Skocz do zawartości
IGNORED

Standy firmy JTL Audio

conni

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś z szanownych forumowiczów ma jakieś info na temat obecnej sytuacji firmy JTL Audio produkującej standy?

Na oficjalnej stronie JTL jest następująca, dziwna skadinąd, informacja: Ze względu na szereg zapytań dotyczących opcji realizowania indywidualnych zamówień, z przykrością informuję, iż ze względu na uwarunkowania prawne i politykę spółki JTL-SIM, posiadam obecnie bardzo ograniczone możliwości realizacji zamówień dla klientów końcowych. WTF? Ktoś coś wie, albo może posiada jakiś kontakt telefoniczny do Pana J. T.? Chciałbym zapytać u źródła. Miałem zamiar zamówić u nich standy, ale widzę, że w tej sytuacji, to raczej nic z tego nie będzie... I pozostają łudząco podobne standy firmy VAP, robione przez "kolegów" Pana J. T.

https://www.audiostereo.pl/topic/100664-standy-firmy-jtl-audio/

Małe okazje korespondowac kilka miesięcy temu z właścicielem JTL, bo zastanawiałem sie nad zakupem głośników na standy.

Jako ze miałem już standy tej firmy kupione w jakieś 10 lat temu, to był naturalny krok.

Niestety z korespondencji wynika iż firma zajmuje sie projektowaniem dla innych firm i sama w sobie nie prawdzi sprzedaży .

Szkoda bo robiła swietnie jakościowo standy , doskonale wykończone

there are no answers, only choices ....

Chciałem zamówić u nich stożki jako podstawki pod kolumny i chwilę rozmawiałem ale zaczęło się piętrzenie problemów, terminy po kilka miesięcy i dałem sobie spokój.

Nasuwa się wrażenie że ta firma już nie istnieje ale ktoś udaje że może jednak jeszcze kiedyś zaistnieje.

Polecam za to firmę Rogoz Audio.

Człowiek konkretny i nie boi się nietypowych zamówień.

Do tego jest sympatico.

Polecam podstawki VAP. Wykonanie bardzo dobre, zero garażowego "look'u", choć nie aż tak eleganckie, jak kiedyś JTL. Niemniej podobno robione przez tego samego wykonawcę, choć jak to jest pomiędzy firmami JTL i VAP to musiałby potwierdzić ktoś, kto zna sprawę od podszewki.

Dostałem odpowiedź od właściciela JTL. Sytuacja jest nieciekawa. W skrócie - brak parku maszynowego uniemożliwia wykonywanie mebli, choć podobno zainteresowanie produktami tej firmy, głównie za granicą jest duże. Właściciel ogranicza się obecnie do rozwiązań droższych, czyli bardziej jednostkowych i raczej w aspekcie projektowym. Szkoda, bo są naprawdę piękne...

Jeżeli chodzi o relacje na linii JTL - VAP, to tutaj jest coś na ten temat:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Co do firmy Rogoz Audio, to sorry, ale 790 zeta za najtańszą prę standów, to delikatne przegięcie, tym bardziej, że jakoś rewelacyjnie piękne to one nie są...

Z polskich firm zajmujących się produkcją mebli audio jest jeszcze Audio Philar, ale tu cena najtańszej pary standów jest jeszcze wyższa.

Kolega rydz polecał jakąś firmę stolarską, która również wykonuje standy z drewna i granitu. Ale nie pamiętam nazwy, a nie chce mi się szukać, tym bardziej, że nie wyglądają one zachęcająco, choć rydz twierdzi, że są solidne i ładne.

Podsumowując, pewnie skończy się na zakupie VAP-ów.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

----------------------------------------------------

Bardzo polecam standy firmy Sfinx - audio, stylizowane na podstawkach Targeta. Ja kupiłem do Dynaudio DM2/8. Standy z wypełnieniem ważą około 40-45kg sztuka. Bez wypełnienia ważą około 25-30kg sztuka. Sa bardzo dobrze wykonane i polakierowane, Sądze, że istnieje możliwość realizacji indywidualnego projektu. Lokalizacja, to Częstochowa. W moim odczuciu wykonanie zblizone do podstawek Rogoż-Audio a ceny bardzo przystępne.

Załączam link do fotek standów Sfinx-audio

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wyglądają ładnie, ale tak jak napisałeś są lekkie - rurka ze stopu aluminium (maksymalne obciążenie to niecałe 10 kg). Także zgadzam się, że to trochę kicha...

Ostatecznie zdecyduję się chyba na VAP-y.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.