Skocz do zawartości
IGNORED

Zegary nie tylko do DAC X

Luiis

Rekomendowane odpowiedzi

Dziekuje, juz mi troche rozjasnilo w glowie. Czyli zegar jest polaczony z ak4396(ak4393 bo u mnie zmienilem). Czyli podlaczenie zestawu z tego tematu wiaze sie z polaczeniem masy po jednym drucikow z kazdego zegara do daca tak? Wydaje sie proste. A jak zmiany wzgledem wbudowanych?

Tak, z każdego zegara. Zegary zakładam profilaktycznie, w urządzeniach w których grzebie. Zawsze coś tam poprawiają i dają lepsze samopoczucie. Dobrze zasilać je z oddzielnego zasilacza z własnym trafkiem.

Ale montowales je w scr 24/96? jak tak to czy moglbys napisac cos o zmianach w dzwieku? Jesli to of top to wybaczcie ale mysle nad kupnem, a raczej jestem juz pewny;)

uwaga, mam 9 wpłat, pozostało 9 kolegów, ktorzy dotąd nie zadeklarowali ma pw udzału w drobnicy ani też nie potwierdziło udziału w zamówieniu.

na wpłaty czekam do piątku później zamawiam elementy dla tylu chętnych ilu sie zgłosi (ło).

Na razie nie ma jeszcze minimum na ADR i MIC, więc ostatecznie w przypadku braku potwierdzeń i wpłat od pozostałych, będziemy musieli zrezygnować z zamówienia...

bez tego pierwszego raczej nie zbudujesz XO3..

Elementy zawsze można gdzieś dostać, gorzej z PCB. Zresztą ADR-a mam, a MIC-a od biedy można olać jak jest inny zasilacz.

"cytat usunięty przez moderację" -  Bernard le Bovier de Fontenelle

p.s.

czy ktoś może wie jak "złapać" kontakt z kolegami:

sylwekzz

hdfan

stero

zelo7

obecnie wyszukiwarka AS niczego nie znajduje...(?)

Ciekawa sprawa że nie mam prawa edytować własnego wpisu w założonym przez siebie wątku... Admin jak to jest??

Elementy zawsze można gdzieś dostać, gorzej z PCB. Zresztą ADR-a mam, a MIC-a od biedy można olać jak jest inny zasilacz.

Niby tak ;D

MARER PCB-2, ADR-2, LT-2, LVC-4, MIC-2, Q-24.576-2

sylwekzz PCB-2, ADR-2, LT-2, LVC-4, MIC-2, Q-24.576-2 , Q-22...-2

mariusz.o PCB-2, Q-24.576-1

mario00 PCB-2, ADR-2, LT-2, LVC-4, MIC-2, Q-24.576-1

mufcore PCB-2, ADR-2, LT-2, LVC-4, MIC-2, Q-24.576-1 , Q-22...-1

bomarek PCB-2, ADR-2, LT-2, LVC-4, MIC-2, Q-24.576-1 , Q-22...-1

audiophill666 PCB-2, ADR-2, LT-2, LVC-4, MIC-2,

hdfan PCB-2, ADR-2, LT-2, LVC-4, MIC-2, Q-24.576-1 , Q-22...-1

Tomek 1685 PCB-1, ADR-1, LT-1, LVC-2, MIC-1, Q-24.576-1 , Q-22...-1

stero PCB-1, ADR-1, LT-1, LVC-2, MIC-1, Q-24.576-1

molu PCB-1, ADR-1, LT-1, LVC-2, MIC-1, Q-24.576-1

sbl PCB-2, ADR-2, LT-2, LVC-4, MIC-2, Q-24.576-1, Q-22...-1

zelo7 PCB-2, ADR-2, LT-2, LVC-4, MIC-2

jak wyżej ,potwierdzam zakup beż kwarców

Nadal brakuje potwierdzeń od kolegów:

sylwekzz

hdfan

- natomiast doszło kilku kolegów, zatem minimum już jest.

Czekam do jutra do południa, jeśli nie będzie potwierdzeń ruszamy bez nich - szkoda czasu.

zelo zacytował starą, nie zmienioną listę

MARER PCB-2, ADR-2, LT-2, LVC-4, MIC-2, Q-24.576-2

sylwekzz PCB-2, ADR-2, LT-2, LVC-4, MIC-2, Q-24.576-2 , Q-22...-2

mariusz.o PCB-2, Q-24.576-1

mario00 PCB-2, ADR-2, LT-2, LVC-4, MIC-2, Q-24.576-1

bomarek PCB-1, ADR-1, LT-1, LVC-2, MIC-1

audiophill666 PCB-2, ADR-2, LT-2, LVC-4, MIC-2,Q-24.576-2, Q-22...-2

hdfan PCB-2, ADR-2, LT-2, LVC-4, MIC-2, Q-24.576-1 , Q-22...-1

Tomek 1685 PCB-1, ADR-1, LT-1, LVC-2, MIC-1, Q-24.576-1 , Q-22...-1

stero PCB-1, ADR-1, LT-1, LVC-2, MIC-1, Q-24.576-1

molu PCB-1, ADR-1, LT-1, LVC-2, MIC-1, Q-24.576-1

sbl PCB-1, ADR-1, LT-1, LVC-2, MIC-1, Q-24.576-1, Q-22...-1

zelo7 PCB-2, ADR-2, LT-2, LVC-4, MIC-2

frobek PCB-2, Q-24,576-2, MIC-2

grzegrzol PCB-2, ADR-2, LT-2, LVC-4, MIC-2, Q-24.576-1, Q-22...-1

Ta wydaje się aktualna.

