Skocz do zawartości
IGNORED

Blu ray z dobrym wyjściem stero

Tomek Koko

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Czy orientuje sie ktos czy jest jakis blu ray z dobrym wyjściem audio po analogu? Pytam bo miałem okazje posłuchac koncertów w hd na starszym odtwarzaczu samsunga podpietym do starszego amplitunera yamahy po optyku i dzwiek był super. Yamahe jednak sprzedałem i teraz mam yaqina i co mnie zdziwiło to ten sam blu ray podpiety przez RCA do tego yaqina zagrał miernie. Wnioskuję wiec ze to kwestia wyjścia. Są wiec jakies blu ray-e które można polecic do odtwarzania po analogu?

https://www.audiostereo.pl/topic/100304-blu-ray-z-dobrym-wyj%C5%9Bciem-stero/

Witam. Czy orientuje sie ktos czy jest jakis blu ray z dobrym wyjściem audio po analogu? Pytam bo miałem okazje posłuchac koncertów w hd na starszym odtwarzaczu samsunga podpietym do starszego amplitunera yamahy po optyku i dzwiek był super. Yamahe jednak sprzedałem i teraz mam yaqina i co mnie zdziwiło to ten sam blu ray podpiety przez RCA do tego yaqina zagrał miernie. Wnioskuję wiec ze to kwestia wyjścia. Są wiec jakies blu ray-e które można polecic do odtwarzania po analogu?

Dźwięk był dobry bo przy połączeniu cyfrowym korzystałeś z przetwornik wbudowanych w amplituner a teraz przy połaczeniu analogowym korzystasz z marnej sekcji c/a odtwarzacza. Rozwiązania są dwa. Jeśli wystarczy dźwięk stereo - zakup jakiegoś DACa. Jeśłi dźwięk wielokanałowy tak jak piszesz bluray z dobrą sekcją analogową typu OPPO. Tylko czy posiadasz wzmacniacze do zasilania kolumn tylnych i centralnego ?

Witaj,

masz do wyboru dwie opcje:

1. zakup dobrego odtwarzacza Blu-Ray, zdecydowanie popieram wybór odtwarzacza OPPO BDP-103,

2. zakup dobrego przetwornika cyfrowo/analogowego, w takiej sytuacji wykorzystasz posiadany odtwarzacz, dodatkowo masz możliwości wykorzystania przetwornika także do innych źródeł dźwięku

Serdecznie zapraszam na odsłuchy,

w przypadku pytań służę pomocą

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witaj,

masz do wyboru dwie opcje:

1. zakup dobrego odtwarzacza Blu-Ray, zdecydowanie popieram wybór odtwarzacza OPPO BDP-103,

2. zakup dobrego przetwornika cyfrowo/analogowego, w takiej sytuacji wykorzystasz posiadany odtwarzacz, dodatkowo masz możliwości wykorzystania przetwornika także do innych źródeł dźwięku

Serdecznie zapraszam na odsłuchy,

w przypadku pytań służę pomocą

wyjście po analogo 103 w wersji bez SE nie jest rewelacyjne.

lepiej wersję starszą 93 lub nawet 83 ale z SE

Odtwarzacze ktore polecacie sa powyzej 3 tys zł. Czy taniej bedzie kupic dac-a? Jakiego polecacie i czy bedzie to lepsze rozwiazanie niż polecane odtwazacze czy tylko inne? pozdrawiam

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

wyjście po analogo 103 w wersji bez SE nie jest rewelacyjne.

lepiej wersję starszą 93 lub nawet 83 ale z SE

Nie oczekuj kompetencji od handlarzy. Niedawno wychylili się proponując tanie dupiane piecyki człowiekowi który miał topowe Sansui.

Taniej będzie kupić DACa. Ale kupując oppo zyskujesz dużą funkcjonalność. Wszystko zależy od tego czego potrzebujesz.

Oppo 103 kosztuje 2999. Ja swoje kupiłem jeszcze trochę taniej.

Jesli kupie DAC-a to rozumiem ze podepne pod niego blu ray-a i np CD. I tu mam pytanie. Mam obecnie CD CA650 połączone do yaqina10L kablem RCA. Jest sens podpiac tego CA np przez toslink do DAC-A a potem do yaqina kablem rca? Pytam bo jesli bedzie lepszy dzwiek to faktycznie jest to dodatkowy atut by kupić dac-a.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.