Skocz do zawartości
IGNORED

DAC X - zamówienie PCB i elementów.

Waldi_06

Rekomendowane odpowiedzi

Dogrywka

Jakąś promocje dostałem.

Ceny płytek w dogrywce są takie same !

Ale

1. Wyłącznie kompletami cały analogowy , cały cyfrowy bez AD,

2. Płytki AD - musi być zamówienie min 4sztuki,

Nie pytałem o małe płytki do poszczególnych przetworników.

Być może ktoś zechce odstąpić takowe, bo wielu deklaruje , że składa tylko jakiś konkretny przetwornik. Ale to musicie indywidualnie rozmawiać.

Koledzy

Cyt

..."Nie pytałem o małe płytki do poszczególnych przetworników.

Być może ktoś zechce odstąpić takowe, bo wielu deklaruje , że składa tylko jakiś konkretny przetwornik. Ale to musicie indywidualnie rozmawiać..."

Oznacza tyle, że w ramach dodruku sa dostępne komplety rozumiane jako płyta główna i córki.

Nie są dostępne pojedyńcze sztuki z wyjątkiem AD, ale płytki AD będę zamaiwiał w krotności x4, bo tak wychodzi z formatki.

Koledzy

Cyt

Być może ktoś zechce odstąpić takowe, bo wielu deklaruje , że składa tylko jakiś konkretny przetwornik. Ale to musicie indywidualnie rozmawiać..."

Oznacza tyle, że w ramach dodruku sa dostępne komplety rozumiane jako płyta główna i córki.

Nie są dostępne pojedyńcze sztuki z wyjątkiem AD, ale płytki AD będę zamaiwiał w krotności x4, bo tak wychodzi z formatki.

OK - wobec tego czy ktoś ma na zbyciu płytkę pod PCM1704 oraz analogówkę do niej (analogówek potrzebuję 4 sztuki)?

Zaraz wykreślam się z dogrywki:

Lista na PCB do DAC X (dogrywka)

1. mariusz.o - 1 kpl.

2. dumek - 1 kpl.

3. Belfort - 1 kpl.

4. hi_aro - 1 kpl.

5.gabler - płytka córka pod PCM 1704 - 1 szt + płytki analogu do PCM 1704 -1 szt ( jeżeli tak można)

..dzisiaj nareszcie wysłałem praktycznie wszystkie przesyłki. Zostału nadane po poludniu zatem możecie się ich spodziewać najwcześniej we wtorek.

Tak jak wcześniej pisałem nadal czekamy na AKM.

Kolegów: arkotic i Mariusz.o proszę o odpowiedź na moje PW w sprawie wysyłki i zamówienia "gnatów".

Napisano 11.04.2013 - 23:35

Użytkownik Waldi_06 dnia 11.04.2013 - 14:16 napisał

Koledzy

Cyt

OK - wobec tego czy ktoś ma na zbyciu płytkę pod PCM1704 oraz analogówkę do niej (analogówek potrzebuję 4 sztuki)?

Zaraz wykreślam się z dogrywki:

Lista na PCB do DAC X (dogrywka)

1. mariusz.o - 1 kpl.

2. dumek - 1 kpl.

3. Belfort - 1 kpl.

4. hi_aro - 1 kpl.

wymazuję sie w takim razie z listy

Też chętnie kupię płytkę córkę pod PCM 1704 jakłby ktoś miał na zbyciu

Nie wiem dlaczego nie zamówiłem PCM1704, teraz aby zamówić te układy w cenie grupowego zamówienia potrzeba co najmniej 4 lub 5 chętnych na te układy.

Otwieram listę chętnych na układy PCM1704, 1kpl.=2szt.

1.bomarek - 1kpl.

Nie wiem dlaczego nie zamówiłem PCM1704, teraz aby zamówić te układy w cenie grupowego zamówienia potrzeba co najmniej 4 lub 5 chętnych na te układy.

1.bomarek - 1kpl.

to może napisz w jakiej cenie i jakiej gradacji

Co to znaczy, że nie sa dostępne pojedyńcze sztuki?

Ja potrzebuję conajmniej pełen komplet umożliwiający mi uruchomienie PCM1704.

Komplet = 14 płytek

Pod AD1865 było osobne zamówienie i teraz trzeba zamówić 1 formatkę na której są 4szt płytki pod AD1865

Przecież Waldek tutaj wszystko napisał...

to może napisz w jakiej cenie i jakiej gradacji

Co do gradacji, to ta sama jak w poprzednim zamówieniu czyli U-K, cena 60E netto.

Co to znaczy, że nie sa dostępne pojedyńcze sztuki?

Ja potrzebuję conajmniej pełen komplet umożliwiający mi uruchomienie PCM1704.

Mogę Ci odstąpić płytkę córkę pod PCM1704.

Co do gradacji, to ta sama jak w poprzednim zamówieniu czyli U-K, cena 60E netto.

ok biorę napiszę na priva

Komplet = 14 płytek

Pod AD1865 było osobne zamówienie i teraz trzeba zamówić 1 formatkę na której są 4szt płytki pod AD1865

Przecież Waldek tutaj wszystko napisał...

Tak jakoś parę postów wcześniej pisałem, że potrzebję [łytkę pod PCM1704.........

IrekF możesz się dopisać do PCM1704, układy kupi Luiis o ile zbierze się 4 chętnych na te układy, ceny jak z grupowego zamówienia.

1.bomarek - 1kpl.

2. mariusz.o - 1kpl.

Dzięki Bomarek, chętnie wezmę, ale czy to jest wszystko z tych niedostępnych dodatkowych płytek jakie będę potrzebował.

