Skocz do zawartości
IGNORED

Tani wzmacniacz do .... porady dla poczatkujacych

Rekomendowane odpowiedzi

Podstawa to wzmacniacz dlatego najpierw skupie sie na kupnie czegos dobrego. Kupilbym wzmaka za 400zl i kolumny za 1100zl a potem uznal ze wzmak je blokuje. Wole kupic dobrego wzmaka a potem zastanowic sie nad kolumnami. Mysle ze najlepiej sprosta moim oczekiwaniom Yamaha AX900, czytam o niej caly czas i jak narazie kazdy chwali, podobno ma niezlego powera sporo basu, mysle ze nie bede zalowal, dostalem propozycje od jednego forumowicza z audiostereo, cena jaka chce to 1000zl, jednak znalazlem pare osob ktore kupily za 900 a nawet 800+, do tego rodzaju muzyki mysle ze sie spisze bardzo dobrze

No jesli do lupania to ten napedzi kazde kolumny, cena tez w granicach i nowy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-1391-100004848 1222291256_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Tu nawet troche taniej

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Mysle ze jednak zdecyduje sie na Yamahe AX900. Dalem za Yamahe RX-V657 jakies 1600zl +/- 2 lata temu, ile wezme teraz za nia, stan naprawde sklepowy, jedynie to brak pilota, spadl mi z balkonu, wyslizgnal sie z reki:/, wezme 750zl?

Ktos jest mi wstanie podac link do strony ze zdjeciami tego wzmaka AX900? szukam i nigdzie nie moge nic znalesc, mysle ze poloczenie go z JBL seria E bedzie tym czeko oczekiwalem.

>no wlasnie myslalem o takim audiofilskim wzmaku, do 1000 zl mozna kupic cos co podchodzi pod

>hi-end?

Najbliżej hi-endu za niewielką kasę to tylko chiński wzmacniacz lampowy, no ale to parę stów drożej.

Seba78 - jakie to były kolumny ? Pytam dlatego, bo Cyrus Two z PSX bez problemu napędzi nawet pomieszczenia 80 mkw. Te Cyrusy mimo małych rozmiarów i teoretycznie przeciętnej mocy są bardzo wydajne prądowo. Rozkładają na łopatki kilka razy większe piecyki mocowo, o jakości dźwięku nie wspominając, bo kto siedzi w temacie to wie co to cacko potrafi. Oczywiście szkoda Cyrusa do robienia łomotu, ale jeśli najdzie taka potrzeba to zda egzamin na 5. Te niewielkie monitorki o których napisałeś to kompletne nieporozumienie. Jak ktoś już wspomniał na tym forum, ten piecyk wysteruje nawet płyty chodnikowe :). Basu jest tyle i powinno być, nie ma żadnych pokreteł od Treble i Bass, i bardzo dobrze. To jest wzmacniacz na lata , kto kupi, ten już nigdy go nie odda. Według mnie jest to najlepsza propozycja do 1000zł (bez PSX-a), 1500zł (z PSX-em).

Cyrus to swietne hifi i nie zmieni tego faktu w moim przekonaniu nikt a mocy IIIi +Psx mial pod dostatkiem.

Do lojenia (i nie tylko) Reloop bedzie idealny za ta kase to az nieprzyzwoicie wysoki poziom.

robix

A moze koncówke Harman Kardon Citation 19 ?? To byly najwyzsze modele tego producenta , na eba-u po 500 euro ale znam kogos kto odsprzedalby ja za deklarowana przez Ciebie kwote.

Witam doloz pare zl i kup arcama A85 najbardziej udany model z serii diva uwazam ze jest lepszy od A90 i wyglada idento wzmak jeszcze do nie dawna kosztowal okolo 5 tys .Wzmak znisczy wszystkie pionki sony onkyo itp .

powiem tak... cyrus grał z prawie topowymi qadralami "phonologue" czy coś takiego... duże kolumny trójdrożne - jego możliwości kończyły się bardzo szybko - ale słowa uznania, ze wogóle ruszył z miejsca;)

Nie lubię takich jednoznacznych i kategorycznych sądów - tym bardziej, ze dotyczy posiadanego przeze mnie sprzętu - ale "drakula" szybko rozprawiła się z Cyrusem bijąc go pod względem audiofilskich smaczków jak i przyłożenia. Wstyd było porównywać. Ale nie twierdzę, że nie ma jakiś tam niby mocnych wzmacniaczy, dużych, które nie są mocne... ja się nie spotkałem;)

taka Yamacha może być niezła. Proponuje jeszcze sony ES jakieś wyższe. Do tego tylko trzeba pochodzić za kolumienkami - myślę, ze można lepiej niż JBL.

Ale napisz jeszcze do jakiego pomieszczenia! jeśli 20 metrów to napewno znajdą się inne lepsze kolumny niż JBL - potrafiące dać odpowiedni mocne przyłożenie. Acha i jeszcze jedna rzecz - też sporo zalezy od żródła... niektóre cedeki basu po prostu nie dają a raczej skąpo go dawkują. Tego elementu nie powineneś pomijać.

Cyrus One wysteruje monitory Proac Studio ?:)

Czy być może będzie tak że coś tam zagra, ale na godz. 10-11 się skończy ?:)

Michalczar odpusc sobie te Kody. Wiem z wlasnego doswiadczenia, ze nie nadaja sie do muzyki stereo. W tej cenie mozesz wyrwac uzywane Paradigm Monitor 3, ktore wdepcza te kody w ziemie,zarowno pod wzgledem basu ale i szeroko rozumianej muzykalnosci, sceny itp. Duze nie znaczy od razu dobre.

