie jedna a nie cztery osobne i tyle. Nie mam już siły. Dzisiaj znowu słyszę, że będzie wysyłka bo już praktycznie odsłuch całości i gotowe.

Czytam ten wątek i oczom nie wierzę. Ryzykowna gra Darkula. Sam składam sprzęt, rozumiem, że czasem są niespodziewane obsuwy w czasie, zwłaszcza jeśli robi się coś jednostkowego. Poślizgi zdarzają się też w produkcji urządzeń seryjnych, ale to może być tydzień, dwa....Podziwiam HQ150 za stoicki spokój i życzę szybkiej, pozytywnej finalizacji. Przy okazji życzę wszystkim Wesołych!!

Pozdrawiam

Omen.

Musze Ci powiedzieć że niestety zaczynasz pisać bzdury. Pokaż mi wypowiedź kogoś z klientów Darkula który wysłał mu sprzęt do naprawy i nie otrzymał go z powrotem...

Znowu posądzasz mnie o bzdury, dobrze odpowiem skoro nie zauważasz tak widocznych faktów.

Damjan wysłał Darkulowi sprzęt do naprawy. Na powrót sprzętu nie mógł doczekać się wiele miesięcy, były najróżniejsze wymówki jak w Twoim przypadku, których nie będę już powtarzał bo jakie to ma znaczenie co tam producent znowu wymyślił, a jak wiemy wyobraźnię ma sporą - było tak czy nie ?

Minęło około roku czasu od zgłoszenia reklamacyjnego i sprzęt nadal był nie naprawiony.

Darkul w końcu zaproponował mu w zamian, że wykona inny wzmacniacz, inny model, najprawdopodobniej gorszy ponieważ Damjan kupił system dzielony, a miał dostać integrę. W końcu straciwszy nadzieję na naprawę przez Darkula zdecydował się naprawić sprzęt na własny koszt - było tak czy nie ?

Więc odpowiedz mi co komu po takiej gwarancji ?

Masz swoje przeboje z realizacją zamówienia, gdzie nawet nie wiesz co i kiedy dostaniesz i czy w ogóle cokolwiek, po czym wnioskujesz, że sprawy ewentualnej reklamacji będą lepiej załatwione ?

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Tak, piszesz bzdury po raz kolejny. Nigdzie nie znalazłem wypowiedzi Damjana że wysłał sprzęt do naprawy i ponad rok czekał na powrotną wysyłkę.

Ty napisałeś ze strzach wysyłać do Darkula na gwarancji bo nie wiadomo czy wróci.

Powtarzam po raz kolejny nie spotkałem zeadnej wypowiedzi użytkownika który wysłał i już go nie zobaczył, bo jak sugerujesz Darkul go sprzeda innemu klientowi.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Omen nie pisze precyzyjnie, ale w większości ma racje, nie roztrząsajmy tego...

No niestety ja już taki dosłowny jestem. Zwłaszcza jak komuś coś zarzucam, a w tym wypadku naprawdę jest spore pole do popisu, to trzymam się faktów a nie piszę bzdur.

Nie zamierzam bronić honoru Darkula, bo nie mam w tym żadnego interesu. Sam Wam szczerze piszę od ponad pół roku jak czekam na mój sprzęt i jakie obietnice bez pokrycia non stop wysłuchuję. I nie mam żadnych pretensji jak ktoś o tym pisze o mój przypadek komentuje. Ale nie pozwolę żeby ktoś tu robił kabaret i pisał niepotrzebnie bzdury o rzeczach które nigdy nie miały miejsca. Po co? Mało jest faktów o których można porozmawiać? Naprawdę nie wystarczy?

Damjan wysłał Darkulowi sprzęt do naprawy. Na powrót sprzętu nie mógł doczekać się wiele miesięcy,

To jest fakt. Nie precyzuję ile bo i Damjan, aż tak dokładnie nie pisał, zresztą jakie ma znaczenie czy były to 2 miesiące czy cztery, chyba nie to jest sednem, istotą jest to, że przez ten czas go kłamał, zwodził, a potem oddał nie naprawiony sprzęt. W zeznaniach sam się zaplątał bo raz pisał, że sprzęt naprawił, a potem że nie znalazł usterki. Nie ma podstaw nie wierzyć Damjanowi.

Powtarzam po raz kolejny nie spotkałem zeadnej wypowiedzi użytkownika który wysłał i już go nie zobaczył, bo jak sugerujesz Darkul go sprzeda innemu klientowi.

Minęło około roku czasu od zgłoszenia reklamacyjnego i sprzęt nadal był nie naprawiony.

Kolejny fakt.

Nigdzie nie napisałem, że czekał ponad rok na oddanie sprzętu, napisałem, że po roku czasu nadal miał niesprawny sprzęt, z usterką od nowości - czytamy ze zrozumieniem.

