Skocz do zawartości
IGNORED

system stereo do 2500 zł +- 500 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Gość partick

(Konto usunięte)

Muzyka z KOMPUTERA to .mp3 i bezstratny format .flac. Oczywiście nie zamierzam się ograniczyć tylko do tego!

a jakież tu ograniczenie? FLAC jest tożsamy z jakością ripowanego źródła - w tym przypadku CD.

a jakież tu ograniczenie? FLAC jest tożsamy z jakością ripowanego źródła - w tym przypadku CD.

Winyle :D

A tak w ogóle to odwiedziłem jednego gościa. Trochę mi potłumaczył i pokazał.

Ostatecznie chyba się zdecyduję na Denona PMA 520 AE i głośniki Monitor Audio BX2 (mimo, że są nieduże spodobało mi się ich brzmienie, szczególnie Massive Attack) - nie ma co przesadzać.

Razem 1800 zł + kable.

Dzięki za pomoc.

P.S. Rzeczywiście czuć różnicę i to dużą między amplitunerem KD a wzmacniaczem stereo.

Witam wszystkich miłośników dobrego brzmienia.

Proszę o pomoc bo dzięki temu forum dotarłem prawie do finiszu.

Na początku miał być zestaw kina za ok 2000zł, w miarę czytania wyszedł taki zestaw;

Audiolab 8000a, marantz cd63mk2ki, marantz st6000. no i tu mój problem jakie głośniki(wiem powinienem zacząć od głośników) niestety mieszkam w irlandii i nie ma tu porządnego salonu audio więc odsłuch odpada a z drugiej strony to raczej wolę coś używanego chyba i tu zaczynają się wątpliwości.

-budżet ok 2000 +/- 500 (oczywiście tylko na głośniki resztę już prawie mam)

- muzyka jakiej słucham rock raczej ten starszy 40%, klasyka 30%, inne 30% co w radiu leci.

- pomieszczenie obecnie ok 22m2 (salon z kuchnią ) w niedalekiej przyszłości 18m2(salon)

- kolumny mniejsze podłogowe(małe dziecko chyba bezpieczniej)

- bardziej zależy mi na jakości dźwięku nie słucham zbyt głośno, bas raczej umiarkowany nie lubie dudnienia .

moje typy;

- b&w dn603, monitor audio br6 ewentualnie coś z dali ale w ie. trudno spotkać a za transport ok100€ to może nowe monitory bx5

- ewentualnie klasę wyżej ale podstawowe b&w cm1 lub nowe monitory rx 1 może rx2

te propozycje poparłem tym co wyczytałem na forach oraz dostępnością na rynku ie.

Proszę o jakieś sugestie ewentualne propozycje

z góry bardzo dziękuje.

Witam wszystkich serdecznie na forum.

Chciałem sprawić sobie zestaw stereo do max. 2500 zł - wzmacniacz/amplituner i kolumny. Pokój 17 m2. Moje kryteria to:

- muszą być monitorki - brak miejsca na podłogowe,

- wzmacniacz/amlituner musi mieć wejście digital audio lub HDMI (potrzebne do podłączeniu dźwięku z telewizora),

- półka w szafce telewizyjnej ma szerokość 435 mm (z małym luzem - ok. 2 mm).

W zasadzie mam już wybrany zestaw (ONKYO A-5VL/ONKYO TX-NR509/DENON AVR-1612 i kolumny magnat quantum 653, ale moje pytanie brzmi: czy warto taki zestaw do słuchania muzyki z telewizora i czasami mp3 z pendriva, czy odpuścić sobie i kupić zestaw za połowę kwoty, a i tak wielkiej różnicy w odsłuchu nie będzie?

Chciałem zaznaczyć, że jetem raczej za markowym sprzętem ale nie lubię też wyrzucać pieniędzy w błoto.

Pozdrawiam.

Wybór się troszeczkę zawężył, mianowicie zdecydowałem się na ONKYO A-5VL + magnat quantum 653. Czy ten wzmacniacz ma wystarczającą moc do tych kolumienek? A może jakieś inne propozycje wzmacniaczy z możliwością podłączenia dźwięku z TV...