Nie ma sensu powielać postów, lista jest o wiele dłuższa...

Wszystkie ustalenia są zrobione prze PW, jutro po zamknięciu uzgodnień opublikuje listę uczestników.

Ponieważ jest sporo zmiennych nie będę zamieszczał szczegółów.

OK, zamówienia mamy złożone, czekam jeszcze tylko na dwie wpłaty, ale wierzę że wkrótce wpłyną.. ;)

Koledzy: sylwekzz, hdfan niestety się nie załapali... szkoda, czasem trzeba zajrzeć na forum;(

pełna lista zamawiających za chwilę.

pozdrawiam

L

• 3 tygodnie później...

Witam,

Uprzedzając dalsze zapytania informuję że:

mam praktycznie całą drobnicę, i wszystkie "główne" elementy.

Czekam na PCB (będą za ok. tydzień) i kwarce, które zapowiedziano na 1 tydz. stycznia.

Pozdrawiam

L.

• 3 tygodnie później...

Dziś piątek. Czy może kwarce już dotarły do naszego zamówienia, bo rozumiem że płytki już są u ciebie.

Można prosić o zdjęcie jak wyszły ?

Pozdrawiam

Witam,

niestety, PCB są jeszcze nie gotowe. Czekam... na nie:(

Również kwarce na razie nie dotarły ale były avizowane na połowę stycznia.

• 2 tygodnie później...

Płytki o część kwarców są już u mnie..

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Niestety firma Omig zupełnie się nie popisała.

Na kilkanaście kwarców jeszcze będę musiał poczekać.

Po jakiejś tam reorganizacji, czy wymianie personelu z tą firmą nie sposób się dogadać..

Nie mniej jednak jutro zaczynam wysyłki - chyba w kolejności wpłat, tak będzie sprawiedliwie...;)

Oczywiście wyślę item'y również tym którzy nie potrzebują rezonatorów.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A wiadomo kiedy można się spodziewać reszty kwarców?

Tak, w poniedziałek potwierdziłem (kolejny już raz) wymaganą ilość, tymczasem we wtorek i dzisiaj dostałem kolejne zapytanie "..czy na pewno to ta ilość.."

Jakbym rozmawiał z przygłupem, niby opóźnienie ma wynosić 2 tygodnie, tylko nie wiem czy liczone od poniedziałku czy od dzisiaj, kiedy to odpowiedziałem kolejnego na mejla.

To zapewne nie koniec i jutro na bank mam nowe pytanie z tej firmy.

Ręce mi opadają. Tam nie rozumieją co to pośpiech (i nie powinni zatrudniać blondynek co nie ogarniają).

Tymczasem rozpocząłem pakowanie,

Z pewnością 6-7 przesyłek wyślę od razu, niestety w pozostałych jest kwarc którego jeszcze nie mam.

• 2 tygodnie później...

..kilkakrotnie padało do mnie pytanie w postach na PW jakie wartości kondensatorów C13/C14 zastosować w generatorze. Otóż po kilku testach wydaje się że dla częstotliwości 24.xx najlepiej zastosować kombinację: C13 - 39p, C14 - 100p. Nie należy przesadzać z pojemnością przy trymerze gdyż skutkuje to tylko obniżeniem możliwości regulacji, która zanika już przy pojemności sumarycznej sąsiednich kondów na poziomie 200pF. Ponieważ cały zegar nie jest skompensowany temperaturowo lepiej ustawić wyższą częstotliwość wyjściową o ok 50-60 Hz, ponieważ w ciasnej obudowie i w pobliżu np cieplejszych elementów częstotliwość spadnie właśnie o jakieś 60HZ (sprawdziłem doświadczalnie dla różnicy temp. 20st.C. i kwarcach Omig 24.xx).

Generalnie jest to wartość pomijalnie mała bo na poziomie 0,0002% ale pewnie dla purystów ważna;))

Potwierdzam przednią informację, kolejny zegar po zmontowaniu z kondensatorami jak w poprzednim poście praktycznie nie wymagał regulacji, dwa ruchy trymerem i od razu miałem 24.57600.

Do zestawów dołożę kilka pojemności dodatkowo i kondensator 100pf, którego wcześniej nie stosowałem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.