Skocz do zawartości
IGNORED

Niezależny klub zwolenników firmy ZAGRA

mczaj

Rekomendowane odpowiedzi

No, Panowie, szykować popcorn i pampersy! Pan Darek przesłał już zdjęcia pomalowanej obudowy!

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Ouuu! W wątku o podrobach Pana Kuleszy widzę, że Najbardziej Kulturalny Z Kulturalnych zaczyna gromadzić paragrafy na Mister Niesolidnego. Zabiera się za to z całkiem niewłaściwej strony, ale może niech choć "po niezdolności" próbuje :)))

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

HQ chyba pasjonuje się paragrafami. Zbiera z każdej dziedziny. Tylko ch. z tego wynika.

"Och nie mów tak, nie mów tak bo cię zbanuję"

:)

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Ciekawe, który za przeproszeniem moderator siedzi w kieszeni solidnego konstruktora?

W wiadomym temacie zadałem pytanie czy właściciele forum będą tolerować wałki robione przez tego osobnika na tutejszym forum czy też zbanują oszusta aby dalej nie mógł przekręcać ludzi na łamach audiostereo.

Wpis jest już zniknięty a ja mam bana w temacie.

Co o tym myślicie? Działanie umyślne czy to tylko wodogłowie któregoś?

Bana dał Ci zapewne sam HQ150, natomiast co do Twoich podejrzeń odnośnie moderacji to uważam, że są całkowicie bezzasadne. Nie odróżniasz zwykłych przypadków od zamierzonego działania. A mamy po prostu do czynienia z serią przypadków: przypadkowo zostały z forum pousuwane historyczne tematy nt Pana Darka, przypadkowo wszystkie bieżące wątki poświęcone lemurowi wędrują na bocznicę, przypadkowo pisał kiedyś do mnie jeden z moderatorów na PW żebym mu się wytłumaczył z mojego negatywnego nastawienia do megakonstruktora. Przypadkowo któryś tam moderator miał u siebie sprzęt zagry itd.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Bana dał Ci zapewne sam HQ150

Nie sądzę, bo do niego się nie odnosiłem a i założyciel tematu nie ma możliwości usuwania wpisów.

Myślę, że to jednak ten przypadek, o którym piszesz.

Szkoda tylko, że "ten przypadek" takim zachowaniem jeszcze bardziej pogrąża swojego chlebodawcę. Tego nie da się już zamieść pod dywan.

Co się nie da jak wszystko się da.

Pierwszy w kosmos wyleci ten wątek, a następny w kolejce już jest tamten kulturalny.

Niech no tylko sprawa nieco przyschnie i chwila moment, a nawet ślad nie zostanie po wyczynach konstruktora.

Później ni z tego ni z owego powstanie "ten właściwy" w którym posiadacze sprzętów Pana Darka będą stopy miszcza całować

i wychwalać pod niebiosa wszystko czego tylko dotknął, żeby chociaż spróbować jakoś się tego pozbyć.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

W wiadomym temacie zadałem pytanie czy właściciele forum będą tolerować wałki robione przez tego osobnika na tutejszym forum czy też zbanują oszusta aby dalej nie mógł przekręcać ludzi na łamach audiostereo.

Wpis jest już zniknięty a ja mam bana w temacie.

Co o tym myślicie? Działanie umyślne czy to tylko wodogłowie któregoś?

Zadałeś pytanie moderacji, a moderacja udzieliła odpowiedzi poprzez odpowiednie działania :) Ciekawszą odpowiedzią może być czy prawdziwi właściciele forum akceptują tego typu działania.

No, Panowie, szykować popcorn i pampersy! Pan Darek przesłał już zdjęcia pomalowanej obudowy!

Jednym z oszustw Allegro jest sprzedawanie zdjęć przedmiotów po cenie przedmiotów ;]

O ile dobrze wszystko zrozumiałem, to HQ150 odesłał miesiąc temu zjebany preamp,

a wczoraj dostał zdjęcie pomalowanej obudowy do tegoż właśnie preampa.

Z tego co pamiętam, to Pan Darek miał jeszcze N-kanałowe końcówki mocy HQ wykonać,

a zamiast tego przemalował mu obudowę w niedziałającym preampie, normalnie ubaw po pachy.

Tak czy inaczej pampersy można chyba już ściągać, bo co tak będziemy w nich siedzieć... do środy...