Pozdrawiam.

Witam wszystkich serdecznie :-) Potrzebuję porady dotyczącej wyboru sprzętu grającego.Nie mam żadnych wcześniejszych doświadczeń z takimi zestawami.Po przeczytaniu kilkudziesięciu wątków mam całkowity mętlik w głowie a czytałem dopiero o wzmacniaczach i troche o cd-kach.Temat kolumn i tunera narazie nie został zgłębiony.

Sprzęt będzie grał w salonie o powierzchni ok.33m kwadratowe.Chciałbym też podłaczyć go pod telewizor,takie pseudo kino domowe ;-) Planuję zakup wzmacniacza,kolumn podłogowych (które będą stały po dwóch stronach kanapy w odległości około 2,5-3 metry od siebie)oraz cd-ka(powinien dobrze czytać nagrywane płytki a mp3 bedzie już pełnią szczęścia)tuner radiowy narazie odpuszczę ze względu na ograniczenia finansowe ale w przyszłości napewno dokupię.Muzyka to głównie disco,hip-hop,dance trochę spokojnego "polskiego rocka".W większosci odsłuch nie będzie szedł"pełną parą" ale od czasu do czasu dobrze by było żeby "dach się zatrząsł" więc mocy nigdy za wiele ;-) Czytając opinie na forum myślę że wzmacniacz Denon PMA 1080/1060/860 ewentualnie Yamaha AX-730/930 powinny mi wystarczyć.Znajomy zachwala Technicsy a na forum czytałem też pozytywne opinie o Rotelu,Marantzie.Sam myślę jeszcze o Pioneerze.Co wybrać???Jakie kolumny do tego i jaki cd-ek???Celuję w sprzęt używany bo do wydania mam około 2,500zł ,im mniej tym lepiej ;-) oczywiście na tuner będą dodatkowe środki.Jakie firmy,modele proponujecie???

No i stałem się,jestem jak na razie ;-) szczęśliwym posiadaczem wzmacniacza ONKYO INTEGRA A-8870 :-) .Teraz łatwiej będzie dobrać kolumny. Rozważam Voyagery 350 :-) jakie jeszcze kolumny polecacie do tego wzmacniacza? CD będzie Onkyo DX-7355 jak tylko coś ciekawego uda mi się namierzyć.

Oglądając wzmacniacze i kolumny zauważyłem że mają podane różne wartości impedancji najczęściej w przedziale 2-16 ohm Jakia będzie różnica pomiędzy 4 a 8 ohm poza tym że moc się zmienia???Jakie kolumny najlepiej kupić do tego Onkyo?

No i stałem się,jestem jak na razie ;-) szczęśliwym posiadaczem wzmacniacza ONKYO INTEGRA A-8870 :-) .Teraz łatwiej będzie dobrać kolumny. Rozważam Voyagery 350 :-)

Voyagery to do remizy na dyskotekę, chyba że jedyne wymagania to że ma trząść portkami.

Witam wszystkich serdecznie na forum.

Chciałem sprawić sobie zestaw stereo do max. 2500 zł - wzmacniacz/amplituner i kolumny. Pokój 17 m2. Moje kryteria to:

- muszą być monitorki - brak miejsca na podłogowe,

- wzmacniacz/amlituner musi mieć wejście digital audio lub HDMI (potrzebne do podłączeniu dźwięku z telewizora),

- półka w szafce telewizyjnej ma szerokość 435 mm (z małym luzem - ok. 2 mm).

W zasadzie mam już wybrany zestaw (ONKYO A-5VL/ONKYO TX-NR509/DENON AVR-1612 i kolumny magnat quantum 653, ale moje pytanie brzmi: czy warto taki zestaw do słuchania muzyki z telewizora i czasami mp3 z pendriva, czy odpuścić sobie i kupić zestaw za połowę kwoty, a i tak wielkiej różnicy w odsłuchu nie będzie?

