Skocz do zawartości
IGNORED

Tani wzmacniacz do .... porady dla poczatkujacych

Rekomendowane odpowiedzi

Fajnie wygląda, i jest brzydki, ale ponoć z lat 70-tych im był brzydszy tym ciekawszy :-) Masz do niego kable DIN?

Kiedyś o nim czytałem na angielskim forum, że była to niemiecka wersja NAD-a, ale ciekawiej brzmiąca i fajnie zgrywał się ze starymi Tannoy'ami-) Do tego obowiązkowo tylko Tuner T301 ( na gramofonach się nie znam).

Tuner Brauna nie pokrywa całego pasma UKF, dlatego będę dokładał coś innego. Na razie Telefunken ( podobny staruszek) .:-)) sprawuje się znakomicie.:-)

Tuner Brauna nie pokrywa całego pasma UKF

Aby grało na "zachodnim pasmie" to dla fachowca ponoć 5 minut.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Aby grało na "zachodnim pasmie" to dla fachowca ponoć 5 minut.

Poluję na coś takiego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) TUNER FISHER tylko model FM 2310

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam,

posiadam odrestaurowane kolumny Unitra Tonsil ZG10c (aktualnie 40W przy 8 omach), chciałbym was prosić o pomoc w doborze wzmacniacza

budżet około 300zł

pokój 35m2

przeglądając ogłoszenia wpadły mi w oko 2 modele

- JVC-342 300zł

- SONY TA-FE520 330zł

warto się tym interesować czy szukać coś innego ?

Pozdrawiam serdecznie

Mateusz

Witam,

posiadam odrestaurowane kolumny Unitra Tonsil ZG10c (aktualnie 40W przy 8 omach), chciałbym was prosić o pomoc w doborze wzmacniacza

budżet około 300zł

pokój 35m2

przeglądając ogłoszenia wpadły mi w oko 2 modele

- JVC-342 300zł

- SONY TA-FE520 330zł

warto się tym interesować czy szukać coś innego ?

Pozdrawiam serdecznie

Mateusz

lepiej dorzuć 100 zł i poszukaj Marantz PM-50

"...dźwięk oceniać dostępnym osobniczo aparatem do tego stworzonym a nie logiczna połówką mózgu." Ś.P. Mamel

Sony 520 odradzam - muły. Starsze serie tak, nawet tańsze np:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ten miałem parę lat - udany, dynamiczny i analityczny. R.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Koledzy bardzo proszę o pomoc.Chciałbym dokonać zakupu wzmacniacza.Do wyboru mam Denona pma 250 (nie se) oraz yamahę ax-v401.Wzmacniacz miałby współpracować z 3 drożnymi monitorami (co prawda z epoki ale w bdb stanie) Heco visonik david 8000 70W 4 ohm.O ile znalazłem pewne informacje o denonie na forum o tyle kompletnie nic o tym konkretnym modelu yamahy.Zależy mi na możliwie najlepszym efekcie stereo i w miarę możliwości jak najbardziej szczegółowym dźwięku.Wiem,że to propozycje totalnie budżetowe i pewnie wybór między dżumą a cholerą ale być może któryś z 2 wzmacniaczy jest lepszy ,biorąc pod uwagę wspomniane kryteria.Obydwa są oryginalne w bdb. stanie.Denon pma 250 w kwocie 150 pln ,yamaha 200pln.Serdecznie prosze o pomoc.

wybór między dżumą a cholerą

Doradzenie w sprzęcie bezklasowym nie ma żadnego sensu bo brzmienie i tak będzie bezklasowe. Kup co tańsze albo co ci się bardziej podoba ...

To nie wiedziałeś ? są takie klasy sprzętu jak klasa A, klasa B ... C itd. Te klasy oznaczają jak bardzo są drogie (albo kogo na nie stać :))Niestety do 200 PLN nie kupisz nawet używanego wzmacniacza klasy Z jest to więc tzw. sprzęt bezklasowy.

Oj tam, oj tam.

Przesadzacie, są takie wzmacniacze które teraz kosztują 300-400zł a kiedyś były drugie od góry w ofercie z danej linii na konkretny rok, tylko że bardzo dawno temu.

