Skocz do zawartości
IGNORED

Cypryjski kryzys i koniec raju podatkowego!

Chicago

Rekomendowane odpowiedzi

jak ktokolwiek troche czyta to wie że polska ma tak ogromne kłopoty że nawet nie wiadomo co można wymyślić aby im zaradzić - mamy tak ogromne długi że samo ich "utrzymanie" powoli nas przerasta a kolejne coraz to mądrzejsze posunięcia rządowych geniuszy popędzają kraj ku upadkowi - każdy wie że cały aparat władzy w pl to jedna wielka siatka która zamiast rządzić krajem, grabi go i niszczy - tego nie ma w żadnym normalnym europejskim kraju - gorzej jest pod tym względem tylko chyba na ukrainie - przecież za afery typu fozz osoby powiązane do końca życia powinny kamienie łupać, a tu....

nie chce nawet dodawać do czego doprowadzi nas to wielkie budowanie ekspresówek i autostrad bo jeszcze o tym spokój - to jest już wogóle chyba gwóźdź do trumny

teraz to już chyba tylko na 3 wojne światową pozostaje liczyć

jak ktokolwiek troche czyta to wie że polska ma tak ogromne kłopoty że nawet nie wiadomo co można wymyślić aby im zaradzić - mamy tak ogromne długi że samo ich "utrzymanie" powoli nas przerasta a kolejne coraz to mądrzejsze posunięcia rządowych geniuszy popędzają kraj ku upadkowi - każdy wie że cały aparat władzy w pl to jedna wielka siatka która zamiast rządzić krajem, grabi go i niszczy - tego nie ma w żadnym normalnym europejskim kraju - gorzej jest pod tym względem tylko chyba na ukrainie - przecież za afery typu fozz osoby powiązane do końca życia powinny kamienie łupać, a tu....

nie chce nawet dodawać do czego doprowadzi nas to wielkie budowanie ekspresówek i autostrad bo jeszcze o tym spokój - to jest już wogóle chyba gwóźdź do trumny

Skąd się takie biorą? Odrzuty z PiS-u?

jak ktoś myśli że chodzi o pis, po czy psl czy coś jeszcze innego to szczescia zdrowia - wszystcy sa tacy sami - i to jest chyba najgorsze bo nawet nie ma na kogo zagłosować aby coś się zmieniło na lepsze

Jakie długi? niedawno podwyższyli nam rating ! A rząd dokonał zmian strukturalnych w budżecie i zmniejszył deficyt. Zainwestowaliśmy unijne pieniadze w infrastruktrue i innowacyjnosc - to przyniesie rezultaty. Słuchaj rybinskiego to bedzies z w zimie w trampakch chodził albo zamwial burito na facebooku.

tak rating słowo klucz :D - przepraszam ale nie wiem o jakim rybińskim mowa - moge prosić o jakieś artykuły potwierdzające to o czym mówisz ? - co masz na myśli przez zainwestowanie w infrastrukture i innowacyjność ? bo to takie ogólniki które mogą mówić cokolwiek - wypowiedź godna polityka :D ( równie dobrze można pod to podpiąć zakup nowych tabletów dla rządu :D ) - jak masz na myśli unijne pieniądze to masz na myśli te które dostaje pl w zamian za te które płaci ?, a to dopiero początek bo podobno jesteśmy w okresie mocnego finansowania :D ( nie zapomnij dodać że pieniądze przyznane i wykorzystane to też dwie różne bajki - trzeba też jeszcze odliczyć ile nich wsiąka w agencje pośredniczące )

jeszcze nigdzie nie czytałem ale bardzo mnie to ciekawi - jakie tak naprawde ponosi koszty europa za utrzymanie całego aparatu unii europejskiej czyli jaki jest najzwyczajniej w świecie całkowity bilans pieniędzy przechodzących przez bruksele