Wyleciałem z wątku o Zagrze, jak większość. Więc ciekaw jestem co pierwsze nastąpi, wszyscy poza HQ i MEGAkonstruktorem dostaną banany i tylko oni będą prowadzić tam merytoryczną, kulturalną i ciepłą dyskusję na temat, bez pier...lenia, czy też pan Darek skończy te swoje arcydzieło i będzie Pan zadowolony?

czy też pan Darek skończy te swoje arcydzieło i będzie Pan zadowolony?

Pan Darek nie skończy swego dzieła. Bo tego się nie da skończyć. Pan Darek podrzuci coś w zamian.

wszyscy poza HQ i MEGAkonstruktorem dostaną banany i tylko oni będą prowadzić tam merytoryczną, kulturalną i ciepłą dyskusję

-No i co tam Panie Darku słychać w naszej sprawie?

-Wszystko w porządku, niedługo wysyłam.

-A ile jeszcze Panie Darku może to potrwać?

-Spokojnie, damy radę.

-Uff, no to super Panie Darku, bo już doczekać się nie mogę.

-Bez paniki, będzie dobrze.

-No to dobrze Panie Darku, dziękuję bardzo Panie Darku.

-Luzik, nie ma za co.

-Jeszcze raz dziękuję Panie Darku. To tak mniej więcej kiedy mogę się spodziewać?

-...

-Panie Darku?

-...

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Cała ta historia powinna być przeklejona na wszystkie znaczniejsze fora poświęcone audio i elektronice ku przestrodze.

Dokładnie to samo napisałem w kulturalnym wątku to mnie zakneblowali a powyższy apel poddali aborcji...

Fajnie?

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Byś napisał- Nie wiem czy warto kupić, bo chwilę trzeba czekać na walcowanie, to OK. Maksymalnie dwa punkty ostrzeżenia. Tymczasem- nie wiem czy czujesz-przegiąłeś.

W tym wątku niedługo będzie pisał sam HQ + klakierzy pana darka, no i będzie obleśnie, ale jakże kulturalnie... :-)))))

Ja dostałem bana cosik na początku wątku ale mnie odbanowano, teraz mam patent jak mieć swoje zdanie i nie dostać w nim bana....

system dzielony Zagra II - DAC + P-RE + AMP - dostał ode mnie mój kolega, wcześniej znajomy konstruktor poprawił mi ścieżki sygnałowe (czy jak to tam nazwać) w pre i końcówce w celu wyeliminowania brumów. Efekt jest dobry - brumów nie ma, są tylko trochę głośne szumy preampa, ale nie ma tragedii - da się słuchać, muzyka zawsze zagłuszy te szumy, na marginesie Pan Darek kiedyś mi powiedział, że te szumy są nawet pewnym urokiem w audio, myślę, że w tym przypadku trochę przesadził, ale ja nie o tym...

Szumy są do zagłuszenia przez muzykę, brumów nie ma, ...ale są brumy gdy przykłada się rękę do obudowy pre lub końcówki oraz są trzaski w kolumnach podczas przełączania w preampie wejść źródeł, ja mógłbym z tym żyć, ale kolega szuka wyjścia. Czy znacie Koledzy może kogoś, kto mógłby podjąć się wbudowania elektroniki do jednej, a może 2 obudów. teraz mamy 3 klocki osobno, a myślę, że może połączyć pre z DAC w jednej nowej obudowie i końcówkę w nowej obudowie, no idealnie byłoby wszystkie 3 elementy w jednej - ale tak się chyba nie da?

Jeden człowiek z tej branży poproszony o taką próbę odpisał:

"Przyjrzałem się uważnie zdjęciom. Wzmacniacz i monobloki są tak polutowane, że obawiałbym się tego dotknąć żeby się nie rozpadło. Najlepiej gdyby zajął się tym ten, kto to wykonał, będzie przynajmniej wiedział gdzie przylutować jak coś się urwie.

Natomiast DAC jest zmontowany w miarę czysto, choć okablowanie pozostawia sporo do życzenia"

Jak się domyślacie nie ma sensu odsyłać sprzętu do Pana Darka...

A może znacie kogoś takiego, kto mógłby podjąć się tej misji?

zdjęcia monobloków są w poście 317 tego wątku, dzisiaj wkleję zdjęcia preampa oraz DAC.

P.S.

Wielu tu śmieje się z modeli Pana Darka, że takie proste, a nikt nie podrobi tych wzmacniaczy, takie stopień skomplikowania ! ...oraz zintegrowania z obudową

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.