Chciałem zaznaczyć, że jetem raczej za markowym sprzętem ale nie lubię też wyrzucać pieniędzy w błoto.

Pozdrawiam.

Wybór się troszeczkę zawężył, mianowicie zdecydowałem się na ONKYO A-5VL + magnat quantum 653. Czy ten wzmacniacz ma wystarczającą moc do tych kolumienek? A może jakieś inne propozycje wzmacniaczy z możliwością podłączenia dźwięku z TV...

Pozdrawiam.

Przepraszam, ale nie mogłem zedytować poprzedniego posta...

Mam jeszcze trochę czasu, bo pieniążki na kolumny będę miał dopiero po 20-tym września, więc postanowiłem trochę pokombinować. Chodzi o kolumny... Początkowo wybór był dość oczywisty: wzmacniacz Onkyo A-5VL, kolumny Magnat Quantum 653. Wzmacniacz by pozostał, ale kolumienki... No właśnie... Teraz za około 400 zł. można kupić kolumny Koda AV-800T (Magnaty ok 1200zł), początkowo te kody kosztowały ok. 800 zł, teraz są jakieś wyprzedaże... W związku z tym mam pytanie, czy ktoś miał okazję posłuchać i porównać tych kolumn, czy naprawdę magnaty zagrają duuuuuuużo lepiej? O kodach trudno znaleźć cokolwiek w necie, za to o Magnatach - same pozytywne opinie. nie mam jakiś określonych preferencji muzycznych. Lubię po prostu posłuchać starych, dobrych kawałków. Basik chciałbym aby był dość niski, ciepły, nie "pudełkowaty", sopran dość soczysty, ale niezbyt natarczywy... To chyba tyle...

Pozdrawiam

Fajnie, że dyskusja wre:)

Mam jeszcze kilka dni do przemyśleń, więc na dzień dzisiejszy wybór jest taki: wzmacniacz Denon PMA-710 i kolumny Magnat Quantum 653. Dodam do tego co napisałem wcześniej, że muzyki będę słuchał raczej niezbyt głośno.. To chyba tyle na razie...

Pozdrawiam.

Witam

Planuję zakup swojego pierwszego zestawu stereo, słucham głównie rocka i metalu.Wstępnie wybrałem wzmacniacz nad c316 bee oraz kolumny paradigm mini monitor 7. Powierzchnia pokoju to około 13,5 m2 .Muzyka na razie będzie odtwarzana z komputera ,CD dokupię póżniej .

Witam, mam do wydania ok 2000 na zestaw do słuchania tylko muzyki (wzmak+kolumny+coś żeby podłączyć kompa-dac lub zewn karta dźwiękowa). Sprzęt oczywiście używany. Pokój ma ok 30 m2 w płycie karton-gips (poddasze). Muzyka jakiej słucham to przede wszystkim filmowa (Vangelis, Hans Zimmer, Two steps from hell) ale także rock, indie rock, chillout. W dźwięku szukam przede wszystkim szczegółowości, głębi, naturalności. 90% muzyki mam na kompie, większość w FLAC. Napęd będzie używany sporadycznie nawet mogło by go nie być. Na sprzęcie dzisiejszym i oklepanym (czytaj który można znaleźć na markecie znam się dobrze, gorzej z markami nie marketowymi lub starszymi konstrukcjami. Może ktoś zaproponuje coś ciekawego ze starszych zestawów. Oczywiście wolałbym sprzęt używany wyższej klasy.

Witam, mam do wydania ok 2000 na zestaw do słuchania tylko muzyki (wzmak+kolumny+coś żeby podłączyć kompa-dac lub zewn karta dźwiękowa). Sprzęt oczywiście używany. Pokój ma ok 30 m2 w płycie karton-gips (poddasze). Muzyka jakiej słucham to przede wszystkim filmowa (Vangelis, Hans Zimmer, Two steps from hell) ale także rock, indie rock, chillout. W dźwięku szukam przede wszystkim szczegółowości, głębi, naturalności. 90% muzyki mam na kompie, większość w FLAC. Napęd będzie używany sporadycznie nawet mogło by go nie być. Na sprzęcie dzisiejszym i oklepanym (czytaj który można znaleźć na markecie znam się dobrze, gorzej z markami nie marketowymi lub starszymi konstrukcjami. Może ktoś zaproponuje coś ciekawego ze starszych zestawów. Oczywiście wolałbym sprzęt używany wyższej klasy.

