Skocz do zawartości
IGNORED

Wyroby Pana Kuleszy

Gość Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Jak pisałem 10-12 miał Darkul wysłać głośniki do mnie.

Mamy 16-tego i oczywiście żadnych głośników nie mam

Czepiacie się. Darkul zapewne dokonuje bardzo szczegółowej selekcji głośników. Testy, wielogodzinne odsłuchy na róznym materiale, pomiary..to wszystko zajmuje dużo czasu :)

Te HQ150 mnie się zdaje że jesteś zwolennikiem wolnego rynku :-) Wiesz, ta "niewidzialna ręka", "każdy jest kowalem własnego losu" i takie tam pierdu, pierdu.

No to właśnie odczułeś jej działanie :-)

Idol wszystkich lodziarzy Leszek B. powiedziałby w takich wypadkach, -za mało rynku, za mało własności prywatnej, bo rynek wszystko sam wyreguluje.

Prawda?

No to parafrazując innego noblistę powiem... - Czuj się wyregulowany! :-)

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Kulą w płot Kubri.

Rynek reguluje popyt-podaż. Bardziej ma wpływać na kondycję rynkową produktu-producenta, a nie na konkretnego konsumenta.

Edytowane przez HQ150

tak, wszystko jasne, ale dlaczego stało się to jasne dla Ciebie HQ dopiero teraz ? co by tu rzec, może tylko to, że mój bliski kolega jakby pisał epopeję podobną do HQ w odcinkach to byłaby podobnie emocjonująca z wieloletnim przebiegiem i to bez dłużyzn.(czyli znacznie dłuższa od Twojej, wszystko jeszcze przed Tobą). Jak słyszę od niego kolejne przejścia z DK i wymawiane jego nazwisko to dostaje wysypki, włos mi sie jeży nie tylko na głowie i proszę aby więcej mi go nie wymieniał, nie opowiadał i zapewne wiecie dlaczego....nie mogę juz słuchac że Pan DK to, że Pan Dk tamto, że inny wymiar . Zresztą już pisałem wcześniej.

najgorsze jest to, że jesteś bezsilny, kompletnie bezsilny przy Twojej mentalności, jak się wydaje, człowieka na poziomie.

P.S. czekałem na ciąg dalszy choć bez emocji i nawet sobie pomyślałem, że z wątkiem coś nie tak i że DK się zmienił bo była za długa przerwa :)

Edytowane przez lulu

Nie dziwi mnie Twoje podejście do tematu.

Dziwi mnie Twoja czujność i aktywność w tym temacie skoro ma miejsce taka właśnie alergia u Ciebie.

czujność nie bo ja już nabrać się nie dam, nie stać mnie na to, a aktywność może tylko po to aby przemówić Ci do rozsądku. Choć to na nic, ale próbować trzeba nawet jak się uchroni jedną osobę na sto, jak w medycynie. W sumie ten wątek to taka profilaktyka.

P.S. skad wiesz, że wysypka jest alergiczna. Nie wspominałem o alergii. Wysypki nie występują tylko u alergików, znacznie częściej w innych przypadkach.

Edytowane przez lulu
Gość Gosc

(Konto usunięte)

Sam sobie przeczysz.

Bo raz nie możesz już na ten temat słuchać, a później jednak mało że czytasz, to jeszcze aktywnie uczestniczysz w dyskusji. Oczywiście Twoja obecność w tym temacie mnie cieszy, już Ci to pisałem.

Natomiast dziwi mnie że uczestniczysz w czymś co Cię nie interesuje, jest Ci obojetne i mało tego sprawia Ci nieprzyjemności.

Sam sobie przeczysz.

Bo raz nie możesz już na ten temat słuchać, a później jednak mało że czytasz, to jeszcze aktywnie uczestniczysz w dyskusji. Oczywiście Twoja obecność w tym temacie mnie cieszy, już Ci to pisałem.