Jakie długi? niedawno podwyższyli nam rating ! A rząd dokonał zmian strukturalnych w budżecie i zmniejszył deficyt. Zainwestowaliśmy unijne pieniadze w infrastruktrue i innowacyjnosc - to przyniesie rezultaty. Słuchaj rybinskiego to bedzies z w zimie w trampakch chodził albo zamwial burito na facebooku.

jakieś nowe siły liberalne rzucili na ratunek?

dla czego tylko, tak durnie zaczynają - rząd dokonał zmian strukturalnych w budżecie - nie strukturalnych a kreatywnych

reszty nie ma co komentować, na gazetkę ścienną nawet się nie nadaje

i jeszcze niechluj jakiś, byk na byku

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Podwyższyli nam rating? Hehehehheehhehhe... upadek będzie bolesny!

Jeszcze raz mówię Wam: Z DALA OD WSZELKICH BANKÓW!

I nie mówcie że nie ostrzegałem.

Tym komuchom z Brukseli kompletnie odwaliło.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Przecież to komuchy czystej wody. Wiesz, jak się Unia nazywa po rosyjsku? Eurosojuz! Bez komentarza...

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

A jakby imie twojej żony w transkrypcji na język jakiegos plemienia z bantustanu brzmiało k**wa - to miałoby to jakiekolwiek znaczenie? Np schronisko dla młodziezy to po niemicku Jugend Herdberge - według mnie nazwa groźna.

A może korwina przedawkowaleś?

Zejdź z Korwina - on jest OK. A pomysł, by opodatkować ludzkie lokaty w banku to bolszewia czystej wody.

Napisano wczoraj, 21:52

+

+,+,

Napisano wczoraj, 21:57

+,+,+

Mnie też martwi , że w Polsce tak mało się inwestuje we własne , nowe technologie , technologie dzięki którym możemy zbudować nasze bogactwo i niezależność , komu na tym zależało i zależy ?

Dlaczego za sprawą hipermarketów rozłożono rodzimy handel na łopatki , czy naprawdę nie potrafimy handlować we własnych sklepach i godnie zarabiać , tylko musimy być nisko opłacanymi sprzedawczykami w marketach , kto odebrał nam zyski z obrotów w handlu i dlaczego ?

Dlaczego pogrzebano rodzime cukrownie ? Dlaczego mamy słodzić herbatę niemieckim cukrem ?

Dlaczego mamy inwestować w elektrownię atomową , na którą nas zwyczajnie nie stać i do której budowy oraz obsługi są potrzebne obce technologie , kto chce znów na nas zarobić ?

Znacznie tańszą i na wyciągnięcie ręki alternatywą są biopaliwa , dlaczego polscy rolnicy nie mają zarobić , a Polska nie może być niezależna energetycznie ? Komu na tym zależy ?

Dlaczego montuje się u nas samochody , elektronikę , AGD , a nie inwestuje się w technologie abyśmy zarabiali i byli niezależni ?

Dlaczego nie możemy być panami na własnej ziemi , lecz nisko opłacanymi parobasami europejskich królów ?

Może się mylę i opacznie odbieram intencje twórców Eurolandu wobec Polski i Polaków i jeśli tak , to mnie sprostujcie , może nie słusznie dostrzegam dalekosiężną i zgubną w skutkach dla naszego kraju tendencyjność pociągających za sznurki Euro-możnych władców , którzy chcą się na nas bogacić , taki współczesny kolonializm w białych rękawiczkach , tj. ekonomiczny neokolonializm .

Piotr

Mnie też martwi , że w Polsce tak mało się inwestuje we własne , nowe technologie , technologie dzięki którym możemy zbudować nasze bogactwo i niezależność , komu na tym zależało i zależy ?

Dlaczego za sprawą hipermarketów rozłożono rodzimy handel na łopatki , czy naprawdę nie potrafimy handlować we własnych sklepach i godnie zarabiać , tylko musimy być nisko opłacanymi sprzedawczykami w marketach , kto odebrał nam zyski z obrotów w handlu i dlaczego ?