ONKYO A-5VL ( ma wbudowany DAC ) + jakiś przejściówkę z usb/spdif i masz z kompa możliwość odsłuchiwania flaców z kompa. Kolumny polecam jakieś używane. Wzmak nie jest suchotnikiem i zgra się z dużą ilością kolumn. Testowałem go w kilku konfiguracjach i w żadnej krzywdy nie było.

.

wzmak już mam Creek 4330 a DAC HiFiMan HM101, teraz kolumny do tego będę szukał. Muzyka jakiej słucham to przede wszystkim filmowa (Vangelis, Hans Zimmer, Two steps from hell) ale także rock, indie rock, chillout. W dźwięku szukam przede wszystkim szczegółowości, głębi, naturalności.

Znajomy ma na sprzedaż monitory AVI NUNEUTRON ktoś miał okazję ich słuchać? Jeszcze pozostaje sprawa kabli głośnikowych Creek ma stosunkowo kiepski wykop więc przydałoby się coś mocno grającego. Ktoś coś poleci?

Gość partick

(Konto usunięte)

Jeszcze pozostaje sprawa kabli głośnikowych Creek ma stosunkowo kiepski wykop więc przydałoby się coś mocno grającego. Ktoś coś poleci?

może baranka?

Witam, chcę przenieść się z głośniczków komputerowych Logitech x530 na dobry zestaw stereo. Jestem zielony w tej dziedzinie i mam nadzieję że mi doradzicie. Posiadam kartę dźwiękową creative sb audigy 2zs gold (jeśli to coś pomoże). Szukam wzmacniacza i kolumn do 800 zł, który będzie pracował z komputerem. Słucham muzyki Hardstyle i czasami Trance, więc zależy mi na dobrym basie jak i czystym dźwięku (fani wiedzą o co chodzi). Moje głośniki mają pasmo przenoszenia od 40Hz , dobrze by było, gdyby nowe kolumny miały taką samą lub niższą wartość. Nie jestem za bardzo przekonany do kolumn na podłodze (chyba że są to wysokie kolumny wydaje mi się, że dźwięk byłby roznoszony bardziej na dolnych strefach a ja spędzam przed komputerem około 4 godzin dziennie i codziennie słucham muzyki. Mój pokój ma 20m2 . Wzmacniacz jak i kolumny chcę używane, nie chcę wydawać pieniędzy na nówki. Na jednym forum polecali mi wzmacniacze Yamahy z serii xx-5xxx i kolumny stx mx 140, doradźcie mi coś. Sprzęt będę kupował w kawałkach tzn nie mam jeszcze uzbieranych pieniędzy więc napiszcie mi kilka propozycji wzmacniaczy i kilka kolumn i które z nich np są najlepsze i je szukać.

Dzień dobry drodzy forumowicze!

Od pewnego czasu staram wymyślić jaki zestaw stereo do około 2500 zł kupić do mojego, bądź co bądź, małego (4,5m x 3m, 13,5m²) pokoju. Z gatunków muzycznych które słucham to przede wszystkim: Breakbeat, Power Metal, Indie- i Punk Rocka a także Trance. Naturalnie sporadycznie zdarzy mi się jeszcze posłuchać Jazzu czy Rapu, ale jest tego na tyle marginalna ilość, że przy wyborze zestawu nie uwzględniam tego. Zależy mi na dosyć analitycznym brzmieniu (choć bardzo przyjemnie słucha mi się muzyki przez lekko ocieplające Creative Aurvana Live! podpięte do iPoda Classic) i wiernej reprodukcji, choć wiem że w tym przedziale cenowym za dużo nie poszaleję.

