Skocz do zawartości
IGNORED

Wezwanie do wskazania informacji o użytkowniku pojazdu samochodowego

Therion

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Właśnie otrzymałem wezwanie do wskazania informacji o użytkowniku pojazdu samochodowego. Chodzi o źle zaparkowane auto.

OK, nie ma problemu poza jednym - mogłem to być ja lub moja żona. I teraz jestem ciekawy, co się wydarzy, gdy podam nas oboje, ponieważ za licho nie pamiętamy, kto dysponował autem w tym czasie. Winna może być tylko jedna osoba. Auto z natury jest niewinne. Ukarać można tylko winnego (niewinnego karać się nie powinno). A zatem...? Straż miejska będzie losować?

A zatem...? Straż miejska będzie losować?

Niekoniecznie.

Mogą na przykład uznać, że w tym samym miejscu i czasie ten sam samochód został nieprawidłowo zaparkowany

najpierw przez Ciebie, a pół godziny później przez Twoją żonę i policzą Was podwójnie, żeby było sprawiedliwie :)

więc lepiej nie kombinować, a najlepiej to tam podejść, grzecznie się ukłonić i przez chwilę pobyć miłym,

a najprawdopodobniej wszystko się skończy na słownym upomnieniu gratis. Przeważnie działa, choć nie musi, powodzenia.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Nie, na pasie oddzielającym dwie jezdnie. Zawsze tam stoi mnóstwo aut.

Za niewskazanie jest kara. Za wskazanie dwóch osób ... No właśnie. Co?

Ok, tylko zapytałem. Policja zazwyczaj upomni i na tym się kończy, SM nigdy. Oni muszą być "lepsi".

Za trawnik przeważnie każdy lepi bez zmiłuj się.

Potraktują to najprawdopodobniej jako niewskazanie, bo wskazanie 2 osób użytkujących auto jest brakiem wskazania osoby do ukarania.

Dee S

Mam inne doświadczenia ze SM,

Panowie z Rumi, nie dość , że przysłali mi zdjęcie z wakacji, to jeszcze ich zachowanie po moim telefonie zaskoczyło mnie bardzo pozytywnie.

Byli skłonni do negocjacji, mili - chyba jacyś audiofile :)

Co do parkowania to sam miałem przypadek że anulowali żonie mandat i było pouczenie. Drugim razem mi się już nie udało.

Z mandatami za prędkość nie ma szans na umorzenie, a z parkowaniem można pogadać....

Chyba ze cos sie zmieniło w ciągu ostatnich paru lat, ale w moim przypadku zależało to od dobrej woli Komendanta.

Ok, tylko zapytałem. Policja zazwyczaj upomni i na tym się kończy, SM nigdy. Oni muszą być "lepsi".

Za trawnik przeważnie każdy lepi bez zmiłuj się.

I prawidłowo.

Przez tych parkujących imbecyli nigdzie już trawników nie ma.

Wszyscy których czworonogi nie mają się gdzie wysrać też tak twierdzą.

Ja osobiscie wolę widok samochodu na zajeżdżonym trawniku niż psich gówien na zielonym dywaniku.

Wskazanie dwóch potencjalnych osób to problem dla SM. A już na pewno problem, jeżeli wezwie obydwie wskazane osoby i obydwie potwierdzą, że w danym dniu używały auta, ale niestety nie pamiętają, która z nich zaparkowała auto w tym miejscu. Wtedy SM może problem rozwiązać dwojako: odpuścić lub wysłać do sądu w celu ustalenia sprawcy. Ja przećwiczyłem podobny scenariusz z fotoradarem, odpuścili...

Wszyscy których czworonogi nie mają się gdzie wysrać też tak twierdzą.

Ja osobiscie wolę widok samochodu na zajeżdżonym trawniku niż psich gówien na zielonym dywaniku.

Psie gówna należy .....TRZEBA sprzątać bo pieski nie mają się gdzie porządnie załatwić.

To tak jak byś miał zapchany kibel a żona mówi: nie będziesz już robił do gazety - idż do sąsiadów a żaden cię nie chce wpuścić

pomimo twoich błagań. Wtedy zaczyna się koszmar bo jesteś bliski skrętu kiszek.Nie wytrzymujesz i walisz któremuś pod drzwiami.

Twój koszmar się zaczął i będzie trwać bardzo długo bo wszyscy sąsiedzi w czasie schodowej mijanki będą ci przysrywać

że nie dałeś rady być mężczyzną .Morał z tej bajki jest prosty. Sprzątaj kupy po sobie i swoim psie aby ktoś inny w czasie

trwania jelitówki mógł z czystym sumieniem skorzystać z zielonego trawnika bez obawy że wdepnie w gówno.

