Skocz do zawartości
IGNORED

Tani wzmacniacz do .... porady dla poczatkujacych

Rekomendowane odpowiedzi

Najbardziej śmieszą mnie i wkurzają teksty typu "sprzedaj ten szajs technicsa, za PARĘ GROSZY dostaniesz coś ZNACZNIE lepiej grającego". Podkreślenia moje. No tak, z normalnych aukcyjnych cen za używane klocki nagle robi się "parę groszy", bo dyskusja jest o nielubianej firmie...

Posluchaj jakiegos Denona czy Yamahy w tej cenie to zrozumiesz.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Firma wcale nie jest nielubiana - mam słuchawki Technicsa RP F30 - dawne flagowce tej firmy - uważam je za najlepsze słuchawki dynamiczne na świecie, ale niestety EX100 to nawet na podstawkę pod kwiatek się nie nadaje...

Gość czubsi

(Konto usunięte)

ja bardzo lubię ich CD-ki : SL-PS840 , Sl-P990, SL-P1200 a nawet SL-PS740, wszystkie bez wyjątku grają znacznie lepiej niż ich konkurencja cenowa a nie waham się stwierdzić, że i nawet znacznie znacznie droższa konkurencja.... O jakości ich napędów przekonał się niejeden. Servo pozwala czytać nawet deski z boazerii a design ??? Panowie ze świecą szukać im towarzystwa !...

Gość czubsi

(Konto usunięte)

Tak się składa, że firma z potęznym potencjałem rozmieniła się na drobne. W Polsce znany jest ułamek ich produktów i to ten beszczelnie budżetowy ... Nie sądzę by wielu słysząło o takich klockach jak dzielony napęd czy SU-V100D nie wspominając o SE-A1 czu SE-A7000 ...

czolgista778, 3 Lip 2010, 00:12

>Posluchaj jakiegos Denona czy Yamahy w tej cenie to zrozumiesz.

Co to znaczy "w tej cenie"? Myślisz, że gdy 11 lat temu wybierałem klocki, to nie sprawdzałem oferty różnych firm?

W takim razie gratuluje audiofilskich usszu ;) .Mialem pare Technicsow i one najwyzej Tonsile moga napedzac.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

barni, 1 Lip 2010, 01:37

>Klasa A, AA, H+ itd kompletnie nic nie oznacza. Literki te sa jedynie wytworem działu marketingu

>mającym nabywcom sugerować zastosowanie w nich jakiś tajemniczych firmowych technologii. Oczywiscie,

>zcym wyzej w cenniku tym nazwa zblizala sie do klasy A a nawet AA, tylko, ze to z praca w prawdziwej

>klasie A nie mialo nic wspolnego.

Zgadza się, ale zaczęło się chyba z końcem lat 70`tych z nazwą "New Class A", dopiero w połowie lat 90`tych Technics, a dokładnie Panasonic zaczął wykorzystywać tylko nazwy, które nie miały nic wspólnego z brzmieniem. Kiedy reszta w 95`tym miała jeszcze jako tako brzmiące systemy, Technics już był plastikowy, zawierający wiele niepotrzebnych bajerów i zrobiony z tańszych komponentów.

Co do samej firmy, przez wielu nie doceniana, w latach 70`tych i 80`tych oraz wysokiej jakości złotego zestawu lat 90`tych Technics nie odstępował konkurencji, jego technologie jak wyżej wspomniana "New Class A" wcale nie była wtedy tylko reklamą. Technics to także niezłej jakości gramofony, robił chyba ich najwięcej, sam mam jeden z lat 80`tych, zero problemów. Po 95`tym roku było już tylko gorzej, aż w końcu firma Panasonic skupiła produkcję tylko dla DJ`ejów. Z tego co wiem, w cale nie taki badziew, więc może i lepiej? Nie wiem, ale co dzisiaj jest dobrze zrobione?

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Gość czubsi

(Konto usunięte)

To w sumie śmieszne że większość przygarnęła jakieś gówno typu SU-V500, SU-A700 itp. i ocenia potencjał całej firmy ... Zresztą nie tylko to jest na tym forum śmieszne ... Swego czasu testowałem SU-V900 i był wart tego co kosztował. Jego wady - bo je miał - nie deklasowały go w stosunku do konkurencji a wręcz przeciwnie - miał wiele cech i potencjał znacznie droższych klocków. Zadajcie sobie trud i sprawdzcie czym się różnią np. SU-V90D i SU-V100D - to w zasadzie dwa różne klocki. SUV-90D to boombox w stosunku do tego drugiego ! Prawdziwy Technics w zasadzie z Japonii do Europy nigdy nie dotarł ... Ale co tam krzykacze podchwycili temat. Ja też miałem "parę" Technicsów i niektórym zrobiłoby się głupio ...:

SU-A600

SU-A700 MK2

SU-A900 MK2

SU-C / SE-A 3000

SU-V90D

SU-V560

SU-V45A

SU-V85A

ST-G90

ST-GT 650

ST-GT 550

RS-B 505

RS-B 765

RS-B 965

RS-BX 646

RS-BX 747

RS-AZ 7

SH-GE 70

SH-GE 90

SL-P 990

SL-P 1200

SL-PS 740

SL-PS 840

SL-PG 590

SL-PS 770

.... to tylko część moich ... Słuchałem znacznie droższych jak SE-A 7000 czy SE-A3, Mogę o nich dużo powiedzieć i choć zgadzam się z opinią, ze budżetówka Technicsa to szajs i też często po nich "jadę" to w odróżnieniu od niektórych było mo dane poznać drugą część prawdy i nie piernicze jak wrona w tłumie krzykaczy...