Kiedyś, to byście słuchali ich z wypiekami na twarzy, w porównaniu do czegoś produkcji Diory.

Pozdrawiam

Pygar

P.s.

Nie każdy wzmacniacz w tej samej cenie odpowiada poziomowi brzmienia innego za te same pieniądze.

To nie wiedziałeś ? są takie klasy sprzętu jak klasa A, klasa B ... C itd. Te klasy oznaczają jak bardzo są drogie (albo kogo na nie stać :))Niestety do 200 PLN nie kupisz nawet używanego wzmacniacza klasy Z jest to więc tzw. sprzęt bezklasowy.

Runik2

Mam nadzieję że mój staruszek Braun A-301 mieści się w jakiejś klasie. Nie mówię o cenie, tylko o brzmieniu.:-))

Pomoże ktoś przy doborze wzmacniacza do kolumn magnat mig 07?.

Myślałem o sony ta-f590ES ale niektórzy mówią że dźwięk jest taki jakby kolumny stały w innym pokoju.

Cena to 500zł max.

To takie starszawe Magnaty, jak lubisz szybki i dynamiczny dźwięk to kup Rotela RA-9xx

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Mam nadzieję że mój staruszek Braun A-301 mieści się w jakiejś klasie. Nie mówię o cenie, tylko o brzmieniu.:-))

W klasie vintage. Gra jak typowy sprzęt z końca lat 70-tych. Jak stary poczciwy Luxman, za parę stów. Edytowane przez sittek

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Właśnie zależy mi żeby dźwięk był szybki i dynamiczny.

Teraz grają pod amplitunerem i dźwięk jest strasznie zamulony.

Słyszałem jeszcze że YAMAHA może z nimi dobrze zagrać ale ja się na tym niestety nie znam.

Jaki wzmacniacz przy ograniczonym budżecie nada się do napędzenia głośnika Monacor SP-304A?

Specyfikacja:

Ukryta Zawartość

Moc RMS: 175W

Impedancja: 4ohm

Ukryta Zawartość

Znalazłem trzy wzmacniacze na sprzedaż i teraz proszę o pomoc który najlepiej kupić.

ONKYO INTEGRA A-8650 500zł

ROTEL RA-920AX 479zł

SONY TA-F535R 279zł

A mógłbyś coś polecić do moich magnatów?.

Chce żeby zagrały szybko i dynamicznie i tak podobno ma zagrać ten ROTEL RA-920AX ale może jest coś lepszego do 500zł.

Czy Marantz PM 66 SE KI Signature sprawdzi się w zestawieniu Magnat Quantum 673? szuakam jakiegoś wzmacniacza w cenie ok 700zł (używany)muzyki słucham różnej praktycznie wszystko oprócz metalu i disco polo:)

udało mi się traffic Marantza pm-75 w stanie niemal gabinetowym, jedynie dwa niewielkie ślady na wzmaku, poza tym wygląda jak nówka sztuka, nigdy nie otwierany.

teraz trza dokupić Monitor Audio Bx2 i będe w 100% ucieszony.

Nie wart 700zł, lepszy juz bedzie normalny PM-68, 78, 7000.

Czy Marantz PM 66 SE KI Signature sprawdzi się w zestawieniu Magnat Quantum 673? szuakam jakiegoś wzmacniacza w cenie ok 700zł (używany)muzyki słucham różnej praktycznie wszystko oprócz metalu i disco polo:)

Mała zmiana planów budżet się zwiększył do ok 1500zł i zastanawiam się nad Denonem PMA-720ae, NAD C326 BEE czy dobrze to zagra z Quantum 673?

Nie ma sensu zwiększać budżetu bo to zwiększy Twoje oczekiwania. A i tak będzie słabo grało. Więc lepiej żeby grało słabo taniej niż żeby grało słabo drożej.

Więc lepiej żeby grało słabo taniej niż żeby grało słabo drożej.

Fajnie by było gdyby zagrało tanio i dobrze.:-)

Edytowane przez henjot
  • Pokaż nowe odpowiedzi