Sprzęt do którego zestaw miałby być podpięty to karta muzyczna Auzentech X-Fi Forte lub DAC Nostromo 3H (zależy co się lepiej spisze). Będę przesiadał się z komputerowych Logitech Z-5500, które zostawiam do oglądania filmów, więc wydaje mi się że jeśli chodzi o muzykę, chyba wszystko będzie lepsze ;).

Przeczesując najróżniejsze fora w poszukiwaniu wartościowych informacji doszedłem do wniosku, że spróbuję zawęzić moje poszukiwania do następujących komponentów:

• Monitor Audio BX2
  • Tonsil Siesta (podstawkowe)
  • Behringer MS40

O ile z Behringerami MS40 sprawa jest prosta - bo w tym przypadku zamknąłbym się w kwocie poniżej 700zł, co byłoby na prawdę świetnym wyborem (o ile są tego warte), mógłbym dołożyć jeszcze dwa razy tyle żeby sprzęt był bardziej uniwersalny i po prostu lepszy w odsłuchu, stąd dwie inne propozycje głośników.

Niestety co do wzmacniacza nie mam pojęcia co jeszcze wybiorę. Czytając fora doszedłem do wniosku, że faktycznie należy najpierw wybrać sobie kolumny a dopiero później wzmacniacz, lecz w tej kategorii najczęściej polecanym sprzętem był Harman/Kordon HK 980, który na pewno posłużyłby długo.

Proszę Was o pomoc w wyborze. Jeśli macie jakieś ciekawe pomysły - chętnie Was wysłucham i dalej będę wybierał. Jeśli już będę miał propozycje około czterech zestawów, postaram się poszukać sprzętu i wybrać gdzieś na odsłuchy.

Pozdrawiam!

Witam was, chciałem dowiedzieć się co sądzicie o modelach SU-V460 i SU-VX500. Podpięty bedzie do niego kaseciak rs-tr265 oraz gramofon prawdopodobnie sl-q2, co do kolumn to jeszcze nie posiadam.Który z tych modeli będzie lepszy? A może jakieś inne (szukam kanciaka), myślałem też o modelach takich jak:su-610 su-810 oraz su-vz220 i 230.

Z góry dzięki.

Witam.

Jeśli chodzi o stereo nie jestem maniakiem. Do tej pory słuchałem muzyki na kilku starych wzmacniaczach i kolumnach Unitry.

Jako, że każdy z poprzednich wzmacniaczy w końcu umarł, chciałbym kupić coś nowego.

Interesuje mnie zestaw z amplitunerem i CDkiem (zależy mi na radiu, a osobno nie chcę dokupywać tunera), spójny zestaw i do tego ładnie się prezentujący.

Sprzęt ma być nowy i zawierać się do 3000. Nie interesują mnie używane klocki. Chcę coś nowego, żeby ładnie grało. Nie jestem maniakiem i nie mam zamiaru w przyszłości rozbudowywać zestawu o nowe elementy (oprócz ewentualnie głośników).

Tak więc zainteresowałem się zestawem:

- yamaha r-s500

- cd-s300

- ewentualnie na początek jakieś małe monitorki używane.

Chciałem z początku kupić pianocrafta lub denona f107, ale mam wątpliwości, czy taki zestaw mini będzie lepszym rozwiązaniem (dużo czytałem o problemach z tego typu sprzętem)

Proszę o jakieś ciekawe propozycje zastępców zestawu z yamahy i ewentualnie jakiś głośniczków do tego (używki najlepiej).

Pokój 4mX4m, muzyka przeróżna (bez wszelkiego rodzaju odmian techno, hip-hopu, house i innych dziwnych wynalazków) - trochę klasyki rocka, czasem mocniejsze brzmienia i dużo lekkich kawałków typu aloe blacc, lata 70,80.

Dziękuję za pomoc.