Natomiast dziwi mnie że uczestniczysz w czymś co Cię nie interesuje, jest Ci obojetne i mało tego sprawia Ci nieprzyjemności.

ponieważ mam we krwi cheć chronienia innych niewinnych a nierozsądnych (sam kiedyś taki byłem) więc przekazując te inforamcję na ogólnodostępnym forum mam nadzieję przestrzec innych. Mógłbym te informacje wysłać Ci na skrzynkę ale co z tego jeśli Ty i ja to juz znamy. Nie rozumiesz moich intencji a dogryzasz.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Nic Ci nie dogryzam.

Rozumiem w pełni tą edukacyjno-informacyjną rolę Twoich wpisów. Sam nie raz pisałem, że własnie po to jest ten temat.

Ale jako Redaktor powiedz dlaczego ten temat wylądował na Bocznicy?

To rola informacyjna tej rozmowy jest potrzebna czy lepiej ją ukryć przed innymi?

Nie rozumiem tylko Twoich wpisów jak Cię to nie interesuje, drażni itd.

Nie pisz po prostu takich nielogicznych rzeczy.

Edytowane przez HQ150

Nic Ci nie dogryzam.

Rozumiem w pełni tą edukacyjno-informacyjną rolę Twoich wpisów. Sam nie raz pisałem, że własnie po to jest ten temat.

Ale jako Redaktor powiedz dlaczego ten temat wylądował na Bocznicy?

To rola informacyjna tej rozmowy jest potrzebna czy lepiej ją ukryć przed innymi?

Nie rozumiem tylko Twoich wpisów jak Cię to nie interesuje, drażni itd.

Nie pisz po prostu takich nielogicznych rzeczy.

Nie jestem redaktorem forum, pomyliłeś pojęcia, jedynie w nowej odsłonie magazynu zaszczycono mnie możliwością opisywania sprzętu i dopisano zamiast użytkownik, redaktor. Nie mam więc wpływu na to gdzie jaki wątek jest umieszczany. Cóż nie bedę się już wypowiadał ponieważ to nie ma zbyt wiele wspólnego z tytułem wątku czyli "Wyroby Pana Kuleszy" a nie przygoda HQ z DK. Nie dziw się więc, że wylądował na bocznicy. Niewiele ma wspólnego z Audio. A Ciebie doskonale rozumiem jak i Twoje bolesne doświadczenia. Jednakże jak widzisz Twoja sytuacja jest wręcz tragiczna (serio!!!), co potwierdzają inni tu obecni, ale nie znajduje zrozumienia jeśli chodzi o Twoje postępowanie. Poza tym w emocjach sam trochę tracisz obiektywizm oceny sytuacji i się gubisz. czemu nawet się nie dziwię. Twój pragmatyzm ma się nijak do rzeczywistości a nadzieja podtrzymuje Cię na duchu, tylko jak długo. Nie masz dystansu do wielu rzeczy. I na koniec nieco złośliwie powiem abyś nie zapraszał do siebie na odsłuchy bo kiedy otrzymasz wymarzony sprzęt to wszyscy zdążą ogłuchnąć ze starości . Ja już zaczynam z racji wieku też. Normalna kolej rzeczy. Pozdrawiam Cię, życząc nieskończenie długiej cierpliwości i wytrwałości.

J.

łeeeee - Kolega HQ ma nadzieje że kiedyś coś dotrze - bo coś już ma...

ja pożyczyłem znajomkowi kasę - i nie mam nadziei że odda (pożyczył na 2 tygodnie - mija 2 lata...)

takoż różne są w życiu sytuacje - HQ150 "może" mieć nadzieję...

w wielu innych wypadkach nawet cienia nadzie brak...

a że szarpanie z sądami w Polsce wygląda jak wygląda

- no to różne macherki robią swoje małe przekręciki...

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

Kulą w płot Kubri.

Rynek reguluje popyt-podaż. Bardziej ma wpływać na kondycję rynkową produktu-producenta, a nie na konkretnego konsumenta.

