Skocz do zawartości
IGNORED

Wyroby Pana Kuleszy

Gość Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Nowe wieści mam takie że w czwartek Darkul wyśle mi elektronikę, ,,bez żadnego kombinowania''.

No i informacja była aktualna tylko dobę. Dzisiaj dostałem informację, że podobno na lakierni nie pomalowali i dopiero jutro ma być pomalowane.

Czekam na pre i końcówkę, czyli dwa klocki a już dostałem chyba ze cztery informacje że lakiernia coś spieprzyła.

A miało być bez kombinowania.

HQ szkoda nerwów -szybciej i mniej stresu będziesz miał gdy zaczniesz egzekwować zwrot gotówki drogą sądową niż ten magik to wszystko zestroi (o ile dotrze w całości lub kiedykolwiek dotrze...)

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

Strasznie niesolidna ta lakiernia, współczuję Panu Darkowi musi za nich świecić oczami przed klientami.

Jeśli nawet Darkul w końcu zrobi jakiś sprzęt to w tej chwili jestem pewien, że nie będzie to od początku do końca porządnie zaprojektowana konstrukcja, solidnie przemyślany projekt uwzględniający wszystkie niuanse, lecz sklecone coś na odczepnego, radosny eksperyment za czyjeś pieniądze. Jeśli nawet całość znośnie zagra to będzie to bardziej dziełem przypadku i szczęścia niż kunsztu inżynierskiego konstruktora.

Idzie weekend, więc Pan Darek będzie miał trochę spokoju.

Edytowane przez omen

to jak, panlemur ma firmę z quasi-seryjna produkcja a nie ma materiałów na budowy w warsztacie?

może jak składa sprzęt to tez i po komponenty pojedynczo musi "skoczyć do kiosku za rogiem" i dlatego to tak długo trwa?

Ut conclave sine libris, ita corpus sine anima. Cicero

Czekam na pre i końcówkę, czyli dwa klocki a już dostałem chyba ze cztery informacje że lakiernia coś spieprzyła.

A miało być bez kombinowania.

i to właśnie przez takich partaczy jak ta lakiernia Pan Darek traci renomę !!!

ehhh szkoda słów.

HQ150, weekend majowy masz z bańki jeśli chodzi o odsłuch kolumn, nie wiem czy Pan Darek zdąży przed Bożym Ciałem...przez tą cholerną lakiernię...

Albo słuchaj - sam kupiłeś obudowy, sam głośniki, to może teraz sam polakieruj tzn. zleć gdzieś to lakierowanie - może będzie szybciej niż ze strony Pan Darka. To jest takie trochę zawracanie głowy Panu Darkowi, on powinien tylko dać "projekt", pomysł, to co najważniejsze, a nie bawić się w takie duperele - klejenie, lakierowanie...

Idzie weekend, więc Pan Darek będzie miał trochę spokoju.

o to chodzi, już kiedyś pisałem, że Pan Darek, wbrew wielu opiniom, nie wysyła sprzętu w tą mityczną środę, a właśnie w piątek - wiemy dlaczego...

a ten piątek jest szczególny, zaraz "majówka", czyli jak Pan Darek dobrze zabajeruje HQ150, czyli "zapoda" wysyłkę poniedziałek-wtorek - no to wtedy ma wolne 5 dni !, dopiero 6-go maja będzie musiał znowu coś wymyśleć.

Pamiętajmy, że lakiernie też mają wolne w majowe święta...

to jak, panlemur ma firmę z quasi-seryjna produkcja a nie ma materiałów na budowy w warsztacie?

Nie obrażaj Pana Darka, to nie jest jakaś masówka, każdy egzemplarz jest niepowtarzalnym dziełem.

A jaki miały mieć kolor?czarny? a jak w lakierni był tylko biały ,to po otwarciu paczki w środę będzie zonk.... i znowu do poprawki...

Ciekawe rzeczy.... http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1068877.html

Edytowane przez Nikonman

A jaki miały mieć kolor?czarny? a jak w lakierni był tylko biały ,to po otwarciu paczki w środę będzie zonk.... i znowu do poprawki...

Ciekawe rzeczy.... http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1068877.html

dobre...