Więc powtórzę co komu po takiej gwarancji ?

Ty wysłałeś pieniądze i nie możesz ich zobaczyć ani sprzętu, Może to jest faktycznie oznaka uczciwości, może piszę bzdury.

Twoje wzmacniacze już były, już praktycznie czekały na kuriera, a potem się rozpływały w powietrzu, i tak w kółko dzień świstaka.

Kabaret to już dawno zrobił konstruktor, w złą stronę kierujesz swoją złość.

Więcej luzu, nie bądźmy zawsze śmiertelnie poważni, zwłaszcza wobec ludzi niepoważnych.

Edytowane przez omen

Kabaretu panie HQ to juz sie nie ominie w tym watku ;)

Dobrze by było gdyby ktoś scalił ten wątek z "brak humoru na forum".

Prawdę mówiąc obydwa wątki zaczynają mi się mylić. Za jednym "klikiem" podwójna dawka rozrywki, to byłoby coś!

Who's Afraid of Music?

Mamy czwartek rano a ja od paru dni czekam na zdjęcia z postępu prac. Cały czas słyszę za godzinkę. Dostałem raz zdjęcie z wewnętrzego użebrowania pod tranformatory w końcówce, bo jednak będzie jedna a nie cztery osobne i tyle. Nie mam już siły. Dzisiaj znowu słyszę, że będzie wysyłka bo już praktycznie odsłuch całości i gotowe.

Domyślam się, że chodzi o radiatory pod tranzystory?

Mam pytanie HQ. Wolałbyś dzisiaj mieć kasę, którą zainwestowałeś i nie mieć skrzyń, głośników i oczekiwania na elektronike, czy też dalej jesteś zdania, że warto było?

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Domyślam się, że chodzi o radiatory pod tranzystory?

Mam pytanie HQ. Wolałbyś dzisiaj mieć kasę, którą zainwestowałeś i nie mieć skrzyń, głośników i oczekiwania na elektronike, czy też dalej jesteś zdania, że warto było?

Tak, o te radiatory mi chodziło.

Dostałem też zdjęcia zmontowanej obudowy do której to wejdzie. Wieczorem mam mieć zdjęcia już zmontowanej na gotowo końcówki.

januss73 oczywiście, że wiedząc jaka mnie czeka gehenna nigdy bym się nie zdecydowa łna zamówienie w tej formie.

Nie jestem masochistą. Natomiast czy jakoś moje oczekiwanie zostanę wynagrodzone nie mam pojęcia. Dopiero się okaże. Mogę być z dźwięku zadowolony a mogę równie dobrze nic nie dostać. Okaże się. jak mam Ci teraz odpowiedzieć?

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Tyle czekał na pewno nie będę. Albo dostanę teraz albo będę zmuszony uznać, że nic nie dostanę i podjąć działania odwetowe.

Poza tym już bym znowu chciał mieć muzyczkę w sypialni. Zamówiłem paki latem, minęła jesień, minęły święta Bożego Narodzenia, minęła zima, mamy wiosnę, za dwa dni Wielkanoc a tu zero sprzętu. No nie, mam kolumny ale tylko w formie dekoracji.

Ale sądząc po zdjęciach które już teraz otrzymuję, już jest chyba bliżej niż dalej.

Edytowane przez HQ150

Mogę być z dźwięku zadowolony a mogę równie dobrze nic nie dostać.

Albo dźwięk sam się obroni, albo równie dobrze działania odwetowe.

Zawsze będzie pan zadowolony, innej opcji nie ma

A kiedy to twoje żale, błazenadę, cyrk Monty Pythona(niepotrzebne skreślić) przerywa ludzka rozmowa?

Masz sposób, by nas rozśmieszyć, ale wszystko przemija, odyseja płaczu też.

HQ

Nieśmiało przypominam , ze nie jest to pierwsza porcja zdjęć , których otrzymanie miało zapowiedzieć wysyłkę sprzętu.

Jeszcze raz pytanie o to jakie regulacje są przewidziane w aktywnej zwrotnicy...

Zoltan. Było już o tym. Regulacja odcięcia, wzmocnienia i przesuwniki fazy.

HQ podsumowując i zakładając, że się doczekasz.

W twojej sypialni będą stały paczki z przetwornikami nie najwyższych lotów, kontrowesyjnym podziale, eksperymentalnej obudowie OB, kontrowersyjnym rozstawieniu przetworników, dwa zupełnie różne i w skrajnie różny sposób zabudowane głośniki przetwarzać będą to samo pasmo (tego nie widziałem nigdzie). Na prawdę wierzysz, że te kolumny mogą być dobre?

Edytowane przez januss73

Ja mam tlko jedno pytanie do HQ rozliczyłeś się z Konstruktorem? Czy jego zwłoka jest w pełni po jego stronie?

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.