Gość czubsi

(Konto usunięte)
  • 2 tygodnie później...

a mozecie podac swoje typy jesli ktos sluchal, ktory z tych wzmacniaczy bedzie najlepszym wyborem albo ktore z tych wzmacniaczy a ktorymi nie warto sie interesowac?

Sansui AU-D9

Dual CV-441RC

YAMAHA A-1020

YAMAHA AX-900

NAD C370

ROTEL RA1070

HK PM655Vxi

chwilowy brak działalności w audio.

Warto też rozważyć tą zabawkę:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Naturalny ale z pełnym, dobrze wypełnionym dźwiękiem. Jeśli jest sprawny oczywiście.

Ukryta Zawartość

no ok ale ja potrzebuje w tej chwili wiedziec ktore z ww sprzetow przezemnie sa najciekawsze najlepsze?

audiolab to angielskie brzmienie a ja nie przepadam za tym brzmieniem bo zazwyczaj ma ograniczona dynamike i zywosc dzwieku

antymalkontent, 15 Lip 2010, 14:01

>no ok ale ja potrzebuje w tej chwili wiedziec ktore z ww sprzetow przezemnie sa najciekawsze

>najlepsze?

>audiolab to angielskie brzmienie a ja nie przepadam za tym brzmieniem bo zazwyczaj ma ograniczona

>dynamike i zywosc dzwieku

Hmmm jakoś nie słyszę ograniczenia dynamiki. No ale może to kwestia przyzwyczajeń.

Jako posiadacz mogę się wypowiedzieć o au-d9.

Budowę z komentarzami i fotkami możesz znaleźć w temacie 'klub sansui', a jeśli chodzi o dźwięk to hmm... wciąga, potrafi zagrać delikatnie i lekko, a jednocześnie może dokopać i zaskoczyć dynamiką.

W porównaniu z NADem i Dualem z listy, bo tych miałem przyjemność słuchać jest zdecydowanie lepszym wyborem.

Na + jest też solidny wbudowany premap gramofonowy.

Ktoś polecał Audiolaba.I muszę się zgodzić.Słyszałem kiedyś Audiolaba tylko nie pamiętam jaki model,ale bardzo podobny do tego z aukcji a może i nawet taki sam i powiem,że przyjemnie grał i niziutko schodził.Grało to na jakiś postawkowych kolumienkach Jamo

dolacze sie do watku bo na razie mam problemy ze swoim hk680 siadl mu jakis scalak i mi przelacza zrodla albo sie wylacza wiec musze na szybko kupic zamiennik hk680, to bedzie raczej tymczasowy wzmacniacz

no moim wymaganiem jest zeby byl przynajmniej tej samej albo lepszej klasy co hk680 i kosztowal do 1000zl

acha powinien byc szczegolowy dynamiczny moze byc nawet troche rozjasniony albo rowny

chce kupic w tym tygodniu wiec najlepiej linki z allegro albo z ogloszen widziane

mozecie cos doradzic?

Do 30m2 NAD C315 nie da rady. Na pewno nie w rocku i klasyce. Jak NAD to co najmniej C326 lub dużo lepiej C355. Z tych co wymieniłeś w pytaniu to zdecydowanie XINDAK A06, chociaż nie wiem jak się zgra z innymi CD niż z Xindak CD-06, z kótrym spasowuje się wyśmienicie.

System gra dobrze, albo nie....

przejzalem allegro i niestety ale nic nie ma ciekawego do 1000 podaje kilka propozycji ale zadna moim zdaniem nie jest warta zainteresowania ale moze sie myle?

i czekam na wasze propozycje:

moje propozycje:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

barmanekm - ja sie tylko podpialem pod watek moje propozycje to te na linkach

nad jest troche mulacy wiec nie uwzgledniam

Moim zdaniem dynamiczna, szczegółowa i trochę jasna będzie Yamaha.

no ok ale z yamah sa tylko takie modele:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

reszta nie warta uwagi, wiec ktory bedzie lepszy?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Na 30 metrów starsza kombinacja pre+amp...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Wolałbym coś z np. Rotela:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

jak patrze na te rotele i wiem ze sa o wiele slabsze od hk680 a dodatkowo drozsze to jednak dochodze do wniosku ze lepiej naprawic hk tylko wlasnie gdzie dostac czesci...

• Pokaż nowe odpowiedzi