Toptwenty, a ty co - sędzia? Znasz okoliczności? Skad wiesz, czy tak nie było naprawdę, że nie wiedzieli? Raczej nie możesz tego wiedzieć, więc nie obrażaj, kultura obowiązuje takze w wirtualnym świecie.

Toptwenty, a ty co - sędzia? Znasz okoliczności? Skad wiesz, czy tak nie było naprawdę, że nie wiedzieli? Raczej nie możesz tego wiedzieć, więc nie obrażaj, kultura obowiązuje takze w wirtualnym świecie.

Chwalisz się, żeś ich oszukał. Publicznie. Umiesz przeczytać to, co piszesz? Na miejscu tych strażników wlepiłbym mandat pierwszej osobie w dowodzie rejestracyjnym.

A u Ciebie widać ciągoty do nadinterpretowania. Lub posiadasz zdolność pojmowania na poziomie debila. Gdzieś wyczytał, że byłem jedną z tych dwóch osób? Ja byłem właścicielem pojazdu. I nie zauważyłem, abym się chwalił. Podałem tylko fakt, że miałem z podobną sytuacją do czynienia. Naprawdę, powinieneś nad sobą popracować...EOT.

""Wskazanie dwóch potencjalnych osób to problem dla SM. A już na pewno problem, jeżeli wezwie obydwie wskazane osoby i obydwie potwierdzą, że w danym dniu używały auta, ale niestety nie pamiętają, która z nich zaparkowała auto w tym miejscu. Wtedy SM może problem rozwiązać dwojako: odpuścić lub wysłać do sądu w celu ustalenia sprawcy. Ja przećwiczyłem podobny scenariusz z fotoradarem, odpuścili...

Źródło:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Copyright © Audiostereo.pl ""

A więc się publicznie pochwaliłeś wycyckaniem strażników. Czyste polactwo.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie. Po pierwsze: nigdzie nie sugerowałem, że się tym chwalę. Po drugie: nie byłem żadną z tych dwóch osób. Po trzecie: naprawdę masz problem z poprawnym zrozumieniem tekstu pisanego. Zatem powtórzę moje wnioski po analizie Twoich wpisów - wg mnie masz jakiś stopień upośledzenia umysłowego, dodatkowo połączony z manierą przypisywania innym jakichś negatywnych cech narodowych i to jeszcze ubliżająco określanych. Żal mi Ciebie, musi Ci być trudno...

A co to jest = Ja przećwiczyłem podobny scenariusz z fotoradarem, odpuścili... ? Przyznanie się do cwaniactwa + jego pochwalenie.

"Polactwo" uznajesz za ubliżanie debilu (przepisuje od Ciebie.)? To przestań kibolować, Polaczku.

Ja akurat odwrotnie. Ale jak psom wąchającym cudze klocki nie przeszkadza to mnie tym bardziej, bo nie przykładam nosa do tego bukietu.

sie gówna należy .....TRZEBA sprzątać bo pieski nie mają się gdzie porządnie załatwić.

Psie gówno rozkłada się samo użyźniając trawnik tak samo jak zdechłe ptaki, utopione dżdżownice, zagryzione prze koty myszy oraz rozdeptane żaby. Jest wiele ciekawych rzeczy na trawnikach a ty tylko psie gówna lubisz macać?

Fakt że nie możesz sr** w domu na gazetę wynika zapewne z tego prostego faktu, że w domu nie masz trawnika.

A co to jest = Ja przećwiczyłem podobny scenariusz z fotoradarem, odpuścili.

Jak miał możliwość prawną uniknięcia kary to z niej skorzystał. Takie jest prawo w demokratycznym państwie. jak tego nie rozumiesz to polecam ci to co tak bardzo lubią polecać prawicowcy i wolnościowcy z gebami krzywymi od frazesów - emigruj. Tylko nie wiem dokąd bo dla Ciebie już nie ma raju.

Jak miał możliwość prawną uniknięcia kary to z niej skorzystał

Oszukał leniwego strażnika, a potem publicznie się tym chwalił. Jesteś taki sam drobny cwaniaczek?

Psie gówno rozkłada się samo użyźniając trawnik

Zanim zacznie użyźniać, najpierw podeschnie i z wiaterkiem wejdzie ci do noska. Smacznego.

Toptwenty, tak, Polaczek to wg mnie obraźliwe określenie. Jak kolega wyżej pisał, dla Ciebie nie ma już ratunku. Nie opanowałeś sztuki czytania ze zrozumieniem i jak widać, nic do Ciebie nie dociera, żyjesz w jakimś prymitywnym świecie własnego zacietrzewienia.

Polaczek to wg mnie obraźliwe określenie

Popraw się, więc. Myj ręce przed jedzeniem i stosuj się do znaków drogowych. Uważaj jakich masz kolegów na tym forum, mogą Cie kompromitować.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.