Skocz do zawartości
IGNORED

Waga elektroniczna - kalibracja

maciek1

Rekomendowane odpowiedzi

Zamówiłeś razem z odważnikiem do kalibracji? Jak sprawdziłeś, że waga pokazuje dokładnie?

Przepraszam, że się wtrącę, ale ja także, z tym że wczoraj odebrałem taką wagę. Może szła jakaś zbiorcza paka na Polskę? Doszła w jednym kawałku:) Jest razem z odważnikiem. U mnie wazy on 5,02 lub 5,03. To chyba niezła dokładność? Aktualnie - jak się dowiedziałem, sprzedaje identyczną wagę WAMAT... Z tym że u niego jest ona specjalnie skonstruowana do ważenia nacisku i ma takie analogowe pudełko:)))) Za to trzeba dołożyć stówkę... Ludzie wszystko kupią - niestety. Dzięki dla satox007.

Ja swojej do tej pory nie otrzymałem, a podobno była wysłana najwcześniej.Może jeszcze się doczekam...

Chat InformationPlease wait for a site operator to respond.

Chat InformationAll operators are currently assisting others. Thanks for your patience. An operator will be with you shortly.

Chat InformationYou are now chatting with 'Star'

Star: hello

Andrzej: hello

Star: order 130107001028914650

Star: it shipped on 1/11/2013 3:12:19 PM without tracking number

Star: from experience, it would take 3-6 weeks to deliver

Andrzej: Aha, okej. Inne zamówienie, które zostało wysłane później już dotarło, dlatego pytam.

Andrzej: Ups, sorry :)

Andrzej: Oh, okay. Other order, which was sent later he arrived, so I'm asking.

Star: Unlike courier services like UPS, Fedex, TNT, DHL and EMS, Airmail and Registered Airmail are sent via Hong Kong or China post, and they does not guarantee delivery time for these services and sometimes this could be much longer than expected. could you please wait patiently.

Star: package would be delivered in time

Star: don't be worry

Star: thanks for your patience

Star: have a nice day

Star: :)

Star: It would be highly appreciated that you would give me 5-Star rating after this chat. Please click "Close" button at the top-right corner to complete the rating. Thank you for chatting with me.

Andrzej: In that case - thanks for the reply and wait patiently for a package from you. Goodnight :)

Waga dotarła! Jeszcze raz bardzo dziękuję koledze Satox za pomoc w zakupie.Teraz ustawianie nacisku to prawdziwa przyjemność.Okazało się,że waga manualna nie jest zbyt precyzyjna i wymaga sporo cierpliwości, której mi być może zabrakło.Pomyłka wynosiła 0,2 g,Teraz mam idealnie 1,8.Cała operacja trwała może z minutę:)

Kupiłem tą chińską o zakresie 0-200g jak w pierwszym poście z uwagi na pomiar do 0.01 g i dostępność na miejscu. Test kalibracyjny z monet zaliczony bezproblemowo. Testy pomiaru nacisku igły na 1.5g potwierdził precyzję ustawienia odważnika na ramieniu . Oczywiście kawałek papierka pod igłę, a nie bezpośrednio na blachę.

• 1 miesiąc później...

a ktoś z Was tej używał?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Trochę droga ale powinna być dokładna. Zakres do 20g.

Propos tej wagi, co przyjechała z Chinów...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pozdr, Krzysiek

Zadaj sobie pytanie jak często będziesz przekładał wkładki. Też mam Adama i dwie wkładki.Mam wagę o zakresie 0-200g dokładności 0,01 za 20 zł i się sprawdza . A precyzja ustawienie nacisku igły w adamie jest bardzo dokładne co potwierdza waga elektroniczna.Ustawiałem dla testu kilka razy w/g procedury na 1.5 g i waga elektroniczna pokazała odchyłkę max 0.03g a więc praktycznie idealnie.-było 1.52g 1.49g 1.50g 1.51g 1.50g 1.47 g .

po co przepłacać ja kupiłem tka i waży idealnie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 11 miesięcy później...

Ktoś z Was wspominał tutaj, że trzeba uważać na ważenie wkładek MC - magnes. Oznacza to, że każda wkłąda MC ma magnes i można uszkodzić wkładkę przez kładzenie jej na wadze? Mówię tutaj o taniej wadze z ebay/allegro.

np. taka waga?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ostatnio miałem pożyczoną podobną wagę od forumowego kolegi, tylko zapomniałem, że mam wkładkę MC, która ma silny magnes... Niewiele brakowało, żeby cholerstwo zniszczyło mi wkładkę.

Wolę swoją sprawdzoną Shure SFG-2.

Ha, czas się ugryźć w język :( Stara "sprawdzona" Shure też ma w składzie żelazo i przyciąga wkładki MC, tyle że mniej niż inne wagi. Jak się okazuje, była taka partia SFG-2 i mi się taka waga trafiła. Tak więc tylko do MM.

Svart: tej wagi nie sprawdzałem, ale moja waga z dx.com na pewno nie przyciąga. Sprawdziłem magnesem i dwoma wkładkami MC ;)

We stand in the Atlantic
We become panoramic

• 1 rok później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.