Dlaczego pogrzebano rodzime cukrownie ? Dlaczego mamy słodzić herbatę niemieckim cukrem ?

Dlaczego mamy inwestować w elektrownię atomową , na którą nas zwyczajnie nie stać i do której budowy oraz obsługi są potrzebne obce technologie , kto chce znów na nas zarobić ?

Znacznie tańszą i na wyciągnięcie ręki alternatywą są biopaliwa , dlaczego polscy rolnicy nie mają zarobić , a Polska nie może być niezależna energetycznie ? Komu na tym zależy ?

Dlaczego montuje się u nas samochody , elektronikę , AGD , a nie inwestuje się w technologie abyśmy zarabiali i byli niezależni ?

Dlaczego nie możemy być panami na własnej ziemi , lecz nisko opłacanymi parobasami europejskich królów ?

Może się mylę i opacznie odbieram intencje twórców Eurolandu wobec Polski i Polaków i jeśli tak , to mnie sprostujcie , może nie słusznie dostrzegam dalekosiężną i zgubną w skutkach dla naszego kraju tendencyjność pociągających za sznurki Euro-możnych władców , którzy chcą się na nas bogacić , taki współczesny kolonializm w białych rękawiczkach , tj. ekonomiczny neokolonializm .

Cytuję w całości, bo warto!

Polski przemysł ZNISZCZONO! Wmówiono nam że jest "niekonkurencyjny". Co faktycznie było niekonkurencyjne, tego mi nie żal, Ale wiele gałęzi przemysłu zniszczono Z PREMEDYTACJĄ.

Przecież były przypadki, że zachodni inwestor kupował za bezcen prosperująca polską fabrykę, tylko po to by ją... zamknąć, aby nie "bruździła" w jego branży! A ludzie - wykształceni i doświadczeni fachowcy - szli na bruk!

Naprawdę nie widzicie, że Polska jest obecnie tylko wielkim rynkiem zbytu dla obcych producentów i źródłem taniej siły roboczej? Te kobiety w pampersach na kasie w obcym hipermarkecie - tego nikt nie wymyślił! To się dzieje NAPRAWDĘ! Tak ten wielki i dumny niegdyś naród dał się upodlić!

W Irlandii też są obce markety: jest Aldi, jest Lidl, jest Tesco. Ale własne sieci jak Dunnes Stores czy Superquinn są czymś OCZYWISTYM i popularnym wśród tubylców.

Jaka POLSKA sieć marketów zajmuje czołowe miejsce w Polsce? 40-milionowy (niegdyś) kraj nie jest w stanie wystawić własnej sieci sklepów do walki z zachodnią konkurencją???

Kto ich wpuścił do Polski i po co? Przecież oni nie płacą ANI GROSZA PODATKU w naszym kraju.

Szkoda gadać...

Jedna rzecz jest pewna: TO SIĘ NIE STAŁO PRZYPADKIEM! Neokolonializm wspomniany w poście wyżej - to najlepiej oddaje obecny stan rzeczy.

I kto kupuje te szwedzkie myśliwce?Oczywiście poza Szwecją?

Mogłeś zadać sobie choć odrobinę trudu i zajrzeć do Wikipedii, nim napisałeś coś takiego... Ja zajrzałem. Poniżej lista krajów które zakupiły myśliwce Saab:

- Czechy

- Węgry

- RPA

- Tajlandia

- Wielka Brytania (wersja szkolna, nie bojowa)

Kraje negocjujące obecnie zakup:

- Kanada

- Brazylia

- Chorwacja

- Dania

- Holandia

- Wielka Brytania (wersja bojowa Sea Grippen)

- Szwajcaria

Kraje interesujące się zakupem:

- Bułgaria

- Oman

- Słowacja

- Finlandia

Kraje, gdzie Saab przegrał przetargi:

- Indie

- Polska

- Norwegia

- Rumunia

Teraz niech TYLKO JEDEN z trwających cykli negocjacyjnych zakończy się sukcesem i Szwecja jest ustawiona na dłuuuugo, mogą dalej wydawać krocie na opiekę społeczną nad swoimi nowymi śniadoskórymi obywatelami i przygotowywanie nowych wersji bajek dla dzieci, gdzie bohaterowie nie mają określonej płci. TYLKO JEDEN PRZETARG...