"Mam problem z moim dzielonym wzmacniaczem, wyrobem D.I.Y.

Co kilkanaście minut, właściwie w nieregularnych odstępach czasowych, pojawiają się w kolumnach bardzo głośne trzaski, niezależnie od tego czy muzyka gra i jakie źródło dźwięku w danej chwili jest wybrane.

Po jakimś czasie zlokalizowałem przyczynę tych zakłóceń, okazała się nią włączająca się i wyłączająca lodówka.

Sprawę niezwłocznie zgłosiłem konstruktorowi i zawiozłem sprzęt do naprawy. Niestety, po odbiorze efekt trzasków nie zanikł i psuje nadal przyjemność z obcowania z naprawdę świetnej jakości muzyką.Twórca tego wzmacniacza twierdzi że jest bezradny, w swoich konstrukcjach stosuje normalne zabezpieczenia przed tego typu zjawiskami i nikt z klientów jeszcze się na takie objawy nie skarżył, w sumie nie mam prawa mu nie wierzyć."

To podobnie jak z moim preampem - też bezradność, a pan Darek mówił, ze inni mają preampy i wszystko jest OK. Potwierdza to fakt, że chyba wszystkie sprzęty darkula sa "indywidulane".

Edytowane przez damjan

Panowie proponuje nie rozpisywac sie az tyle o znakomitosci i perfekcyjnosci walcowania na miazge calej branzy audio aka ZAGRA bo to tylko napedza klijentow i i pan darek nie nadaza z nastepnymi zamowieniami a do tego jeszce lakiernia nawala raz po razie...

Edytowane przez hydrogen

Roksan Caspian m2, Epos m12.2,Cambridge Audio Stream Magic 6

Widziałem już kiedyś ten wpis na elektrodzie jak szukałem info o Darkulu, jednak nie wpadłem aby dać linka, bo w sumie Damjan miał inne objawy.

Jakby jednak zacząć te wszystkie sprawy sumować tj: brumiący wzmacniacz Damjana, strzelający wzmak tego gościa z elektrody, źle działający sprzęt HQ to można dojść do wniosku, że Darkul wcale nie jest taki dobry w tym co robi, wręcz przeciwnie, nie potrafi poprawnie zaprojektować i wykonać prostego urządzenia. Jak mu się uda to dobrze, a jak nie uda to sam nie potrafi zlokalizować przyczyny i naprawić.

Jego porady do tego gościa z elektrody są zabawne, żeby sobie wstawił transformator separujący na 230V przed wzmacniaczem:) Facet jemu pisze, że nawet budżetowa wieża nie strzela, dzieje się to tylko z zagrą, a on upatruje we wszystkim winy tylko nie własnym wyrobie.

Chyba upada tutaj mit gościa z wiedzą.

Wiesz, nie wszyscy piszą na necie, może są już tacy co mają nowe lodówki, pralki, piekarniki, bo im zagra strzelała ;)

Edytowane przez omen

i to właśnie przez takich partaczy jak ta lakiernia Pan Darek traci renomę !!!

ehhh szkoda słów.

HQ150, weekend majowy masz z bańki jeśli chodzi o odsłuch kolumn, nie wiem czy Pan Darek zdąży przed Bożym Ciałem...przez tą cholerną lakiernię...

chyba miałeś na myśli Boże Narodzenie..

tylko pytanie jeszcze czy aby na pewno 2013 roku !!!

----------------------------------------------------

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Darkul miał dzisiaj wysłać sprzęt do mnie. Jak zwykle nic z tego. Nawet jednego zdjęcia z postępu prac nie dostałem. Znowu problemy na lakierni.

To już tydzień malują i nie mogą skończyć.

Darkul miał dzisiaj wysłać sprzęt do mnie. Jak zwykle nic z tego. Nawet jednego zdjęcia z postępu prac nie dostałem. Znowu problemy na lakierni.

Niepotrzebnie zażyczyłeś sobie tyle warstw lakieru fortepianowego i do tego każda chyba szlifowana, to musi kosztować i wykonanie też trochę jeszcze potrwa :)

„Pomnij, że sąd laika, gdy mówi o dziele

O dziele mówi mało; o laiku – wiele!”

