Skocz do zawartości
IGNORED

O czym jest forum audiostereo

mlb

Rekomendowane odpowiedzi

Wyobrażam sobie, o ile to byłoby w lekkim żartobliwym tonie, bez chamskich wycieczek - tak jak w tamtym wątku właśnie.

Różnica między kiedyś a teraz polega też na tym że mamy dużo więcej użytkowników, stąd i więcej takich którzy nie potrafią dostrzec cienkiej granicy pomiędzy żartem a tonem obraźliwym. Niestety.

To jest problem...użytkowników.

jeśli chcesz ///nas/// złożyć na ich ołtarzuku...wybaczamy :)

mlb, czy w watku z ankieta Dzien Lemura byly chamskie wycieczki?

Fox..ty w ogóle chamski jeseś wiec nie dopraszaj się

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

mlb, nie, roznica miedzy teraz, a kiedys polega na tym, ze np. jozwa rozumial zart z "wybuchem" polowy swojego intelektu... Ty wiesz, ja wiem o czym mowimy, tylko nikt jakos nie chce napisac o co w tym tak naprawde chodzi....

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Zgadza się. Ale też było nas mniej, na podobnym "poziomie", mogliśmy sobie pozwolić na więcej. Słowo audiofil było synonimem słowa dżentelmen. Teraz naprawdę różnie bywa.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Tu mnie zapędziłeś w kozi róg :) Tak, myślę że trzymał i że można byłoby go przywrócić. Ale nie chcę zawsze grać tego "dobrego", bo póki co wychodzi na to że ktoś inny musi być ten "zły". Mam nadzieję że jednak będzie dobry i go przywróci.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

fox litości, gardło mam chore...

Od kiedy to wątek jest usuwany, bo mederatorowi wydaje się nudny?

A nudnych ludzi nalezy wysałać może do kreatorium?

prawdziwy powód usinięcia watku jest oczywiście inny i całkiem przyziemny , foxbat go zna

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

To pisz mlb, pisz a nie gadaj tyle...

I żadnych specyfików z apteki. Tylko czosnek i piwo grzane z masłem:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

z masłem?? Tego jeszcze nie grali

cir, tzn mam glejt? :) moge napisac, nawet cos o wyborach Mistera nocnych pantalonow?

nie udawaj ze sie krepujesz - ostatnio polecałes jakies nawozy do ogrodu :)

z maslem? ban jak kromka chleba....

cir, to juz o nawoz w watku o ogrodzie zapytac sie nie mozna? wpis polecial... ciekawe co by bylo gdybym w watku "jaki samochod", zapytal sie o motor, pewnie ban az do lata...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

wpis polecial...

No popatrz, a moja odpowiedź została...

Co do piwa z masłem to zdaje sie chodziło mi o mleko z masłem i miodem, pamiętam z dzieciństwa, że musiałem to pić na przeziębienie. No ale staremu chłopu nie wypada...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

foxbat to zalezy chyba od tego jak nazywałby sie twój motor i na jakim paliwie chodził

jesli na pewnym konkretnym oleju to moze byc pół roku :)

Grzaniec już się grzeje. Myślę że skutecznie mnie zbanuje na całą noc.

cir, a jak sie zapytam o zarowki OSRAM to caly rok? :)

no dobra, czas spac... i gdybym jutro dostal dluzszy urlop, to z gory pozdrawiam wszystkich :)

fox litości, gardło mam chore...

100gram masła, 100 gram miodu, 50 gram (zależy od chłopa:)) spirytusu (wyłącznie etylowy), zagrzać, rozpuścić, wymieszać, dbając o %% wychłodzić pod przykryciem

nie tylko dobrze smakuje ale i tak samo działa, do tego najtańsze wapno i zero witaminy C

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Faktycznie niezłe z masłem. Do tej pory robiłem z piwa, miodu i goździków

• Użytkownicy+

Oj panowie dajcie spokój - w tym wątku kolega palton usłyszał wystarczająco dużo krzepiących słów, na pewno wyciągnie z tego wnioski na przyszłość.

Zgadza się, wyciągnąłem.

Zastanawiam się czy nie zamknąć wątku bo ta dyskusja za bardzo odbiega od tematu.

Ta "dyskusja" tak miała właśnie wyglądać, dokładnie tak.

