Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha RX-A1020 tragiczny dźwięk

szaki1975

Rekomendowane odpowiedzi

Możesz zrobić jeszcze jedno, weź swoje ampli pod pachę i idź do salonu gdzie go kupiłeś, poproś o porównanie z drugim egzemplarzem. Myślę, że to rozwieje Twoje wątpliwości.

Tak się składa, że miałem wzmacniacz Unitry podobnej mocy, może nawet taki sam model, miałem również Altusa, po nich zakupiłem amplituner Yamahy RX-V596RDS. Przeskok jakościowy na korzyść amplitunera bardzo duży, dlatego nie rozumiem Twojej sytuacji.

Yamaha musiałaby wypuścić jakiegoś niesamowitego gniota.

Ja mam starszy model czyli 1010 i gra jak dla mnie super tyle ze z monitor audio. Praktycznie caly czas w stereo a czasem filmy wielokanalowe.

musze przyznac ze w pewnym momencie sie zmartwilem bo tez zaczelo cos charczec w jednej kolumnie i przestraszylem sie ze uszkodzony glosnik sredniotonowy (bo wedlug mnie on trzeszczal), sprawdzalem kable i jakos dalej mialem ten problem. Co ciekawe podmienilem kolumny miejscami by miec pewnosc ze to nie wina ampli i problem ustal. Jak dla mnie te yamahy to naprawde dobry sprzet, ale wyglada na to ze dosc czuly naslaba jakosc kabli i podlaczenia.

Dodam że kolumny przednie pracują w bi ampie. wysokie zasilam z dodatkowych końcówek a basy z standartowych frontów.

Od czasu przelaczenia kolumn minelo juz 2 miesiace i wsumie ciesze sie ze to zrobilem zanim zanioslem ampli albo glosniki do serwisu.

spróbuj jeszczemoze yamaszke u kogos innego podpiąć do innych kolumn albo podmienić kable.

• 2 tygodnie później...

oj już bez przesady z tymi "audiofilskimi" teoriami- amplitunery od pewnego pułapu grają w stereo całkiem poprawnie, przynajmniej yamahy.

Jestem ciekaw które to modele grają tak fajnie w stereo

Pozdrawiam

Tomasz

Na przykład ARCAM DIVA AVR350 ale to jest już spory wydatek. Niestety większość amplitunerów gdzieś tak do 4000-5000 złotych w stereo nie przedstawia się najlepiej. Oczywiście będzie grać idealnie ale tylko do momentu gdy porówna się go z jakimś średniej jakosci wzmacniaczem .

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Niestety większość amplitunerów gdzieś tak do 4000-5000 złotych w stereo nie przedstawia się najlepiej.

Yamaha z serii DSP np.A5 ,do kupienia za nieduże pieniądze ,a w stereo położy wszystkie te nowe wynalazki

Pozdrawiam

Tomasz

Oczywiście rozłoży współczesne amplitunery bo od używanego wzmacniacza w cenie około 1000 złotych to już się tylko odbije :)

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Użytkownik tomaszE dnia 12.01.2013 - 14:41 napisał

Mowa była o amplitunerach :)

No jasne:

Użytkownik tomaszE dnia 12.01.2013 - 14:00 napisał

Jestem ciekaw które to modele grają tak fajnie w stereo

Proponuje paluszek podnieść do góry i czekać zanim zostaniesz poproszony do tablicy .

Pozdrawiam

Tomasz

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.