Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha AX-397 wyłącza się

Stieg

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Mam problem z tym wzmacniaczem,wyłącza się po kilkunastu sekundach.Po odłączeniu głośników (przyciskami AB) mogę słuchać muzyki przez słuchawki bez przeszkód.Sprzęt mam od nowości (chyba z 5 lat),tak samo kolumny (wharfedale diamond 9.1).Wszystko stoi w tym samym miejscu od lat i nie miałem żadnych problemów.Zawiozę to do serwisu ale zżera mnie ciekawość co się zepsuło i ile może kosztować naprawa.Dziękuję za ewentualne odpowiedzi.Pozdrawiam.

, a kto robił porządki świąteczne w koło sprzętu ?

Odłącz wszystkie przewody głośnikowe od wzmacniacza i włącz ( odłączaj przy wyłączonym ) , może masz zwarcie metaliczne .

Mam problem z tym wzmacniaczem,wyłącza się po kilkunastu sekundach.

, a po kilkunastu , źle spojrzałem , myślałem , że po kilku . To jednak nie zwarcie metaliczne , ale spróbować możesz .

Całkiem niedawno był podobny temat w dziale stereo , lub kinie domowym .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Teraz mi trochę głupio,ale faktycznie to było zwarcie na kablach głośnikowych.Właśnie od strony wzmacniacza.Podłączyłem wszystko jeszcze raz i gra bez problemu.Dziękuję za pomoc.

Mam problem z tym wzmacniaczem,wyłącza się po kilkunastu sekundach

ale faktycznie to było zwarcie na kablach głośnikowych.Właśnie od strony wzmacniacza.Podłączyłem wszystko jeszcze raz i gra bez problemu.Dziękuję za pomoc.

To naprawdę po kilkunastu sekundach wyłączał się ? , a nie szybciej ? Pytam tak z ciekawości i w celu poszerzenia wiedzy .

Po 12-13 sekundach według wyświetlacza na odtwarzaczu cd.Ale ten utwór akurat rozpoczynał się dość spokojnie.Po wyłączeniu głośników wyłączał się natychmiast po ich ponownym włączeniu .Była też sytuacja,że grał ok. 30 sekund ale wyłączył się gdy tylko ruszyłem pokrętło głośności.

Rozumiem , to jakby zabezpieczenie reaguje " na zmienne obciążenie , zwiększające się , może i termicznie " , nie wiem jak to poprawnie nazwać . Dlatego taka " zwłoka " .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.