— Henryk Elzenberg

czy dobrze rozumiem, że darkul ma Ci wykonać nowe obudowy aluminiowe, bo poprzednie były tandetne, bez żadnej dopłaty? jeśli tak, to zaczynam wątpić, że w ogóle dostaniesz ten sprzęt w obudowach jakie sobie zażyczyłeś.

Tak jak pisałem, możesz się odezwać do darkula, dopiero po "majówce", 6-go,...oj będzie jeszcze wiele odcinków tego serialu.

HQ150, darkul rzeźbi teraz coś innego, Twój sprzęt odłożył na bok, nie łudź się...i zrób tak jak Ci radziłem - zażądaj zwrotu pieniędzy, jeśli to możliwe, nie mówię tu o Waszej "umowie", bo te darkul ma gdzieś, tylko czy są szanse na odzyskanie pieniędzy...a następnie zacznij sam z tą elektroniką, bo na tego magika nie masz co liczyć.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

czy dobrze rozumiem, że darkul ma Ci wykonać nowe obudowy aluminiowe, bo poprzednie były tandetne, bez żadnej dopłaty? jeśli tak, to zaczynam wątpić, że w ogóle dostaniesz ten sprzęt w obudowach jakie sobie zażyczyłeś.

Bez dopłaty. Ale to nie jest mój kaprys tylko poprzednie były dużo słabsze od moich obecnych. A tego nie zaakceptuję.

Może nie były tandetne ale jednak jakością odstawały od tych które mam.

darkul rzeźbi teraz coś innego

Wiesz może co?

Też mi się wydaje że ma inne zajęcie skoro moje poprawki robi miesiąc i końca na razie nie widać.

nie wiem co, to tylko moje podejrzenia, natomiast podawane przyczyny opóźnień obrażają ludzką inteligencję, ten facet zawsze wciskał niemożliwe kity, albo chował się za kłopotami osobistymi, rodzinnymi albo wciskał kity. Jak to możliwe, że ktoś tydzień czasu lakieruje jedną obudowę? teoretycznie można uwierzyć w te historie, ale biorąc poprawkę, że zapodaje je Pan Darek, to bądźmy pewni, że opowiada bajki. Co planuje darkul i jak się zakończy ta historia to ja nie wiem, ten gość jest niepoważny, ale przy tym też nieprzewidywalny, stąd że mimo Twojej nieciekawej sytuacji, ten wątek jest taki ciekawy, tu się wiele "dzieje".

Edytowane przez damjan

chm... co to za lakiernia? cudaków z cyrku? a może lakierników podłogowych razem z cykliniarzami co lubieją szewskie poniedziałki? :)

ja mam taką kiepską lakiernię proszkową co mi koła od wozu drabiniastego malowali, jak zawiozłem koła to się za głowę złapali i mówią jak my te drewniane szprychy wypiskujem i poproszkujem!!! nie robim takich cudów ale wie Pan, ze ślepi Panu dobrze patrzy to spróbujem...i kude wicie co za dwa dni dzwoniom do mnie i gadajom, dalismy rade, gotowe, przyjeżdżaj Panocku. Przyjechałem, patrzę i oczom nie wierzę, koła jak z formuły 1, a wzięli jak za zwykłe koła. Nawet cudaczny kolor fioletowo- różowy który zamówiłem nie robił na nich wrażenia. To jest firma, jak z przedwojennej Polski!!!

kurde, środy nie poniedziałki, przepraszam za pomyłkę ale chyba szewskich śród nie było?

Gość partick

(Konto usunięte)

patrick nie rób sobie jaj...

mi mówił chyba w styczniu/lutym, że robi ludziom kilkanaście kolumn...

jak w to wszystko uwierzyć?

ja wiem, że jestem jajcarz - ale tym razem zupełnie serio.

w którymś z wątków, darkul sam napisał o tym - że niby będą te integry do kupienia w jakichś sklepach audio.

i w sumie zmiana projektu HQ150 na 4x stereo, zamiast 8x mono, też jakby tu pasuje - darkul zrobił cztery prototypy stereofonicznych końcówek, które wcisnął HQ150 i teraz rzeźbi seryjnie.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.