Na początku łudziłem się, że naprawdę chodzi tu o poprawę jakości forum. Pomimo, że dyskusja ma miejsce w tanim barze obleganym przez bohaterów licznych raportów, pomyślałem sobie - spróbujmy. Przecież i tu przychodzą kulturalni ludzie, a właścicielem jest moderator. Zdawałem sobie sprawę, że nie będzie to miejsce reprezentatywne dla wszystkich lokali w mieście, ale cóż zrobić...

W którymś momencie zamilkłem i przyglądałem się dokładnie postom. Oczywiście pojawiły się jak zwykle rzeczy "zabawne", typu - bąki puszczane przez "Kiepskich", którzy przy aprobacie autora tematu, chełpią się ich niezwykłym wyrafinowaniem. Znany mi jest doskonale ten smród, który od dawna zatruwa okolicę. Jednak ostatecznie przesądziło sprawę, gdy całkowicie zignorowano wpis Romka, a także inne merytoryczne, w których były zawarte konkretne propozycje. Dokładnie tak wygląda większość tematów, w których pod osłoną "wolności słowa", dopuszcza się do epitetów i żartów niskich lotów, oraz pisanie nie na temat. Osoby zainteresowane, opuszczają taki wątek i bezradnie rozkładają ręce, a trolle mają uciechę.

Chciałbym podziękować tym, którzy naprawdę chcą poprawić jakość forum. Ze swojej strony deklaruję, że będę informował autora tematu, o powodach ingerencji w nim. Popełniłem błąd, za co już przeprosiłem. Jednak co do słuszności decyzji nie zmieniłem zdania, mało tego, mają rację Ci, którzy pytają się - czemu tak późno?

Przybywa nam moderatorów, co pozwoli w szybszym zatwierdzaniu wpisów początkujących forumowiczów, a także w innych czynnościach moderacyjnych. Będzie też możliwość konsultacji i wspólnego podjęcia decyzji. Myślę, że jednomyślność trzech moderatorów, będzie pomagała skutecznie omijać błędne decyzje. W temacie dotyczącym wpisów, całkowicie odpowiada Regulamin forum, oraz netykieta.

5. Niedozwolone jest podejmowanie za pośrednictwem Forum działań sprzecznych z zasadami współżycia społecznego. W szczególności zabronione jest: zachowanie sprzeczne z zasadami Netykiety, w tym formułowanie wypowiedzi stanowiących przejaw braku szacunku wobec innych Użytkowników Forum bądź też zachowania powszechnie uznawane za sprzeczne z zasadami kultury osobistej, rozpowszechnianie za pośrednictwem Forum treści obraźliwych, obscenicznych lub naruszających powszechnie uznawane zasady etyczne.l

Insynuacje, zakamuflowane formy nabijania się z innego forumowicza itp. jest przejawem braku szacunku. Wobec powyższego cytatu z Regulaminu, nie widzę tu pola manewru.

Jak pokazują Wasze wpisy, pomysłów jest wiele. Mam nadzieję, że spotkamy się w innym wątku i rozważymy tam różne pomysły.

Dziękuję za udział w temacie

Robert Trzeszczyński

Napisano dziś, 01:56

+

Jestem pewien , że znamienita większość piszących tu forumowiczów wcale by się lepiej nie sprawdziła w pańskiej trudnej roli , ale trzeba mieć dość pokory i samokrytyki aby sobie to uzmysłowić , dla pocieszenia dopowiem , że Jezus Chrystus był dobrym , inteligentnym i mądrym człowiekiem a mimo to wszystkim nie dogodził , byli tacy , którzy Jezusa kochali oraz ci , którzy Go zabili , to unaocznia nam , jak trudno jest spełnić oczekiwania wszystkich , pozdrawiam serdecznie i życzę wytrwałości , Piotrek

Piotr

Taaak, bycie moderatorem forum audiofilskiego to rzeczywiście dola Jezusa Chrystusa. A może i nawet Chrystusa Frasobliwego. Baaardzo cenne porównanie, 23021970, bar-dzo! Zastanawiam się tylko, skąd ten patos wokół tego wszystkiego... Ale może i pora refleksyjna. Miłego dnia :)

Z wyglądu bliżej mi do Cyphera niż do Neo

całkowicie zignorowano wpis Romka, a także inne merytoryczne, w których były zawarte konkretne propozycje.

To akurat rozumiem - czasami lepiej nic nie mówić niż prowokować moderację do interwencji ;)

ja sie poddaje.... To jest NOWE audiostereo.... ein zwei ein zwei.... Maszerujemy rowno.... ein zwei ein zwei... Machamy rączkami panowie... Rowno!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.