Popyt musi być na te jego klocki przeogromny jeśłi tak sobie może zlewać "konkretnego konsumenta" :-)

Widzisz prawdopodobnie za mało mu zapłacicłeś bo tam do niego kolejka stoi. Jabyś dał dwa razy więcej to byś się znalazł na jej początku i wszystko miałbyś w terminie - Prawda? To przecież odpowiada teorii wolnego rynku takich rożnych SGPiSowskich teoretyków liberaliamu :)

Myślisz ze by sie sprawdziło? Zaoferuj mu wyższą cenę, a praca od razu ruszy z kopyta! Najlepiej zaliczkowo :) Przecież wierzysz w rynek :)

Popyt musi być na te jego klocki przeogromny jeśłi tak sobie może zlewać "konkretnego konsumenta" :-)

Widzisz prawdopodobnie za mało mu zapłacicłeś bo tam do niego kolejka stoi. Jabyś dał dwa razy więcej to byś się znalazł na jej początku i wszystko miałbyś w terminie - Prawda? To przecież odpowiada teorii wolnego rynku takich rożnych SGPiSowskich teoretyków liberaliamu :)

Myślisz ze by sie sprawdziło? Zaoferuj mu wyższą cenę, a praca od razu ruszy z kopyta! Najlepiej zaliczkowo :) Przecież wierzysz w rynek :)

Bez względu na opcje polityczne, przekonania itp... uważam, że wątek dojrzał, żeby podpiąć go do zakładek stereo, hi-fi i Hi-End ku przestrodze dla ludzi, którzy tu bywają. Ukrywanie go w Bocznicy jest niecelowe.

No mam info że Darkul zamówił mi głośniki basowe też jakieś DIY. Ktoś podobno w W-wie takie robi.

Mają być gotowe na 10-12grudnia.

A wiesz przynajmniej jakie i przez kogo wykonane miały być te głośniki?

A wiesz przynajmniej jakie i przez kogo wykonane miały być te głośniki?

lol, a czytales ten watek? jak mozesz jeszcze wierzyc, ze cokolwiek, co mowi ten czlowiek to prawda? a nawet jakby cos opowiedzial/obiecal, to przeciez widzisz, ze z rzeczywistoscia nie ma to nic wspolnego.

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

No cóż, niedawno minęła rocznica od założenia wątku. Dawno tu nie byłem (dramaturgia trochę siadła). Zabawnie jest zobaczyć, że epopeja wciąż trwa a nawet się rozwija. Zadziwiające, że dorosły człowiek tak permanentnie odmawia wyciągania wniosków z błędnie ulokowanego zaufania. Czym to tłumaczyć? Miłością czy syndromem sztokholmskim? Rozumiem, czekać pół roku w nadziei odzyskania kasy. Ale cały rok pompować kasę w celu odzyskanie innej, którą się wcześniej utopiło?!!? Chciałbym kiedyś posłuchać tego sprzętu (albo tej sprawnej części która uda się HQ150 do tego czasu zgromadzić). Albo jest wypchany działającą na HQ kocimiętką, albo to czysta magia. Innego wytłumaczenia dla uporu HQ 150 nie widzę. Ale jaki by on nie był, ewidentnie powoduje zaburzenia percepcji i perspektywy.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

omen

Nie tak do końca.

Masz rację, że jakbym próbował przed sądem wytłumaczyć zawiłości mojego zamówienia, to w połowie by mi chyba podziękowali. Zresztą prawnik by mi raczej taki krok odradził.

Dlatego mam od Darkula dwukrotne zobowiązanie, że jeśli do danego terminu mi nie dokończy prac, lub będę z usyskanego efektu niezadowolony, to on oddaje mi całą kasę. A ja dopiero po otrzymaniu całości pieniędzy zwracam mu sprzęt. Więc chyba to aż taki duży problem by nie był. Te terminy oczywiście już dawno temu minęły a ja już pisemnie zwrotu kasy zażądałem.

kedyw

zgadzam się Tobą w zupełności. Niestety moderacja w osobie Cira i nie tylko( bo było jakieś tajne głosowanie:-)), łaskawie zechciała ukryć tę rozmowę.

Woodolec.

Swego czasu bardzo dużo na temat Darkula i swoich z nim zmagań napisał tutaj Damjan.

Przeczytaj co miał do powiedzenia.

W tą niedzielę zakupił u Darkula następny wzmak. I jest zachwycony tym co słyszy.

Niech to będzie odpowiedzią, na Twoją wypowiedź.

Darkul do mnie się odezwał i w poniedziałem podobno całość braków do mnie wysyła.

