Skocz do zawartości
IGNORED

Harman Kardon AVR 365 czy AVR460 ?

piotrek_rr

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowiczów ! Mam dylemat, którego Harmana AVR 365 czy AVR 460 wybrać ? Generalnie na razie nie zależy mi na HDMI 1.4a z 3D, i innymi bajerami, ale w przyszłości może się przydać. Według specyfikacji technicznej, model 365 jest sporo mocniejszy od 460, rezerwa wysokoprądowa taka sama, czyli generalnie powinien grać lepiej. Jednak opis instrukcji jest lakoniczny co do podawanej mocy. W trybie stereo 110 W/kanał, to samo w trybie kina domowego, też 110W/ kanał przy 8 Ohmach, dziwne. Ciekaw jestem jak jest w rzeczywistości z tą mocą ? Który model z tych 2 byście polecili ? Cena podobna. Kolumny mam Jomo S606. Zależy mi na dobrym stereo, ale również kinie.

https://www.audiostereo.pl/topic/101303-harman-kardon-avr-365-czy-avr460/

Dobrego stereo z jamo to raczej miec nie bedziesz, kolumny zdecydowanie lepiej wypadaja w kinie.Jak chcesz spac spokojnie to bierz 365.Harman 460 ma wiele problemow, mozna trafic na wadliwe egzemplarze.

Pozdrawiam.

A może ktoś wie jak sprawa z tą mocą w AVR365? W stereo i w kinie taka sama ?

W kinie trzeba podzielić przez ilość pracujących kolumn , tak mniej więcej .

Bierz avr 460 bo ma wyjście wielokanałowe , może Ci przyda się .

, a czy popsuje się tego nie wiem .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Weź ten , naprawdę dobry model i moc w pomiarach wyszła lepiej niż producent zadeklarował.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Przeczytaj " Moc z katalogu i laboratorium "

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A jaką alternatywę byście zaproponowali dla tych dwóch ampli ? Byłem dzisiaj w salonie AV i sprzedawca powiedział, że Harman wraz z obecną nową linią kończy z produkcją amplitunerów. Ktoś słyszał o czymś takim ?

Z tymi mocami to HK do serii x60 pisał uczciwie, potem to się zmieniło. Zobacz na moc zasilacza: AVR460 - 890W, AVR365 - 480. Miałem podobny dylemat i stanęło na AVR460. Bardzo dobry w stereo, 3D też obsługuje. PRE-OUT możesz wykorzystać do podłączenia dodatkowej końcówki mocy co poprawia dynamikę przy cichych odsłuchach.

Heh rozumiem, ze o gustach sie nie rozmawia ale szczerze nie wiem co widzicie w tych amplitunerach.Na poczatku mialem podpieta yamahe rxv467 z monitor audio bx6 5.0 i mimo ze barwa dzwieku mi sie podobala to mocy brakowalo znaczaco.POczytalem opinie i zdecydowalem sie na harmana 460.Jedyne co moge napisac to wielka dynamika ale dzwiek mi sie nie podobal, za duzo basu , jakos to takie nijakie wszystko bylo, a na domiar zlego mial wade, kolumny szumialy.Oddalem i wzialem yamahe rxv773, przyznam ze nie jest tak dynamiczna jak harman , nie ma takiego wykopa ale chyba wole spokojne granie.Harman poszedl na ilosc a nie na jakosc, lepiej jakby skupil sie na dopracowaniu swoich sprzetow bo marka traci znaczaco ...... tyle ode mnie.

890 W??

Ja tam widzę na tabliczce 450W

Ukryta Zawartość

post-35801-0-31424300-1361828660_thumb.jpg

To Ci chodzi o to ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Oparłem się o dane producenta z instrukcji

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.