Witam

Szukam zestawu stereo do 2tys zł maksymalnie. Jestem kompletnie zielona w tych sprawach, nie wiem co się na to składa (wzmacniacz, kolumny, odtwarzacz CD?).

Słucham muzyki klasycznej, a w szczególności fortepianowej. Polecono mi w tej cenie mikro-wieżę Yamaha Pianocraft MCR-550. Jest ona odpowiednia?

Co możecie mi polecić w tej cenie?

witam

jestem poczatkujacym melomanem. z zakupem zestwu stereo nosze sie juz dlugo a im wiecej na ten temat czytam tym glupszy jestem (;

muzy slucham bardzo roznej ale glownie elektroniki: dnb house elektro szeroko rozumiane troche rapu,regae cenie sobie czystosc dzwieku dobry schodzacy nisko gleboki bas czysta gora srednica chyba mniej wazna.przeznaczyc chcialbym 2,5 tys moze 3 jesli zona to jakos przelknie bo jestem po zakupie tv 3D LG 42 cale.

mam teraz ae aegis 3 i wzmak ca audio mk1 generalnie nie gra to.dodam ze kupilem uzywki. wzmak jak spadl to ptrzestaL grac.kupilem go za grosze i pewnie nie oplaci sie naprawiac. a kolumny jak spaluje to trzeszcza. wiec chce wszystko nowki. pokoj mam 20-22 m. nie wiem czy maja to byc podlogowki czy moze polkowe. chce zeby gralo to ladnie nawet cicho bo mam male dziecko czasami tez chcialbym spalowac jak dzidziuch na spacerze. czytalem ostatnio test polkowych i napalilem sie na dynaudio czy monitor audio, ale tez czytalem o cervinach vega tonsilach moze siesty. generalnie wielki dylemat, wzmak nady ca wyzsze polki drogie,yamahy harmany,marantz łeb mi peka. powiedzcie mi tez czy jesli spikne to z telewizorem to czy bedzie to bardzo zle brzmialo bo chodzi mi glownie o muze tymczasowo z kompa docelowo cd moze kiedys przetwornik, na razie karta dzwiekowa, wiec nie chce kd a telewizornia grac tez musi. sprzeta chce na lata nie chce juz wiecej nad tym sie glowic. raz a dobrze. i nie piszcie ze zasmiecam forum po prostu pomozcie, z gory dziekuje.

podoba mi sie tez pomysl z b&w moze kefy,wharfdale(chcoc srednio w nie wierze bo badziew robia co do elektroniki,wole sprawdzone marki) a wzmaki rotela czytalem ze dobre ale pewnie drogie moze niech ktos jeszcze po krotce napisze jak sie lampy z takimi rzeczami sprawuja. muza generalnie wazna rzecz w moim zyciu wiec pomozcie

...a jesli trzeba bedzie trochce z cena przegiac a zrobilo by to duza slyszalna roznice to bede zone pilowac moze w jakies male ratki uderze hehe.pozdrufki

Edytowane przez levyszajba

Kolumny masz niezłe (jeśli są sprawne - co to znaczy jak się je 'spałuje to trzeszczą'?). A na pewno za 2-3 tysie za nowy system będzie Ci trudno znaleźć coś lepszego. Żaden CW nie zagra Ci jak te AE. Za ta kwotę kupiłbym uzywany wzmacniacz i CD oraz ewentualnie DACa. U mnie AE aegis grało fajnie ze marantezm pm 7000 oraz z HK 675.

Powrót po dłuższej przerwie...

dnb house elektro

Do tego "czegoś" bo muzyką to nazwać nie można wystarczy cokolwiek. Aby głośno "łoiło" i bas napie...... .

Przepraszam ale w dźwiękach z komputera nie masz żadnej finezji i otoczki z brzmiących instrumentów. Wszystko, a przynajmniej większość, bazuje na cyfrowo nagrywanych sztucznych samplach itp więc nie ma tu sceny. Kup używany wzmacniacz estradowy do tego jakiekolwiek kolumny estradowe i będziesz mógł "pałować".