Jedak sie napalilem na ta Yamahe ax900 i czytam ze super sie spisuje w polaczeniu z JBL seria e/es . Wlasnie szukam sklepow z ofertami sprzedazy JBL seri e na raty 0%. Jesli bym znalazl to bym sobie mogl pozwolic. W takim wypadku ktory model JBL byscie polecili, e80,e90,e100, na wyzsze modele mnie nie stac

Powiedzmy ze mam 1500zl, jakie kolumny byscie polecili jesli chodzi o bas, slyszalem e90 i graja naprawde super, ktos ma jakiegos rywala dla e90 jesli chodzi o bas?

Jble z serii E i ES (szczególnie te drugie) to przereklamowany szajs, chwalony jedynie przez sprzedawców tego szrotu na niektórych portalach internetowych i ich świadomych/nieświadomych Klakierów.

Większość konstrukcji konkurencji w podobnej, a nawet znacznie niższej cenie zgra zdecydowanie lepiej od tego amerykańsko-meksykańsko-chińskiego badziewia.

Kilka przykładów: Tonsilowskie Maestro II 180 i Siesty, Mission M34, Dali Blue 5005/6006 i Concept, Magnaty Quantum i wiele innych kolumn, które można by wymieniać bardzo długo.

michalczar, 25 Wrz 2008, 16:48

>Powiedzmy ze mam 1500zl, jakie kolumny byscie polecili jesli chodzi o bas, slyszalem e90 i graja

>naprawde super, ktos ma jakiegos rywala dla e90 jesli chodzi o bas?

heheh niezłe jaja, jakiego rywala ?

jeśli chodzi o bas to chyba wszystkie w kolumny w tej cenie mają lepszy jakościowo bas (nie mylić z "większym"), co najwyżej mogą przodować w wytwarzanym ciśnieniu swojego kiepskiego basu

a tu masz kawałek opinii o Paradigm Monitor 3

"E-90-kolumny znacznie wieksze, troche tansze, lecz mocniejsze i z dwoma basami 20 cm. w salonie porównywalem wszystkie te modele, potem z ciekawości (bo chcialem podłogówki) włączylęm MONITOR v3 na standach.

zostawialy daleko w tyle nawet JBL E-90. dlatego zdecydowalem, ze muszę miec podlogowe Monitory"

Masz racje jbl robil koluimny ale 10 lat temu teraz rozpacz masakra to samo yamaha to dopiero chlam na maxa Kup sobie byle jakiego uzywanego cyrusa arcama w ostatecznosci marantza i nie chodz juz wiecej po supermaketach bo tam od harmanow i innych smieci do kina na peczki chyba ze budujesz kino.

Przeczytalem recenzje tonsil siesta, i podobno to naprawde dobre glosniki, az dziw ze 15cm glosniczki potrafia dac tyle basu.

dla zainteresowanych recenzja kolumn Tonsil Siesta

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tutaj każdy poleca Ci dobre brzmieniowo głośniki, ale z obserwacji widzę, że ciągle szukasz wszystkiego tak aby było jak najwięcej basu-> JBL z dwoma 20cm wooferami i do tego wzmak pod warunkiem, że będzie pokrętło od basu i loudness. Tylko, że jak dobrze skompletujesz stereo nie potrzeba Ci żadnych podbić, bo basu będzie tyle ile powinno. Wziął byś tego Marantz'a 66 SE KI do tego Paradigm'y i odzwyczajaj się od łupiącego basu, bo oprócz tej częstotliwości są jeszcze inne które tworzą całą scenę i przyjemność z odsłuchu.

powiem ci don111 ze bardzo mnie zainteresowaly paradigm monitor 3v3. Cena bardzo przystepna, chodzby tutaj,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , za taka kase sie oplaca? podobno sa w stanie zawstydzic nie jeden zestaw podlogowek

Ukryta Zawartość

poprostu nie chce poraz kolejny sie zawiesc jesli chodzi o niskie tony, nie chce typowo dyskotekowej łupanki, i mysle ze paradigm monitor 3v3 beda super, jesli znajde je za 900zl to kupie

no tak tylko siesta troche ponat budzet, a na paradigm monitor 3v3jeszcze mnie stac, jak sie maja brzmieniowo 3v3 i siesta? duza roznica? i na kogo korzysc

jak dobrze poszukasz na allegro to znajdziesz w cenie siesty.

Podobno to super materiał do późniejszego ewentualnego "rozwinięcia konstrukcji";)

jak już przestanie Ci to wystarczać to wrzucisz sobie jakiś porządny tweater typu seas... pewnie projekty upgradu tych kolumienek są już na sieci. Według mnie będziesz zadowolony...

Paradigm monitor seria Studio!!! to kanadyjski altus sopran syczy magnes jak 20 groszy bas mocny i nic wiecej Siesta to klasa sama w sobie za te pieniadze jak ja projektowali odrobine pomysleli pozatym Tonsil robi wiekszosc glosnikow dla Totema za gruba kase czy kiedys denona sanyo philipsa czy UK !!!Missiona czasami trzeba przymknac oczy na prestige .Napisz do jakiej muzy to ci cos polece

Jezeli chodzi o bass to w tym przypadku lepiej sie spisza Paradigmy. No offense ale Siesta to konstrukcja do calkowicie innej muzyki.

• Pokaż nowe odpowiedzi