A Polska? Zamiast rozwijać własny przemysł i technologię - wydano krocie na przestarzałe wraki z USA i dano się oszukać z offsetem (to akurat było wiadome od początku że cały ów offset to bujda na resorach i listek figowy dla łapówkarzy z rządu RP).

cały okres komunizmu to okres stracony dla rozwoju nowych technologi a rozwoj pafawagow i stoczni,hut i calego badziewia.Ostatnie lata to nadrabianie z sukcesami.Jestesmy najwiekszym producentem autobusow luksusowych i miejskich.Mamy kontrakty na calym swiecie,mamy nanorurki polskie, powloki grafenowe polskie, azotki polskie i niebieskie lasery,podczerwien i czujniki w kosmosie w nasa polskie. I tak tego jest masei ciagle wiecej.Tylko trzeba nie byc idiotą i sie interesowac.Wszystko to to juz prywatne .Nie musimy byc potega naukowa .W naszych warunkach juz dobrze wychodzi rolnictwo i stajemy sie potega co powoduje wsciekle ataki wszystkich wlacznie z francja.Robi sie juz wina ...A taki saski pier**la z iralndji ciagle o tym samym..ze za darmo moze wejsc do sklepu i nikt mu w twarz nie napluje... smiechu warty bobek boży.

A tak na marginesie w polsce na podkarpaciu i bielsku b. jest cale zaglebie lotnicze robiaca szybowce i samoloty male zamawiane na pare lat do przodu z uwagi na ilosc chetnych.A tego saaba to nalezy wbic idiocie do glowy zeby na zawsze był spokoj.

przecież były przypadki, że zachodni inwestor kupował za bezcen prosperująca polską fabrykę, tylko po to by ją... zamknąć, aby nie

>>>>>>jak to był taki swietny interes to mogles dupku bozy wziasc kredyt i kupic dla siebie a nie namawiac innych.

mozna rzucic haslo w styli bobka bozego irlandzkiego...tysiac boeingow na tysiac lecie. Tyle ze ten pomyslodawca i wizjoner, wielki inwestor sam wyjechal do irlandyji i tam dupe psom podciera.Mitoman, kiedy w kraju spokolnie robi sie swoje.Za dziesiec lat on nadal bedzie psom dupe podcieral i byc moze juz to nie wroci..bo i po co.Nikomu juz nie bedzie potrzebny.

Trochę mnie pan pocieszył , panie Muls , szczerze mówiąc nie wiem , co o tym wszystkim sądzić w tym zalewie sprzecznych ze sobą informacji ?

Piotr

mozna by zapytac fryzjera a dlaczego to firma saab nie produkuje juz samochodow saab jedne z lepszych na swiecie.Dlaczego pozbyła sie wieleu dzialow innej produkcji mimo ze była najlepsza na swiecie.i dlaczego takie sytuacje dzieja sie caly czas na swiecie??A w miedzyczasie polacy w bytomiu robia mikroprocesor 6-8 razy szybszy od takiego samego procesora intela i wystawiaja na targach.Maja kontrakty z wielkimi firmami swiata w tym wojskowymi etc etc.Jak ktos calymi latami widzi TYLKO psie gowno to zostaje mu to na stałe w glowie .

bytomiu robia mikroprocesor 6-8 razy szybszy od takiego samego procesora intela i wystawiaja na targach

+,+,+

Nawet nie wiedziałem , że mamy tak szybki mikroprosesor , a lukratywnych kontraktach nawet nie wspominając . Fakt od paru lat nie czytuję żadnych gazet , jedynie oglądam wiadomości w pierwszym programie TVP , w której najczęściej mówią o Smoleńsku , aborcji i kłótniach politycznych .