Poza tym ktoś tu pisał, że te małe płytki (niedostępne) są niedostępne, bo trzeba wykonać 4 sztuki? Ale przecież wcześniej właśnie 4 osoby się zgłosiły do pełnych kompletów... więc o co chodzi?

dla przetwornika PCM 1704 potrzebna jest :

1. jedna córka cyfrowa PCM1704

2. jedna córka analogowa Discrette (druga zostaje w zapasie) to jedyna nadmiarowa płytka, która może być potrzebna dla układu zbalansowanego , w Xie niedotepnego.

Taki sam układ występuje z AD1865 (1x1).

Dla przetworników d-s wyjścia są zbalansowane dlatego też w Xie potrzeba dwóch córek (1x2).

dla przetwornika PCM 1704 potrzebna jest :

1. jedna córka cyfrowa PCM1704

2. jedna córka analogowa Discrette (druga zostaje w zapasie) to jedyna nadmiarowa płytka, która może być potrzebna dla układu zbalansowanego , w Xie niedotepnego.

1. Jedna córka na jeden przetwornik? Czyli aby grało na dwóch 1704 w stereo to muszą być 2 córki cyfrowe i 2 analogowe?

2. Nie można stworzyć już żadnych dodatkowych córek?

Wcześniejsi koledzy wymazujący się z listy wprowadzili mnie w totalne niezrozumienie, więc zapytam jeszcze raz:

Czy jeśli chcę 1 komplet płytek (1 kpl.) do DAC X to czy będę miał PEŁEN KOMPLET czyli wszystkie płytki jakie są mi potrzebne do tego aby uruchomić ten DAC na wszystkich przewidzianych dla DAC X przetwornikach?

..czy ktoś już odebrał przesyłkę z gnatami?

Tak, dzięki :)

Czekamy na AK :)

Czy jeśli chcę 1 komplet płytek (1 kpl.) do DAC X to czy będę miał PEŁEN KOMPLET czyli wszystkie płytki jakie są mi potrzebne do tego aby uruchomić ten DAC na wszystkich przewidzianych dla DAC X przetwornikach?

1 komplet:

matka cyfrowa, razem 1 płytka

matka analogowa, razem 1 płytka

córki cyfrowe (po 1szt) pod WM874x, PCM179x, AK4399, PCM1704 (2 kostki na 1 PCB), razem 4 płytki

córki analogowe (po 2szt) 4 różne analogi - 2 napięciowe i 2 prądowe, razem 8 płytek

Jeżeli chodzi o AD1865 to płytka pod ten przetwornik była dodatkowa, w ramach "rozwoju" DAC X, osobne zamówienie na PCB, nie wchodzi w skład "kompletu".

Tak jak Waldek pisał, zamawiając tą płytkę trzeba zamówić 1 formatkę a na niej są 4 sztuki PCB pod AD1865...

Prościej się już chyba nie da :)

dzięki Julianos

dla mniej zorientowanych

1. bawimy się w stereo

2. są przetworniki monofoniczne - PCM1704, Sterofoniczne - AD1865 - oba typy z pojedyńczymi wyjściami , czyli przetworniki niezbalansowane.

3. są też przetworniki nowsze stereo, ale z wyjściami zbalasowanymi - czyli posiadają one dwa wyjścia dla kanału Lewego i dwa wyjścia dla kanału prawego. W ramach jednego kanału (np L) na obu końcówkach sygnał występuje jako zbalansowany czyli taki sam, a odwrócony w fazie. W takim przypadku sygnał można przesłać do wyjścia jako zbalansowany. I już.

Ale można go zdesymetryzować, tz jeden obrócić w fazie i dodac do drugiego, polepsza się wówczas s/n . taki sygnał przesyła się do wyjścia jako niezbalansowany.

4. dostępne na rynku przetworniki posiadają wyjścia typu:

a/ prądowego bez ofsetu - PCM1704,

b/ prądowego z ofsetem - PCM1792, 94, 95 itd

c/ napięciowego

5. dla przetworników prądowych występują diametralnie rózne poziomy prądów - ta diametralność polega na tym, że konkretne rozwiązania układowe trudno zastosować w nieco innym przetworniku, lub też zastosowanie układu zdolnego przyjąć duży prąd z przetwornikiem niskoprądowym obniża s/n.

6. dla wyjść napięciowych poziom napięcia wyjściowego nie ma specjalnego znaczenia. trudność polega na umiejętnej obróbce sygnału. Polecam Waszej uwadze córkę pod Wolfsona i posłuchanie obu płytek analogowych. Poza aspektami konstrukcyjnymi R2R, d-s, ilość bitów i przetworników w d-s to przetworniki Wolfsona pokażą na co je stać, zwłaszcza na analogówce bez sprzężenia. UWAGA nie stosować na niej elektrolita na wyjściu a jedynie foliowca. Do wszelkich porównań pomiedzy analogówkami pamiętajcie, że kondensator foliowy nawet za 1000zł nie polepsza dzwięku, a jedynie mniej go degraduje.

Do końca tygodnia mam wolne, przesyłka od Luiisa dotarła, dzisiaj zmontowałem płytkę z AD1865.

Mam już także zmontowane płytki z WM8741 i PCM1792, wszystko rusza bez niespodzianek.

Zastanawiam się nad PCM1704, czy moje już niemłode uszy usłyszą różnicę pomiędzy PCM1704U a wersją z literką K, kieszeń pewnie poczuje różnicę.

Jutro zaczynam lutować część analogową.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.