Nowe głosniki i skończoną końcówkę. Właśnie czekam na zdjęcia z postępów prac nad nią.

Edytowane przez HQ150

czy może opisać wrażenia odsłuchowe Zagry i jaki jest teraz jej numer (symbol)? Podać parametry.

na zwrot pieniędzy raczej nie licz i po co byłby mu Twój sprzęt, ?

przepraszam znowu coś skrobnąłem niepotrzebnie. Niemniej jednak o wrażenia odsłuchowe Damjana poprosze.

Edytowane przez lulu
Gość Gosc

(Konto usunięte)

Damjan sam wcześniej upoważnił mnie do tego, że mogę w jego imieniu, zamieścić opis który mi wysłał na priv. Nie prosiłem o to.

Z zasady nie udostępniam prywatnej korespondencji, ale skoro zostałem do tego upoważniony, to proszę:

,,Nowy dzielony gra naprawdę dobrze, ma bardzo dużą moc, 40 tranzystorów

to opis darkula:

Przedwzmacniacz :

Tor foniczny zbudowany w oparciu o elementy dyskretne typu J-fet.

Praca w czystej klasie A.

Tor zbalansowany.

Wzmocnienie +3 dB ( x 2 ).

Imp. XLR 47kOm

Imp RCA 100kOm

Imp.wyjściowa RCA 220 Om

Imp wyjsciowa XLR =>600 Om

Pasmo 10Hz> 120 kHz - 2dB

S/N =>90dB

Wejścia stereo XLR + 2 x RCA

Wyjścia stereo XLR + RCA

Wyjścia mutowane.

--------------------

Wzmacniacz końcowy mocy

Oparty na pracy elementów opartych w technologi Jfet/Fet

Klasa A/AB.

Zasilacz tr.toroidalny 500VA

W sekcjach wyjściowych pracuje 20 par komplementarnych tranzystorów mocy.

Budowa zbalansowana

Układ zabezpieczeń.

Pasmo

20Hz > 250 kHz - 3dB

Moc 2 x 100 VA 8 Om , 2 x 200 VA 4 Om

Moc zależna od ustawienia wzmocnienia w przedwzmacniaczu jak i sekcjach punktów wzmocnienia wzmacniaczy końcowych

niewiele mi to mówi, jestem laikiem

mam obecnie Spendor SP100, i ten nowy dzielony dał im życia i energii - separacja, szybkość, kontrola - na bardzo dobrym poziomie

dzielony składa się z preapmap i końcówki (wieży), która wygląda nieco dziwacznie, ale tak jest zbudowana, żeby oddawać dobrze ciepło. Zrobiłem zdjęcia, ale nie mam ich jak wysłać - jeśli Cie to interesuje to mogę wysłać na maila.

Jestem naprawdę bardzo zadowolony z systemu - Calyx DAC + dzielony zagra + Spendor SP100

pozdrawiam

Damian''

Edytowane przez HQ150

No dokładnie.

Do tej pory byłem nim tylko ja. Jak się okazało, że Damjanowi się udało kupić u Darkula system dzielony z którego jest zadowolony, to i on musi być masochistą.

Właśnie. Udało się. Dobrze powiedziane.

Koledzy, jak dobrze pójdzie, to będę miał okazję posłuchać wzmacniacza damjana i jego aktualnego systemu. Nie idę na tajne zwiady, więc podczas wizyty uzgodnię z nim, co mogę, a czego nie mogę napisać i następnie coś tutaj zamieszczę... :)

No dokładnie.

Do tej pory byłem nim tylko ja. Jak się okazało, że Damjanowi się udało kupić u Darkula system dzielony z którego jest zadowolony, to i on musi być masochistą.

Znaczy zamiast robić gratis braki dla Ciebie, dłubał sprzęt dla Damjana za kasę :) Teraz przynajmniej wiesz, jak ma na imię ten wirus, który składa powala Darkula za każdym razem przed ostatecznym terminem. Ba! Jak czytam, nie tylko Darkula ale i całą rodzinę, wliczając psa. A Ty Damjan wstydź sie! Oderwałeś wątłą uwagę Nadkonstruktora od poprawek dla HQ150.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.