Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kable do pralki...

rafal735r

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnimi czasy pralka cos mi nie dopiera ubran. Jaką sieciowke zastosowac, by lepiej prała?

Przy okazji poprosze o jakies propozycje o kable do żelazka, bo tak ostatnio nie prasuje zbyt dokładnie. Tylko jakies nie za grube żebym mogł operować tym żelazkiem, choc nie prasowalem już ze 5lat. Wiec moze takie żeby rączki mojej lubej nie bolały.

?👈

https://www.audiostereo.pl/topic/101280-jakie-kable-do-pralki/

Pożycz druty sąsiadów będzie zaaaaaaaaaaaddddddddooooooooooooooowwwwwwwwwwwwwoooooooooooooooooollllllloooooooooooooonaaaaaaaaaaa

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

Do pralki tylko Transparenty, pranie będzie transparętnie czyste.

Do żelaska jakiegoś Mita, żeby było o czm rozmyślać przy tak precyzyjnej pracy.

Zasnela o 21 zanim przylazlem z roboty, a po drodze musialem 3 piwka zrobic, bo 2 tygodnie nawet lyka nie wzielem.

Za 3 piwka, to by był jeszcze kabelek do lampki, tylko jaki wybrać, to jest problem dopiero?

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Ja już dwa tygodnie jak pigułki żre ,pierdzielona grypa mnie dopadła ,o piwku to jeszcze mogę sobie pomarzyć:(

Marzenia są piękne, i się spełniają.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Za 3 piwka, to by był jeszcze kabelek do lampki, tylko jaki wybrać, to jest problem dopiero?

A lampke mam z Tesco, wlasnie swieci obok. Tania była, ale dokupiłem sieciowke ze srebra 3x2.5mm. Troche droga była, ale jaki blask.

?👈

Marzenia są piękne, i się spełniają.

Wystarczy pare krokow do monopolowego. A w moim taka miła małolata pracuje. Tylko wszedlem do juz zaganiała cos o piciu piwa. Az sie lepiej robi przy takiej miłej i ładnej obsłudze.

Pewnie jutro będzie dobre zaopatrzenie lodówki:)

Do 0.33l nie zasiadam. Nie opyla sie. To sa pifka dla zachodnio europejczykow, co jeszcze pic nie umiejom.

Proszę wracać do meritum, bo bany bendom.

?👈

Po co 3x2.5mm, i tak nie ma uziemienia, trzeba było pójść na całość, i zamątować 2x5mm, jaśniej by świeciła.

Ale to wdety zamiast zarowki trzeba taka lampke od lampizacji CDekow dac.

?👈

Wystarczy pare krokow do monopolowego. A w moim taka miła małolata pracuje. Tylko wszedlem do juz zaganiała cos o piciu piwa. Az sie lepiej robi przy takiej miłej i ładnej obsłudze.

To ty tak sprawę załatwiasz jedną usypiasz:) ...a do drugiej zaraz wyskoczysz ...nie poznaje kolegi :) cccccccccccicha woda .....

Pozdrawiam

Tomasz

Ale ona jest stanu wolnego, a mnie tylko podniecaja mezatki. Rok temu nawet z jedym mezem starcie mialem. A ma taka fajna zonke. Do dzis wymieniamy usmiechy w pracy. Chyba codziennie nawet. Ja taki brzydki czereśniak jestem, co ona we mnie widzi to nie wiem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Niezla muza jak ktos lubi mocna i prosta elektronike :D

Ukryta Zawartość

?👈

Ostatnimi czasy pralka cos mi nie dopiera ubran. Jaką sieciowke zastosowac, by lepiej prała?

Do pralki tylko Valhalla. Czystość tych kabli mocno wpłynie na końcowy efekt prania. Białe będzie białe, a czarne też białe. Cudo kable! Do żelazka zastosowałbym Transparent Reference MM, z tym że tutaj musisz wziąć pod uwagę moc i impedancję, żeby dopasować kable do końcówki żelazka i też jest istotne czym napędzasz swój piec. Jak masz pre żelazkowe, to zastosowałbym Transparenty Reference XL też serii MM, żeby kanty były łagodniejsze, a najlepiej to olać ten system i chodzić na koncerty do żywego magla!

Parker's Mood

No wlasnie, a w co ja sie wybiore na Rammsteina w tym roku jak ja nawet czarnej bluzy nie mam?

Ide spac, moderacje prosze o nie usuwanie tematu, bo jeszcze nie wybralem sieciowki. Propozycje nadal otwarte.

?👈

Po co ci kabel, wystarczy do prania dodać trafo :)

Ukryta Zawartość

i będziesz miał problem z głowy

Ukryta Zawartość

Przy okazji poprosze o jakies propozycje o kable do żelazka, bo tak ostatnio nie prasuje zbyt dokładnie. Tylko jakies nie za grube żebym mogł operować tym żelazkiem, choc nie prasowalem już ze 5lat. Wiec moze takie żeby rączki mojej lubej nie bolały.

Widzę, że kolega jest świeży w temacie. Zagadnienie kabli jest bardzo złożone.

Może najpierw powiedz jakie kable masz teraz i jaki dokładnie sprzęt, żebyśmy mogli coś doradzić.

Ja proponuję się wybrać do MEDIA EXPERT na odsłuch pralek, Tam będziesz mógł wybrać coś odpowiedniego dla siebie, osobiście odradzam automat. Prawdziwy audiofil pierze tylko i wyłącznie w pralce HI-FI bez całej masy niepotrzebnych programów, guziczków pokręteł, potencjometrów. Jakość prania i tak będzie uzależniona od odległości jaka Cię dzieli z elektrownią i oczywiście czystością prądu która to jest uzależniona od czystości przewodów wysokiego napięcia, więc może warto zainwestować w nową linię przesyłową?

Czyli ta pralka to zwykła budżetówka. A Ty oczekujesz od niej jakości prania na poziomie high end. Muszę Cię zmartwić - jeżeli chcesz by prała naprawdę dobrze, to sama wymiana kabla nie pomoże. Tu pomóc może tylko tuning - wielu forumowiczów za duże pieniądze na pewno Ci w tym pomoże. Pamiętaj też żeby po tuningu dół pralki wypełnić piaskiem - a jeszcze lepiej betonem. To zlikwiduje problem pasożytniczych drgań pralki oraz znacznie poprawi stabilność prania. Dobrze jest też postawić pralkę na nóżkach antywibracyjnych lub specjalnych kolcach. No i sprawa kondycjonera - jaki prąd - takie pranie.

Ale tak między nami - za jakiś czas znów będziesz niezadowolony i zaczniesz "gonić króliczka". Więc od razu zacznij zbierać grubą kasę na pralkę klasy AA i EC !!!

Ja proponuję się wybrać do MEDIA EXPERT na odsłuch pralek, Tam będziesz mógł wybrać coś odpowiedniego dla siebie, osobiście odradzam automat. Prawdziwy audiofil pierze tylko i wyłącznie w pralce HI-FI bez całej masy niepotrzebnych programów, guziczków pokręteł, potencjometrów. Jakość prania i tak będzie uzależniona od odległości jaka Cię dzieli z elektrownią i oczywiście czystością prądu która to jest uzależniona od czystości przewodów wysokiego napięcia, więc może warto zainwestować w nową linię przesyłową?

Czyli frania??

?👈

A co powiecie o modelu 2013? Podobno ma nowe, lepsze zasilanie:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.