Piotr

a ja ci powiem inną historie - mój znajomy pracuje w fabryce samochodów niemieckiego producenta w pl i tam jest odgórny nakaz zamawiania wszystkiego co się tylko da w niemczech... nawet gdy jest sporo droższe niż w pl i nie ma logicznego uzasadnienia

unia i pl to doskonały pomysł... na powiekszanie zysku niemiec i łatwy dostęp do naszej gospodarki - od początku były głosy że zostaniemy kupieni bo zwyczajnie w świecie nie mamy kapitału aby konkurować z zachodem na otwartym rynku

polskie eldorado i dolina krzemowa - jeszcze tylko szklanych domów brakuje - znamy widocznie inny kraj i od innej strony - bez obrazy ja poprostu stwierdzam jaki jest mój punkt widzenia

a ja ci powiem inną historie - mój znajomy pracuje w fabryce samochodów niemieckiego producenta w pl i tam jest odgórny nakaz zamawiania wszystkiego co się tylko da w niemczech... nawet gdy jest sporo droższe niż w pl i nie ma logicznego uzasadnienia

moze zabrania ci tego Tusk??zamawiaj jak niemcy ale najpierw musielibyscie sie polubic jako... polacy.

unia i pl to doskonały pomysł... na powiekszanie zysku niemiec i łatwy dostęp do naszej gospodarki - od początku były głosy że zostaniemy kupieni bo zwyczajnie w świecie nie mamy kapitału aby konkurować z zachodem na otwartym rynku

totalna bzdura ale jak sie chce siedziec u mamy za piecem albo podcierac dupy psom w irlandyji to tak bedzie.Nikt ci nic nie da po znajomosci.Mase wyrobow w tym meble sprzedajemy pod inna firma bo promocja za granica i wytworzenie marki to ogromne pieniadze.

polskie eldorado i dolina krzemowa - jeszcze tylko szklanych domów brakuje - znamy widocznie inny kraj i od innej strony - bez obrazy ja poprostu stwierdzam jaki jest mój punkt widzenia

polscy informatycy zdobyli juz pare czolowych nagrod na swiecie i pracuja w wielkich firmach.ze nie wspomne o filmach animowanych gdzie jestesmy czolowka.etc etc.Nie masz pojecia o dolinach krzemaowych nawet nie masz pojeciach o firmach komputerowych w polsce bo one wiekszosc wspolpracy maja z zagranica.sSklane domy powstaja a polscy architekci zdobyli pare nagrod miedzynarodowych i sa cenieni.Tak wiec od pieprzenie dla pieprzenia pieprzy nie przybedzie/..

Ano właśnie.

Nie ma co bajdurzyć o "polskich technologiach". Prawda jest taka, że największe osiągnięcie technologiczne, jakie Polska może zaoferować światu pozostając pod rządami postubeckiej swołoczy to kamień do kiszenia kapusty.

Najlepszy na świecie.

Polska może zaoferować światu pozostając pod rządami postubeckiej swołoczy to kamień do kiszenia kapusty.

Najlepszy na świecie...>>>.oraz najwiekszych idotow ktorzy przejda do annalow glupoty polskiej.

i swiatowej.

technologie się rozwijają ale niestety ludzie którzy je tworzą nie mają za bardzo wsparcia ani funduszy aby coś więcej z tym zrobić i pomysły umierają na starcie a państwo polskie nie ułatwia startu nikomu

państwo polskie nie ułatwia startu nikomu

ba nawet chetnych zamyka i ucina łeb.Teraz technologie to konsorcja prywatne i granty naukowe.

panstwowe lub unijne.

Kamień... kamień do kiszenia kapustyyyyyyyyyyyyyyyyy! :)

Żebyś wiedział domowy i miniaturowy inżynierku.Mondruj się dalej i pisz te głupotki,pisz.Aaaaaaaaaaaaa nie zapomnij o temporyjkach i idiotach to dopiero temat....dla ciebie.

mlus nie zapomnij też o fryzjerach.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.