Skocz do zawartości
IGNORED

Budżetowe stereo po odsłuchach...

witkow

Rekomendowane odpowiedzi

Przyszedł czas na wymianę mojej wysłużonej DIORY (i juz po czesci nie dzialajacej) na cos nowego.

Buzdet w okolicach 5 KPLN, zatem w szranki stanely:

wzmacniacze:

NAD C326 BEE 2 080 zł

Cambridge Audio Azur 351A 1 990 zł

Exposure 1010 AMP 2 465 zł

Denon PMA-720AE 1 695 zł

Harman Kardon HK 980 1 449 zł

Cambridge Audio Topaz AM10 1 190 zł

Onkyo A-9155 1 199 zł

Rega Brio-R 2 700 zł

kolumny

Monitor Audio BX5 2 690 zł

Bowers & Wilkins 684 3 758 zł

Kef T301 2 198 zł

Kef C7 2 198 zł

Paradigm Monitor 7 v.7 2 898 zł

Tannoy Mercury V4 2 398 zł

Audio Academy Phoebe III 2 900 zł

Podczas odsluchow do tej pory udalo mnie sie posluchac:

NAD C326 i C356, Rega, Camridge

z kolumnami: Phoebe III, Monitor, Hyperion IV

jako ciekawostke mialem rowniez okazje posluchac Vincenta SV-227 z Hyeprionami IV ale to juz niestety nie moj budzet (calosc 10kPLN) a zagralo bardzo ladnie.

wracajac do osluchow z moejgo przedzialu finansowego, bylem zaskoczony jakoscia dzwieku Rega, ale troche slabo sobie radzil z rozdzialem instrumentow, tutaj NAD lepiej sobie poradzil. Zatem chwilowo z tego zestawu wzmacniaczy NAD bierze gore.

CO do kolumn, to wystartowalem z MOnitowami, jako najczesciej polacene do NAD, ale slabiutko wypadly, potem posluchalem Audio Academy i to jest to, Hyperiony wymiataja, niestety nie moj budzet, Phoebe III tez sa calkiem niezle, bardzo dobrze rozlozona przestrzen, ladny wokal, wysokie OK, moze troche za malo basow czasami.

podziele sie moimi kolejmymi doswiadczeniami z dalszych odsluchow.

Pozdrawiam

Witek

Słuchałeś Cambridge azur 351a ? Z jakimi głosnikami? Bo planuję zakup tego wzmacniacza z uwagi na możliwośc słuchania przez usb muzyki z komputera. Cięzko o opinie jakąś na forum odnoście tego wzmacniacza i ewentualnych głośników do niego. pozdro

Słuchałeś Cambridge azur 351a ? Z jakimi głosnikami? Bo planuję zakup tego wzmacniacza z uwagi na możliwośc słuchania przez usb muzyki z komputera. Cięzko o opinie jakąś na forum odnoście tego wzmacniacza i ewentualnych głośników do niego. pozdro

sluchalem CA z MA wypadl tak sobie nie moje brzmienie, teraz prawie kazdy wzmacniacz ma wejscie przez mini jacka lub USB zatem tym bym sie raczej nie kierowal.

• 1 miesiąc później...

Witam.

Miał ktoś może okazję posłuchać tego cambridge audio 351a ?

Do jakiego gatunku muzycznego jest on kierowany ?

Strasznie lubię muzykę z klimatem miękkiego, nisko schodzącego basu, czy do tego nadaje się ten wzmak |? jak z tym baem u niego ?

Czy będzie to lepszy wybór wzmaka niż denon pma 710ae , który aktualnie posiadam ?

Podczas odsluchow do tej pory udalo mnie sie posluchac:

NAD C326 i C356, Rega, Camridge

Jak w twojej ocenie wypada porównanie brzmienia nad c326 do c356, bo dotychczas słyszałem skrajnie różne opinie. Przymierzam się do drugiego systemu (sypialnianego) i myślałem żeby zrobić go na zestawie nada plus kolumny monitorowe elac. Nie wiam czy warto szarpać się na c356.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.