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez defol

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

no mialem to polaczone z kompem kablem qeda kable glosnikowe takie rozowe calkiem grube i trzesczaly zdeka a nawet strzelaly jak glosniej. cdeka nie mam ale testowalem to grajac muze z ps-a 2. i tez tak samo. pewnie kupilem glosniki strzelone bo kto sprzedaje dobre a ebayu. wolalbym wszystko nowe bo jesli nie to bede znowu szukal przyczyn jak glupek, bo kupujac uzywanego wzmaka nie bede mial mozliwosci sprawdzenia. no dobrze to dam trochce wiecej tak jak pisze ratki male wchodza w gre. a myslisz ze ae do tego typu muzy spoko?

nie chce palowac! ma to grac z finezja a nie glosno(glosno rzadko) bo nic nie kreci mnie bardziej niz zywy instrument w housie jakies pianinko trabka czy kontrabas.

czyli powiedzmy ze ma to grac z jazzem.

estradowy sprzeta nie zagra czysto jesli cicho.. mam racje?

po za tym z moimi ae juz cos bylo chcyba kombinowane bo orginalnie na googlach wszystkie glosniki sa w jednym kolorze a moje srednie sa biale

do obgladniecia tu:

Ukryta Zawartość

wiec pewnie juz nikt nie dojdzie juz z nimi do ladu,wiec chce nowe blyszczace w pudelkach rozpakowac i grac (:

a te do zyda

Ukryta Zawartość

Ciężka sprawa. Nic nowego nie kupisz co by było lepsze niż te acoustic energy, nowe przecież kosztują około 2,5k, a to już ci zjada cały budżet. Poza tym miałem neo three i w elektronicznej muzyce sprawdzają się świetnie, mają mnóstwo basu, ważne tylko żeby miały miejsce w pomieszczeniu.

Dokupiłbym do nich jakiś solidny używany wzmacniacz za kilka stówek i byłoby cacy. Do tego za następne parę stówek jakiś DAC z paroma wejściami żebyś mógł podłączyć komputer i telewizor i wszystko powinno być malina.

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Słuchaj jak chcesz kupić świetne kolumny za śmieszne pieniądze to bierz kody harmony k-5500.Dostaniesz tu świetny bas i dynamikę do tego naprawdę dobrze wyważone brzmienie.Zostanie ci jeszcze "sporo" na elektronike.Kupisz używanego nada czy rotela do tego tani dac i sukces gwarantowany :)

Witam! Proszę kolegów o pomoc w doborze kolumn. Sytuacja wygląda tak:

Mój obecny zestaw to : Kolumny Wharfedale Modus 3; odtwarzacz Marantz cd-67 mkII OSE; Wzmacniacz lampowy ; DAC USB Audinst HUD mx-1. Słucham głównie lekkiego rocka, popu i jazzu w pokoju o metrażu 13 mkw z podłogą wyłożoną dywanem i z dużym łóżkiem (generalnie cały pokój jest zagracony a poza tym jest to poddasze z "krzywym" sufitem) . Słucham muzyki z "głową w głośnikach" stoją one na biurku około 70 - 100 cm od mojej głowy, więc nie słucham zbyt głośno, jednak liczę na jakość dźwięku. W obecnych głośnikach przeszkadza mi wycofana góra i praktycznie brak basu.

Chcę ten zestaw jakoś zmodernizować, ale jednocześnie nie wykosztować się za bardzo. Zebrałem trochę kasy i postanowiłem zainwestować pieniądze w nowe kolumny. więc was (jak mam nadzieję znawców tematu i chętnych do pomocy w doborze) pytam: jakie najlepiej kupić kolumny biorąc pod uwagę to co napisałem wyżej i mój budżet ( do 750 zł)? Zastanawiałem się nad KEF'ami q1, Dali 1001, Dali Concept 1 ew. Tannoye. Co doradzicie, aby na kolumny nie trzeba było jakoś specjalnie polować i licytować?

Pozdrawiam i liczę na pomoc

• Pokaż nowe odpowiedzi